ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκατοντάδες αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στα 436 έφτασαν τα συνδικάτα και οι φορείς που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα

Σημαντική απήχηση και αποδοχή από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τη φτωχή αγροτιά, τους φοιτητές και σπουδαστές βρίσκει η πρόταση του ΠΑΜΕ για να οργανωθεί η απάντηση στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, γίνονται γενικές συνελεύσεις στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, συζητήσεις, συσκέψεις στις γειτονιές, στα χωριά, που συμβάλλουν στην προσπάθεια συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί κι άλλα συνδικάτα, μαζικούς φορείς, να συζητήσουν συλλογικά τη μαζική συμμετοχή τους. Μέχρι στιγμής, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής 436 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών. Αναλυτικά, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, συνδιοργανώνουν με τις έως τώρα αποφάσεις τους οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς:

  • Τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου, Αγρινίου, Σάμου, Λάρισας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αρτας, Παλλεσβιακό, Νάουσας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Φωκίδας και Αμαλιάδας.
  • Οι Ομοσπονδίες Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Υπαλλήλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, Ερευνας και Τεχνολογίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εφοριακών, Πετρελαιοειδών, Λογιστών, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Τροφίμων - Ποτών.
  • Σε ό,τι αφορά τα εργατικά σωματεία, οι αποφάσεις για συμμετοχή προέρχονται από τους παρακάτω κλάδους: 3 από το Δημόσιο, 18 από τους ΟΤΑ, 35 από την Εκπαίδευση (ιδιωτική και δημόσια), 39 από το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, 6 από το Μέταλλο, 1 από την Υαλουργία, 4 από τους Ναυτεργάτες, 3 από την ιδιωτική Υγεία, 12 από τη δημόσια Υγεία, 35 από τους Οικοδόμους, 13 από τα Ξενοδοχεία - Επισιτισμό - Τουρισμό, 1 από τα Ταχυδρομεία, 5 από τις Τηλεπικοινωνίες, 5 από το Φάρμακο, 3 από τη Χημική Βιομηχανία, 3 από την Κλωστοϋφαντουργία, 14 από τα Τρόφιμα - Ποτά, 7 από τον Τύπο - Χαρτί, 2 από την Ενέργεια, 1 από το Χρηματοπιστωτικό, 4 από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 1 από τους ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 4 από τους Λογιστές.
  • Αποφάσεις πήραν επίσης: 62 Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, 14 Σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ, 86 Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, 9 Ομοσπονδίες, Σύλλογοι και Επιτροπές αγώνα των Αγροτών, 3 Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, 1 Ομοσπονδία και 15 Σύλλογοι των ΕΒΕ.
Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο των Σερρών, με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του Νοσοκομείου, έκανε χτες το πρωί η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ), μέλη του ΜΑΣ από το ΤΕΙ Σερρών, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και πλήθος εργαζομένων της περιοχής. Μαζί με τις καθημερινές περιοδείες κι εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς, γι' αυτές τις μέρες, προγραμματίζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω δράσεις:

  • Από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σήμερα Πέμπτη 9/10, στις 11 το πρωί, αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Λάρισας, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων για την οικονομική στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους. Καλεί ανέργους κι εργαζόμενους να δώσουν το «παρών».
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 15/10 στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ για την οικονομική στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, σήμερα, στις 11 π.μ.
  • Από το Σύλλογο της ΟΓΕ στην Πρέβεζα, εκδήλωση με θέμα την Υγεία, στις 11/10.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Αρτας, κινητοποίηση σήμερα στο νοσοκομείο της πόλης.
  • Από την Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ, εκδήλωση για την Παιδεία, στις 12/10.
  • Από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στις 13/10, παρέμβαση στο ΙΚΑ για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα των καθαριστριών.
  • Από τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού, Νέων Τεχνολογιών, Εμπορίου - Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, στις 15/10, στις 8.30 π.μ. παράσταση στη Διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
  • Από τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, εξορμήσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Στις 11/10 θεατρική παράσταση με το έργο «Αγγέλα» (8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου). Στις 25/10 συναυλία (9 μ.μ., στο θέατρο «Εφη»).
Συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις

Συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις και οι συσκέψεις των Σωματείων, που κάνουν απολογισμό της έως τώρα δράσης και καθορίζουν τα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, 9/10: Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Γενική Συνέλευση), Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας (Γενική Συνέλευση), Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Λάρισας.

11/10: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Χαλκίδας.

12/10: Εργαζόμενοι σε «Lidl», «Καρφούρ» και «ΜΑΚΡΟ» (σύσκεψη), Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής (Γενική Συνέλευση).

14/10: Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημόσιων Υπαλλήλων Αθηνών (σύσκεψη).

15/10: Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής (Γενική Συνέλευση), Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (Γενική Συνέλευση), Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας (Γενική Συνέλευση), Ενωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

16/10: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

17/10: Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας.

19/10: Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Γενική Συνέλευση).

21/10: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Γενική Συνέλευση).

22/10: Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής.

29/10: Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας.

  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) οργανώνει πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων του κλάδου την Κυριακή 12 Οκτώβρη στην Αθήνα. Εχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη απεργίας στον κλάδο την 1η Νοέμβρη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Περιφερειακές συσκέψεις των συνταξιούχων

Τη συμμετοχή των μελών τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, προετοιμάζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΔΗΜΟΣΙΟ - ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, θα γίνουν τις επόμενες μέρες οι εξής περιφερειακές συσκέψεις με σωματεία - μέλη των συνταξιουχικών Οργανώσεων: Θεσσαλονίκη, 13/10 (ΕΚΘ, 11 π.μ.), Καβάλα 14/10 (Παλιά Νομαρχία, 11 π.μ.), Νάουσα, 15/10 (ΕΚ Νάουσας, 11 π.μ.), Κοζάνη, 16/10 (ΕΚ Κοζάνης, 11 π.μ.), Βόλος, 14/10 (ΕΚ Βόλου, 11 π.μ.), Τρίκαλα, 15/10 (ΕΚ Τρικάλων 11 π.μ.), Λιβαδειά, 16/10 (Επιμελητήριο, 11 π.μ.), Κόρινθος, 14/10 (ΕΚ Κορίνθου 11 π.μ), Τρίπολης, 15/10 (Παλιά Δημαρχία, 11 π.μ), Πύργος, 16/10 (ΕΚ Πύργου 11 π.μ.), Γιάννενα, 20/10 (ΕΚ Ιωαννίνων 11 π.μ.), Αρτα, 21/10 (ΕΚ Αρτας 11 π.μ.). Συνέντευξη Τύπου ενόψει της περιφερειακής σύσκεψης, θα δώσουν αύριο Παρασκευή εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού Μαγνησίας. Στο Αγρίνιο, τέλος, στις 22/10, θα γίνει συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 11 π.μ.

Ομιλίες και συναυλίες στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης για τους ανέργους, το Πολιτιστικό Τμήμα του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συναυλίες και ομιλίες στις συνοικίες. Συγκεκριμένα:

  • Δευτέρα 13/10, η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης στο Κινηματοθέατρο «Αστρον» στις 7.30 μ.μ
  • Πέμπτη 16/10, ο Σύλλογος Γυναικών 5ου δημοτικού διαμερίσματος (ΟΓΕ) και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στον «Αλέξανδρο» διοργανώνουν θεατρική παράσταση με τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ στο έργο «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη...» Μπ. Μπρεχτ.
  • Παρασκευή 17/10, η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς στην πλ. Δημαρχείου στις 7 μ.μ.
  • Κυριακή 19/10, οι Λαϊκές Επιτροπές Χορτιάτη, Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Πευκών, Πανοράματος, Πυλαίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χορτιάτη «Γιάννη Μανωλεδάκη» στις 7.30 μ.μ.
  • Τρίτη 21/10, η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου στην πλατεία στις 7.30 μ.μ.
  • Τετάρτη 29/10, η Επιτροπή Ανέργων, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνουν προβολή της ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα» του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, στο ΕΚ Θεσσαλονίκης.
Συνάντηση του ΠΑΜΕ με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Με τον διοικητή του ΟΑΕΔ θα συναντηθεί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ., με θέμα τα ζητήματα που αφορούν τον πρώην Οργανισμό της Εργατικής Κατοικίας. Η συνάντηση οργανώνεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που ξεδιπλώνει το ΠΑΜΕ για την ανακούφιση των ανέργων και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ