ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξω οι φασίστες από τόπους δουλειάς και γειτονιές!

Μαζική συγκέντρωση χτες στην Αμφιάλη, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή πορεία
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή πορεία
Με μια μαζική πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου, το ΠΑΜΕ τίμησε χτες τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο από τη δολοφονία του, το ξημέρωμα της 18ης Σεπτέμβρη, από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία ήταν, ταυτόχρονα, ένα κάλεσμα προς την εργατική τάξη να απομονώσει παντού τους φασίστες, να μην τους αφήσει να σταθούν στους τόπους δουλειάς, να τους αντιμετωπίσουν ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, που θέλει να τσακίσει το κίνημα.

Αυτό ανέδειξαν και τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή πορεία, που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και καλούσε το ΜΑΣ: «Τραμπούκοι δολοφόνοι των εργατών, φασίστες είστε οι μπράβοι των αφεντικών», «Βασανιστές της χούντας τώρα χρυσαυγίτες, όπλα του συστήματος είναι οι φασίστες», «Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Ζαρντέν, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ.

Ανάμεσα στα πανό που ξεχώρισαν, ήταν αυτό των ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, με το σύνθημα «Εξω οι δουλέμποροι δολοφόνοι φασίστες από χώρους εργασίας και γειτονιές», του Φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ, που έγραφε «Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε», των Λαϊκών Επιτροπών Νίκαιας, Ρέντη και Πειραιά. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τη Διαμάντω Μανωλάκου, τον Σάββα Τσιμπόγλου, τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη και τον Γιώργο Τούσσα.

  • Επεισόδια προκλήθηκαν χτες βράδυ, στη διάρκεια της πορείας που καλούσαν στην Αμφιάλη οργανώσεις και φορείς, από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών και την αστυνομία. Σήμερα, στις 5 μ.μ. θα γίνει συναυλία στο Σύνταγμα.
Αποκαλυπτήρια μνημείου για τον Π. Φύσσα

Eurokinissi

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον Παύλο Φύσσα έγιναν χτες στο σημείο όπου έπεσε νεκρός, στην οδό Τσαλδάρη, στην Αμφιάλη. Πρόκειται για μια πέτρινη πλακέτα, με ανάγλυφο το πρόσωπο του νεαρού μουσικού να κρατά το μικρόφωνο και από κάτω γράφει: «Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό Παύλο "Killah P" Φύσσα, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος, όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και τη δική του, με μόνα όπλα τις ιδέες του και τα ιδανικά του. Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά όρθιος, σε δημόσια θέα». Στη λιτή εκδήλωση, παρούσα ήταν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα καθώς και φίλοι του. Ανάμεσα σε άλλους, μίλησαν ο πατέρας του, ο Στάθης Αλεξόπουλος που φιλοτέχνησε το μνημείο και ο πατέρας του δολοφονημένου Σαζχάτ Λουκμάν, του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Συναυλία ενάντια στο φασισμό στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Συναυλία ενάντια στο φασισμό οργάνωσαν χτες στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Κώστας Ηλιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ στον κλάδο του Μετάλλου. Κάλεσε ο καθένας, με την ιδιαίτερη ευθύνη που έχει στο χώρο εργασίας του, να συμβάλει να ορθωθεί τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Και προέτρεψε: «Εξω λοιπόν οι φασίστες από τα εργοστάσια, από τα σχολειά, από τις γειτονιές, από παντού. Εξω από παντού η φασιστική ιδεολογία που θέλει το λαό με σκυμμένο κεφάλι, δούλο των αφεντικών, έξω από παντού οι φασιστικές ιδέες που διαχωρίζουν τους ανθρώπους, οι οποίοι πάνω απ' όλα βράζουν στο ίδιο καζάνι - έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα - που σπέρνουν το μίσος και τον φόβο». Στη συναυλία που ακολούθησε τραγούδησαν οι: Μαρία Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης, Νίκος Ταλέας, Δημήτρης Νικολούδης, Γιώργος Αετόπουλος, Απρόοπτος και Πρόδρομος Μυστακίδης (hip hop), τα μαθητικά συγκροτήματα Μenos Grante και Σκόρπιες Νότες και το συγκρότημα της ΚΝΕ. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε χτες και στο Βόλο, ενώ εκδήλωση - συναυλία οργάνωσαν στο Ηράκλειο Κρήτης η Ενωση Γονέων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Συνεννοούνταν πριν τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συνεργασία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση σε ψηφοφορίες στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τους βαθιούς δεσμούς του μορφώματος με το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του.

Οπως προκύπτει από χτεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο τέως γγ της κυβέρνησης και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, πέρναγε συχνά από τα γραφεία των νεοναζί στη Βουλή και τους «καθοδηγούσε» για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν, εξασφαλίζοντας τις ψήφους τους για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα δημοσιοποιεί μηνύματα (sms) που έστελνε στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στον εκπρόσωπο Τύπου της νεοναζιστικής οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Μπαλτάκο. Συγκεκριμένα:

-- Στις 5/2/2013, ο Ζούμπος στέλνει sms στο κινητό του Κασιδιάρη: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας (ο αδελφός του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος) και Τάκης Μπαλτάκος».

-- Στις 25/2/2013, νέο sms γράφει: «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του 'παείμαστε ενήμεροι!».

-- Στις 17/5/2013, ο Κασιδιάρης λαμβάνει το εξής sms: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο». Λίγο νωρίτερα ο νεοναζί βουλευτής Ηλιόπουλος είχε διαπληκτιστεί, καταφεύγοντας σε αγοραίες εκφράσεις, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη και άλλους κοινοβουλευτικούς.

Χτες, εξάλλου, αποκαλύφθηκε (εφημερίδα «Εθνος») τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό με τον Σ. Λεβελέκο, οδηγό του Ν. Μιχαλολιάκου. Η συνομιλία έγινε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σ' αυτήν, ο Γ. Λαγός καλεί τον Λεβελέκο, αν κληθεί στην αστυνομία, να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει το δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά.

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά ανοχή στους χρυσαυγίτες

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό του νησιού την απαράδεκτη στάση ανοχής στη Χρυσή Αυγή την οποία επέδειξαν για μια ακόμα φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι του δήμου και της περιφέρειας, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 14/9, σε εκδήλωση που έγινε στην Ψιλή Αμμο με τίτλο «Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», όλοι οι παραπάνω ανέχτηκαν και συνυπήρξαν με ομάδα χρυσαυγιτών με στολές και σημαίες.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Καλούμε την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία του νησιού να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη ΧΑ, να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό που μόνο σκοπό έχει την υποταγή τους στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει το λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσει όλα τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, δέχονται να καταθέτουν από κοινού στεφάνια σε εκδηλώσεις και την ίδια στιγμή καλούν σε... αντιφασιστικά μέτωπα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ