ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ζητείται... πρωτοπόρος

Μετά τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τα ξαναλένε αύριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος

Eurokinissi

Μετά τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τα ξαναλένε αύριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος
Η αναμέτρηση στο «Απ. Νικολαΐδης» όπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα τα ξαναπούν αύριο (20.30, ΝS2) λίγες μέρες μετά την κόντρα τους για τον τελικό Κυπέλλου, που έληξε με θρίαμβο των «πρασίνων», συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Στο άλλο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο (Κυριακή 18.15 ΝS2). Με βάση τη μοιρασιά στην πρώτη αγωνιστική, όπου κυριάρχησε η ισοπαλία στους αγώνες σε Τούμπα και Περιστέρι, πλέον η 2η αυξάνει το ενδιαφέρον. Οι τρεις ομάδες που ισοβαθμούν (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός) ψάχνουν να πάρουν το... κεφάλι στη βαθμολογία ενώ ο Αστέρας που ακολουθεί στοχεύει στο να καλύψει για τα καλά πλέον την (έστω και ελάχιστη) διαφορά.

Με τον αέρα της επικράτησής του πριν μια βδομάδα στον τελικό του ΟΑΚΑ και θέλοντας να αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας ώστε να ξεφύγει βαθμολογικά έναντι ενός βασικού αντιπάλου για τη διεκδίκηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ (2η του πρωταθλήματος) ο Παναθηναϊκός τα ξαναλέει με τον ΠΑΟΚ. Το καλό για τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου, είναι ότι οι Λαγός και Αμπέιντ που τραυματίστηκαν στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ ανέβασαν στροφές τις τελευταίες μέρες αυξάνοντας τις πιθανότητες για συμμετοχή. Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ στη σκιά της τιμωρίας που του ανακοινώθηκε από την Επιτροπή της ΕΠΟ και ψάχνοντας μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να αλλάξει το κλίμα από τις δυο συνεχόμενες αποτυχίες (ήττα στον τελικό, ισοπαλία με Αστέρα στην Τούμπα) βλέπει την κόντρα στη Λεωφόρο ως ιδανική ευκαιρία. Ο Γ. Γεωργιάδης έκρινε ως σχετικά καλή την παρουσία της ομάδας στην πρεμιέρα και σήμερα περιμένει οι παίκτες του να έχουν ακόμη περισσότερη βελτίωση.

Με τους γηπεδούχους να θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει σε πιο εύκολη θέση και τους φιλοξενούμενους να ευελπιστούν στην πρώτη νίκη προκειμένου με βολικό (γι' αυτούς) αποτέλεσμα στη Λεωφόρο να πάρουν τα ηνία στη βαθμολογία θα διεξαχθεί και η έτερη αναμέτρηση στην Τρίπολη. Ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, δήλωσε πως περιμένει σήμερα από την ομάδα του να λειτουργήσει καλύτερα επιθετικά απ' ό,τι στην αναμέτρηση της Τούμπας. Στην άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών κόντρα στον Παναθηναϊκό και σήμερα ευελπιστεί στο κάτι παραπάνω έχοντας και όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αφού Γκαρσία και Ναπολεόνι ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.

  • Κατόπιν συμφωνίας των δυο ομάδων και της αστυνομίας στον αγώνα του «Απ. Νικολαΐδης» θα υπάρχει και παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ (300 εισιτήρια).
  • Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε χτες έφεση για την ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών (άγνωστο ακόμα από πότε) και τιμωρία της έδρας για 3 αγωνιστικές για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Η εκδίκαση θα γίνει τη Δευτέρα 5 Μάη.
ΒΟΛΕΪ - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Κομβική στροφή στον Εβρο

Η τρίτη πράξη των φετινών τελικών στην Α1 ανδρών ...παίζεται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με τον Εθνικό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (19.00 ΝS3) στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, όπου το αποτέλεσμα θα κρίνει εάν θα έχουμε ξεκαθάρισμα του τοπίου ή παράταση στην αγωνία. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται ήδη 2-0 νίκες από τις επιτυχίες στα δυο πρώτα παιχνίδια στην έδρα τους και χρειάζονται μια ακόμα για να στεφθούν πρωταθλητές. Αντίθετα οι Εβρίτες στοχεύουν τόσο στο σημερινό παιχνίδι όσο και στο επόμενο (εάν υπάρξει) να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους ισοφαρίζοντας σε 2-2 νίκες. Σε αυτή την περίπτωση ο τίτλος θα κριθεί σε 5ο αγώνα που θα γίνει πάλι στου Ρέντη καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Υπενθυμίζεται ότι εάν διεξαχθεί τέταρτο παιχνίδι, θα γίνει αύριο στην ίδια έδρα (18.00 ΝS3).

Επεισόδια στην Αμαλιάδα

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Αμαλιάδα μετά το τέλος του πελοποννησιακού ντέρμπι μεταξύ το τοπικού Κόροιβου και της ΕΑ Πατρών που έκρινε την πρόκριση στον τελικό για την άνοδο στην Α2 ανδρών (νίκη γηπεδούχων με 3-1). Οπαδοί του Κόροιβου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν σε παίκτες των φιλοξενουμένων τραυματίζοντας 3 από αυτούς.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Φινάλε αγωνίας για παραμονή

Με την αγωνία να μεταφέρεται στην ...ουρά της βαθμολογίας, αφού η παραμονή και ο υποβιβασμός είναι ουσιαστικά τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά, ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής. Αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες, ο Ικαρος Χαλκίδας, ο Ηλυσιακός και ο Πανελευσινιακός ισοβαθμούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, διεκδικώντας τη μια θέση που ισοδυναμεί με παραμονή (2 υποβιβάζονται). Πάντως και οι τρεις ενδιαφερόμενοι έχουν δύσκολο έργο και μάλιστα 2 εξ αυτών θα αγωνιστούν εκτός έδρας. Συγκεκριμένα, ο Ικαρος θα κοντραριστεί στην Πυλαία με τον 4ο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, ο Ηλυσιακός στην Κρήτη με το Ρέθυμνο, ενώ ο Πανελευσινιακός θα υποδεχθεί την Κηφισιά που στοχεύει στην κατάκτηση της 5ης θέσης. Από κει και πέρα ενδιαφέρον υπάρχει για το καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα των ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας (έχει κλείσει ουσιαστικά) που οδηγεί στα πλέι οφ.

Σημειώνεται πως με απόφαση του ΕΣΑΚΕ, εκτός της μοναδικής αδιάφορης βαθμολογικά αναμέτρησης του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό (19.15 ΔΤ), όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την ίδια ώρα (18.00), ενώ θα υπάρχουν παράλληλες μεταδόσεις από τη Νova. Το πρόγραμμα: Πανελευσινιακός - Κηφισιά (NS2) , Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός (NS1) , Τρίκαλα - ΚΑΟΔ (NS1) , ΠΑΟΚ - Ικαρος Χ (NS1) , Ρέθυμνο - Ηλυσιακός (NS1) , Κολοσσός Ρόδου - Αρης (NS1).

ΔΙΕΘΝΗ
Το Λίβερπουλ κρίνει τίτλο στην Αγγλία

Στη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ της Εβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι (19.30 ΟΤΕ ΤV) στο Λίβερπουλ, που θα κρίνει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, στρέφονται τα περισσότερα βλέμματα στην Αγγλία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι «Πολίτες» βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ (77 έναντι 80) αλλά έχουν και έναν αγώνα λιγότερο από τους «κόκκινους» και στοχεύουν στο 3 στα 3 που ισοδυναμεί (με βάση τη λογική) με τίτλο ακόμα και εάν η Λίβερπουλ κάνει δυο νίκες αφού σε αυτή την περίπτωση η ισοβαθμία τούς ευνοεί λόγω καλύτερης συνολικής διαφοράς στα γκολ (+8 για τη Σίτι). Το σημερινό είναι το δυσκολότερο εμπόδιο για τη Σίτι αφού στα άλλα δυο παιχνίδια (θεωρητικά) έχει τον πρώτο λόγο ως γηπεδούχος και στα δύο, απέναντι στην Αστον Βίλα (εξ αναβολής την Τρίτη) και Γουέστ Χαμ (τελευταία αγωνιστική). Πάντως, το παιχνίδι είναι κρίσιμο και για την Εβερτον που διεκδικεί έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (κοντράρεται με την Αρσεναλ). Η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί τη Δευτέρα με την Κρίσταλ Πάλας (22.00) εκτός έδρας.

  • Σε ιβηρική υπόθεση μετατράπηκε ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ (Τορίνο 14 Μάη) με τις Μπενφίκα και Σεβίλη να είναι αυτές που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η Μπενφίκα προκρίθηκε μετά το 0-0 στο δεύτερο ημιτελικό με τη Γιουβέντους (είχε νικήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι) και η Σεβίλη παρά την ήττα με 3-1 από τη Βαλένθια (είχε νικήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι).
FOOTBALL LEAGUE
Δοκιμασία για Νίκη Βόλου

Με την πρωτοπόρο Νίκη Βόλου να δοκιμάζει τις δυνάμεις της στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής πέφτει σήμερα η αυλαία του Α' γύρου στα πλέι οφ της Football League που θα κρίνουν τις θέσεις ανόδου στη Super League (2 απευθείας και 1 στο μπαράζ με Ξάνθη). Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο, με τον αγώνα της Κέρκυρας κόντρα στον Αιγινιακό να θεωρείται κομβικός για το σκηνικό στην πρώτη τετράδα. Τις ...μαζεμένες αποτυχίες του το τελευταίο διάστημα θέλει να ρεφάρει ο Ολυμπιακός Βόλου με αντίπαλο τα Χανιά στην έδρα του, ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών θα υποδεχθεί τον αξιόμαχο Φωστήρα. Το πρόγραμμα αναλυτικά: ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηρακλής Ψαχνών - Φωστήρας (15.00 ΟΤΕ ΤV), Κέρκυρα - Αιγινιακός (15.00 OTE TV), Ηρακλής - Νίκη Βόλου (18.00 ΟΤΕ ΤV), Oλυμπιακός Βόλου - Χανιά (18.00 ΟΤΕ ΤV).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ