ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Ελληνικό χρώμα στους τελικούς ανδρών και γυναικών

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ θα δώσει το «παρών» η Κ. Στεφανίδη

Eurokinissi

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ θα δώσει το «παρών» η Κ. Στεφανίδη
Η συμμετοχή της Γεωργίας Κοκλώνη στα ημιτελικά των 100 μ., η πρόκριση των Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του άλματος επί κοντώ και η ευκαιρία για κατάκτηση ενός μεταλλίου στα τελικά του τριπλούν από τον Δημήτρη Τσιάμη, είναι οι σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών της χώρας μας που δίνουν το «παρών» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Στους αγώνες, που γίνονται στη Ζυρίχη, η Γ. Κοκλώνη τερμάτισε πέμπτη με 11.46 στην τέταρτη προκριματική σειρά και προκρίθηκε στην 24άδα του ημιτελικού ως επιλαχούσα βάσει της καλύτερης επίδοσης από τις πέμπτες αθλήτριες κάθε προκριματικού.

Στο άλμα επί κοντώ οι αθλήτριές μας δικαίωσαν τις προσδοκίες που τις ήθελαν να βρίσκονται στον τελικό της Πέμπτης. Τόσο η Κ. Στεφανίδη όσο και η Ν. Κυριακοπούλου πέρασαν τα 4,45 μ., με την πρώτη όμως αθλήτρια να το επιτυγχάνει στη δεύτερη προσπάθεια και τη δεύτερη στην τρίτη προσπάθεια. Στον τελικό θα αγωνιστούν 13 αθλήτριες που πέρασαν το ίδιο ύψος με τις Ελληνίδες και όχι τα 4,50 μ. που ήταν το όριο.

Η Κ. Στεφανίδη, που στους προηγούμενους Πανευρωπαϊκούς στο Ελσίνκι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, μετά τον αγώνα τόνισε πως «ήμουν καλά και προκρίθηκα άνετα, το ταρτάν μου φάνηκε σκληρό και το αισθάνθηκα στις φτέρνες, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε το ίδιο ισχύει για όλες τις αθλήτριες. Ο τελικός είναι ξεχωριστός αγώνας και η αισιοδοξία υπάρχει για μια καλή εμφάνιση. Τώρα προέχει αρχικά η ξεκούραση και εν συνεχεία καλή προπόνηση».

Την καλύτερη δυνατή θέση θα διεκδικήσει στον τελικό του τριπλούν ο Δ. Τσιάμης

Associated Press

Την καλύτερη δυνατή θέση θα διεκδικήσει στον τελικό του τριπλούν ο Δ. Τσιάμης
Επίσης, το «παρών» σε έναν ακόμα τελικό στην ιστορία του θα δώσει ο Δ. Τσιάμης καθώς στο χτεσινό προκριματικό πέρασε στην πρώτη 12άδα με καλύτερο άλμα στα 16,53 μ. στη δεύτερη προσπάθειά του. Νωρίτερα είχε κάνει άλμα 16,05 μ. ενώ είχε και ένα άκυρο τερματίζοντας έτσι 11ος στο σύνολο. Πρώτος τερμάτισε ο Ρώσος Λιούκμαν Ανταμς με άλμα στα 16,97 μέτρα.

Στις ιδιαιτερότητες του ταρτάν στάθηκε ο Δ. Τσιάμης στις δηλώσεις του. «Το ταρτάν έχει ιδιαιτερότητες στα άλματα και το είδα από κοντά. Ημουν και παραμένω σε τέλεια αγωνιστική κατάσταση. Στο πρώτο άλμα φρενάρισα σχεδόν για να μη βγω άκυρος. Στο δεύτερο άλμα έκοψα και πέτυχα το 16,53 μ. το οποίο μου έδωσε την πρόκριση. Τώρα αποκόμισα εμπειρία και αισιοδοξώ για μια καλή εμφάνιση στον τελικό του τριπλούν. Από το πρώτο άλμα μπορούσα να πιάσω άνετα το όριο 16,65 μ. όμως φέρθηκα προσεκτικά και δεν το ρισκάρισα. Στον τελικό θεωρώ πως μπορεί να κάνω εξαίρετη εμφάνιση λόγω εμπειρίας αλλά και της άψογης φόρμας στην οποία βρίσκομαι».

Τα αποτελέσματα του β' γκρουπ στη δισκοβολία περίμενε ο Γιώργος Τρέμος για να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στον τελικό του αθλήματος. Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε στην 11η θέση στο γκρουπ του με ρίψη στα 59,86 μ. Στους τελικούς περνούν 12 αθλητές.

Αντίθετα, εκτός ημιτελικών των 100 μ. με εμπόδια έμεινε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στην παρθενική της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση. Η 22χρονη αθλήτρια τερμάτισε έβδομη στην τέταρτη προκριματική σειρά και σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 13.27. Με την επίδοσή της αυτή, κατετάγη 25η στο σύνολο. Από τα προκριματικά των 100 μ. γυναικών αποχώρησε η Μαρία Γάτου, λόγω τραυματισμού. Πλέον είναι αμφίβολη η συμμετοχή της και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. του Σαββάτου. Εκτός ημιτελικών βρέθηκε και ο Μάκης Στεργιούλης που αποκλείστηκε αφού τερμάτισε στην έβδομη και τελευταία θέση της πρώτης προκριματικής σειράς των 100 μ. με χρόνο 10.46.

Σήμερα, οι Ελληνες αθλητές μπαίνουν στη μάχη των διακρίσεων από τις 10.20 το πρωί, οπότε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του τελικού στα 20 χιλιόμετρα βάδην. Λίγα λεπτά μετά τις 11 ξεκινούν τις προσπάθειές τους στο άλμα εις ύψος για ένα εισιτήριο στον τελικό οι Αντώνης Μάστορας και Κώστας Μπανιώτης. Στις 12.40 μ.μ. ο Κώστας Δουβαλίδης θα κυνηγήσει την πρόκριση στον τελικό των 110 μ. με εμπόδια.

Το πλήρες πρόγραμμα της σημερινής μέρας περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του δεκάθλου και τους προκριματικούς του ύψους, των 400 μ. με εμπόδια, 110 μ. με εμπόδια (α), 800 μ. (γ), σφυροβολίας (γ) και τριπλούν (γ). Επίσης, το βράδυ, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί των 100 μ., 400 μ. με εμπόδια (α), 400 μ., 800 μ. (α) καθώς και οι τελικοί του μήκους (γ), των 100 μ., των 10.000 μ. (α), της δισκοβολίας (α) και των 100 μ. με εμπόδια (γ).

Στη γνώριμη λύση του Μήτρογλου

Icon

Στο πρόσωπο του Κώστα Μήτρογλου φέρεται να βρίσκει την «επιθετική» του λύση ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail». Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής μετά την άνυδρη συμμετοχή του στο αγγλικό πρωτάθλημα αναζητά ομάδα καθώς ο προπονητής της Φούλαμ φαίνεται να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για συζητήσεις των δύο συλλόγων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για τη μετακίνησή του στο «λιμάνι».

Από την άλλη, το «goal.com» αναφέρει πως είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ, η οποία φέρεται να δίνει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Κώστα Μανωλά. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μετεγγραφικά, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ διέψευσε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τους επιθετικούς Νίκολας Μπλάντι και Νίκλας Μπέντνερ.

  • Στα... παλιά του λημέρια θα βρεθεί σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής της Ατλέτικ Μπιλμπάο θα δώσει το «παρών» στο - πρώτο για φέτος στο «Καραϊσκάκη» - φιλικό του Ολυμπιακού (9.30 μ.μ.).
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑμΕΑ
Σάρωσαν τα μετάλλια οι Ελληνες αθλητές

Συνολικά 14 μετάλλια εκ των οποίων τρία ασημένια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Ιδιαίτερα καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ιωάννης Κωστάκης και Αριστείδης Μακροδημήτρης, που κατέκτησαν από τέσσερα μετάλλια, με τον πρώτο μάλιστα να έχει δύο ασημένια. Επίσης, δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε ο Αντώνης Τσαπατάκης, ενώ από ένα χάλκινο πήραν οι Γιώργος Σφαλτός, Χρήστος Ταμπαξής, Βασίλης Τσαγκάρης και Παναγιώτης Χρηστάκης.

Στο σύνολο των μεταλλίων, η Ουκρανία στέφθηκε πρωταθλήτρια στα μετάλλια, έχοντας 37 χρυσά, 29 ασημένια και 28 χάλκινα, η Ρωσία τερμάτισε δεύτερη με 34 χρυσά, 32 ασημένια και 29 χάλκινα και η Μεγάλη Βρετανία ήρθε τρίτη με 30 χρυσά, 27 ασημένια και 16 χάλκινα μετάλλια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
«Χάλκινες» οι Ζέρβα - Αγγελοπούλου

Την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Κατερίνα Ζέρβα και Αθηνά - Μαρία Αγγελοπούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εφήβων - νεανίδων που διεξήχθη στο Αμβούργο. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ τερματίζοντας πίσω από τις Ρουμάνες Ελενα Λογκοφάτου και Νικολέτα Πασκάνου και τις Γερμανίδες Τίνα Κρίστμαν και Φρανσίσκα Κάμπμαν.

Κλειστό για εργασίες το Κολυμβητήριο Γουδή

Εργασίες συντήρησης της πισίνας του Κολυμβητηρίου Γουδή θα πραγματοποιηθούν από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή. Για το λόγο αυτό, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενημερώνει πως το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό.

Φιλικός αγώνας ΑΕΚ - Ρόμα

Φιλικό αγώνα με τη Ρόμα στις 23 Αυγούστου θα δώσει η ΑΕΚ. Ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 8.30 μ.μ. Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων του Champions League το 2002.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Τέσσερις ομάδες χωρίς πιστοποιητικό

Μόνο η ΠΑΕ Πανθρακικός πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Η ΕΕΑ αφού εξέτασε τους πέντε φακέλους των ομάδων που είχαν εκκρεμότητες, έδωσε το πιστοποιητικό μόνο στον Πανθρακικό και απέρριψε τις αιτήσεις των ΠΑΕ ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα λόγω ελλείψεων. Τώρα σειρά έχει η ΕΠΟ που θα αποφασίσει την τύχη των παραπάνω ομάδων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ