ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάη 2014 - Κυριακή 25 Μάη 2014
Σελ. /40
ΠΑΤΡΑ
Ψηφίζουμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Πελετίδη στην προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Κώστας Πελετίδης
Ο Κώστας Πελετίδης
Kάλεσμα ενότητας με βάση τα κοινά τους συμφέροντα και κόντρα στον αντίπαλο, που είναι το κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα, απηύθυνε στους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους νέους, ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης. «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, μόνο ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων, θα φέρει την ελπίδα και την προοπτική», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε το λαό να αναδείξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δημοτική Αρχή και να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, απ' αυτή την ψήφο κρίνεται η επόμενη μέρα. Τι θα έχουμε; Λαό στριμωγμένο και εγκλωβισμένο ή πιο αποφασισμένο να κάνει το αποφασιστικό βήμα της χειραφέτησης, να περάσει στην αντεπίθεση, να οργανώσει την πάλη του, αποκρούοντας την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και αυτούς που τροφοδοτούν το λαό με αυταπάτες, με κάλπικες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», υπογράμμισε στην ομιλία του. Και κατέθεσε τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»: Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν, πόλεμο με τα συμφέροντα που ωφελούνται από αυτήν την πολιτική, αποκάλυψή τους. Απειθαρχία στον «Καλλικράτη». Ανακούφιση του λαού. «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ανάσα για το λαό, εφιάλτης για τα συμφέροντα. Στόχος μας η ανακούφιση από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια», τόνισε.

Αναφερόμενος στον έτερο υποψήφιο για τη δημαρχία της Πάτρας, Κ. Χριστόπουλο, ο Κ. Πελετίδης σημείωσε: «Ο κ. Χριστόπουλος σέρβιρε το δίλημμα: Πάτρα ή κόμμα, ένα δίλημμα ψεύτικο και αποπροσανατολιστικό. Για ποια Πάτρα μιλάει ο κ. Χριστόπουλος; Μιλάει για την Πάτρα-λάφυρο, την Πάτρα που κάποιοι ονειρεύονται να κάνουν μπίζνες, μια Πάτρα ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των συμφερόντων. Τι διαφορετικό γνωρίσατε μέχρι σήμερα; Εμείς όταν μιλούμε για την Πάτρα εννοούμε την Πάτρα των ηρωικών και αγωνιστικών παραδόσεων, των φτωχογειτονιών, των εργαζομένων και των ανέργων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται, των νέων ζευγαριών. Τα πραγματικά ερωτήματα είναι: Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τα λαϊκά συμφέροντα;».

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ξανά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αποσπάσματα από συνέντευξη του Βαγγέλη Σίμου στο πόρταλ του «902»

Ο Βαγγέλης Σίμος
Ο Βαγγέλης Σίμος
Να κάνουν το βήμα και να ρίξουν στην κάλπη το κόκκινο γαρίφαλο καλεί όσους δεν το έπραξαν την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βαγγέλης Σίμος.

Σε συνέντευξή του στο «902.gr» καλεί το λαό της Πετρούπολης να στηρίξει το ΚΚΕ «γιατί είναι η μόνη σταθερή επιλογή που τόσα χρόνια στέκεται απέναντί του με ειλικρίνεια, με τιμιότητα και την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα από πολιτική πεποίθηση θα του δώσουμε το χέρι, θα του συμπαρασταθούμε, θα παλέψουμε στο πλευρό του για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, η οποία υλοποιείται μέσω της Τοπικής Διοίκησης, αλλά βέβαια και για τα συνολικότερα προβλήματα, μέχρι και το σημείο της ρήξης και της ανατροπής».

Εξηγώντας το στοιχείο που διαφοροποιεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την άλλη υποψηφιότητα για το δήμο, ο Βαγγέλης Σίμος υπογραμμίζει ότι ο αντίπαλος «είναι υποψήφιος της συγκυβέρνησης. Είναι ένας υποψήφιος που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και δείχνει ανοχή και σε ακροδεξιά στοιχεία». Που θέλει την ανταποδοτικότητα, τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θέλει όλες οι δράσεις του δήμου να βγάζουν τα έξοδά τους και όποια είναι ζημιογόνα ή την κλείνουμε ή τη δίνουμε σε ιδιώτη ή απολύουμε εργαζόμενους.

Στο κάλεσμά του για υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Β. Σίμος συμπληρώνει ότι αυτό που θα κριθεί είναι «ποια πολιτική θα ακολουθηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια στο δήμο. Θα είναι η πολιτική που θα φέρει τους εργαζόμενους, μέσα από τις δράσεις του δήμου, σε μια υποβάθμιση της ζωής τους, ακόμα περισσότερη, πέρα από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ζούνε γενικότερα, ή θα επιλέξει μια διοίκηση φιλολαϊκή, στα πλαίσια βέβαια που μπορεί, στα ασφυκτικά αυτά πλαίσια με τον "Καλλικράτη"».

ΙΚΑΡΙΑ
Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά

Αποσπάσματα από την ομιλία του Στέλιου Σταμούλου

Ο Στέλιος Σταμούλος
Ο Στέλιος Σταμούλος
«Χαιρετίζουμε όσους Καριώτες και Καριώτισσες έδωσαν την ψήφο τους στο συνδυασμό μας», τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Σταμούλος στη συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής. «Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" εγγυάται ότι αυτή θα μετατραπεί σε αγώνα για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Χαιρετίζοντας ο Σ. Σταμούλος, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «με την ίδια μαχητικότητα σας καλούμε να συνεχίσετε και τη δεύτερη Κυριακή, ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε πιο ισχυροί, για να ανοίξει ο δρόμος μιας νέας προοπτικής στους αγώνες μας». Επιπλέον, ανέφερε, «απευθυνόμαστε και καλούμε όσους δε στήριξαν το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, να το τολμήσουν τώρα. Καλούμε τους Καριώτες και τις Καριώτισσες να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η συκοφαντία, η λάσπη, η ψευδολογία. Να μη δώσετε βάση σε ανυπόστατες φήμες. Να στείλετε μήνυμα ελπίδας για ένα νέο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Σ' αυτές τις εκλογές μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Ψηφίστε, στηρίξτε τη "Λαική Συσπείρωση"».

ΧΑΪΔΑΡΙ
Μία δέσμευση: Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις

Αποσπάσματα από την ομιλία του Μιχάλη Σελέκου στην προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Μιχάλης Σελέκος
Ο Μιχάλης Σελέκος
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Χαϊδάρι, ο υποψήφιος δήμαρχος Μ. Σελέκος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Καλούμε το λαό του Χαϊδαρίου με βάση τις εμπειρίες του όλο αυτό το διάστημα να κρίνει και να αποφασίσει με βάση τα αληθινά, τα ταξικά του συμφέροντα. Απλώνουμε το χέρι μας σε όλους τους καλοπροαίρετους συμπολίτες μας, που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν, που έχουν διάθεση, που θέλουν να αγωνιστούν για να την αλλάξουν. Εμείς δεν υποσχόμαστε εύκολες λύσεις ούτε ωραιοποιούμε την κατάσταση. Εχουμε πλήρη συνείδηση του ρόλου που έχει αναλάβει η Τοπική Διοίκηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση για την επίλυση των συσσωρευμένων τοπικολαϊκών προβλημάτων της πόλης μας. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να πιστέψουν στη δύναμή τους και να αντισταθούν στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία, στη φτώχεια και την ανέχεια. Στις εκλογές της Κυριακής συνειδητά να εκλέξουμε στη διοίκηση του δήμου τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Να γεμίσουν οι κάλπες με τα κόκκινα γαρίφαλα της ελπίδας και του αγώνα. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεσμεύεται ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της μαζί με το λαό κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ για πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να ανταποκρίνεται στα άμεσα προβλήματα των δήμων. Για δραστική μείωση, σε πρώτη φάση, των δημοτικών τελών. Αμεση κατάργηση για ανέργους, νέους και φοιτητές. Για απόκρουση κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου, για αναβάθμιση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και των κοινωνικών δομών, με γνώμονα την ανάγκη να μπορούν να τις αξιοποιήσουν όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία».

Στη μάχη στο β' γύρο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ