ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Οχτώβρη 2014
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΓΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΓΚΑ
φωτό 1

Σήμερα Κυριακή 12.10.2014, τελούμε το μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΟΓΚΑ, στο Βαθύπεδο Ιωαννίνων.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ για ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

Τα παιδιά της: Ευαγγελία, Σπύρος, Βασίλης, Ολγα

Τα εγγόνια της: Θανάσης - Ειρήνη,

τα δισέγγονά της

***

Σήμερα Κυριακή 12.10.2014 και ώρα 9.30 π.μ., στον Αγιο Γεώργιο Νίκαιας, γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του συναγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΟΥΚΙΔΗ.

Η οικογένεια του Γεώργιου Λουκίδη, στη μνήμη του γιου τους, προσφέρει 50 ευρώ στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος - Μαριάνα - Κώστας

***

φωτό 1

Στις 12 Ιούνη «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ, συνεπής, ακούραστος αγωνιστής, από τις γραμμές του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων στον ΟΤΕ. Τίμησε στην πράξη την ιδιότητα του στελέχους του Κόμματος και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πάντα στο πλευρό όσων είχαν ανάγκη.

Στη μνήμη του, προσφέρω - μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ - το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γ. Μ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου του παππού ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, από το Νικηφόρο Δράμας, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του, τα εγγόνια του, Αννα και Δημήτρης, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σε όλη του τη ζωή, ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ήταν ένας δραστήριος αγωνιστής, όπου και όταν τον καλούσε το Κόμμα. Εως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες. Τους αγώνες αυτούς τους πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες.

***

Φωτο 2

Πέρασαν 7 χρόνια απουσίας του πατέρα μας ΜΑΝΟΛΗ ΛΙΑΝΗ και όμως η μνήμη του παραμένει ζωντανή για να μας θυμίζει την τιμιότητα, την αγωνιστικότητα και την αξιοπρέπεια που μας δίδαξε, μαζί με τη μητέρα μας, ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΑΝΗ, η απουσία της οποίας 4 χρόνια τώρα, είναι αισθητή, αλλά παραμένουν ζωντανά τα σοφά λόγια και οι συμβουλές της, οδηγοί πολύτιμοι και παρακαταθήκες του συνεχιζόμενου αγώνα της ζωής.

Νίκος Αγγελόπουλος
Νίκος Αγγελόπουλος
Στη μνήμη τους καθώς και στη μνήμη του αδερφού μας ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΝΗ, που πέρασαν 2 χρόνια από τον επώδυνο θάνατό του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Η οικογένειά τους

***

Φωτο 2

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς το 1932. Στην κατοχή, η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο αδερφός του ΛΕΩΝΙΔΑΣ σκοτώθηκε στον ΔΣΕ το 1947 και ο γαμπρός του ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ εκτελέστηκε με απόφαση του στρατοδικείου Κιλκίς το 1948. Αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του και έμεινε σταθερά δίπλα στο ΚΚΕ. Πέθανε το φθινόπωρο του 2008.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του αδερφού του Λεωνίδα, η σύζυγός του Ρόζα, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτό 1

Ο Θύμιος Βαθιάς προσφέρει, στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΛΩΛΑ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαλεβιζίου Ηρακλείου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑ από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, που «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Σεπτέμβρη 2014, η κόρη του Αννα και τα εγγόνια του Γιώργης και Θανάσης προσφέρουν στη μνήμη του 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Πόλης Τρικάλων.

***

φωτό 1

Συμπληρώνονται 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (Μάκης) ΚΙΣΚΙΝΗΣ, επιπλοποιός, σε ηλικία 64 ετών, μετά από παλικαρίσια αλλά άνιση μάχη, που έδινε τον τελευταίο χρόνο με την επάρατο νόσο. Ο σ. Μάκης Κισκίνης γεννήθηκε και έζησε στα Τρίκαλα. Ηταν από τους πρώτους που οργανώθηκαν στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα Τρίκαλα αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο χώρο των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και στο αγωνιστικό μαζικό τους κίνημα. Αναδείχθηκε σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου των επιπλοποιών (πρόεδρος στο Σωματείο Επιπλοποιών Ν. Τρικάλων και στη διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας), καθώς και επί σειρά ετών στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων. Σ' όλα τα χρόνια της αγωνιστικής του διαδρομής δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Πάντα υποψήφιος με τους δημοτικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ, παρών στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, των επαγγελματοβιοτεχνών και όλου του λαού. Πρωτοστατούσε μαζί με όλη του την οικογένεια.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, στη μνήμη του, ο συναγωνιστής Κώστας Νταούλας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών Τρικάλων προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Τρικάλων.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του φίλου του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης. Ο Κώστας Κυριάκος γεννήθηκε το 1924 στην Ανατολή Λάρισας, από φτωχή οικογένεια. Σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ και, αργότερα, του ΔΣΕ όπου διετέλεσε πολιτικός επίτροπος και πολέμησε στο Γράμμο. Με τη λήξη του εμφυλίου πέρασε, όπως πολλοί συναγωνιστές του, στις Λαϊκές Δημοκρατίες και, συγκεκριμένα, στην Τασκένδη, όπου έζησε μέχρι το 1977 που επαναπατρίστηκε. Μέχρι το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του γαμπρού μου ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Δημοκράτης Κωτσόπουλος

***

Φωτο 2

Συμπληρώθηκαν φέτος 5 χρόνια από τότε που «έφυγαν» από κοντά μας οι σύντροφοι ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο Κόμμα μας αλλά και στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας.

Στην άσβεστη μνήμη τους οι οικογένειες Ιωάννου, Κωνσταντίνου και Νικολάου Κόζαρη προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χρισσού - Δελφών της ΚΟ Φωκίδας για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου μας ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, το γένος Καρούσου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 10.9.2014, η κόρη της φωτεινή προσφέρει στο ΚΚΕ 10 ευρώ.

***

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ
Στις 12.10.2014 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε»" ο σ. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΕΠΟΝίτης.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για τα 40 χρόνια επανέκδοσης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του, ο σ. Αντώνης Κυπρής προσφέρει, επίσης, το ποσό των 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής της ΚΝΕ.

***

φωτό 1

Κλείνουν αυτές τις μέρες 4 χρόνια από τότε που χάσαμε σε αυτοκινητικό ατύχημα το παιδί μας, ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ.

Για τη μνημόνευσή του, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων και κουμπάρων μου, ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΚΑ και ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ, προσφέρω για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μονεμβάσιας.

Γεράσιμος Γιακουμάκης

***

Στη μνήμη της σ. ΠΑΠΟΥΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαχανά.

Γιάννης Περκουλίδης

***

Στη μνήμη του ξαδέρφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΛΓΕΡΗ, από το χωριό Σιταριά Διδυμοτείχου Εβρου, που γεννήθηκε το 1952 και «έφυγε» από κοντά μας στις 27.9.2014, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης Θεσ/νίκης.

Χαράλαμπος Καλαϊτζίδης

***

Στις 15 Αυγούστου 2014 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια που «έφυγε» η αδελφή μου ΑΘΗΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Στη μνήμη της και στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ καθώς και των γονιών μου και της φίλης μου ΓΙΟΥΛΑΣ, προσφέρω στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» 150 ευρώ.

Η αδελφή τους, Μελπομένη Σεβαστοπούλου

***

φωτό 2

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ (φωτ.), αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστσης και μαχητής του ΔΣΕ, καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας και υπηρέτησε στο Ιππικό του Γαζή, «έφυγε» προ δεκαπενταετίας, στις 28 Οκτώβρη.

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, μαχητής του ΔΣΕ καταγόταν από το Λεοντάρι Καρδίτσας. Επεσε μαχόμενος κατά τις επιχειρήσεις στο Βίτσι.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (φωτ.) μαχητής του ΔΣΕ καταγόταν από το Λεοντάρι Καρδίτσας. Μας «έφυγε» προ διετίας. Ηταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή.

Στη μνήμη τους, τα αδέλφια του Γιώργου Ζαφείρη και Νίκου Ευθυμίου, Βαγγέλης Ζαφειρίου και Περσεφόνη Ευθυμίου - Ζαφειρίου, προσφέρουν για τις ανάγκες του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτό 1

Στην μνήμη του σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, η γυναίκα του Χρυσούλα, με τη συμπλήρωση, στις 11.9.2014, τριών χρόνων από το θάνατό του, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 50 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση», μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

***

φωτό 1

Στις 25 Σεπτέμβρη «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, ο ξάδελφός του και ο φίλος του, Θανάσης Γκόγκογλου και Θόδωρος Γηρούσης, αντίστοιχα, προσφέρουν, αντί για λουλούδια, 30 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/νίκης.

***

φωτό 2

Στην μνήμη της συζύγου μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, το γένος Σπυροπούλου, από το χωριό Πιλαλίστρα Μεσσηνίας, και στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
Κώστας Γεωργακόπουλος


ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΙΑΝΗΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΙΑΝΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΑΝΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΑΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΩΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΩΛΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Συμεών
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Συμεών

ΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΙΣΚΙΝΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ)
ΚΙΣΚΙΝΗΣ ΜΑΚΗΣ (ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ)

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΣΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΣΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ