ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Σήμερα και το Σάββατο η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής

Ξεκινάνε σήμερα, στις 4 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη (Κινηματογράφος Αλέξανδρος, απέναντι από το Λευκό Πύργο) οι διήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ. Θέμα της συνεδρίασης είναι η πρόταση του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της για το πρόγραμμα δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε προχτές να εισηγηθεί στην Πανελλαδική Συντονιστική τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό την οργάνωση συγκεντρώσεων σε κάθε πόλη στις 4 Οκτώβρη. Αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μαζί με τους άλλους φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ), θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα δράσης του ταξικού κινήματος.

Στις 6 μ.μ. του Σαββάτου, είναι προγραμματισμένο το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο καλούν και οι άλλες δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας. Ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της κινητοποίησης, στελέχη του ταξικού κινήματος θα συμμετέχουν σήμερα και αύριο σε εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς της Θεσσαλονίκης.

Για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου, σήμερα Παρασκευή, η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς διοργανώνει πικετοφορία στις 7.30 μ.μ., από τον πεζόδρομο. Για τη μετακίνηση των διαδηλωτών, προγραμματίζεται να αναχωρήσουν πούλμαν από τις εξής πόλεις: Αλεξανδρούπολη, 1 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο, Κομοτηνή, 1.30 μ.μ., Μακεδονίας 2 και Δημοκρίτου, Ξάνθη, 2 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Καβάλα, 2.30 μ.μ., Δημοτικός Κήπος, Δράμα, 2.30 μ.μ., κεντρική πλατεία, Κοζάνη, 3 μ.μ., Δημαρχείο, Λάρισα, 3 μ.μ., τέρμα της οδού Βενιζέλου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλειο), Νάουσα, 4 μ.μ., Εργατικό Κέντρο.

Πικετοφορίες σε δήμους της Αττικής

Το Σάββατο, 6 Σεπτέμβρη, μέρα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής καλούν το λαό σε πικετοφορίες, στα εξής σημεία:

  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Δήμου Αθηναίων - Γαλατσίου, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης, στην πλατεία Συμιριώτη, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Χαλανδρίου, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στις 10 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στην πλατεία Δαβάκη, στις 10 π.μ.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Γλυφάδας - Αργυρούπολης κι Ελληνικού, στη Γούναρη και Κύπρου, στις 10.30 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, στην πλατεία ΗΣΑΠ, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Κορυδαλλού, στην πλατεία Δαβάκη, στις 11 π.μ.
  • Το Εργατικό Κέντρο και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρίου, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Παιανίας, στην κεντρική πλατεία, στις 7 μ.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, στη Θηβών και Ιερά Οδό, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, στο Παλατάκι, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Πετρούπολης, στην πλατεία Ηρώ, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού, στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, στην πλατεία Αγίου Βλάση, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Λιοσίων, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, στην πλατεία Τερζάκη, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καισαριανής, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, στην πλατεία «Κανάρια», στις 11 π.μ.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα, στο δημαρχείο, στις 10.30 π.μ.
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση στην Αμφιάλη ενάντια στο φασισμό

Θα γίνει στις 18/9, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή

Συλλαλητήριο μνήμης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη.

«Τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013, νεοναζί μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποκάλυψαν με φριχτό τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο, δολοφονώντας στην Αμφιάλη τον άνεργο μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών, αγωνιστών, ενώ λίγες μέρες πριν είχε γίνει δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, και γι' αυτό εγκληματική οργάνωση, που παίζει ρόλο μακριού χεριού του συστήματος, του κεφαλαίου. Εχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Αυτό το μίσος ήταν το κίνητρο που όπλισε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Είναι εγκληματίες επειδή είναι ναζί. Η εργατική τάξη, ο λαός έχει τη δύναμη να τσακίσει το φασισμό. Μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση που να συμβάλει στην αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να μην περνά η σάπια ιδεολογία τους, το ναζιστικό τους δηλητήριο».

Ερώτηση στην Κομισιόν για το «Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Ερώτηση στην Κομισιόν για το λεγόμενο «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Σ' αυτή σημειώνει: «Η Ελληνική κυβέρνηση καθιερώνει το "Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα", όπως ισχύει σε άλλα κράτη - μέλη.

Με ανεργία, φόρους, δάνεια, μείωση μισθών, επιδομάτων πρόνοιας και ανεργίας (που παίρνει το 10% των ανέργων) να πνίγουν το λαό, συγκαλύπτει - διαιωνίζει τη φτώχεια με ελεημοσύνη, που θα δικαιούνται όσοι ζουν στην ακραία φτώχεια, αφού αποκλείονται όσοι έχουν εισόδημα έστω 1 ευρώ πάνω από το εισοδηματικό όριο των 4.800 ετησίως ή έχουν μικρή ιδιοκτησία αλλά χωρίς εισόδημα.

Επιδιώκει τον καθορισμό μιας γενικευμένης γραμμής φτώχειας, συμπιέζοντας προς αυτήν το επίπεδο ζωής ανέργων και εργαζόμενων. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε συνδυασμό με τη γενίκευση - μονιμοποίηση της πρόσκαιρης, κακοπληρωμένης εργασίας, που αποτελεί κεντρική επιλογή της ΕΕ (ιδιαίτερα για τους νέους), είναι στόχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Χαρακτηριστικά, το επίδομα αυτό διακόπτεται σε όποιον αρνηθεί θέση εργασίας με μισθό έστω και ένα ευρώ πάνω από το μηνιαίο όριό του (400 ευρώ το μήνα).

Εντάσσεται στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, για να διασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ερωτάται η Επιτροπή: Η πολιτική της αντικατάστασης μισθών και κοινωνικών επιδομάτων από επιδόματα φτώχειας, συνιστά υλοποίηση των στόχων της "Στρατηγικής Ευρώπη - 2020" της ΕΕ και της εποπτείας - μνημονίων διαρκείας για όλα τα κράτη - μέλη;»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ