ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Δίνει τις δικές της εξετάσεις σε ξένα και ντόπια μονοπώλια

Μετά τις πρόσφατες εξετάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη γενική συνέλευση των ντόπιων βιομηχάνων, έρχεται και η φασιστική Χρυσή Αυγή, με άρθρο που δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της, να... αποδείξει πόσο «αντισυστημική» δύναμη είναι, δίνοντας τις δικές τις εξετάσεις απέναντι στην ελληνική αστική τάξη και την επιδίωξή της να «παίξει» ακόμα πιο ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Πλασάροντας το φασιστικό της μόρφωμα ως την πιο κατάλληλη δύναμη να βρει τη «χρυσή τομή» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η ΧΑ παρουσιάζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει αιτήματα τμημάτων του που θέλουν να κάνουν μεγαλύτερες μπίζνες με ρωσικά μονοπώλια, ενώ την ίδια στιγμή σπεύδει να διαβεβαιώσει συνολικά την εγχώρια αστική τάξη ότι επ' ουδενί δε θα διακινδυνέψει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ότι έχει την «ευελιξία» να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

«Η Ελλάδα», σημειώνει το άρθρο στην ιστοσελίδα της ΧΑ, «καλείται να αντιμετωπίσει και την απαίτηση της Ρωσίας να πάρει ένα μέρος από την πίτα του νέου εξοπλιστικού προγράμματος, γεγονός που, αν συμβεί, θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ, κυρίως, αλλά και των λοιπών Ευρωπαίων. Το δίλημμα είναι σοβαρό και γι' αυτό απαιτείται μελέτη, σχεδιασμός, βούληση και συνέπεια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Μια χρυσή τομή που η Χρυσή Αυγή, με αρχηγό της τον Ν. Μιχαλολιάκο, μπορεί να την επωμιστεί και να τη διαχειριστεί.

Σε κάθε όμως περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία ενισχύσεως της γεωστρατηγικής μας αξίας, ως ενεργειακού κόμβου διακινήσεως της ρωσικής Ενέργειας προς την Ευρώπη. Και εμείς οι χρυσαυγίτες, κάτω από τη σωστή καθοδήγηση και τήρηση των θέσεων μας περί εξωτερικής πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε σύντομα!».

Παράλληλα, η ΧΑ συνεχίζει την προσπάθεια να παίξει βασικό ρόλο στις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ρόλου της με άντληση ψηφοφόρων από τη ΝΔ.

Ενδεικτικά, σε άλλο άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, μεταξύ άλλων τονίζεται: «Το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την ύπαρξη της ΝΔ, η οποία έχει μεταμορφωθεί πλήρως σε ένα αντεθνικό και αντιλαϊκό κόμμα, υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων, έρμαιο στις βουλιμικές επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ και παραδομένο πλήρως στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς. Ως εκ τούτου, η περαιτέρω παρουσία αυτού του κομματικού συνονθυλεύματος αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια ανάπτυξης των Γνήσιων Εθνικολαϊκών Δυνάμεων. Η οριστική διάλυση αυτού του πολιτικού καρκινώματος θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο αριθμό Ελλήνων Πατριωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο τεχνητό αυτό δημιούργημα. Φροντίζει, βεβαίως, ο ίδιος ο Σαμαράς με την αλλοπρόσαλλη και αισχρή πολιτική του να οδηγεί τη ΝΔ μια ώρα αρχύτερα στην διάλυση. Είναι σίγουρο ότι οι επόμενες εκλογές θα σημάνουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΝΔ, με το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα να ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο».

Προθεσμία έλαβαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Εν τω μεταξύ, προθεσμία έλαβαν χτες, από τις ειδικές εφέτες ανακρίτριες, οι πέντε χρυσαυγίτες βουλευτές, που κλήθηκαν ν' απολογηθούν στο πλαίσιο της διερεύνησης της δράσης της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο προφυλακισμένος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γ. Γερμενής, που κλήθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων, έλαβε προθεσμία για τις 17 Ιούνη.Ο Α. Γρέγος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 19 Ιούνη, ο Κ. Μπαρμπαρούσης έλαβε προθεσμία για τις 18 Ιούνη, ο Α. Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιούνη και τέλος, ο Π. Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιούνη.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός του προφυλακισμένου Γ. Γερμενή, οι άλλοι τέσσερις που προσήλθαν ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών καλούνται να απολογηθούν για τη βασική κατηγορία της υπόθεσης, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σήμερα εισάγονται στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των τριών χρυσαυγιτών βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Ι. Λαγού και Χρ. Παππά, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Οι τρεις προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες αναμένεται να παρουσιαστούν στην Ολομέλεια για ακρόαση.

Την Παρασκευή τέλος, έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ.Κουκούτσης.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Tακτικές «αυριανισμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με οδηγό τις πιο «ένδοξες» μέρες του «αυριανισμού» και την τακτική που επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό στη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού», η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού ισχυρίζεται, σε ανακοίνωσή της, ότι το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό της περιοχής να καταδικάσει και τους δύο υποψήφιους στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών, «έδωσε» το δήμο στην παράταξη του Ν. Σαράντη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν την πρακτική και καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει και από αυτό το παράδειγμα συμπεράσματα για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «πάει πολύ να εγκαλούν το ΚΚΕ οι μόνιμοι συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ στα σωματεία και στην Τοπική Διοίκηση. Αυτοί που στο δήμο μας υιοθέτησαν τα "ορφανά" του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων στελέχη των δημοτικών αρχών που στήριξε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Πάει πολύ να επιτίθενται στο ΚΚΕ αυτοί που έχουν πάρει θέση απέναντι από το λαό και καλλιεργούν αυταπάτες για «φιλολαϊκή» Ευρωπαϊκή Ενωση και «ανθρώπινο» καπιταλισμό. Αυτοί που λένε ότι δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και προωθούν τη νέα κοινωνική συμφωνία με το ΣΕΒ, δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων».

«Το ΚΚΕ» τονίζει, «δεν κάνει παζάρια και υπόγειες συμφωνίες. Δε λέει άλλα το Σάββατο και άλλα την Κυριακή. Δεν υποκρίνεται για να γίνει αρεστό. Γι' αυτό αποτελεί εγγύηση για τον εργάτη, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το νέο. Γι' αυτό είναι δεδομένο ότι θα είναι η πιο μαχητική αντιπολίτευση και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην αντιλαϊκή διοίκηση Σαράντη και σε όλους τους εκφραστές του ευρωμονόδρομου.

Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων - Καματερού να βγάλει συμπεράσματα, και από το γεγονός αυτό, για το ρόλο και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να πιστέψει στη δύναμή του, να συστρατευτεί με το ΚΚΕ».

Εκβιασμοί και ομολογίες του κ. Δραγασάκη

«

Αν το ΚΚΕ συνεχίσει την πολεμική του -απολίτικη ή παραπολιτική σε μεγάλο βαθμό- προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει προβλήματα, ενδεχομένως ακόμη και επιβίωσης. Για να αποφύγει τον κίνδυνο αυτόν το ΚΚΕ πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να αλλάξει γραμμή. Αντί να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δεξιά, πρέπει να πολεμά τη Δεξιά και να έχει κριτική αλλά και εποικοδομητική στάση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έκανε το ΚΚΕ του Χ. Φλωράκη το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο δε συμπιέστηκε αλλά είχε και σημαντική αύξηση στις εκλογές του '81, παρά την πρωτοφανή και οξύτατη πόλωση (...)». Αυτά δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Εποχή».

Απλά για την Ιστορία θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι να γίνει κυβέρνηση το 1981 -δημαγωγικά όπως αποδείχτηκε- έθετε ως στόχο την έξοδο από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, μίλαγε για κοινωνικοποίηση, για σοσιαλισμό κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα -πριν καν γίνει κυβέρνηση- δηλώνει ότι «δε θα αμφισβητήσει την ένταξη της Ελλάδας στο δυτικό πλαίσιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τραπεζώνεται στον ΣΕΒ και υπόσχεται στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας!

Επίσης, για την Ιστορία θυμίζουμε ότι, από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ είχε θέσει το δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό» και με αυτήν την κατεύθυνση άσκησε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι και τότε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα από ένα τμήμα του, έμπαινε το ζήτημα ότι όποιος δεν είναι μαζί του παίζει το παιχνίδι της «Δεξιάς». Σε αυτήν τη λογική θριάμβευσε ο «Αυριανισμός», ο οποίος σήμερα φαίνεται να πιάνει στασίδι ως λογική στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και, τέλος πάντων, το ΚΚΕ έχει βγάλει συνολικά διαχρονικά συμπεράσματα για την αταλάντευτη στάση αντιπαράθεσης που πρέπει να έχει το κομμουνιστικό κίνημα απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία σε όλες τις εκδοχές και μορφές της.

***

Πάνω στον ενθουσιασμό και την υπεροψία του ο Γ. Δραγασάκης ομολογεί:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε άτρωτος από την κριτική του ΚΚΕ. Διότι δημιουργήθηκε πάνω στη διπλή άρνηση τόσο της σοσιαλδημοκρατίας (...) όσο και του δογματικού κομμουνισμού, που πήρε τη μορφή των αυταρχικών καθεστώτων του "υπαρκτού σοσιαλισμού" που χρεοκόπησαν (...) είναι η διπλή υπέρβαση αυτών των δύο ιστορικών ρευμάτων που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Κι ενώ τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις δυνατότητες να αποδειχτεί η νέα σύνθεση των θετικών εμπειριών του παρελθόντος, η σύγχρονη απάντηση της Αριστεράς στις προκλήσεις της εποχής μας, η νέα Αριστερά του 21ου αιώνα. Το ΚΚΕ μπορεί να μας κάνει όση κριτική θέλει, και την έχουμε ανάγκη αν είναι ουσιαστική. Δεν μπορεί όμως να είναι απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αν είναι απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι δίπλα στον Σαμαρά, και ο αριστερός κόσμος αυτό δεν το αντέχει».

Ομολογεί ότι βασικός στόχος ήταν, και παραμένει για τις δυνάμεις που συγκρότησαν στην αρχή τον ΣΥΝ και σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ξεπέρασμα του κομμουνιστικού κινήματος και η σοσιαλδημοκρατικοποίησή του. Τα περί υπέρβασης της σοσιαλδημοκρατίας είναι «τρίχες κατσαρές», αφού αυτό που υπερβαίνεται είναι ο κομματικός σχηματισμός της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας ο ΣΥΡΙΖΑ βασικά στοιχεία της πολιτικής της νεοκεϋνσιανής διαχείρισης που εξέφραζε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ.

Στις αρχές του 1990 επιχειρήθηκε η προσπάθεια μετάλλαξης του ΚΚΕ, απεμπόλησης των αρχών του κομμουνιστικού κινήματος και δορυφοροποίησης γύρω από το ΠΑΣΟΚ στο όνομα της κεντροαριστεράς. Με αυτήν τη γραμμή πολιτεύτηκε το τμήμα πρώην στελεχών του ΚΚΕ που το εγκατέλειψε, αφού απέτυχε να το διαλύσει, και πέρασε στον ΣΥΝ για το μεγαλύτερο διάστημα της δεκαετίας του 1990. Σήμερα, λοιπόν, καλείται το ΚΚΕ να δορυφοροποιηθεί γύρω από το νέο πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, απειλούμενο ότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Αδικα, βεβαίως, κοπιάζουν!


Κ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ