ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα κορυφωθεί στις 18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον, με σύνθημα: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!» Μέχρι τότε, όμως, οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ απλώνονται σε όλη την Ελλάδα, σε μικρές και μεγάλες πόλεις. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται εκδηλώσεις στις εξής πόλεις:

Ικαρία

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 20 Ιούλη, θα ολοκληρωθούν στον Καραβόσταμο (στο Ρέμα) την Κυριακή 10 Αυγούστου. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν μικρά αφιερώματα. Δημιουργικός παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους. Εκθεση βιβλίου. Εκθεση φωτογραφίας. Θα λειτουργήσει στέκι νέων. Θα χαιρετίσει ο νέος δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος. Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Μαρίνο Μακρή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Θα υπάρξει πρόγραμμα με ρεμπέτικα και λαϊκά με τους Βασίλη Σκούτα, Δημήτρη Μηταράκη, Σπύρο Χαϊκάλη. Ωρα έναρξης στις 9 μ.μ.

Θάσος

Στις 10 Αυγούστου εκδήλωση στην Ποταμιά, με ομιλητή τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις 13 Αυγούστου εκδήλωση στις Μαριές, με ομιλητή τον Φώτη Τσούτση, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ.

Λιτόχωρο Πιερίας

Αύριο, Σάββατο, 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία του Λιτόχωρου. Το πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης περιλαμβάνει: Αφιέρωμα ενάντια στο φασισμό, ομιλία από τον Αρσένη Τσιριγώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι από συγκρότημα της περιοχής. Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδική γωνιά, ενώ θα διεξαχθεί και τουρνουά σκακιού.

Ροδολίβος Σερρών

Την Κυριακή 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο πάρκο Δημαρχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, ομιλία από τον Νίκο Καρύδα, μέλος του Τομεακού Γραφείου Σερρών του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από συγκρότημα της περιοχής.

Νάξος

Εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, στο πάρκο δίπλα στο Δημαρχείο.

Ημαθία

Στις 18 Αυγούστου θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ στην Αλεξάνδρεια, στις 20 Αυγούστου θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ και θα προβληθεί ταινία ενάντια στο φασισμό στη Νάουσα, στις 21 Αυγούστου θα προβληθεί ταινία ενάντια στα ναρκωτικά στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, στις 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια, ενώ στις 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενάντια στο ρατσισμό στην Αλεξάνδρεια.

Χανιά

Προφεστιβαλική εκδήλωση στους Αγιους Πάντες (Μπαμπαλής) Αποκορώνου την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Ομιλία - συζήτηση: «Λαϊκή Συμμαχία, ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού». Κρητικό γλέντι με τον Γιώργο Γαλάνη και το συγκρότημά του.

Δωδεκάνησα

Στην Κάλυμνο στις 23 Αυγούστου, το πρόγραμμά περιλαμβάνει μουσικά συγκροτήματα, γνωριμία με το σκάκι και στο χώρο θα λειτουργούν στέκι μαθητών, βιβλιοπωλείο κ.ά. Στην Κώ στις 7 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ θα γίνει στο πάρκο Ξενία και θα περιλαμβάνει μουσικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση, παιδότοπο και άλλες δράσεις που θα εμπλουτίζουν τον χώρο του φεστιβάλ. Στη Ρόδο το φεστιβάλ στις 13 Σεπτέμβρη στο πάρκο στον Αη Γιάννη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από το συγκρότημα της ΚΝΕ, το μαθητικό συγκρότημα sleepdeep, συγκρότημα από νέους ξενοδοχοϋπαλλήλους και λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Κασιώτη και την ορχήστρα του. Επίσης, παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα χοροστάσι. Στο χώρο θα λειτουργεί στέκι μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων, καθώς και παιδότοπος που θα έχει θέμα την ειρήνη. Ξεχωριστή θέση θα έχει το αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με πλούσιο υλικό από τα φεστιβάλ στη Ρόδο.

Εκδήλωση στη Ναύπακτο

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Ναύπακτο. Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή βίντεο για τη δράση των κομμουνιστών της περιοχής την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, το οποίο επιμελήθηκε η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ (http://www.edon.org.cy/index.php?cID=324).

Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία έκανε ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει η νεολαία και γενικότερα ο λαός της Ναυπάκτου αλλά και ότι σήμερα υπάρχει διέξοδος μέσα από τη συμπόρευση και την ενίσχυση των γραμμών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Εκφράστηκε η καταδίκη για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους τσιφλικάδες της φράουλας στη Μανωλάδα, την ίδια στιγμή που οι αγωνιζόμενοι μικροαγρότες σέρνονται στα δικαστήρια. Εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς το λαό της Παλαιστίνης, τονίζοντας, ταυτόχρονα, τις ευθύνες του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης για τα εγκλήματα εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Τέλος, αναφέρθηκε στην απαράδεκτη ενέργεια της ουκρανικής φασιστικής κυβέρνησης να βγάλει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Τραυματισμός 13χρονου σε λούνα παρκ

Ενα 13χρονο παιδί τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, τη στιγμή που βρισκόταν σε λούνα παρκ της Ερέτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος έπαιζε σε τραμπολίνο όταν σκίστηκε το προστατευτικό δίχτυ, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στο πόδι. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ -ο οποίος είχε άδεια για την επιχείρησή του-, ενώ ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και μετά διακομίσθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Αίσιο τέλος για τον 5χρονο

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό με την κλοπή αυτοκινήτου στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης όπου μέσα βρισκόταν ένα πεντάχρονο αγόρι. Οπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του παιδιού σταμάτησε σε περίπτερο, αφήνοντας το αυτοκίνητο ανοικτό και τα κλειδιά στη μηχανή. Αγνωστος πήρε το όχημα και εξαφανίστηκε. Περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν την αναζήτηση του αυτοκινήτου, το οποίο και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή Πλαγιάρι. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε με όχημα της Αστυνομίας στους γονείς του και είναι καλά στην υγεία του. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τη σύλληψη του δράστη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ