ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Ιούνη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανασύνταξη μετά την ήττα για Ελλάδα

Με ήττα απ την Κολομβία ξεκίνησε τους αγώνες της η Ελλάδα
Με ήττα απ την Κολομβία ξεκίνησε τους αγώνες της η Ελλάδα
Η ανασύνταξη δυνάμεων, το ανέβασμα της ψυχολογίας και η πίστη ότι στο δεύτερο αγώνα κόντρα στην Ιαπωνία (ξημερώματα Παρασκευής, 01.00) μπορεί να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο είναι πλέον τα όσα επικρατούν στις τάξεις της Εθνικής ανδρών μετά την ήττα από την Κολομβία με 3-0 για την πρώτη αγωνιστική του 3ου Ομίλου.

Αγωνιζόμενο το Σάββατο κόντρα στους Κολομβιανούς το ελληνικό συγκρότημα δεν κατάφερε να σπάσει την κακή παράδοση, που το θέλει να ξεκινάει με ήττα τους αγώνες των Μουντιάλ στις τρεις παρουσίες του μέχρι τώρα. Εμφανίζοντας αρκετά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης του παιχνιδιού και περισσότερα στο τελείωμα των φάσεων οι Ελληνες παίκτες δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους απέναντι στους αντιπάλους τους έχοντας ως πιο μεγάλη φάση το δοκάρι του Γκέκα στο 63'. Μέτρια ήταν η απόδοση όμως της Ελλάδας και στο βασικό της όπλο, την άμυνα, αφού υπήρξαν αρκετά λάθη, ιδιαίτερα στα γκολ που δέχθηκε. Στην αντίπερα όχθη οι Κολομβιανοί φάνηκαν πολύ καλά διαβασμένοι για το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας, επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και δίνοντας βάση στις αντεπιθέσεις κατάφεραν να φθάσουν στη σπουδαία γι' αυτούς νίκη. Μάλιστα, το άνοιγμα του σκορ νωρίς νωρίς, μόλις στο 5', όταν σε σουτ του Αρμέρο και αφού η μπάλα κόντραρε και στα πόδια του Μανωλά κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, έδωσε άλλον αέρα στη συνέχεια στους Κολομβιανούς αφού πήραν το πάνω χέρι και στην ψυχολογία. Τα υπόλοιπα τέρματα της Κολομβίας σημείωσαν οι Γκουτιέρες στο 58' και Χάμες στο 93'.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (75' Αριας), Αγιλάρ (68' Μεχία), Γκουτιέρες (78' Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Σούνιγκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (79' Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Επιχείρηση... Ιαπωνία

Μετά τον αρχικό προβληματισμό που επικράτησε στην ελληνική ομάδα τα πάντα πλέον έχουν μπει σε ρυθμούς Ιαπωνίας αφού ο αγώνας για τη 2η αγωνιστική θεωρείται κρίσιμος για το στόχο της Ελλάδας που είναι η πρόκριση στους «16». Οπως όλα δείχνουν ο Φερνάντο Σάντος θα προβεί σε αλλαγές όσον αφορά το αρχικό σχήμα σε σχέση με την πρεμιέρα των αγώνων ρίχνοντας το βάρος στην προσπάθεια η ομάδα να εμφανίσει ένα σαφώς πιο επιθετικό πρόσωπο. Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού ανέλυσε στους παίκτες τα λάθη που έκαναν κόντρα στην Κολομβία άρχισε τα... μαθήματα στους παίκτες που αφορούν το παιχνίδι της Ιαπωνίας. Στα αμιγώς αγωνιστικά το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στην αποστολή είναι αυτό με τον Γλύκο, ο οποίος υποφέρει από μόλυνση στο μάτι και συνεχίζει θεραπεία.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΙΑΠΩΝΙΑ 2-1

Με κορυφαίο το σπουδαίο όνομα της ομάδας Ντιντιέ Ντρογκμπά, που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε επιθετική πνοή, η Ακτή Ελεφαντοστού κάνοντας την ανατροπή επιβλήθηκε της Ιαπωνίας με 2-1 κατακτώντας το τρίποντο που την φέρνει στην κορυφή. Πάντως, η νίκη ήρθε δυσκολότερα από το αναμενόμενο για τους Αφρικανούς καθώς οι αξιόμαχοι Ιάπωνες τουλάχιστον για μια ώρα αγώνα είχαν επιβάλει το ρυθμό τους και με όπλο την ταχύτητα είχαν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην Ακτή. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μπόνι (64') και Ζερβινιό (66') ενώ για τους Ιαπωνες σκόραρε ο Χόντα (16').

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κολομβία 3, Ακτή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία 0, ΕΛΛΑΔΑ 0.
ΣΤΙΒΟΣ
Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό

Εχοντας δύσκολο στόχο, που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ, αλλά με πολυπληθή αποστολή θα μετάσχει η Ελλάδα στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων (πρώην Μπρούνο Τζάολι) που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Ιούλη στο Ταλίν. Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη κατηγορία αντίπαλοι της Ελλάδας θα είναι η Λευκορωσία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σλοβενία. Οπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία στίβου η αποστολή θα αποτελείται από 45 αθλητές/τριες, οι οποίοι είναι:

ΑΝΤΡΕΣ: 100 μ./200 μ./4Χ100 μ.: Τσάκωνας, 400 μ., 4Χ400 μ.: Γράβαλος, 800 μ.: Νακόπουλος, 1.500 μ.: Δημητράκης, 3.000 μ.: Γκουρλιάς,, 5.000 μ.: Μαγγίνας, 3.000 μ. στιπλ: Κάσσος, 110 μ. εμπ./4Χ100 μ.: Δουβαλίδης, 400 μ. εμπ., 4Χ400 μ.: Λουλάς, Μήκος: Τσάτουμας, Υψος: Μάστορας, Τριπλούν: Τσιάμης, Επί κοντώ: Φιλιππίδης, Δισκοβολία: Τρέμος, Ακοντισμός: Λεμπέσης, Σφυροβολία: Αναστασάκης, 4Χ100 μ.: Καλαμάρας, Κουτσουκλάκης, Κρεμμύδας, 4Χ400 μ.: Μουράτης, Χατζηδημητρίου, Διαμαντής.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 100 μ./4Χ100 μ.: Κοκλώνη, 200 μ./4Χ100 μ.: Μπελιμπασάκη, 400 μ./4Χ400 μ.: Δερβένη, 800μ./1.500 μ.: Φιλάνδρα, 3.000 μ.: Καρακατσάνη, 5.000 μ. Ρέμπουλη, 100 μ. εμπ., 4Χ100 μ.: Πεσιρίδου, 400 μ. εμπ./4Χ400 μ.: Δαλάκα, 3.000 μ. στιπλ: Παρδαλού, Μήκος: Κολοκυθά, Υψος: Στεργίου, Τριπλούν: Πανέττα, Επί κοντώ: Στεφανίδη, Δισκοβολία: Αναγνωστοπούλου, Ακοντισμός: Υφαντίδου, Σφυροβολία: Κοροσίδου, Σφαιροβολία: Σοφάνη, 4Χ100 μ.: Φέρρα, Γάτου, 4Χ400 μ.: Πιντή , Βασιλείου, Μουρτά.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Εκτός Παγκοσμίου η Εθνική

«Αντίο» στο όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, είπε η Εθνική ανδρών μετά και τη δεύτερη ήττα στον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση από την ΠΓΔΜ, αυτή τη φορά στα Σκόπια με 35-23. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί και στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα με 27-25 κάνοντας το έργο της ενόψει της ρεβάνς αρκετά δύσκολο.

ΒΟΛΕΪ

Διπλή αποτυχία, για άνδρες και γυναίκες, περιλάμβανε η 2η αγωνιστική του ευρωπαϊκού Λιγκ για τις Εθνικές ομάδες που αγωνίστηκαν στη Λάρισα. Η Εθνική ανδρών έχασε από την Πολωνία με 1-3 σετ ενώ η Εθνική γυναικών από τη Γερμανία με 3-0 σετ. Σημειώνεται πως για την πρώτη αγωνιστική που έγινε στο ίδιο γήπεδο τα δυο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είχαν πάρει τις νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους, με τους άνδρες να επικρατούν με 3-1 των Πολωνών και τις γυναίκες με το ίδιο σκορ των Γερμανίδων.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά της διοργάνωσης

Οι προβλέψεις των παραγόντων της ΦΙΦΑ καθώς και των διοργανωτών ότι με την έναρξη των αγώνων θα ησύχαζαν τα πράγματα όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των Βραζιλιάνων κατά του Μουντιάλ, με αιτία το τεράστιο ποσό που δαπανήθηκε για τους αγώνες, κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται. Αντίθετα και παρά τη βίαιη καταστολή από πλευράς αστυνομίας οι διαδηλώσεις συνεχίζονται κυρίως στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες. Ετσι, κάτι ανάλογο έγινε το Σάββατο στο Μπελ Οριζόντε πριν τον αγώνα Ελλάδας - Κολομβίας με την αστυνομία να επεμβαίνει κάνοντας χρήση χημικών ενώ προχώρησε και σε 11 συλλήψεις.

Αντίστοιχο σκηνικό επικράτησε και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έξω από το γήπεδο Μαρακανά πριν τη συνάντηση της Αργεντινής με τη Βοσνία, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της ΦΙΦΑ και της διοργάνωσης του Μουντιάλ. Η αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση αντέδρασε ιδιαίτερα βίαια κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μιλούσαν και για πυροβολισμό με αληθινά πυρά αστυνομικού στον αέρα και ενώ βρισκόταν κοντά στους διαδηλωτές.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΗ

19.00 ΒΕΛΓΙΟ - ΑΛΓΕΡΙΑ (ΝΕΡΙΤsports)

22.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤsports)

01.00 (ξημερώματα Τετάρτης) ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (ΝΕΡΙΤsports)

ΔΙΕΘΝΗ
Βγήκε από το κώμα ο Σουμάχερ

Ευχάριστα νέα μετά από σχεδόν 5,5 μήνες υπήρξαν χτες για την υγεία του Γερμανού πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά από σοβαρό ατύχημα κάνοντας σκι τον περασμένο Δεκέμβρη. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο «Σούμι» έχει βγει από το κώμα και έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν όλο αυτό τον καιρό προκειμένου να συνεχίσει τη φάση της αποκατάστασής του. Αυτό δήλωσε η μάνατζερ του Γερμανού οδηγού, Ζαμπίνε Κεμ, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πού θα συνεχιστεί η θεραπεία του όπως και περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της υγείας του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ