ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ερχόμενη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση

Την εισήγηση στη Συνάντηση, που διοργανώνει το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες, θα κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης το 2013
Από τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης το 2013
Την Πέμπτη 2/10, στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2014, που διοργανώνει το ΚΚΕ, με θέμα: «Η Ευρώπη 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Καπιταλισμός: Κρίση, φασισμός, πόλεμος. Η πάλη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης». Την εισήγηση στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ παίρνει αυτή την πρωτοβουλία σήμερα, που οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Σήμερα, που στην Ευρώπη τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού τους με καπιταλιστικές δυνάμεις άλλων περιοχών του πλανήτη, συρρικνώνουν και εξαφανίζουν τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σήμερα, που σε διάφορες χώρες αναβιώνουν αντιδραστικά, εθνικιστικά, φασιστικά κινήματα. Μάλιστα, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ τέτοιες δυνάμεις αναρριχώνται στη διακυβέρνηση χωρών, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία. Σήμερα, που 100 χρόνια μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεσπούν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι και υπάρχει κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης σε περιφερειακό ή και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα κόμματα που συμμετέχουν

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του ΚΚΕ το «παρών» αναμένεται να δώσουν με εκπροσώπους τους 35 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης και συγκεκριμένα:

Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

Εργατικό Κόμμα Αυστρίας

Κόμμα Εργασίας Βελγίου

Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας

Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης Γαλλίας

Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας

Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), Κύπρος

Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου

Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, Τσεχία

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκο Κενεβέζο, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κ. Κενεβέζος ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα για την πορεία του Κυπριακού και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη»

«1974 - 2014: 40 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του "Ριζοσπάστη"», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Θα μιλήσουν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργης Μωραΐτης, δημοσιογράφος - αντιστασιακός, μέλος της αρχισυνταξίας του «Ριζοσπάστη» από το 1974 έως το 1991.

Θα προβληθεί βίντεο με υλικό από το αρχείο του «Ριζοσπάστη».

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα τιμήσουν την 73η επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ (27/9/1941), με εκδήλωση που διοργανώνουν στο χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, αύριο Σάββατο, στις 10.30 π.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Γρηγόρης Τουγλίδης, Α' Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τα παραρτήματα της Αττικής να συμμετάσχουν με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και να οργανώσουν τη μετακίνηση των αγωνιστών και των φίλων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στην εκδήλωση τιμής.

ΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο

Οι Κομματικές Οργανώσεις Κοκκινιάς του ΚΚΕ διοργανώνουν μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το ιστορικό Μπλόκο της Κοκκινιάς, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Κηποθέατρο Νίκαιας. Θα μιλήσει ο γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μαρούπας, και θα ακολουθήσει δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας - Ρέντη.

Για το Κηποθέατρο εξυπηρετούν οι παρακάτω λεωφορειακές γραμμές:

-- Από Ομόνοια, λεωφορείο Β18, από Μενάνδρου, με προορισμό τη στάση Στερλίνα. Τρόλεϊ 21, από Τσαλδάρη, με προορισμό τη στάση στροφή Νίκαιας.

-- Από Πειραιά, λεωφορείο 814, από την Εθνικής Αντιστάσεως, με προορισμό τη στάση Στερλίνα. Λεωφορεία 846 και 847, από την Εθνικής Αντιστάσεως, με προορισμό τη στάση Αγ. Γεώργιος.

-- Από ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω, λεωφορείο 852, με προορισμό τη στάση Αγ. Γεώργιος και 820, με προορισμό τη στάση Στερλίνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ