ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκίνησε το θεατρικό τριήμερο αφιερωμένο στον Μάνο Κατράκη

Την παράσταση «5 1/2 ιστορίες για την κρίση» παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Κατάμεστη η αίθουσα στο Γκάζι
Κατάμεστη η αίθουσα στο Γκάζι
Ξεκίνησε χτες το απόγευμα το τριήμερο θεατρικών εκδηλώσεων στο «Σύγχρονο Θέατρο» στο Γκάζι που διοργανώνει η ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και είναι αφιερωμένο στον μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με ένα βίντεο με τον Μάνο Κατράκη να απαγγέλλει με το μοναδικό του ύφος, προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό, που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.

Καλωσορίζοντας τον κόσμο, εκ μέρους της Επιτροπής Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ, η Βαγγελιώ Κυριαζίδου, μέλος του ΚΣ, αναφέρθηκε σ' αυτήν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ, εξηγώντας ότι στόχος ήταν να δοθεί περισσότερος χώρος και χρόνος σε όλες τις μορφές τέχνης που φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και θεατρικές ομάδες να προβληματίσουν και να προβληματιστούν.

Στη συνέχεια, η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσίασε το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου «Αγγέλα», δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό. Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων έκλεισε με το έργο «5 1/2 ιστορίες για την κρίση» από την θεατρική ομάδα «ΑντίχειραΣ».

Στις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «5 1/2 ιστορίες για την κρίση».

Οι σημερινές παραστάσεις

Ο Δ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε χτες στο «Σύγχρονο Θέατρο»
Ο Δ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε χτες στο «Σύγχρονο Θέατρο»
Το θεατρικό τριήμερο συνεχίζεται σήμερα στο «Σύγχρονο Θέατρο» στο Γκάζι (Ευμολπιδών 45, τηλ. 210.3464.380) με τις παραστάσεις:

  • «Ο Γάτος που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει», στις 7 μ.μ. Η ομάδα «Εναερίτες» παρουσιάζει ένα παραμύθι του Sepulveda για μικρούς και μεγάλους που πραγματεύεται ζητήματα για τη μετανάστευση, τη μόλυνση των θαλασσών, για τα κέρδη των εταιρειών, ηθικές αξίες όπως «ο λόγος τιμής ενός γάτου του λιμανιού». Θεατρική Διασκευή: Αλεξία Γαβρίλη. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αντωνιάδης. Παίζουν: Προκόπης Γιαννειός, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Ιορδάνης Καλέσης, Λάμπρος Κόκκορης, Κατερίνα Οικονομίδη, Χριστιάνα Κουλιζάκη, Σοφία Μπότση, Θανάσης Νάκος, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Γιώργος Τσαγκαράκης, ακούγεται η Ανδριανή Τουντοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Ξενάκης. Σκηνικά: Κατερίνα Χατζή. Κοστούμια: Ματίνα Μπουκουβάλα. Μουσική: Βιβή Φιλιππίδου. Φωτισμοί: Γιώργος Aποστολίδης.
  • «Ζωή μου ο Matthew», στις 9 μ.μ. Το έργο που παρουσιάζει η ομάδα KQINO-A! αναφέρεται στο σήμερα, που άστεγος δε μένει όποιος έχει παραβατική συμπεριφορά, αλλά και κάποιος που δούλευε, που πλήρωνε λογαριασμούς και φόρους, κάποιος που είχε σπίτι και οικογένεια. Οπως η Ζωή που οδηγείται στην απομόνωση και σε επίπλαστους φίλους σαν τον Matthew, το χέρι της, τον εαυτό της. Ματθαίος, δώρο του Θεού, εννοιολογικά... Κείμενο: Ηλίας Μενάγιερ. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ι. Ιερωνυμάκης. Επιμέλεια Κίνησης: Φιλιώ Λούβαρη. Παίζει η Μαρία Τσώνη, συμμετέχει ο Γιώργος Ιερωνυμάκης. Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μπερδελή.

Αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., είναι προγραμματισμένη η παράσταση «Σαν Αϋλο Πετούμενο», δραματοποιημένη ποίηση της Γ. Φωτιάδου - Μπαλαφούτη που παρουσιάζει η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθήνας «Δρυός Τόποι». Και στις 9 μ.μ. θα παιχτεί και πάλι η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.


Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών

Οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (τόσο οι προφεστιβαλικές σε γειτονιές και χωριά, όσο και τα κεντρικά Φεστιβάλ πόλεων) συνεχίζονται αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Σήμερα Τρίτη, στην Πτολεμαΐδα, οι κεντρικές εκδηλώσεις γίνονται στην κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αντιφασιστικό αφιέρωμα, μαθητικό συγκρότημα, ομιλία από τον Αντώνη Τσάκωνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι. Παράλληλα, θα γίνονται graffiti ενάντια στο φασισμό.

Αύριο Τετάρτη, στην Ελασσόνα στην πλατεία απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, αντιφασιστική εκδήλωση με αφιέρωμα στον Ερνεστ Τέλμαν, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ κ.ά.

Την Παρασκευή, 5 Σεπτέμβρη, στη Δράμα οι κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν στον κήπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Ε. Καραμέτου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, συναυλίες με τα συγκροτήματα «Κατά φαντασίαν μουσικοί» και «Route 66», μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ, τουρνουά σκάκι σιμουλτανέ και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχουν: Εκθεση φωτογραφίας με θέμα την ανεργία από φωτογραφική ομάδα, παιδότοπος, έκθεση βιβλίου κ.ά.

Την Παρασκευή, 5 Σεπτέμβρη, στην Καστοριά, οι κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν στην Πλατεία Μακεδονομάχων και το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει: Συζήτηση για νέους εργαζόμενους, μαθητικό συγκρότημα και ομιλία από τον Μιχάλη Καραμπατζιά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ακόμα την Παρασκευή, 5 Σεπτέμβρη, στη Λάρισα θα γίνει εκδήλωση για τον Αθλητισμό στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ (ΕΑΚΛ - αίθουσα βαρέων αθλημάτων). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 6 μ.μ. γνωριμία με μαχητικά αθλήματα και την άρση βαρών (συμμετέχουν: το τμήμα πάλης του «ΕΑΛ Πήγασος», «Ατλας Λάρισας» και «ΣΒΑ Λάρισας») και στις 8 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό» με τον Πέτρο Κρίκη, μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή, 5 Σεπτέμβρη, αρχίζει επίσης το διήμερο Φεστιβάλ στη Μυτιλήνη που θα γίνει στο Πάρκο ΙΚΑ (Επάνω Σκάλα), από τις 8 μ.μ. και τις δύο μέρες. Το πρόγραμμά του, την πρώτη μέρα, περιλαμβάνει: Μουσικό αφιέρωμα με τους Μυρσίνη Κουτσκουδή, Μιχάλη Κουτσκουδή και Δημήτρη Σκλεπάρη. «Κόμμα "παντός καιρού"», βιβλιοπαρουσίαση από τον Γιάννη Πατσή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Χαιρετισμός από την Νάσια Σούκουλη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ. «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», θεατρική παράσταση. Λαϊκό Πρόγραμμα. Το Σάββατο, 6 Σεπτέμβρη, το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας περιλαμβάνει: Μουσική ομάδα του πανεπιστημίου, Neverland. Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη. Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό Γλέντι με το συγκρότημα της Γιώτας Μιχαλέλλη.

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στα Τρίκαλα στο Μύλο Ματσόπουλου, με: Συναυλία metal από τους «LastRaw», μαθητικό σχήμα του Μουσικού λυκείου. «Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ από το μουσικό σχήμα της ΚΝΕ. Στις 21.15, κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Συναυλία από τους «KollektivA». Λαϊκό γλέντι από τους «Sevdalim Aman». Στον παιδότοπο θα γίνει παρουσίαση του τραγουδιού του Μ. Λοΐζου «O Μέρμηγκας» και δραματοποίηση του παραμυθιού της Ζ. Σαρρή «Το κουκί και το ρεβίθι», από θεατρική ομάδα μαθητών, καθώς και ζωγραφιές για «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Στο μαθητικό στέκι θα παρουσιαστούν τα ερωτηματολόγια της ΚΝΕ για την τράπεζα θεμάτων και προβολή βίντεο. Στο εργατικό στέκι θα γίνει συζήτηση για την ανεργία. Θα υπάρχουν ακόμα έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» και φωτογραφικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ