ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σημαντικές ελληνικές προκρίσεις

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε χτες το ελληνικό δίδυμο Φαφαλή/Παπαρούνα στις καταδύσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Σπουδαία επιτυχία σημείωσε χτες το ελληνικό δίδυμο Φαφαλή/Παπαρούνα στις καταδύσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Σπουδαίες επιτυχίες περιλάμβαναν τα χτεσινά πρωινά προκριματικά στα αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η μεγαλύτερη ήρθε από το άθλημα των καταδύσεων αφού μετά τις μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα το δίδυμο των Μιχάλη Φαφαλή και Στέφανου Παπαρούνα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της συγχρονισμένης κατάδυσης από βατήρα 3 μ. (θα διεξαγόταν χτες το απόγευμα). Στον προκριματικό, όπου μετείχαν 9 χώρες, το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 368.01 βαθμούς, κάτι το οποίο το έφερε στην 7η θέση και του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό, την οποία πήραν οι οκτώ πρώτες ομάδες. Αυτή που αποκλείστηκε ήταν η Λευκορωσία που έμεινε 9η με 363.39 βαθμούς.

Οι υπόλοιποι που προκρίθηκαν (με τη σειρά κατάταξης) ήταν: Ζαχάροφ/Κουζνέτσοφ (Ρωσία) 436.41, 2. Χάουνστινγλ/Φεκ (Γερμανία) 413.97, 3. Γκορσκοβόζοφ/Κβάσα (Ουκρανία) 408.39, 4. Μίαρς/Λάουγκερ (Μ. Βρετανία) 399,15, 5. Μπενεντέτι/Τότσι (Ιταλία) 386.0, 6. Ρζέζουτεκ/Λέσιακ (Πολωνία) 372.39, 8. Μπλάχα/Μπραντλ (Αυστρία) 365.28.

Σημειώνεται πως στις μέχρι τώρα συμμετοχές του στα αγωνίσματα των καταδύσεων ο Στέφανος Παπαρούνας με δηλώσεις του έχει μιλήσει με σκληρά λόγια για τη ζοφερή πραγματικότητα του αθλήματος στην Ελλάδα και την αδιαφορία των αρμοδίων, που έχει αποτέλεσμα οι αθλητές να προετοιμάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στα ημιτελικά ο Καρπουζλής

Την παρουσία του στον ημιτελικό γύρο στα 50 μ. πρόσθιο εξασφάλισε ο Γιάννης Καρπουζλής. Ο 22χρονος κολυμβητής, που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση, αγωνιζόμενος στην 5η και τελευταία σειρά των προκριματικών, σημείωσε 27.88, επίδοση που τον έφερε στην 4η θέση στη σειρά του και στη 12η στο σύνολο. Χτες το βράδυ αναμενόταν να δώσει το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος. Εκτός συνέχειας στα 100 μ. πεταλούδα έμειναν οι Στέφανος Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Μαρκόζης και Ανδρέας Βαζαίος. Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν 8ος στην 5η προκριματική σειρά με χρόνο 53.65 και συνολικά 25ος. Στην 29η θέση ήταν ο Στέφανος Δημητριάδης τερματίζοντας 10ος στην 6η προκριματική σειρά με χρόνο 53.85. Ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης, 4ος στη 2η προκριματική σειρά ήταν συνολικά 42ος με επίδοση 54.72.

Στα 1.500 μ. ελεύθερο απέτυχαν να προκριθούν στον τελικό οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, Μαριάννα Λυμπερτά και Κέλυ Αραούζου. Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 5 χλμ. Ομαδικού ανοιχτής θάλασσας Κέλυ Αραούζου ήταν 7η στη 2η προκριματική σειρά τερματίζοντας σε χρόνο 16.44.87 και συνολικά 15η. Η Λυμπερτά, στην 3η προκριματική σειρά, ήταν 8η με 16.41.11 και συνολικά 14η, με τις 8 καλύτερες αθλήτριες να προκρίνονται στον τελικό.

ΒΟΛΕΪ
Στοχεύει τελικό η εθνική νεανίδων

Την παρουσία της για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος διεκδικεί σήμερα κόντρα στη Σλοβενία η εθνική νεανίδων
Την παρουσία της για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος διεκδικεί σήμερα κόντρα στη Σλοβενία η εθνική νεανίδων
Μετά τη σημαντική επιτυχία να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία, η εθνική νεανίδων ετοιμάζεται σήμερα να βάλει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Κόντρα στη Σλοβενία (19.00 ΝΕΡΙΤ) στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωση, η ελληνική ομάδα στοχεύει να βρεθεί ακόμα παραπέρα και να δώσει το «παρών» στον τελικό, εξασφαλίζοντας από τώρα μάλιστα και ένα μετάλλιο. Τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας θα προσπαθήσουν να κάνουν άλλη μία υπέρβαση στο τουρνουά, αυτήν τη φορά απέναντι στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, τη Σλοβενία, που κατόρθωσε να βγει νικήτρια μέσα από έναν πολύ δυνατό όμιλο, αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Τουρκία, η Ρωσία, το Βέλγιο και η Ιταλία. Στην ομάδα, το κλίμα είναι ιδανικό μετά τη σπουδαία πορεία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, ενώ υπάρχει και συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος «...εμείς θα κυνηγήσουμε πάλι τα όριά μας. Δεν μπορώ να μιλήσω με πιθανότητες, είναι ένας ημιτελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου και οι δύο ομάδες είναι πρωτάρες. Εμείς την παραμικρή πιθανότητα που έχουμε θα την κυνηγήσουμε, όσο δεν πάει». Οσο για τη σημερινή αντίπαλο, ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως είναι μια ομάδα, η οποία δεν συγκαταλέγεται στις εντυπωσιακές του τουρνουά, ωστόσο διαθέτει ένα καλοδουλεμένο σύνολο που δύσκολα κάνει το λάθος της και στηρίζει πολλά στην πολύ καλή πασαδόρο της.

Στην αντίπερα όχθη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Χοσέ Τσάτσαρ, όρισε ως φαβορί της αναμέτρησης την ελληνική ομάδα με βάση και την πολύ κακή παράδοση που έχει η ομάδα του απέναντι στην ελληνική (τρεις ήττες). Ωστόσο, όπως επισήμανε, ο σημερινός αγώνας προσφέρει μια καλή ευκαιρία για ρεβάνς.

Στον άλλο ημιτελικό, θα κοντραριστούν η Τουρκία με τη Σερβία, ενώ ο τελικός θα γίνει την Κυριακή (18.00).

ΣΤΙΒΟΣ

Ρεβάνς, για τη μέτρια εμφάνιση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό, πήρε ο Κώστας Φιλιππίδης με τη συμμετοχή στο επί κοντώ του γκραν-πριν στίβου της σειράς Diamond League που έγινε στη Στοκχόλμη. Ο Ελληνας αθλητής πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα με 5.60, ενώ παράλληλα σταμάτησε και το σερί του Γάλλου πρωταθλητή Ευρώπης Ρενό Λαβιλενί που μετρούσε 19 συνεχόμενες νίκες, αφήνοντάς τον στη δεύτερη θέση επίσης με 5.60. Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένη πρώτη προσπάθεια στα 5.30, πέρασε με τη δεύτερη τα 5.45, με την πρώτη τα 5.60, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα 5.65. Επόμενος αγώνας του Φιλιππίδη είναι στις 31 Αυγούστου στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου, στο οποίο πέρσι είχε αγωνιστεί και πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 5.70.

ΤΖΟΥΝΤΟ
Σε ρυθμούς παγκοσμίου πρωταθλήματος

Με στόχο τις όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διακρίσεις, η εθνική ομάδα τζούντο ρίχνεται από τη Δευτέρα στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Ρωσία και το Τσέλιαμπινσκ από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου. Ο Ηλίας Ηλιάδης, ο Ρομάν Μουστόπουλος και ο Γιώργος Αζωίδης βρίσκονται σε καλή κατάσταση και στοχεύουν ψηλά. Βαρύ πυροβολικό της αποστολής αποτελεί ο Ηλίας Ηλιάδης που θα διεκδικήσει το χρυσό στην κατηγορία των -90κ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης, με δηλώσει του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προσπάθειες των μελών της ελληνικής αποστολής. «Είναι πάρα πολύ σημαντικοί αγώνες για εμάς, τεράστιας σημασίας. Στοχεύουμε σε μετάλλια. Τόσο ο Ηλίας Ηλιάδης που διεκδικεί το τρίτο χρυσό της καριέρας του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όσο και ο Ρομάν Μουστόπουλος που θα παλέψει έστω για το χάλκινο μετάλλιο. Αλλά και ο Γιώργος Αζωίδης θα διεκδικήσει κάτι καλό, όπως μια πρόκριση στην πεντάδα».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τρίτη ήττα για Παίδες

Με τρεις ήττες ολοκλήρωσε η Εθνική Παίδων την παρουσία της στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Λετονία. Στον τρίτο της αγώνα η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κροατία, που επικράτησε με 51-56. Πλέον, η Εθνική Παίδων θα δώσει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 29-30, 42-43, 51-56

ΕΛΛΑΔΑ: Μωραΐτης 13 (3), Γοργόνης 2, Σκούφης 7, Κούτρας, Χατζηκυριακίδης 2, Χρηστίδης 11, Παπαδάκης 6, Τάρλας 2, Τάταρης 8.

ΚΡΟΑΤΙΑ : Ουλιάρεβιτς 3 (1), Κάλατζιτς 3, Κοτρούλια 19 (2), Πρσκάλο 2, Σάβιτς, Λάζιτς 6, Τσίσμιτς 11 (1), Κόλακ 2, Μπούλιεβιτς 6, Λιούμπισιτς 4.

  • Στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη προχώρησε η Νέα Κηφισιά, η οποία ανακοίνωσε τη μεταγραφή του 25χρονου Αμερικανού φόργουορντ Κέιντ Ντέιβις ύψους 1,97.
  • Συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά ο Κολοσσός Ρόδου ενόψει της νέας σεζόν. Οι Ροδίτες ήρθαν σε συμφωνία με τον 24χρονο Αμερικανό φόργουορντ Τζαμέλο Χάγκινς ενώ την ίδια ώρα τα τυπικά απομένουν και για την απόκτηση του Κροάτη Ζβόνκο Μπούλιαν.
  • Δεν έφθαναν τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ, που καθιστούν ρευστή την επιστροφή της στην Α1, έχει και το θέμα του ψαξίματος για γήπεδο για τη νέα σεζόν. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν εντός της βδομάδας επαφές με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ που φαντάζει ως η πιο πιθανή λύση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ