ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Μετά την πρόκριση... στόχος η θέση

Εχοντας ήδη πετύχει τον πρώτο στόχο της στο φετινό Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, εξασφαλίζοντας ήδη την παρουσία της στη β' φάση η Εθνική ανδρών στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια του Β' ομίλου στοχεύει πλέον στην κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέση βάσει των πλάνων που έχει για τη συνέχεια (π.χ. αποφυγή Ισπανίας στο χιαστί παιχνίδι). Σημειώνεται ότι με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αλλά και τις εμφανίσεις των ομάδων στο συγκεκριμένο όμιλο, η Ελλάδα όχι μόνο παραμένει στο ρετιρέ του ομίλου αλλά κατέχει και την... πιο σοβαρή υποψηφιότητα για κατάκτηση της πρωτιάς.

Το τι πραγματικά θα γίνει απ' όλα αυτά θα αρχίσει να φαίνεται από σήμερα το βράδυ, οπότε η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κροατία (21.00, ΑΝΤ1) για την 5η αγωνιστική, ενώ θα οριστικοποιηθούν στο φινάλε των αγώνων για τον όμιλο, αύριο, με την Αργεντινή (23.00, ΑΝΤ1).

Το χτεσινό ρεπό στις υποχρεώσεις για την ελληνική ομάδα (όπως και του Α' και Β' ομίλου γενικότερα) έδωσε την ευκαιρία ξεκούρασης και χαλάρωσης για τους διεθνείς αλλά και... δηλώσεων, αφού στη συνέντευξη Τύπου της μέρας μίλησαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, καθώς και οι Νικ Καλάθης και Γιάννης Μπουρούσης.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κατσικάρης κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας δήλωσε ικανοποιημένος από την επίτευξη του πρώτου στόχου (πρόκριση στη β' φάση) αλλά και από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στα τρία παιχνίδια. Πλέον, όπως είπε χαρακτηριστικά, η ομάδα «αλλάζει το τσιπ» και πάει πλέον για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και τους νέους στόχους. Οσον αφορά το θέμα της περαιτέρω βελτίωσης ο Ελληνας τεχνικός εστίασε σε ορισμένα βασικά θέματα, όπως η αποφυγή των λαθών, η κυκλοφορία στην επίθεση αλλά και ο έλεγχος των ριμπάουντ.

Να παραμείνει στο ρετιρέ του ομίλου στοχεύει σήμερα η Ελλάδα κόντρα στην Κροατία

Eurokinissi

Να παραμείνει στο ρετιρέ του ομίλου στοχεύει σήμερα η Ελλάδα κόντρα στην Κροατία
Οσον αφορά το σημερινό αγώνα με την Κροατία ο Φώτης Κατσικάρης χαρακτήρισε την αντίπαλο καλύτερη σε ατομικό επίπεδο ενώ παρά τη μέτρια εικόνα μέχρι τώρα (δυο δύσκολες νίκες με Αργεντινή και Φιλιππίνες, ήττα από τη Σενεγάλη) την θεωρεί από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. «Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να τους κερδίσουμε, θα πω ναι. Θα πρέπει όμως να παίξουμε εξαιρετικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Από πλευράς παικτών τόσο ο Γιάννης Μπουρούσης όσο και ο Νικ Καλάθης έπλεξαν το εγκώμιο του ομοσπονδιακού τεχνικού και ευχήθηκαν να μείνει χρόνια στην ομάδα. Και οι δυο δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις χωρίς, όπως είπαν, αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και βελτίωση. Οσον αφορά τη συνέχεια και οι δυο εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, με τον Μπουρούση να τονίζει ότι η ομάδα πρέπει να αποφύγει την Ισπανία στο χιαστί παιχνίδι.

  • Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου θα παίξουν: Φιλιππίνες - Πουέρτο Ρίκο (14.30, ΟΤΕ Sports), Σενεγάλη - Αργεντινή (18.30, ΟΤΕ Sports).
  • Το υπόλοιπο πρόγραμμα σήμερα είναι: Α' όμιλος: Αίγυπτος - Ιράν (16.30), Σερβία - Βραζιλία (19.00), Ισπανία - Γαλλία (23.00, ΑΝΤ1). Γ' όμιλος: Ν. Ζηλανδία - Ουκρανία (16.00), Τουρκία - Φινλανδία (18.30), Δομινικανή Δημοκρατία - ΗΠΑ (22.30). 4ος όμιλος: Μεξικό - Αυστραλία (14.30), Σλοβενία - Ανγκόλα (18.30), Λιθουανία - Ν. Κορέα (21.00). Σημ.: Ολοι οι αγώνες μεταδίδονται από τον ΟΤΕ Sports.
  • Χτεσινά αποτελέσματα: Ουκρανία - Τουρκία 64-58, Aνγκόλα - Μεξικό 55-79, Αυστραλία - Λιθουανία 82-75, ΗΠΑ - Ν. Ζηλανδία 98-71.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ
Μπάλα και... εκλογές

Η... εποχή Κλαούντιο Ρανιέρι για την Εθνική ανδρών έφερε και νέα «ήθη και έθιμα» στην ομάδα. Ετσι χτες οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ακόμη καινοτομία του Ιταλού ομοσπονδιακού. Αυτή που έχει να κάνει με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των αρχηγών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αφού παραδοσιακά το περιβραχιόνιο πήγαινε βάσει παλαιότητας. Ετσι, εκτός της προπόνησης η χτεσινή μέρα της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει του αγώνα με τη Ρουμανία την ερχόμενη Κυριακή («Γ. Καραϊσκάκης») για την πρεμιέρα στα προκριματικά του EURO 2016 είχε και εκλογική διαδικασία. Βάσει αυτής ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πρώτευσε στην επιλογή για αρχηγός ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν οι Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Γιώργος Σαμαράς. Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται πλέον κεκλεισμένων των θυρών μετά την ανοιχτή προπόνηση της Δευτέρας, με τον Ρανιέρι να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Στις τάξεις της ομάδας ενσωματώθηκε από χτες και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που επέστρεψε από την Τουρκία, όπου ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην Τραμπζοσπόρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με εκπλήξεις η λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ

Στον απόηχο του... μπαράζ πάρε - δώσε κατά την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου για τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός της ομάδας, Ισπανός Μίτσελ, ανακοίνωσε χτες τη λίστα με τους παίκτες που δηλώθηκαν στην ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή περιλάμβανε και εκπλήξεις καθώς ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας άφησε εκτός Ευρώπης τους Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Φορτούνη και Ολαϊτάν, με το κόψιμο του πρώτου πάντως να κάνει πιο πολλή αίσθηση. Αναλυτικά δηλώθηκαν οι: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Σαλίνο, Μαζουάκου, Γιαννούλης, Σιόβας, Αμπιντάλ, Μποτία, Αυλωνίτης, Εντινγκά, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ, Αφελάι, Μήτρογλου, Μπενίτες, Διαμαντάκος, Χουτεσιώτης (Λίστα Β') και Βέργος (Λίστα Β').

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Οι λίστες ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκό, Βαλμίρ Μπερίσα, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Ρόμα, είναι ο 25ος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που δηλώθηκε στη λίστα με τους διαθέσιμους παίκτες για τα παιχνίδια της ομάδας στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά οι παίκτες που δηλώθηκαν είναι οι: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Χουχούμης, Ρισβάνης, Μέντες, Μπούι, Λαγός, Ζέκα, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Δώνης, Σταματάκης, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Καρέλης, Ντίνας, Πέτριτς και Μπερίσα. Λίστα Β': Μυρθιανός, Αγγελόπουλος, Στάικος, Υμεράι και Λάμπρου, Τζανουλίνος.

ΠΑΟΚ: Χωρίς κάποια έκπληξη στην αποστολή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε χτες τους παίκτες που δηλώθηκαν στην ΟΥΕΦΑ και θα αποτελέσουν την ομάδα που θα μετάσχει στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά οι παίκτες είναι: Αθανασιάδης Στέφανος, Γιακουμής Αστέριος, Γλύκος Παναγιώτης, Γκολάσα Εγιάλ, Ιτάνζ Σαρλ, Κάτσε Εργκούς, Κατσικάς Γιώργος, Κίτσιου Στέλιος, Κουλούρης Ευθύμης, Λεονάρντο Βίτορ Μιγκέλ, Μαντούρο Χέντβιγκες, Μακ Ρόμπερτ, Μάρτενς Μάαρτεν, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Περέιρα Φακούντο, Ποζατζίδης Στέλιος, Πόζογλου Στέλιος, Ρατς Ραζβάν, Σαλπιγγίδης Δημήτρης, Σαββίδης Κυριάκος, Σκόνδρας Γιάννης, Σπυρόπουλος Νίκος, Τζανδάρης Φάνης, Τζαβέλλας Γιώργος, Τζιόλης Αλέξανδρος Λίστα Β': Δεληγιαννίδης Παναγιώτης, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Σοϊλεμέζογλου Ραφαήλ.

Σημ.: Οι λίστες Β' αφορούν την υποχρέωση των συλλόγων στον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ για ύπαρξη παικτών από τις ακαδημίες.

ΠΑΛΗ
Η αποστολή για το Παγκόσμιο

Η αποστολή που θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης, που αρχίζει το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στο Ουζμπεκιστάν, ανακοινώθηκε χτες από την Ελληνική Ομοσπονδία. Οι στόχοι της ελληνικής ομάδας εστιάζονται στην κατάκτηση τουλάχιστον ενός μεταλλίου, με την Μαρία Πρεβολαράκη να είναι το βαρύ χαρτί γι' αυτό, καθώς και στα όσο το δυνατό καλύτερα πλασαρίσματα. Ωστόσο πέρα από τα αγωνιστικά αίσθηση κάνει το γεγονός ότι τρεις αθλητές (Σπύρος Κουντουρατζής, Πέτρος Μανουηλίδης, Αγόρω Παπαβασιλείου) θα ταξιδέψουν με έξοδα των συλλόγων τους.

Αναλυτικά οι αθλητές που αποτελούν την αποστολή: ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΝΔΡΩΝ: 70 κιλά: Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, 74 κιλά: Ιωάννης Τσεραχίδης, 86 κιλά: Τιμοφέι Ξενίδης. ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: 71 κιλά: Γεώργιος Πρεβολαράκης, 75 κιλά: Πέτρος Μανουηλίδης, 80 κιλά: Νικόλαος Βαρκάς, 85 κιλά: Δημήτριος Παπαδόπουλος, 98 κιλά: Σπύρος Κουντουρατζής. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 53 κιλά: Μαρία Πρεβολαράκη, 63 κιλά: Αγόρω Παπαβασιλείου.

ΒΟΛΕΪ
«Ξέρανε» τις ΗΠΑ το Ιράν

Η νίκη επί της Ιταλίας με 3-1 στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών που διεξάγεται στην Πολωνία απ' ό,τι φαίνεται δεν έφθασε στους... ορεξάτους Ιρανούς, που χτες για μια ακόμη φορά προκάλεσαν και πάλι αίσθηση στη διοργάνωση. Αιτία η σπουδαίας σημασίας νίκη τους επί των ΗΠΑ (εκ των φαβορί των αγώνων) με 3-2. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τις ΗΠΑ να κάνουν την ανατροπή και να ισοφαρίζουν σε 2-2 σετ, οι Ιρανοί δεν πτοήθηκαν και στο τάι-μπρέικ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να σημειώσουν μια ακόμα επιτυχία. Πάντως, εκτός της παρουσίας του Ιράν μέχρι τώρα στις εκπλήξεις της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και η νίκη της Φινλανδίας επί της Κούβας με 3-2 και μάλιστα με τους Φινλανδούς να κάνουν την ανατροπή αφού επέστρεψαν από το εις βάρος τους 2-0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ