ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα της ΠΑΣΥ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικάτων για την επιτυχία της κινητοποίησης

Κάλεσμα στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά με το ΠΑΜΕ και τους άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας στο συλλαλητήριο για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Στην ανακοίνωση σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα:

«Ο αγώνας για την επιβίωση, μας ξαναβγάζει στους δρόμους, ακόμα και κατακαλόκαιρο, που οι αγροτικές δουλειές μάς θέλουν στα χωράφια. Επιβεβαιώνεται ότι το 2014 είναι ακόμη μια χρονιά μεγαλύτερης επιδείνωσης των προβλημάτων, δυσκολεύοντας ακόμα και το ψωμί για την οικογένειά μας.

Η μικρομεσαία αγροτιά και με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ροδακινοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, που τη θέλουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιβίωσή της, δίνοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα, για άλλη πολιτική και εξουσία που θα εξασφαλίζει δουλειά και λαϊκή ευημερία.

Σύμμαχοί της είναι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μιας και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος όλων, με τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τις περικοπές σε Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, την πλήρη κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, κ.ά.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες, μαζί με τις οικογένειές τους, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ».

Προετοιμάζουν την κινητοποίηση

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και κλιμακώνεται η προετοιμασία της κινητοποίησης από τα ταξικά συνδικάτα. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν τα Σωματεία Οικοδόμων, εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής καθώς και η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει με προσυγκέντρωση στις 5.45 μ.μ., στο Ηλέκτρα Παλλάς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να μη συμβιβαστούν με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία καταδικάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Να γραφτούν, να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Υπάρχει λύση: Αν τα κατασκευαστικά έργα δεν γίνονται με κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, αλλά τις ανάγκες του λαού, μπορούν να ανοίξουν οι δουλειές στον κλάδο, με προγράμματα στέγασης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ. και όλα αυτά με Δημόσιο Κατασκευαστικό Φορέα. Αυτή είναι η μοναδική λύση για τον κλάδο και όχι οι "υποσχέσεις" όσων λιβανίζουν τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες και την ΕΕ».

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ, με ανακοίνωσή του, απευθύνεται στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Σημειώνει ότι «χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στους εργαζόμενους ούτε τα ελάχιστα για τις οικογένειές τους. Από την άλλη, ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αναπτύσσεται, αγόρασε και τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, αλλά οι εργαζόμενοι δεν εξοφλήθηκαν ακόμα τα χρωστούμενα ενώ τα επιδόματα γάμου και ταμείου καταργήθηκαν άπαξ διά παντός».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ με τετράωρη στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 8 μ.μ.) και με προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στον πεζόδρομο Τσιμισκή. Στην Κοζάνη, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, διοργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στα γραφεία του. Ηδη έχει ανακοινώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο με αναχώρηση στις 3 μ.μ. από το Δημαρχείο.

Τέλος, για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τα λεωφορεία από τη Λάρισα θα αναχωρήσουν στις 3 μ.μ. του Σαββάτου, από το τέρμα της οδού Βενιζέλου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλειο).

Συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 και 6 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή στελεχών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, πίσω από τη ΧΑΝΘ). Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή θα συζητήσει και θα επικυρώσει το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων για το επόμενο διάστημα.

Το σχέδιο του προγράμματος δράσης θα καταληχθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με τους άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Πρόγραμμα δράσης και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος και των συνδικάτων το επόμενο διάστημα, μπροστά στις εξελίξεις». Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΔΟΥ
Μαζική κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση για την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Ιούλη έκαναν χτες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Sunshine» στη Ρόδο, έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων. Η μαζική τους συμμετοχή ανάγκασε την εργοδοσία να δεσμευτεί για την καταβολή του 50% των οφειλομένων χτες και την εξόφληση του ποσού την άλλη βδομάδα. Στο χώρο της κινητοποίησης βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τον κλάδο.

«Το παράδειγμά αυτό αποτελεί μια μικρογραφία της κατάστασης που επικρατεί λίγο πολύ σε όλα ξενοδοχεία του νησιού. Οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα όσων ξεσηκώνονται, να διεκδικήσουν να πληρωθούν τώρα, όσο τα ξενοδοχεία είναι ακόμη ανοιχτά, αλλά και να βάλουν τις βάσεις για μόνιμη οργάνωση μέσα στον τόπο δουλειάς, με επιτροπή αγώνα, με επιχειρησιακό Σωματείο», σημειώνει η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Απέρριψαν τους εκβιασμούς στην ΙΜΑΣ Βόλου

Mε συντριπτική πλειοψηφία, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της βιομηχανίας ΙΜΑΣ στο Βόλο απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η εταιρεία την επιβάλει μονομερώς. Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων και υπογραμμίζει: «Θα σταθούμε ταξικά αλληλέγγυοι και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διοίκηση του σωματείου και τους εργαζόμενους στον αγώνα τους για την απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας. Το Συνδικάτο και οι μεταλλεργάτες έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρουν πολύ καλά πώς να αναμετρηθούν με τον ταξικό αντίπαλο καθώς επίσης να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα άλλων κλάδων και εργαζομένων. Αυτό θα κάνουμε και στον αγώνα των εργαζομένων της βιομηχανίας ΙΜΑΣ».

Σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην Αρτα

Σε σύσκεψη καλεί τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Τόσο οι φρουτοπαραγωγοί όσο και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται μπροστά σε σοβαρά προβλήματα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων υπογραμμίζει την ανάγκη να συντονίσουν τη δράση τους και να αντισταθούν στο ξεκλήρισμά τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ