ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» τεύχος 163

(ΙΟΥΛΗΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 163
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 163
Με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη και ρεπορτάζ για εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο διάστημα αυτό. Και πρώτα απ' όλα, με τις ομιλίες και παρεμβάσεις στην σημαντική εκδήλωση ημερίδα - στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι κίνδυνοι του Φασισμού στην Ευρώπη», που διοργάνωσε, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, κυκλοφόρησε το τεύχος 163 (ΙΟΥΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ). Στο τεύχος 163 υπάρχει αφιέρωμα στην επαναστάτρια - κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου, με αφορμή και την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατό της. Επίσης, δημοσιεύεται η κοινή δήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, στα περιεχόμενα του παρόντος τεύχους, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται:

Οι Θέσεις μας:

-- Κοινή Δήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

-- Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης με ημερίδα - στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι κίνδυνοι του Φασισμού στην Ευρώπη».

Επέτειοι:

-- Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΑΜ και το Διάγγελμα προς το Εθνος.

-- Εβδομήντα χρόνια από τη μάχη της σοδειάς.

-- Η ιστορική ομιλία του Ι. Β. Στάλιν στις 3 Ιούλη 1941.

Αφιέρωμα στην ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

-- Η επαναστάτρια κομμουνίστρια.

-- Η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τη μαρτυρική δολοφονία της.

-- Αρθρο της Ηλέκτρας στη «Νέα Γενιά» (22.3.1943).

Σελίδες από τον ΔΣΕ:

-- Η θυσία των μαχητών του Αρχηγείου Τζουμέρκων του ΔΣΕ στους Μελάτες.

-- Οι μαχητές του ΔΣΕ στη μακρινή Τασκένδη.

-- Η αντεπίθεση του ΔΣΕ στο Μάλι - Μάδι.

-- Η διάσωση των παιδιών από το ΔΣΕ.

Ρεπορτάζ

-- Εκδήλωση στη Μεσούντα και τους Μελάτες για τον ΔΣΕ και τον Αρη Βελουχιώτη.

-- 70 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο.

-- Το αντάμωμα των αγωνιστών στη Νάουσα.

-- Εκδήλωση για τους εκτελεσμένους στο Καζανάκι Βόλου.

Στα περιεχόμενα του τεύχους 163 περιλαμβάνονται, επίσης, οι στήλες: «Αναμνήσεις - Ηρωες - Μάρτυρες», «Βιβλιοπαρουσίαση», «Λογοτεχνία», «Αγωνιστές που Εφυγαν», «Αλληλογραφία» και άλλα «Ρεπορτάζ» για τις εκδηλώσεις που έγιναν στο τρίμηνο που πέρασε. Και, όπως πάντα, τα σημαντικά γεγονότα τριμήνου κλπ.

Το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» θα διατίθεται:

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο περίπτερο των Αντιστασιακών Οργανώσεων, όλες τις μέρες.

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210. 8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Με την υπ' αριθμ. 2888Δ'/23-09-2014 έκθεσή μου επίδοσης κοινοποιήθηκε προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς για την Χρυσούλα Χαλιμούρδα του Ιωάννη, σύζυγο Γεωργίου Χυρίγια, κατοίκου Νίκαιας Αττικής, 28ης Οκτωβρίου 36 ή 38Β και ήδη αγνώστου διαμονής, η με αριθμό 127/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα και εκπ/ται νόμιμα, από την οποία προκύπτει ότι επικυρώνει την υπ' αρ. 331/2011 διαταγή πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, καταδικάζει την ανακόπτουσα στα δικαστικά έξοδα της καθ' ης, τα οποία ορίζει στο ποσό των 300 ευρώ.

Η Δικαστική Επιμελήτρια

ΖΑΝΤΖΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Με την υπ' αριθμ. 193/2014 πράξη της κας Εισηγήτριας των Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Πειραιά ορίσθηκε ημέρα εκποίησης με πλειστηριασμό, η 04η-11-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 - 12:00, επαναλαμβανόμενη, εάν δεν εμφανισθεί πλειοδότης ή εάν δεν κριθεί συμφέρουσα η προσφερόμενη τιμή, για τρεις (3) ακόμα συνεχείς εβδομάδες, δηλαδή κάθε επόμενη Τρίτη την ίδια ώρα μέχρι και την 25η-11-2014, και σε περίπτωση μη εμφάνισης πλειοδότη για μια ακόμα φορά, χωρίς άλλες διατυπώσεις, σε ημερομηνία απέχουσα τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες και συγκεκριμένα την 08η-01-2015, ημέρα Πέμπτη, την ίδια ως άνω ώρα, στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Πειραιά, Τμήμα Πτωχεύσεων, Γραφείο 525, ενώπιον της κας Εισηγήτριας των Πτωχεύσεων, της κάτωθι περιγραφόμενης ακίνητης περιουσίας της πτωχεύσεως α) της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία «Στούπος Σταμ. & Σια Ο.Ε.» και με τον διακριτικό τίτλο «AUTO ΣΤΟΥΠΟΣ Ο.Ε.», β) του Σταματίου Στούπου του Νικολάου, και γ) της Αγγελικής Βαλλιανάτου του Δημητρίου, ήτοι: Ενός αγρού εκτάσεως 11.652,31 τμ. που βρίσκεται στη θέση «Ποτόκια ή Αγγινάρα» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μώλου Λοκρίδας, του Υποθηκοφυλακείου Θερμοπυλών, στον οποίο επιτρέπεται η οικοδόμηση. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε το ποσό των 12.675,00 ευρώ. Η εκποίηση του ακινήτου θα γίνει όπως ο νόμος ορίζει και συγκεκριμένα, με ενσφράγιστες προσφορές των ενδιαφερομένων ενώπιον της κας Εισηγήτριας των Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Αθήνα, 22-09-2014

Ο ΣΥΝΔΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘ. ΔΑΔΟΥΚΗΣ

Ομήρου 18 Αθήνα

Τηλ.: 210 3647772 / 697 7776734

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

Αριθ. Πρωτ. 314110

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνουμε ότι ο Οργανοπαίκτης Ελευθέριος του Κυριάκου και της Φραντζέσκας, κάτοικος Γλυφάδας Ν. Αττικής, που γεννήθηκε στην Αθήνα Ν. Αττικής το έτος 1983 και είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Αθηναίων Ν. Αττικής, με α/α: - 21 -, με αίτησή του ζήτησε την αλλαγή του επωνύμου του από «Οργανοπαίκτης» σε «Ηλιάδης». Υστερα από τα ανωτέρω καλούμε κάθε έναν που δεν συμφωνεί με αυτή την αλλαγή, να στείλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την δημοσίευση στο Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Αθηναίων (Πλατεία Κοτζιά, 105 52 - Αθήνα).

Αθήνα, 30/07/2014

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Μπούρη Βασιλική

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Με επιμέλεια της ενάγουσας Ε.Π.Ε. με την επωνυμία «ΣΙΔΗΡΟΜΟΝΩΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.»,που εδρεύει στο Μαρκόπουλο, 1ο χ.λ.μ. της Λ. Μαρκοπούλου-Καλυβίων νομίμως εκπροσωπουμένης και δυνάμει της σχετικής με αριθμό 697/24-9-14 Εκθεσης Επίδοσης της Δικ. Επιμελήτριας του Πρωτοδ. Αθηνών Στεφανίας Δημ. Τσαμούρη, επεδόθη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την εναγομένη: ΕΛΕΝΗ ΛΟΡΑΝΔΟΥ, πρώην κάτοικο Βαρνάβα Αττικής - θέση Μπαλέρμα και νυν αγνώστου διαμονής

Ακριβές Αντίγραφο της από 19-9-2014 Αγωγής της πρώτης στρεφομένης κατ' αυτής απευθυνόμενης ενώπιον του Ειρην. Αθηνών, με την οποία ζητά: Να γίνει δεκτή αυτή. Να υποχρεωθεί η εναγομένη να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 15.000 (δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ) για τους λόγους που αναφέρονται στο ιστορικό αυτής. Να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινή εκτελεστή. Να απαγγελθεί προσωπική κράτηση δώδεκα μηνών κατά της εναγομένης και να καταδικαστεί στη δικαστική δαπάνη της ενάγουσας, μετά των παρά πόδα πράξεων κατάθεσής της του κ. Γραμματέα: Α) Η από 23-9-2014 έτους Εκθεση Κατάθεσης Δικογράφου Αγωγής Τακτικής με Αρ. 8779/2014 έτους από τον αρμόδιο Γραμματέα του παραπάνω Δικαστηρίου και Β) Η από 23-9-2014 έτους Πράξη Ορισμού Συζήτησης με αριθμό Πινακίου Β-13 από τον αρμόδιο γραμματέα του παραπάνω Δικαστηρίου που ορίζει χρόνο για τη συζήτηση αυτής στο κατάστημα του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ την 16η-11-15, ημέρα Δευτέρα, ώρα 09.00 πμ. Για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενη να παρασταθεί στη συζήτηση αυτής ότε και όπου παραπάνω ορίστηκε.

Αθήνα 24-9-2014, Η Δικ. Επιμελήτρια.

***

Ορθή Επανάληψη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Με την υπ' αριθμ. 9104/23.9.2014 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Αθανασίου Μπουσδούνη, με παραγγελία μου ως πληρεξούσιου δικηγόρου του ενάγοντα Ευάγγελου Δασκαλάκου του Κλεισθένη, κατοίκου Βύρωνα Αττικής, επιδόθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τον Ιωάννη Παπαμιχαήλ, αγνώστου διαμονής, η υπ' αρ. 4455/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τακτικής διαδικασίας), η οποία εκδόθηκε ερήμην των εναγόμενων ήτοι 1) της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΕ» η οποία εκπροσωπείται νόμιμα και 2) του Ιωάννη Παπαμιχαήλ, και με το διατακτικό της όρισε παράβολο ερημοδικίας τους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ για έκαστο εξ αυτών, δέχθηκε εν μέρει την αγωγή, υποχρέωσε τους εναγόμενους να καταβάλουν εις ολόκληρον έκαστος στον ενάγοντα το ποσό των δεκατριών χιλιάδων πεντακοσίων (13.500) ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση, επέβαλε σε βάρος των εναγόμενων μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος, τα οποία όρισε στο ποσό των πεντακοσίων πενήντα (550) ευρώ και η οποία κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ακροατήριο του παραπάνω δικαστηρίου σε δημόσια έκτακτη συνεδρίασή του στην Αθήνα στις 10.7.2014.

Αθήνα, 18.9.2014

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δημήτριος Σαραφιανός

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. & ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών

Τμήμα Διδακτικού & Εκπ/κού εν γένει Προσωπικού

Πάτρα 22-9-2014

Αριθ. Πρωτ.: 13449

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Προκηρύσσει

την πλήρωση θέσης καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

-- Μία (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Μηχανική».

ΦΕΚ Δημοσίευσης: 1058/8-8-2014

ΑΔΑ: 66ΠΔ469Β7Θ-Ο4Ε ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕΛΛΑ: 00000231533

Η Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανωτέρω θέση είναι η 24-11-2014

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ προκήρυξης) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» https://apella.minedu.gov.gr και κατατίθενται και σε ένα αντίτυπο σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Τμήματος. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ και στα τηλέφωνα: e-mail: abasilop@math.upatras.gr, Ιστότοπος: www.math.upatras.gr, τηλ.: 2610-996735, 2610-997221.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΜΑΡΙΝΑ Π. ΚΟΡΦΙΑΤΗ


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
φωτό

Στην μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρένα Λ- Π

***

«Εφυγε», ξαφνικά, από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδερφός ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Μαρία - Στέφανος

***

φωτό

Ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού προσφέρει, στη μνήμη του ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ(Μπάμπη), το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Εντελώς απρόσμενα, «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού αγωνιστής του ταξικού λαϊκού κινήματος και στέλεχος της Ομοσπονδίας μας. Ο Δημήτρης ήταν συνεπής αγωνιστής με ταξικές θέσεις και υπερασπίστηκε μέχρι που «έφυγε» τα δίκια της εργατικής τάξης, είτε σαν οικοδόμος, είτε σαν συνταξιούχος. Η προσφορά του στο κίνημα ήταν μεγάλη.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και ΕΤΜ εκφράζει δημόσια τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συναδέλφου.

Στην μνήμη του σ. Δημήτρη Δερματούδη, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας προσφέρει στο ΚΚΕ που σ' αυτό ήταν αφοσιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του, το ποσό των 100 ευρώ.

* Ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου μας, του Σωματείου Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού, μας γέμισε θλίψη όχι μόνον στα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου αλλά σε όλα τα απλά μέλη. Ο Πρόεδρός μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ ήταν αγωνιστής μπροστάρης στο ταξικό λαϊκό κίνημα και τίμιος οικογενειάρχης. Ηταν αποφασισμένος αγωνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του για την υπόθεση και τα δίκαια της εργατικής τάξης και των συνταξιούχων. Το κενό που αφήνει ως πρόεδρος του Σωματείου μας, θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε επάξια εξασφαλίζοντας τον ταξικό προσανατολισμό, οργανώνοντας τους αγώνες και τη συμμετοχή των συναδέλφων σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Το Σωματείο μας, αντί για στεφάνι, προσφέρει 50 ευρώ για την αγαπημένη του εφημερίδα, το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», όπως και ο ίδιος θα το επιθυμούσε.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
φωτο

Την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2014 κάνουμε το 40ήμερο μνημόσυνο της αδελφής μου ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ που θα γίνει στο νεκροταφείο του Βύρωνα και θα είναι πολιτικό.

Ο αδελφός της και οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ