ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Αυγούστου 2014
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΔΟΥ - ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΔΟΥ - ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ
φωτό 1

Στις 30/7/2014 «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια του ΔΣΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ - ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ. Γεννήθηκε το 1928 στην Ποντοκώμη Κοζάνης. Στον ΔΣΕ πέρασε το 1948 και στο τέλος του 1949 πιάστηκε και φυλακίστηκε. Παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ μέχρι το θάνατό της.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ποντοκώμης, η κόρη της Βασιλική Θεοδωρίδου - Σαμαρά, και ο γαμπρός της Γιώργος Σαμαράς.

***

Μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, εκδρομείς στον Πόντο και την Καπαδοκία στην Τουρκία, προσφέρουν στην ΚΕ του ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ 1.000 ευρώ, στη μνήμη όλων των κομμουνιστών αγωνιστών.

***

φωτό(χαρτί) 1

Στις 3.7.2014 «έφυγε» από τη ζωή η ΕΛΕΝΗ ΤΕΚΝΗ, μάνα του αντιπροέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσ/νίκης Βαγγέλη Τεκνή. Ηταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης που έμεινε πιστή στα ιδανικά που πίστευε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της, το Σωματείο, αντί για στεφάνι, προσφέρει 200 ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

***

φωτό(χαρτί) 1

Στις 26 Ιούλη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγαπημένου μας θείου και αδερφού, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ για σαράντα ολόκληρα χρόνια και παρά την ανίατη ασθένεια απ' την οποία έπασχε, στάθηκε μαχητικά ως το τέλος.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

Οι αδερφές του, Νίτσα και Λούλα

τα ανίψια του, Γιάννης και Ευτυχία

***

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 38 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή και τον αγώνα ο ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του, πέρασε από φυλακές και εξορίες. Γεννημένος στην Καρδίτσα, εγκαταστάθηκε στη Θεσ/νίκη το 1952. Για χρόνια υπήρξε μέλος του γραφείου της προδικτατορικής ΕΔΑ. Το 1958 ξανασυλλαμβάνεται και κρατήθηκε στην Ασφάλεια για 3 μήνες χωρίς να του δίνουνε τη σωστή φαρμακευτική αγωγή. Ετσι, «έφυγε» νωρίς από τη ζωή.

ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στην αξέχαστη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

Η συντρόφισσά του Μάγδα Μητρογώγου,

τα παιδιά του, Πάνος και Αστέριος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ (Αστραπόγιαννου) και του αδερφού του ΒΑΓΓΕΛΗ, από τα Μουζακάτα Κεφαλλονιάς, φίλος τους προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σάμης, το ποσό των 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ (Κάκαβου), αντί μνημοσύνου, η γυναίκα του Μαργαρίτα και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σάμης.

φωτό 2

Ο αδελφός μου, ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πέθανε στις 22.7.1996 και στις 21.7. 2014 κηδέψαμε τη γυναίκα του ΛΥΚΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΟΥΛΑ.

Ο σύζυγός μου, ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, πέθανε στις 7.7.2004.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, για να συνεχίσει να καθοδηγεί τον αγώνα μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, η γυναίκα του, Παρθένα Μιχαηλίδη, προσφέρει στο Κόμμα, μέσω της ΤΟ Βόλου, 50 ευρώ.

***

φωτό(χαρτί) 1

Στις 3 Ιούνη «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΛΙΛΙΚΑ ΑΝΘΟΥΛΗ - ΒΑΣΙΛΑΚΗ. Ηταν τίμια αγωνίστρια που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία πάλευε για τα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματός μας μέχρι το τέλος.

ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Στη μνήμη της, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Ανθούλη, της Βούλας Ανθούλη και του Γιάννη Κωνσταντινόπουλου προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΟΒ Φαρμακευτικής.

***

φωτό 1

Στις 22 Ιούλη 2014 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου, πατέρα και παππού ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Μέχρι την τελευταία του πνοή έμεινε πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, δημοσιογραφου του «Ρ», και της μητέρας μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΔΟΥ - ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλικής.

Χ. Καραντηνός

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, από το Λιάσκοβο Φθιώτιδας, που χάθηκε πρόωρα στις 11.8.1953 στην Τασκένδη όπου ζούσε πολιτικός πρόσφυγας, προσφέρουν στην ΚΟΒ Ελληνικού του ΚΚΕ 50 ευρώ, η σύζυγος Χρυσούλα Καραγιάννη, τα παιδιά του Γιώργος, Κλειώ, Νίκος, Μαίρη και τα εγγόνια Χριστίνα, Νίκος, Ιωάννα.

***

ΦΩΤ. 1

Πέρασαν 16 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ. Αγαπητός και τίμιος, σεμνός αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Ανδρέα ΘΕΡΜΟΥ από την Εγκλουβή Λευκάδας που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 2 χρόνια, η οικογένειά του προσφέρει μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου το ποσό των 100 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΙΑΚΟΥΛΑΚΗ από Καρές Αποκορώνου Χανίων, που «έφυγε» από κοντά μας στις 17 Ιούλη σε ηλικία 86 ετών, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η σύζυγος Κονδυλία Πιακουλάκη και η λοιπή οικογένεια.

«Μανώλη μου μας έφυγες από την αγκαλιά μας και πλήγωσες αλύπητα εγγόνια και παιδιά μας!/ Ησουν πρόεδρος στο ΚΑΠΗ και ήταν η χαρά σου μα τώρα όλοι σε ζητούν και λένε το όνομά σου!

Αγάπη μου δεν το μπορώ να ζήσω μακριά σου και τον Θεό παρακαλώ να έρθω γρήγορα κοντά σου!/ 58 χρόνια ζήσαμε μαζί θα σε αγαπούσα αιώνια μα τώρα την καρδούλα μου την σκέπασες με χιόνια!»

***

φωτό(χαρτί) 1

Στη μνήμη του αγωνιστή αντιστασιακού Γ. ΤΣΟΠΟΤΟΥ από τη Δράκεια του ν. Μαγνησίας, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης. Ο Γ. Τσοποτός πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ήταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και πάντοτε παρών στους αγώνες που έδινε το ΚΚΕ.

ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Αστρταπόγιαννος
ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Αστρταπόγιαννος
Νίκος και Λέλα Αμπαδογιάννη

***

φωτό (χαρτί) 1

Στις 4.7.2014 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΠΙΖΔΡΕΜΗΣ ΝΑΟΥΜ. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1921 στο Στενήμαχο της Βουλγαρίας (Ανατολική Ρωμυλία). Το 1925 οι γονείς του μετοίκησαν στην Ελλάδα και ο Ναούμ, από ηλικία 4 χρόνων βίωσε το δράμα της προσφυγιάς. Ενώ το 1929 είχε την ατυχία να χάσει τη μητέρα του που άφησε τον πατέρα του με δύο ορφανά. Προηγουμένως, το 1926, εγκαταστάθηκαν στη Νέα Αγχίαλο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έζησε στο χωριό Καμπάνι Κιλκίς. Τέλειωσε το δημοτικό αλλά η φτώχεια δεν επέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές και μπήκε στη βιοπάλη από μικρός. Στην κατοχή γρήγορα οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το ΚΚΕ. Το Μάρτη του '43 με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, εκλέγεται στο ΝΣ νομού Κιλκίς. Το 1944, με εντολή της καθοδήγησης, κατατάσσεται στο 13ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και τοποθετήθηκε καπετάνιος στο Τάγμα της ΕΠΟΝ με δύο υποδειγματικές διμοιρίες. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες κατά των Γερμανών και Βούλγαρων κατακτητών και των συνεργατών τους. Μετά τη Βάρκιζα, παρά τις διώξεις, συνεχίζει ακούραστος τον αγώνα. Το 1946 κατατάσσεται στον ΔΣΕ. Στο Αρχηγείο του Μπέλλες και Κρούσια ονομάζεται Ανθυπολοχαγός. Το 1948 υπηρετεί στην 209η Ταξιαρχία. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρίσκεται στη ΛΔ Βουλγαρίας, όπου συνεχίζει τον αγώνα. Το 1950 παντρεύεται την ΕΠΟΝίτισσα μαχήτρια του ΔΣΕ Σαββατιανού Χρυσάνθη, με την οποία αοέκτησαν δύο παιδιά. Το 1951 πήγε με αποστολή στη ΛΔ Πολωνίας όπου, το 1951, δουλεύει στην εφημερίδα των πολιτικών προσφύγων «Δημοκράτης». Το 1961, επιστρέφει οικογενειακώς στη ΛΔ Βουλγαρίας και ζει στη Σόφια, όπου εργάζεται στην εφημερίδα των πολιτικών προσφύγων «Λευτεριά». Το 1984 επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Η οικογένειά του ευχαριστεί όλους τους συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές της Αντίστασης που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Η σύζυγός του Χρυσάνθη και τα παιδιά του προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Θεσ/νίκης, και 100 ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

***


ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου

Νίκος Καραντηνός
Νίκος Καραντηνός

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ

ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΙΖΔΡΕΜΗΣ ΝΑΟΥΜ
ΜΠΙΖΔΡΕΜΗΣ ΝΑΟΥΜ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ - ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ - ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

ΠΙΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΙΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Γ. ΤΣΟΠΟΤΟΣ
Γ. ΤΣΟΠΟΤΟΣ

ΤΕΚΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΕΚΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΛΙΛΙΚΑ ΑΝΘΟΥΛΗ -ΒΑΣΙΛΑΚΗ
ΛΙΛΙΚΑ ΑΝΘΟΥΛΗ -ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Τάσος Καρατζής
Τάσος Καρατζής
φωτό 1

Ο σ. ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗΣ γεννήθηκε στις 10 Απρίλη του 1958 στην Αθήνα. Από την οικογένειά του, μεγάλωσε με τις ιδέες, τα ιδανικά και τις αξίες της Εργατικής Τάξης. Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στην ΚΝΕ και από τότε ακολούθησε το δρόμο του αγώνα, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Εγινε μέλος του ΚΚΕ, το 1998, και εντάχθηκε στην ΚΟΒ Μελισσίων. Σαν κομματικό μέλος με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του λαού, όπως αρμόζει σε έναν κομμουνιστή. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου της Βόρειας Αχτίδας, καθώς και, για πολλά χρόνια, μέχρι και το απροσδόκητο τέλος της ζωής του, μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης. Από το 2006 ήταν επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μελισσίων και στη συνέχεια στον ενιαίο Δήμο Πεντέλης. Ο σ. Τάσος ήταν άνθρωπος ευγενής, καλοσυνάτος και αγαπητός σε πολύ κόσμο πέρα και από την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ. Αναγνωριζόταν για την ανιδιοτέλειά του από τους φίλους αλλά και από τους πολιτικούς αντιπάλους. Ηταν μαχητικός στο Δημοτικό Συμβούλιο, υποστήριζε πάντα τις θέσεις του ΚΚΕ και το δίκιο του λαού. Συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τους αγώνες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Ο θάνατος του συντρόφου μας Τάσου αποτελεί αισθητή απώλεια για το Κόμμα μας. Θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες.

Στη μνήμη του, η ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης προσφέρει 400 ευρώ και η ΟΒ της ΚΝΕ 100 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ