ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με μαζική συμμετοχή η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ πρόβαλε το αίτημα για «άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και όχι τσάμπα εργάτες για την εργοδοσία». Στις πικέτες που κρατούσαν νέοι άνεργοι και εργαζόμενοι, αλλά και στα πανό των σωματείων αποτυπώνονταν οι διεκδικήσεις. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων στην «Κόκα Κόλα», ο οποίος μετέφερε την πείρα του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων που συμπλήρωσε ένα χρόνο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους που σάλπισε το κάλεσμα της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε Βέροια, Νάουσα, Φλώρινα, Κατερίνη και Κιλκίς. Την Παρασκευή, είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις μια σειρά πόλεις σε Μακεδονία και Θράκη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εγιναν συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Στο Βόλο, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στη Λαϊκή Αγορά και στο κέντρο του Αλμυρού. Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας. Στην Καρδίτσα, έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία στους δρόμους.

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Στην Πελοπόννησο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στον Πύργο, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΟΤΕ. Στην πλατεία 23ης Μάρτη πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα.

Σε Αρτα, Πρέβεζα και Αγρίνιο

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Στην Αρτα το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου έγινε με μαζική συμμετοχή ανέργων, εργαζομένων και νεολαίας στον κεντρικό πεζόδρομο. Στο Αγρίνιο έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην Πρέβεζα, μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων έδωσαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι.

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
Στα νησιά

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας. Στο Ρέθυμνο, συγκέντρωση για την ανεργία έγινε στο δημαρχείο της πόλης.

Στην Κέρκυρα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαρόκο, ακολούθησε πορεία με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και καλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη. Στη Λευκάδα, το συλλαλητήριο διοργάνωσαν στον Αϊ-Μηνά, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο.

Στη Μυτιλήνη, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς, ακολούθησε πορεία, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο Λαύριο

ΛΑΥΡΙΟ
ΛΑΥΡΙΟ
Στο Λαύριο με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο. Διαβάστηκε ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα οικονομικά των κομμάτων, ενώ έγινε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
Κατέβασε αφίσες για το συλλαλητήριο

Τον δήμαρχο Ιλίου, γιατί με εντολή του τα συνεργεία του Δήμου κατέβασαν τις αφίσες και τα υλικά που είχαν αναρτηθεί για την προβολή του Πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη που οργανώνουν συνδικάτα, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Οπως σημειώνει στην καταγγελία του «Με την πράξη του αυτή ο Δήμαρχος παρεμποδίζει τη δράση των συνδικάτων των εργαζομένων και ισοδυναμεί με απαγόρευση της ενημέρωσης των εργαζομένων και του λαού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ