ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανένας συμβιβασμός του λαού και της νεολαίας με την τοξικοεξάρτηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Βοά το δράμα των τοξικομανών στις πιάτσες της χώρας και σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια και οι μόνοι που δεν ακούν αυτή τη βουή είναι η ΕΕ και βέβαια η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συνεχίζουν την ίδια αποτυχημένη αδιέξοδη πολιτική του δήθεν περιορισμού της βλάβης.

Τα επίσημα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των χρηστών, για την περιθωριοποίησή τους, για τα τραγικά αδιέξοδα, που η κρίση έχει πολλαπλασιάσει.

Η εμμονή της κυβέρνησης στην αποτυχημένη πολιτική δεν είναι τυχαία. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί αφ' ενός αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων, όταν μάλιστα αυτές δεν αποφέρουν οικονομικό κέρδος και αφ' ετέρου, γιατί η κατάντια ενός μέρους ανθρώπων αποτελεί φόβητρο για τους υπόλοιπους για να μη διαμαρτύρονται ενάντια στο σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική που γεννούν και φουντώνουν τα λαϊκά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.

Την πολιτική αυτή με διάφορες παραλλαγές την υποστηρίζουν διαχρονικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρ' όλο που η πραγματικότητα, αμείλικτη, τους δείχνει το τραγικό πρόσωπο της κόλασης των ναρκωτικών.

Το ΚΚΕ παλεύει για να μην υπάρξει συμβιβασμός του λαού και της νεολαίας με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, γιατί γνωρίζει ότι και σήμερα υπάρχει τρόπος να περιοριστεί δραστικά, αρκεί να παρθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης του φαινομένου. Αρκεί να δοθεί η ευκαιρία στους χρήστες να αλλάξουν και να νικήσουν την εξάρτηση μέσα από στεγνά προγράμματα θεραπείας και επανένταξης. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στο ζήτημα των ναρκωτικών τα στεγνά προγράμματα που υπάρχουν - και αποδεδειγμένα έχουν αποτελέσματα - να υποχρηματοδοτούνται. Το ΚΕΘΕΑ π.χ. έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια, την ίδια ώρα που ενισχύονται μόνο προγράμματα υποκατάστασης, οι δε ιδιώτες με τη βούλα της κυβερνητικής πολιτικής αλωνίζουν ασύδοτοι.

Παρά τις διαπιστώσεις του ΟΗΕ ότι το νέο πρόβλημα είναι οι εξαρτημένοι από μεθαδόνη, οι θάνατοι εξαιτίας της μεθαδόνης δε φαίνεται να απασχολούν τους υπεύθυνους.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Να απαιτήσουν, για άλλη μια φορά, "ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις". Να συστρατευτούν μαζί με το ΚΚΕ στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία.

Απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση θέσπιση προγράμματος για την πρωτογενή πρόληψη που θα στοχεύει πρώτα στα αίτια και όχι μόνο στα αποτελέσματα της τοξικομανίας. Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά να έχουν δωρεάν δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας. Να αναπτυχθούν τα δωρεάν στεγνά θεραπευτικά προγράμματα με αποφασιστική χρηματοδότηση και να επεκταθούν ιδιαίτερα στις φυλακές.

Να λειτουργήσουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης - απασχόλησης για να βρίσκουν δουλειά οι πρώην χρήστες».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα σε όλη τη χώρα

Από παλιότερο τουρνουά της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά
Από παλιότερο τουρνουά της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά
Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προχωρούν σε μια σειρά από δράσεις κι εκδηλώσεις με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

  • Στην Αττική, διοργανώνουν αθλητικά τουρνουά κι εκδηλώσεις:

Αργυρούπολη: Σήμερα, στις 10 π.μ. τουρνουά BEACH VOLLEY στην παραλία της Γλυφάδας.

Μπραχάμι: Σήμερα, τουρνουά 5 επί 5 στον Ασύρματο.

Περιστέρι: Σήμερα, στις 8 μ.μ., εκδήλωση στο αθλητικό κέντρο της Χωράφας.

Καλλιθέα - Ταύρος: Στις 29 και 30 Ιούνη, τουρνουά ποδοσφαίρου.

  • Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας διοργανώνει:

Χαλκίδα: Σήμερα, πικετοφορία στις 8 μ.μ. από την Αβάντων στον Αγ. Νικόλαο και στις 28/6 τουρνουά ποδοσφαίρου στις 6.30 μ.μ. στα γήπεδα του Ντερνέκη.

Λιβαδειά: Σήμερα, πικετοφορίες κι εξορμήσεις στις γειτονιές της πόλης και στις 28/6 εκδήλωση στα γηπεδάκια του κάστρου στις 7.30 μ.μ. (στον ίδιο χώρο νωρίτερα θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου).

Λαμία: Σήμερα, πικετοφορία στους δρόμους της πόλης και στις 28/6 τουρνουά ποδοσφαίρου στις 7 μ.μ. στα γήπεδα της Αμπλιανής.

  • Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει:

Θεσσαλονίκη: Σήμερα, στις 8 μ.μ., προβολή ταινίας, στην Ασπροβάλτα.

Κατερίνη: Σήμερα, συζήτηση για τα ναρκωτικά και στις 2/7 ποδηλατοδρομία.

Σέρρες: Σήμερα, τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ και στις 8 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας.

  • Η Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης διοργανώνει:

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα, στις 9.30 μ.μ., συναυλία στο φάρο.

Κομοτηνή: Σήμερα, μαθητικό τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3, στο 3ο Δημοτικό σχολείο.

Ξάνθη: Σήμερα, μαθητικό τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3, στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου.

Καβάλα: Αύριο Παρασκευή, τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3 στο πάρκο Φαλήρου. Θα ακολουθήσει ομιλία για τη θέση της ΚΝΕ ενάντια στα Ναρκωτικά και συναυλία Hip - Hop με τους Comitato.

  • Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία κάνουν εξορμήσεις με ανακοίνωση κι ερωτηματολόγια σε σχολεία, σε ΑΕΙ, στη ΔΕΗ και σε στέκια νεολαίας, ενώ προγραμματίζουν και τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Φλώρινα: Σήμερα, στις 8 μ.μ., στο πάρκο της Φλώρινας, εκδήλωση με μικροφωνική, ταμπλό, προβολή ταινίας «Η πόλη του θεού».

Καστοριά: Σήμερα, στο Αργος Ορεστικό, προβολή της ταινίας «Η πόλη του θεού» κι εξόρμηση με μικροφωνική στο ΤΕΙ της Καστοριάς.

Γρεβενά: Σήμερα, εξόρμηση με μικροφωνική στην κεντρική πλατεία.

Κοζάνη: Σήμερα, συναυλία στην Κοζάνη, αλλά κι εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Πτολεμαΐδας.

  • Το Τομεακό Συμβούλιο Ικαρίας - Φούρνων της ΚΝΕ, αύριο Παρασκευή, διοργανώνει αγώνα στις 7.30 το απόγευμα στο γήπεδο Ευδήλου, με τη συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων του νησιού.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει σήμερα, στις 6.00 μ.μ., τουρνουά ποδοσφαίρου κι εκδήλωση στο γηπεδάκι των Δειλινών.
  • Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πάτρα διοργανώνουν σήμερα πλήθος εξορμήσεων στην πόλη, σήμερα και αύριο τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3 στο Τριάντειο και αύριο Παρασκευή εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή

Σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών η ΟΓΕ αναφέρει:

«Η ΟΓΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, απευθύνεται στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις καλεί να υψώσουν τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της "ναρκωκουλτούρας". Να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική της ΕΕ και των δυνάμεων που την στηρίζουν, που συντηρούν και αξιοποιούν τα ναρκωτικά σαν εργαλείο χειραγώγησης και καθυπόταξης της νεολαίας.

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις είναι αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι πάλη ενάντια στη διαχείριση της σήψης της σημερινής κοινωνίας και τα φαινόμενα παθογένειας που γεννά και αναπαράγει. Είναι απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού", των υποκατάστατων, του διαχωρισμού "σκληρών" και "μαλακών" ναρκωτικών.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ καταδικάζουν τον οικονομικό στραγγαλισμό των δομών πρόληψης και των "στεγνών" προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Απορρίπτουν κάθε ανάμειξη επιχειρήσεων και ΜΚΟ στον τομέα αυτό. Παλεύουν για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη».

Πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς

Συζητήσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών οργανώνουν συνδικάτα και φορείς σήμερα, σε χώρους δουλειάς:

  • Το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών θα συζητήσουν με εργαζομένους στην Εθνική Τράπεζα, στο Γέρακα, στις 9.30 π.μ.
  • Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα βρεθεί στα «Πράκτικερ» στον Ταύρο, στη 1.30 μ.μ.
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας οργανώνει συζήτηση με τους εργαζομένους της ICAP, στις 9 π.μ.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες θα μιλήσει με τους εργαζομένους στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ