ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάη 2014
Σελ. /24
Καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ
Γιώργος Μπουλούγαρης

Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Την Κυριακή, εμείς οι εργαζόμενοι ψηφίζουμε βλέποντας την επόμενη μέρα, γιατί η ανεργία, οι απολύσεις, οι νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, τα χαράτσια, η φοροληστεία, το μνημόνιο διαρκείας θα είναι εδώ. Δίνουμε τη μάχη της κάλπης με κριτήριο τις ανάγκες των οικογενειών μας και του ταξικού εργατικού κινήματος. Ρίχνουμε ψήφο αντίστασης και ανατροπής απέναντι στην αντιλαϊκή σταθερότητα της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της κυβερνητικής εναλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, στις δυνάμεις που σπέρνουν σκόπιμες αυταπάτες για καλή ΕΕ και κακά μνημόνια.

Ενα αντιλαϊκό τέρας σαν την ΕΕ μόνο αντιλαϊκά τερατουργήματα μπορεί να γεννά. Ενισχύουμε την πολιτική δύναμη που στάθηκε δίπλα στους αγώνες που δώσαμε και με συνέπεια συνέβαλε όσο κανείς άλλος στην οργάνωση της αντίστασης στην αντεργατική λαίλαπα. Τροφοδοτούμε με την ψήφο μας την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών υπέρ του ταξικού εργατικού κινήματος. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε την ελπίδα, να σπάσουμε το φόβο, να σηκώσουμε ψηλότερα το αγωνιστικό μας ανάστημα, να ανεβάσουμε την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Με σιγουριά για τη συνέχεια και τη συνέπεια. Με σταθερό και αποφασιστικό χέρι την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη

Ιατρός Βιοπαθολόγος, διευθύντρια Τμήματος Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», μέλος 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, ΓΓ της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας

Σήμερα, που οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την επόμενη μέρα, τη ζωή μας και τον τόπο μας, σήμερα που κι εμείς έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, γνώση, αλλά και υποχρέωση, σήμερα που ξέρουμε πολύ καλά ότι η ΕΕ δεν αλλάζει προς το συμφέρον μας, σήμερα λοιπόν πρέπει και μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα!

Οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα των κυβερνώντων, η διγλωσσία και οι αστήρικτες υποσχέσεις των «υποψηφίων για κυβέρνηση», αλλά και η εμφάνιση «νέων» (από παλιά όμως υλικά) «υπερκομματικών» συνδυασμών είναι γνωστές συνταγές της προεκλογικής περιόδου που όμως - δυστυχώς γι' αυτούς, ευτυχώς για μας - έχουν καταγραφεί και στην πρόσφατη ιστορία του τόπου, αλλά κυρίως και στη μνήμη των πολιτών - αγωνιστών της ζωής.

Σήμερα λοιπόν η ψήφος μας στο ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, δηλώνει αντίθεση στην οποιαδήποτε εκμετάλλευση και απεγκλωβισμό από το παλιό και το δοκιμασμένο, σημαίνει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους μας να συνεχίσουμε τους αγώνες με ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Χριστίνα Σολομωνίδου

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ενόργανη γυμναστική, Βαλκανιονίκης

Η κρίση του καπιταλισμού στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια αποκάλυψε πιο καθαρά το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους.

Αντιλαϊκοί άνεμοι πνέουν παντού που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

Κάθε κοινωνικό αγαθό, όπως εργασία, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, δεν είναι πια αυτονόητο.

Σήμερα, όποιος μιλάει για αθλητισμό ίσως να θεωρείται ότι ζητάει «μαύρο χαβιάρι» στο τραπέζι, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε ψωμί. Ομως, ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόληψης της υγείας κυρίως των παιδιών και καθορίζει και την ψυχική υγεία. Αντιμετωπίζονται με την άθληση μια σειρά ασθένειες, όπως σάκχαρο, παχυσαρκία, μορφές καρκίνου, κατάθλιψη κ.ά.

Δεν δίνουν λεφτά για τον αθλητισμό στα σωματεία, περικόπτουν ώρες φυσικής αγωγής στα σχολεία γιατί αυτός ο αθλητισμός δεν φέρνει κέρδη στις εταιρείες. Φέρνει όμως κέρδη στην υγεία των παιδιών, δίνει δουλειά σε χιλιάδες προπονητές και εργαζόμενους στην κλίμακα του αθλητισμού.

Αντίθετα, κάθε λίγο ακούμε για τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν παίκτες του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και όχι του ποδοσφαίρου για μαζικό αθλητισμό, προπονητές, εταιρείες διαφήμισης κ.λπ. γιατί εδώ βγάζουν τεράστια κέρδη οι εταιρείες του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν δίνει λεφτά για να αθληθούν τα παιδιά στα σχολεία αλλά δίνει λεφτά για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, την ώρα μάλιστα που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα.

Οπου δεν υπάρχει κέρδος γι' αυτούς δεν υπάρχουν ούτε άνθρωποι, ούτε λόγος για πρόληψη, για υγεία. Οπου υπάρχει κέρδος, εκεί ανακαλύπτουν παιδιά, ευαισθησίες, δικαιώματα. Αυτή η συγκεκριμένη τους πολιτική στον αθλητισμό είναι τι εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη στην οικονομία. Οπου υπάρχει κέρδος για τους λίγους προσανατολίζουν τα πακέτα, τους προϋπολογισμούς, την ...ανάπτυξη. Οπου υπάρχει όφελος στο λαό και τα παιδιά του, τους είναι αδιάφορο.

Ο λαός πρέπει να οργανωθεί για να τους αντιμετωπίσει, αλλιώς θα θερίσει θύελλες. Υπάρχει ένα δοκιμασμένο κόμμα που δεν μας είπε ποτέ ψέματα. Το ΚΚΕ. Καλώ κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να το στηρίξει παρά τις όποιες επιφυλάξεις του γιατί μπορεί να οργανώσει το λαό απέναντι στις θύελλες που έρχονται. Μπορεί η 25η Μάη να γίνει ημερομηνία ανάτασης και δύναμης του λαού.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Πρώην διεθνής παίκτης Εθνικής Ομάδας, προπονητής Εθνικής Κύπρου στο βόλεϊ, καθώς και άλλων ομάδων Α1 κατηγορίας

Οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι μέχρι τώρα «σωτήρες» μας καταδίκασαν το λαό μας στην ανεργία και τη φτώχεια. Αυτοί που είναι υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζουν στη συνέχεια σκληρότερο μέλλον για τα παιδιά μας. Στις 25 Μάη ενισχύουμε με την ψήφο μας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης (σε όσους δήμους είμαστε στο δεύτερο γύρο) και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στους διαχειριστές (αριστερούς και δεξιούς) του καπιταλιστικού συστήματος.

Γιώτα Βέη

Τραγουδίστρια

Εύχομαι να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί είναι απαραίτητη η φωνή του. Οι ιδέες και οι αξίες του μας βοηθάνε. Πάντα οι θέσεις και οι απόψεις του έχουν ένα χαρακτήρα βαθιάς ανθρωπιάς, αφού είναι υπέρ του αδυνάτου.

Στάθης Τσιαρτσιανίδης

Συνταξιούχος ΙΚΑ, συνδικαλιστής στο χώρο των αναπήρων

Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με Ιστορία, το οποίο έχει προσφέρει αγώνες, θυσίες για τον εργαζόμενο, για τον Ελληνα, για την ανθρωπότητα. Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε κάποιος να ψηφίσει, πραγματικά, είναι κόμμα με ήθος, με τιμιότητα, που ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για τον άνθρωπο. Δυστυχώς, στο θέμα ΕΕ αποδείχτηκε πως άλλα μας έλεγαν και άλλα ίσχυαν. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. κάτω από το όριο φτώχειας, αυτοκτονίες. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πρέπει να ψηφίσουμε αν θέλουμε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά και να έχει μέλλον. Μόνο με το ΚΚΕ. Η Ιστορία το έχει αποδείξει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ