ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην 8άδα του Ευρωπαϊκού οι νέοι

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε χτες η Εθνική Νέων

Eurokinissi

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε χτες η Εθνική Νέων
Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 20 (Κ-20), που διεξάγεται στο Ηράκλειο, εξασφάλισε χτες η Εθνική Νέων, που επικράτησε της Σλοβενίας με 84-67 στον τελευταίο αγώνα για τον όμιλο της Β' φάσης. Μετά την προχτεσινή ήττα από την Ισπανία (60-58), η Ελλάδα ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στους Σλοβένους, προκειμένου να βρεθεί στην οκτάδα, ενώ λίγο πριν η Ισπανία (προκρίθηκε και αυτή) της είχε ανοίξει το δρόμο επικρατώντας της Μ. Βρετανίας με 76-59 (σε νίκη των Βρετανών η Ελλάδα ήταν εκτός ό,τι και να έκανε). Οι διεθνείς του Κώστα Μίσσα πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και χάρη στην πολύ καλή ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και το προβάδισμα στο σκορ (25-15, 45-33 62-45). Επίσης στα τελευταία λεπτά έδειξαν και χαρακτήρα στην αντεπίθεση των Σλοβένων στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν και μείωσαν τη διαφορά (72-66). Στο φινάλε δημιουργήθηκε ένταση από τα έντονα παράπονα των Σλοβένων προς τη διαιτησία, κάτι που οδήγησε στην αποβολή των Ρέμπετς και Μπολτσίνα. Καλύτεροι από την Ελλάδα ήταν οι Λιάπης (22 π.) Αγραβάνης (16 π.), ενώ απ τους Σλοβένους ο Ρέμπετς (33 π.). Αντίπαλος της Ελλάδας στον αγώνα της Παρασκευής θα είναι η πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου, με τη θέση να παίζεται μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Το πρόγραμμα της προετοιμασίας

Στις 22 Ιούλη είναι προγραμματισμένη να αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας (30 Αυγούστου - 14 Σεπτέμβρη) όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Η αποστολή θα μεταβεί στο Καρπενήσι, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 29 Ιούλη για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Στο β' στάδιο της προετοιμασίας περιλαμβάνονται οκτώ φιλικά παιχνίδια. Η Ελλάδα θα μεταβεί στη Γαλλία για το τουρνουά του Πο (8-10/8), με αντιπάλους τη Σερβία, την Κροατία και τη Γαλλία. Το επόμενο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία για τη συμμετοχή σε ένα ακόμη διεθνές τουρνουά, αυτό του Κάουνας (16-18/8), με αντιπάλους τη Λιθουανία, τη Σλοβενία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο κύκλος των φιλικών θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες απέναντι στην ομάδα της Τουρκίας, στο ΟΑΚΑ (20/8) και την Κωνσταντινούπολη (22/8).

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Νίκη με άγχος για γυναίκες

Μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά για τουλάχιστον τρεις περιόδους, ωστόσο η Εθνική Γυναικών, ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο οκτάλεπτο, κατάφερε να επικρατήσει της Μ. Βρετανίας με 9-7 και να ανοίξει νικηφόρα τους αγώνες της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Σημειώνεται πως η ελληνική ομάδα στη διοργάνωση έχει υψηλούς στόχους, θέλοντας την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της σε βάθρο, μετά την κατάκτηση των δυο ασημένιων μεταλλίων στις διοργανώσεις του 2010 και 2012. Η Ελλάδα μετέχει στον Α' όμιλο και εκτός των Βρετανίδων θα αντιμετωπίσει επίσης την οικοδέσποινα των αγώνων Ουγγαρία και την Ολλανδία. Στον Β' όμιλο μετέχουν: Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία. Οι πρώτες ομάδες των δυο ομίλων (Α' και Β') προκρίνονται κατευθείαν στα ημιτελικά, ενώ οι δύο δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να βγουν οι υπόλοιπες της τετράδας.

Το χτεσινό παιχνίδι δεν άρχισε καλά για το ελληνικό συγκρότημα, αφού η Μεγάλη Βρετανία, αιφνιδιάζοντας τις Ελληνίδες παίκτριες, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση, κρατώντας το σκορ σε ρευστά επίπεδα (4-4, 5-5, 6-6). Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα με ένα γρήγορο 3-0 πήρε αέρα στο προβάδισμα, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, με τις Βρετανίδες να μειώνουν τη διαφορά στο τέλος. Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 2-2, 1-3.

Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι: Ασημάκη 2, Τσουκαλά 3, Μαρ. Πλευρίτου 2, Μανωλιουδάκη 1, Β. Διαμαντοπούλου 1. Για την αγγλική ομάδα τα τέρματα πέτυχαν: Γουίλκοξ 2, Γκίμπσον 3, Χόι, Μασγκροβ 1, Σμιθ 1. Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Ουγγαρία αύριο Παρασκευή.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Σήμερα με Ρωσία

Εχοντας ξεσπάσει για την ήττα στην πρεμιέρα από το Μαυροβούνιο στη Γεωργία (17.00 ώρα Ελλάδας), την οποία νίκησε για την 2η αγωνιστική εύκολα με 15-6, η Εθνική Ανδρών σήμερα δίνει έναν κρίσιμο αγώνα για τον όμιλό της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (διεξάγεται παράλληλα με το Γυναικών στη Βουδαπέστη) κόντρα στη Ρωσία. Με νίκη το ελληνικό συγκρότημα βάζει γερές βάσεις για το στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Η βαθμολογία του ομίλου μετά από 2 αγώνες είναι: Μαυροβούνιο 6, Ιταλία 6, Ελλάδα 3, Ρουμανία 3, Γεωργία 0, Ρωσία 0. Για τον ίδιο όμιλο σήμερα θα παίξουν: Ιταλία - Γεωργία (12.30), Μαυροβούνιο - Ρουμανία (20.00).

EUROPA LEAGUE
Πρεμιέρα για Αστέρα Τρίπολης

Aπό τη Φινλανδία και το κάθε άλλο παρά καλοκαιρινό Ροβανιέμι ο Αστέρας Τρίπολης ανοίγει σήμερα το χορό των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων από ελληνικής πλευράς, αντιμετωπίζοντας την τοπική ομάδα στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό του Europa League (19.00 ΝS 2) . Στόχος της ελληνικής ομάδας να βάλει από σήμερα τις βάσεις για την πρόκριση και να κάνει όσο το δυνατόν ευκολότερο το έργο της στη ρεβάνς της Τρίπολης σε μια εβδομάδα. Αν και η συγκεκριμένη περίοδος για τις ελληνικές ομάδες δεν θεωρείται και η ιδανικότερη για τέτοιου είδους παιχνίδια, στους Αρκάδες επικρατεί η αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στη διοργάνωση. Αλλωστε η αντίπαλος δεν αποτελεί φόβητρο για τον Αστέρα και το μόνο άγχος εστιάζεται στο άγνωστο του αντιπάλου. Ωστόσο, ο τεχνικός της αρκαδικής ομάδας Στάικος Βεργέτης εμφανίζεται συγκρατημένος, τονίζοντας πως η αντίπαλος από τη Φινλανδία χρειάζεται προσοχή. Οπως δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός, «η Ροβανιέμι έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και έχει μία καλή οργάνωση στο παιχνίδι της. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο παιχνίδι για να πάρουμε ένα σκορ που θα μας εξασφαλίζει κάτι καλό. Με καλή αμυντική οργάνωση και με αξιοποίηση των επιθετικών μας ευκαιριών, θα φροντίσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας (αποκτήθηκαν εννιά νέοι παίκτες), τονίζοντας πως όσοι ήρθαν θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέο τεστ για Ολυμπιακό

Την ώρα που τα μεταγραφικά σενάρια για την απόκτηση ενός φορ βρίσκονται σε έξαρση, με παρέλαση ονομάτων που φέρονται να ενδιαφέρουν τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται σήμερα στην Αυστρία, όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία του, να δώσει ένα δυνατό τεστ αντιμετωπίζοντας την Ντιναμό Κιέβου. Μετά την ήττα στον πρώτο φιλικό από τη ρωσική Κράσνονταρ, ο τεχνικός της ομάδας Μίτσελ κόντρα σε ένα σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η ουκρανική ομάδα, περιμένει να δει από τους παίκτες του μια καλύτερη εικόνα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί από το NS1.

ΠΑΟ: Mια ανάσα από την απόκτηση του Αγγλου τερματοφύλακα Λουκ Στιλ, προκειμένου να αντικαταστήσει το κενό του Στέφανο Καπίνο που έφυγε για τη Μάιντς, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι κινήθηκαν γρήγορα και έφθασαν σε συμφωνία με τον 29χρονο πορτιέρο, που πέρσι αγωνιζόταν στην Μπάρνσλεϊ, ομάδα Β' κατηγορίας της Αγγλίας, που φέτος υποβιβάστηκε στην Γ' Κατηγορία. Την ίδια ώρα θετικά ήταν τα μηνύματα για τον Παναθηναϊκό από πλευράς ΟΥΕΦΑ όσον αφορά το «Απ. Νικολαΐδης», αφού όλα δείχνουν (μετά και τη σχετική επιθεώρηση που έγινε) πως η ομάδα θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει για τις υποχρεώσεις της στον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, ανοικτό είναι αυτό να συμβεί και αν η ομάδα προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΔΙΕΘΝΗ
Αλέγκρι αντί Κόντε στη «Γιούβε»

Αίσθηση προκάλεσε η λήξη της συνεργασίας του Ιταλού τεχνικού Αντόνιο Κόντε με τη Γιουβέντους μόλις τη 2η μέρα της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα χρονιά, με τον πρώτο να υποβάλλει την παραίτησή του. Ως αιτία φέρεται η διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση σε μεταγραφικά ζητήματα και ιδιαίτερα στην πρόθεση των διοικούντων να πουλήσουν τον Αρτούρο Βιδάλ. Νέος τεχνικός της ομάδας, όπως ανακοινώθηκε χτες, αναλαμβάνει ο πρώην της Μίλαν Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις (όπως και η φυγή Κόντε).

  • Η Τσέλσι γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της απόκτησης του Ντιέγκο Κόστα, μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η οποία κάνει λόγο για υπογραφή 5ετούς συμβολαίου.
  • Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να θεωρείται ο Κέιλορ Νάβας! Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας «Marca», οι «γκαλάκτικος» κινήθηκαν αστραπιαία κι έκλεψαν τον έμπειρο τερματοφύλακα μέσα από τα χέρια της Μπάγερν Μονάχου!


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ