ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Για το καθοριστικό βήμα

Στο πλέον - σύμφωνα και με την παράδοση - καθοριστικό ραντεβού που αφορά τη σειρά των τελικών, όπως θεωρείται το τρίτο παιχνίδι, συναντιούνται ξανά σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τους δύο αντιπάλους να τα ξαναλένε στο ΟΑΚΑ (19.45 ΝΕΡΙΤ) στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Η ευρεία νίκη του Ολυμπιακού (25 π. διαφορά) στο ΣΕΦ που ισοφάρισε σε 1 - 1 τις νίκες έφερε τους δύο «αιώνιους» στην ίδια θέση, ωστόσο έχει αλλάξει τις ψυχολογικές ισορροπίες. Οι «ερυθρόλευκοι», που πέτυχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη τους επί των «πρασίνων» τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σαφώς σε καλύτερο επίπεδο όσον αφορά αυτόν τον τομέα από τους «πράσινους», όπου τόσο η ήττα, αλλά και η κακή εμφάνιση, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό.

Στους σημερινούς γηπεδούχους, ο τεχνικός της ομάδας Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε πως σήμερα περιμένει την ομάδα του ν' αλλάξει την εικόνα του δεύτερου τελικού και να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε τη συγκέντρωση που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του σήμερα, σημειώνοντας τον έλεγχο του ρυθμού ως κλειδί της αναμέτρησης. Την τελευταία στιγμή απ' ό,τι φαίνεται θα κριθεί η συμμετοχή του τραυματία Γκιστ.

Για διαφορετικό παιχνίδι που χρειάζεται άλλη νοοτροπία, έκανε λόγο ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να κάνει το «μπρέικ» στο ΟΑΚΑ και να πάρει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αν και παραδέχτηκε πως η ευρεία νίκη λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία των παικτών, ωστόσο προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως σε τέτοιους αγώνες μετράει απλά η νίκη. Εκτός του Καββαδά που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

  • ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Με... εφόδιο τις 2 - 0 νίκες, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να τελειώσει σήμερα το θέμα της κατάκτησης της 3ης θέσης, αντιμετωπίζοντας στο τρίτο παιχνίδι για το μικρό τελικό τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη (17.30 ΝS2).
FOOTBALL LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Σφράγισε την άνοδο η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, που σφράγισε και μαθηματικά την επιστροφή της στη Super League, και η Νίκη Βόλου, που βρίσκεται μια ανάσα για να το πετύχει αυτό, ήταν οι πιο κερδισμένες της χτεσινής 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ στη Football League.

Οι Φαίακες κέρδισαν με 1-0 στην έδρα τους τον Ηρακλή, αποτέλεσμα που τους δίνει το δικαίωμα από χτες να κάνουν τα σχέδιά τους για τη μεγάλη κατηγορία χωρίς να έχουν κανένα άγχος στο φινάλε της διαδικασίας την ερχόμενη Κυριακή. Την τύχη στα χέρια της για την ίδια υπόθεση έχει και η Νίκη Βόλου μετά τη σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία στα Ψαχνά επί του τοπικού Ηρακλή με 2-1, τον οποίο έθεσε εκτός των προνομιούχων θέσεων. Πλέον, οι «κυανόλευκοι» του Βόλου χρειάζονται ένα βαθμό φιλοξενώντας τον Ηρακλή στο φινάλε για να σφραγίσουν την απευθείας άνοδο, η οποία μπορεί να έρθει ακόμα και με ήττα αν δεν νικήσει ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο τελευταίος καθάρισε χτες εύκολα τον Αιγινιακό με 2-0 και πλέον πάει για... τελικό ανόδου στην Κρήτη κόντρα στα Χανιά, που και αυτά έχουν ελπίδες για την τρίτη θέση (οδηγεί στο μπαράζ με Ξάνθη). Για τους «ερυθρόλευκους» τα σενάρια είναι ανοιχτά και περιλαμβάνουν από απευθείας άνοδο μέχρι και να βγουν εκτός τριάδας.

Η βαθμολογία: Κέρκυρα 28, Νίκη Βόλου 26, Ολυμπιακός Β. 24, Χανιά 21, Ηρακλής Ψαχνών 18, Ηρακλής 15, Αιγινιακός 13, Φωστήρας 9.

ΣΤΙΒΟΣ
Αξιόλογες επιδόσεις στη Φιλοθέη

Αξιόλογες επιδόσεις σημειώθηκαν στο χτεσινό «Γκαλά στίβου» που διεξάχθηκε στη Φιλοθέη και παραδοσιακά περιλαμβάνει μόνο γυναικείες συμμετοχές. Τις καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν το σπουδαιότερο όνομα των χτεσινών αγώνων, η Ρωσίδα Ολγα Κοτσαρένκο, στο μήκος με άλμα στα 6.60 και η η Ουκρανή Οκσάνα Οκούτσεβα στο ύψος με επίδοση στα 1,95 μ. Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε η η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. με εμπόδια, που στην πρώτη κούρσα της για φέτος πέτυχε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 13.59. Επίσης στα σπριντ και στα 100 μ. καλό ξεκίνημα σεζόν έκαναν και η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Γωγώ Κοκλώνη, σημειώνοντας αντίστοιχα χρόνους 11.49 και 11.53 αντίστοιχα. Στο ύψος, η Τόνια Στεργίου πέρασε τα 1,88 μ., που αποτελεί την καλύτερη φετινή της επίδοση.

ΒΟΛΕΪ
Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού άνδρες, γυναίκες

Εχοντας ως προίκα την παρουσία της στην 1η θέση του ομίλου (έστω και με τριπλή ισοβαθμία που κέρδισε στον πρώτο γύρο των αγώνων που έγιναν στη Σλοβακία), η Εθνική Ανδρών, ως γηπεδούχος του β' γύρου, θα προσπαθήσει στο κλειστό του Ρέντη από σήμερα και μέχρι το Σάββατο να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015. Η Ελλάδα στους αγώνες της περασμένης βδομάδας, που έγιναν στη Σλοβακία, είχε απολογισμό δύο νίκες επί των Σλοβακία και Ουγγαρία και μια ήττα από την Εσθονία, ο οποίος την έφερε στο ρετιρέ παρέα με Σλοβάκους κι Εσθονούς. Εντός έδρας πλέον, αρχής γενομένης από σήμερα κόντρα στους Μαγυάρους (19.00 μαγνητ. ΝΕΡΙΤ 00.40), το ελληνικό συγκρότημα στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στα τελικά, ενώ ο δεύτερος πάει σε μπαράζ.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εχοντας αντίστοιχο στόχο με τους άνδρες, η Εθνική Γυναικών θα παλέψει από σήμερα στον όμιλο που θα διεξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν για τη δική της πρόκριση στο Ευρωπαϊκό του 2015, έχοντας όμως δύσκολο έργο μετά από τα παιχνίδια στον Α' γύρο που έγιναν στη Βουλγαρία. Η Ελλάδα, με απολογισμό μία νίκη επί της Πορτογαλίας και δύο ήττες από Βουλγαρία και Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από την πρωτοπόρο Βουλγαρία και δεύτερη την οικοδέσποινα χώρα του δεύτερου γύρου (τελευταία η Πορτογαλία). Η Εθνική ανοίγει σήμερα τους αγώνες της κόντρα στους οικοδεσπότες (20.30).

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

ΠΟΛΟ: Την επανένταξή τους στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούλη ανακοίνωσαν, χτες, οι παίκτες που απείχαν από τις προπονήσεις εξαιτίας του προβλήματος που προκλήθηκε με την Ομοσπονδία όσον αφορά την καταβολή των οδοιπορικών. Μετά την προχτεσινή συνάντηση των παικτών με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δ. Διαθεσόπουλο, βρέθηκε η χρυσή τομή και οι πρώτοι ανακοίνωσαν επίσημα χτες την επιστροφή τους στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΓΓΑ: Επειτα από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλου, και του υφυπουργού, Γ. Ανδριανού, θα δοθούν και άλλα χρήματα σε ομοσπονδίες ΑμεΑ, που θα μοιραστούν επιπλέον το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ