ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Φ. Παρασκευής 17.10.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ
φωτό 1

Ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΥΔΗΣ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1938. Γιος αντάρτη ο σ. Δημήτρης, ένιωσε από μικρός την πίεση του αστικού κράτους καθώς βγήκε σε μικρή ηλικία στη βιοπάλη δουλεύοντας στην οικοδομή όπου γίνεται και μέλος του συνδικάτου οικοδόμων. Μετά τη συνταξιοδότησή του συμμετέχει ενεργά στο κίνημα των συνταξιούχων, όπου διετέλεσε και πρόεδρος στο σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης. Το 1978 ο σ. Δημήτρης γίνεται μέλος του ΚΚΕ, όπου παραμένει αταλάντευτα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Αργυρούπολης προσφέρουν στο ΚΚΕ 130 ευρώ.

***

φωτό 3

Ο σ. ΠΑΝΟΣ Κ. ΑΛΕΞΑΣ γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης Αγρινίου που συγκροτήθηκε το Μάη του 1946 και ήταν υπεύθυνος της λαϊκής αυτοάμυνας της πόλης. Ηταν διμοιρίτης του ΕΛΑΣ με το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Εκτελέστηκε 31 Γενάρη του 1949 μετά από απόφαση στρατοδικείου στο πεδίο βολής Αγριλιάς Μεσολογγίου όντας 24 ετών.

Στο ένα από τα δύο τελευταία γράμματά του, σε αυτό προς τους γονείς του πριν την εκτέλεση, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαι υποχρεωμένος προτού πέσω να σας πω την καρδιά μου. Στον αγώνα που μπήκα, μπήκα χωρίς να ξέρω πού πηγαίνω. Ομως τον καιρό που κρατούσα το ντουφέκι πείστηκα ότι ο αγώνας είναι τίμιος και γι' αυτόν πεθαίνω. Κάνοντας απολογισμό της όλης ζωής που έζησα, βλέπω ότι κανέναν δεν πείραξα και ότι κανένα κακό δεν έκανα. Γι' αυτό κι αν ζούσα τον ίδιο δρόμο θ' ακλουθούσα». Και για τα αδέρφια του:«ζητώ από αυτούς να συνεχίσουν τον αγώνα που εγώ άφησα μεσοστρατίς».

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΑΛΕΞΑΣ υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, «έφυγε» από κοντά μας στις 6/11/1996.

ΠΑΝΟΣ Κ. ΑΛΕΞΑΣ
ΠΑΝΟΣ Κ. ΑΛΕΞΑΣ
Ο ΠΑΝΟΣ Β. ΑΛΕΞΑΣ υπήρξε συνδικαλιστής, πλάι στο Κόμμα μέχρι το τέλος, και τον αποχωριστήκαμε στις 31/7/2008.

Στη μνήμη των ΠΑΝΟΥ Κ. ΑΛΕΞΑ, ΒΑΣΙΛΗ Κ. ΑΛΕΞΑ, ΠΑΝΟΥ Β. ΑΛΕΞΑ που δε βρίσκονται πια κοντά μας, προσφέρουμε στο Κόμμα το ποσό των 200 ευρώ για την ενίσχυσή του, μέσω της Επιτροπής Εργατικού Τομέα Αιτ/νίας.

Η ανιψιά, κόρη και αδελφή Δήμητρα Αλεξά και ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, εγγονός και ανιψιός.

ΠΑΝΟΣ Β. ΑΛΕΞΑΣ
ΠΑΝΟΣ Β. ΑΛΕΞΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΑΛΕΞΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΑΛΕΞΑΣ
ΚΗΔΕΙΑ

«Εφυγε» από κοντά μας την Τετάρτη 15.10.2014 και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 17.10.2014, ώρα 12 μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθήνας, η ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ