ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάη 2014
Σελ. /40
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΟΡΙΣΗΣ

Αντιστράτηγος ε.α. Πυροσβεστικού Σώματος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Σ' αυτές τις εκλογές στηρίζουμε ΚΚΕ - «Λαϊκή Συσπείρωση», ενισχύοντας τα ψηφοδέλτιά του στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες, στους Δήμους, παντού, για να βγει ο λαός ισχυρός.

Στηρίζουμε ΚΚΕ - «Λαϊκή Συσπείρωση» όχι μόνο γιατί είπε την αλήθεια για το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα πρωτοστατούσε στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στις δυσμενείς συνέπειες της συνθήκης του Μάαστριχτ, που τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και συνεχίζουν να το κάνουν.

Στηρίζουμε ΚΚΕ - «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και παλεύει να μη συμμετέχει το προσωπικό τους στην καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, γιατί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας βιώνει τις ίδιες δυσβάσταχτες συνέπειες που εφαρμόζονται από τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενισχύοντας το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνουμε ελπίδα προοπτικής, να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΛΑΣ

Απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του. Απ' αυτές δηλαδή τις επιλογές που τις κάνει χωρίς να πάρει υπόψη του πολλά πράγματα από όσα βίωσε στο πετσί του πολλές, μα τόσες πολλές φορές που έχει γίνει πλέον κάτι σαν συνήθεια. Η συνήθεια όμως βλάπτει, αυτό απέδειξε και η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Οι άνεργοι 1,5 εκατ. και σε όλη την ΕΕ έφθασαν, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Eurostat, 26.000.000 περίπου. Το 56% των νέων της χώρας μας κάτω των 25 ετών άνεργοι, τα παιδιά μας δηλαδή, το μέλλον της χώρας μας, διαθέσιμα φθηνά εργατικά χέρια, χωρίς κανένα ουσιαστικό εργασιακό δικαίωμα, για τα σκλαβοπάζαρα των «ελεύθερων» αγορών του κόσμου. Να, λοιπόν, που και αυτή η συνήθεια, εκτός από το κάπνισμα, όχι μόνο βλάπτει, αλλά σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Η χρόνια συνήθεια της ανάθεσης που κάνει ο ελληνικός λαός στους «σωτήρες» αυτής της χώρας πρέπει να πάρει τέλος εδώ και τώρα. Το ΚΚΕ δεν ζητά να του αναθέσει ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά να συμπορευτεί μαζί του για την εδραίωση της λαϊκής εξουσίας που θα τον κάνει αφέντη στον τόπο του. Χωρίς καμία ταλάντευση, αλλά με πλήρη επίγνωση συμπορεύομαι και στηρίζω το ΚΚΕ και στα τρία ψηφοδέλτιά του.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΤΣΩΝΗΣ

Απόστρατος ανθυποπυραγός

Την υποστήριξή του στο ΚΚΕ εκφράζει με δήλωσή του ο απόστρατος ανθυποπυραγός Ανδρέας Ριτσώνης. Σε αυτήν αναφέρει ότι ψηφίζει το ΚΚΕ γιατί ήταν το μόνο κόμμα που αγωνίστηκε για τα προβλήματα των πυροσβεστών.

Η δήλωσή του αναφέρει: «Η στάση μου απέναντι στα γεγονότα διαμορφώνεται πάντα από τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα που αντλώ μέσα από την ίδια μου τη ζωή. Οι εμπειρίες και τα συμπεράσματά μου που θα καθορίσουν και τη στάση μου σε αυτές τις τριπλές εκλογές είναι όλα όσα αποκόμισα από τη δράση του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια που ήμουν στο Π.Σ. και ένιωθα ότι ήταν το μόνο κόμμα που πραγματικά πάλεψε για τα εργασιακά μου προβλήματα και όχι μόνο.

Δεκάδες ήταν οι παρεμβάσεις των στελεχών του για να εργάζονται οι πυροσβέστες κάτω από ασφαλείς συνθήκες, για τις καταστρατηγήσεις στο χρόνο εργασία τους, για τις άδικες μεταθέσεις, για να υπάρχει καλύτερη πυρασφάλεια στον τόπο μας. Με προειδοποίησε όπως και όλους τους εργαζόμενους, δεκαετίες πριν, για τις ανατροπές που θα έρχονταν στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μου δικαιώματα και δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δεν λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις.

Ενιωσα, με λίγα λόγια, τον ειλικρινή και αδιάκοπο αγώνα των μελών του ΚΚΕ για τα δικαιώματά μου και για την προστασία του δασικού μας πλούτου και διέκρινα την υποκρισία όλων των υπολοίπων που στα λόγια μάς εγκωμίαζαν και στην πράξη μάς έθαβαν όλο και πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα με τις αποφάσεις που έπαιρναν ή την αδιαφορία που έδειχναν για τις πραγματικές μας ανάγκες. Κουβαλώντας μέσα μου αυτές τις εμπειρίες και έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά μου, δηλώνω ότι θα ψηφίσω ανεπιφύλακτα και τα τρία ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και καλώ να κάνουν το ίδιο και όλοι οι συνάδελφοί μου γιατί είναι σίγουρο ότι τα βιώματά μας έχουν κοινό παρονομαστή».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

Επισμηναγός ε.α.

Ημουν ένας από τους πολλούς απλούς καθημερινούς αγωνιστές της διαφύλαξης και της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων αυτής της χώρας. Ενας απλός αγωνιστής, ένας ένστολος εργάτης, ελπίζοντας μέσα από την προσφορά μου να δω καλύτερες μέρες για μένα και για όλους τους ανθρώπους του μόχθου. Να δω μια Ελλάδα λεύτερη, με δικαιοσύνη, ισότητα και ευημερία.

Μας είπαν το ΝΑΤΟ θα μας προστάτευε από τους εχθρούς μας. Μας είπαν η ΕΕ θα μας έφερνε καλύτερες μέρες.

Ομως, όλα διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα. Αυτοί που θα μας έφερναν την ειρήνη, μας έφεραν τη χούντα και τον πόλεμο.

Η Κύπρος διχοτομήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Ιμια, Καστελόριζο. Γκρίζες ζώνες απλώνονται παντού πάνω από την πατρίδα μας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας φόρτωσαν μια οικονομική κρίση που μόνο τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν ευθύνονται γι' αυτήν.

Η ΕΕ αντί για ευημερία μας έφερε εξαθλίωση, ανεργία, αυτοκτονίες, νέο ξενιτεμό για τα παιδιά μας και δάκρυα στα γερόντια μας.

Η ευημερία ήρθε αλλά μόνο για την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.

Τα στελέχη των Ε.Δ. μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαξιώνονται όλο και περισσότερο και μόνο με θυσίες και αυταπάρνηση εκπληρώνουν το καθήκον τους στην πατρίδα, ενώ την ίδια στιγμή πίσω από κλειστές πόρτες υπουργοί παζαρεύουν τα αργύρια της εξαγοράς τους.

Απέναντι σ' όλα αυτά το ΚΚΕ είναι το μόνο γνήσιο, πατριωτικό κόμμα που ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί στήριξε καθαρά και αγωνιστικά την αντίθεσή του απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα στήριξε και αγωνίστηκε να μη συμμετέχει η χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που γεννά ελπίδα και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει καθημερινά να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα και μάχεται με συνέπεια και συνέχεια για να ανοίξει ο δρόμος προς τη λαϊκή κυριαρχία, με το λαό στην εξουσία κι όχι στη γωνία.

Το στηρίζω γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται για ειρήνη, ανεξαρτησία, ελευθερία, δουλειά, αξιοπρέπεια.

Τα κριτήριά μας μπροστά στην κάλπη στις επικείμενες εκλογές, τα κριτήρια των λαϊκών στρωμάτων, είναι να αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος την ευκαιρία των εκλογών και να στηρίξουν το ΚΚΕ ώστε να βγει πιο ισχυρό στις δημοτικές, όσο και στις ευρωεκλογές. Να ακουστεί όσο πιο δυνατά μπορούμε η φωνή της αντίθεσής μας ενάντια στους ντόπιους και ξένους κατακτητές.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ

Συνταξιούχος αστυνομικός, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής

... και Καινούργιος Κόσμος να χτιστΕί!!!

Είναι βέβαιο, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από πέντε χρόνια έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή όλων των δίκαιων κατακτήσεων του λαού μας, ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να βγάλουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία, το σύνολο των πληγωμένων λαϊκών στρωμάτων συμπεράσματα για το πώς χτίστηκε η βαρβαρότητα, από ποιους και ποιους ωφέλησε και να τους γκρεμίσουν.

Στη θέση τους να χτίσουν τη ζωή τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους, μαζί με αυτούς που παλεύουν σ' αυτόν το δρόμο ανάπτυξης και φυσικά αυτοί είναι μόνο οι κομμουνιστές.

Ολοι οι άλλοι κουβαλάνε μαζί τους υλικά από τα μπάζα του κατεδαφιστέου!

ΓΙΑΤΙ,

κανένας εργαζόμενος ή υπάλληλος, κανένας συνταξιούχος, δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα δεν γλίτωσε από τη λεηλασία της αντιλαϊκής κυβέρνησης. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στο πολύ στενό πυρήνα του κράτους (Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός κλπ.), αφού χρησιμοποιήθηκαν, μέσα από τους αντιλαϊκούς ταξικούς αστικούς θεσμούς για το πέρασμα των βάρβαρων μέτρων, είδανε - είδαμε όλοι το πρόσωπο του ίδιου ταξικού εχθρού και νιώσαμε την φτέρνα του να πατάει κυριολεκτικά τη ζωή μας.

Η συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, για να μπερδέψουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, μιλάνε με «διαρροές» για αποκατάσταση των βλαβών μέσα από τη Δικαιοσύνη. Κι αυτό, την ίδια στιγμή που όλοι αυτοί μιλάνε για ΙΣΟΒΑΡΒΑΡΑ μέτρα που θα ξαναπάρουν πίσω το όποιο ψίχουλο κι αν δοθεί.

Αποτέλεσμα αυτής της καπιταλιστικής πραγματικότητας είναι η διεύρυνση των κοινωνικών αντιθέσεων.

Δηλαδή,

ενώ ο λαός εξαθλιώνεται, οδηγούμενος από την αγανάκτηση στην απογοήτευση, γιατί καταλαβαίνει ότι εντός των τειχών δεν υπάρχει σωτήρια λύση,

αντίθετα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, αξιοποιώντας την κρίση τους, πολλοί από αυτούς γίνονται πλουσιότεροι.

Παράλληλα χρησιμοποιούν το πολυεργαλείο τους, το ναζισμό, για να φοβίζουν το λαό και να τον κρατούν γονατιστό.

ΓΙ' ΑΥΤΟ, αν και δεν χρειάζεται, θα πειράξουμε λίγο τους στίχους του ποιητή, που, ως άλλος οδηγητής, προτρέπει, δείχνοντας στο πραγματικό Κυρίαρχο, το άχρηστο παλιό και το αναγκαίο καινούργιο, για να μας κάνει πρωτομάστορες της ίδιας μας της ζωής.

Τι μας έμεινε Νικήτα/ γύρνα πίσω σου και κοίτα... (κοίτα τη ζωή σου κοίτα...)

Τι μας έμεινε Λευτέρη /πού 'ναι του ΛΑΟΥ το χέρι,

Να κάψει την ΕΥΡΩ-ΛΥΚΟΦΩΛΙΑ και τον ΚΑΠΙΤΑ-ληστή

και Καινούργιος Κόσμος να χτιστΕί!!!

ΑΥΤΟΣ ο κόσμος θα χτιστεί, με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων, εκτός από αυτούς που βαράνε ΠΡΟΣΟΧΗΗΗ, κάνουν ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ και προστάζουν ΕΓΕΡΘΗΤΩΩΩ, στο διάβα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!!!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ