ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Το άγχος των φαβορί και το ... τσίμπημα του ΟΦΗ

Η σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού αλλά και οι αγχωτικές νίκες των φαβορί ήταν αυτά που ξεχώρισαν στην 7η αγωνιστική της Super League, με τις περισσότερες ομάδες πάντως να δείχνουν σαφώς επηρεασμένες από τη δεκαπενθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος (ματαίωση αγώνων με υπουργική απόφαση και υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων).

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ αν και χωρίς βασικό επιθετικό (τραυματίας ο Αθανασιάδης, εκτός αποστολής ο Παπαδόπουλος) κατάφερε έστω και με αρκετές δυσκολίες να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου, να νικήσει με 2-1 και να παραμείνει μόνος στην κορυφή. Ενα δίλεπτο (27-29) στο Α' μέρος ήταν αρκετό στους γηπεδούχους να πετύχουν τα δυο τέρματα, με τους Κάτσε (τραγικό λάθος του Τζενάμο) και Ρατς (κεφαλιά) ενώ ο Ατρόμητος που ανέβασε ρυθμούς στο Β' μέρος μείωσε με τον Ούμπιντες στο 61'. Για τον ΠΑΟΚ αποβλήθηκε ο Βίτορ στο 76'.

Στην Κρήτη, το τελευταίο τεστ για τον Ολυμπιακό πριν από την αναμέτρηση με την Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ περιλάμβανε αρκετό άγχος μέχρι να επικρατήσει του Εργοτέλη με 3-2. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Μήτρογλου στις καθυστερήσεις ενώ ο ίδιος νωρίτερα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 (44'). Ο Εργοτέλης προηγήθηκε δυο φορές, με τον Γιουσούφ στο 43' (1-0) και τον Χαντί στο 55' (2-1), με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν και πάλι (Ντομίνγκεζ 68' πέν.).

Τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα μετά από 27 χρόνια πανηγύρισε ο ΟΦΗ με το 2-1 στο «Απ. Νικολαΐδης». Οι φιλοξενούμενοι στηριζόμενοι στις αντεπιθέσεις σκόραραν με τους Μερεμπασβίλι (27') και Μακρή στις καθυστερήσεις ενώ οι «πράσινοι» που έδειξαν να έχουν και πάλι πρόβλημα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων είχαν... χαρεί προσωρινά με το αυτογκόλ του Τριποτσέρη (77').

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί στην Ευρώπη να τα πηγαίνει καλά, μέσα όμως συνεχίζει να έχει προβλήματα αφού υπέστη νέο στραβοπάτημα μένοντας στο 1-1 με τον Παναιτωλικό στην έδρα του. Στα αξιοσημείωτα η νίκη (έστω και με αρκετή δυσκολία) της Βέροιας επί του Λεβαδειακού με 2-1 που κρατάει στα ψηλά την ομάδα της Ημαθίας αλλά και η πρώτη επιτυχία της σεζόν για τη Νίκη Βόλου επί του Πανθρακικού με 1-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 1-0, Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-1, Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3, Καλλονή - Κέρκυρα 1-0, Βέροια - Λεβαδειακός 2-1, Πλατανιάς - Ξάνθη 1-0, ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1, Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 16, Βέροια 15, Ολυμπιακός 13, Καλλονή 13, Κέρκυρα 10, Παναθηναϊκός 10, Αστέρας Τρίπολης 10, Ατρόμητος 10, ΟΦΗ 9, ΠΑΣ Γιάννινα 8, Πανιώνιος 7, Πλατανιάς 6, Ξάνθη 6, Πανθρακικός 5, Εργοτέλης 4, Παναιτωλικός 4, Νίκη Βόλου 4, Λεβαδειακός 2.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Διακοπή στο ντέρμπι... το «μπαμ» η Κηφισιά

Η οριστική διακοπή στο ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ και τα όσα επακολούθησαν σε εξωαγωνιστικό επίπεδο και η νίκη της Κηφισιάς επί του Ολυμπιακού στο αγωνιστικό στιγμάτισαν τη 2η αγωνιστική στην Α1.

Στο «Νίκος Γκάλης» (πρώην Αλεξάνδρειο) η αναμέτρηση των δύο... αιωνίων αντιπάλων της πόλης, Αρη και ΠΑΟΚ, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μετά την οριστική διακοπή της λίγο πριν το ημίχρονο (42'' πριν τη λήξη). Αιτία η ρίψη αντικειμένων για δεύτερη φορά με τον διαιτητή Αναστόπουλο (εκ των οποίων φέρεται να τον πέτυχε και κάτι). Αρχικά, αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου, ωστόσο μετά από αρκετή ώρα οι διαιτητές θεώρησαν ότι αυτό δεν είχε γίνει (παρέμεναν κάποια άτομα εντός) και αποφάσισαν την οριστική διακοπή και την κατοχύρωση του αγώνα στον ΠΑΟΚ. Σημειώνεται πως και πριν την έναρξη, ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε χτυπηθεί από αντικείμενο (καρούλι με άσπρη ταινία που παραδοσιακά πετάνε οι οπαδοί του Αρη) με αποτέλεσμα την 25λεπτη καθυστέρηση.

  • Η απόφαση για την οριστική διακοπή άναψε αρκετές φωτιές. Η ΚΑΕ Αρης με επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία» από τον διαιτητή Αναστόπουλο, ώστε να εξοντωθεί η ομάδα, ενώ ο πρόεδρος Λευτέρης Αρβανιτίδης έκανε λόγο για πόλεμο στην ομάδα από την Ομοσπονδία, με αφορμή τη στάση του Αρη στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Οι «κιτρινόμαυροι» αμφισβητούν το δεύτερο χτύπημα από αντικείμενο, που επικαλείται ο Αναστόπουλος, ενώ επισημαίνουν ότι, παρά την ικανοποίηση του αιτήματος για εκκένωση, εκείνος αποφάσισε την οριστική διακοπή.
«Στοπ» στην Κηφισιά για Ολυμπιακό

Στην Κηφισιά κόπηκε απότομα η φόρα του Ολυμπιακού που είχε από τη νίκη στη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα, αφού η ΑΕΝΚ επικράτησε των «ερυθρολεύκων» με 68 - 67, έχοντας ως κορυφαίο έναν πρώην παίκτη τους, τον Μαυροειδή. Η δεύτερη ήττα στο εσωτερικό (μετά την αντίστοιχη από τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο) βάρυνε κι άλλο το κλίμα στον Ολυμπιακό, ενώ άλλαξε και τις ισορροπίες στα σενάρια για παραμονή τελικά του Τόμιτς ως πρώτου προπονητή. Μάλιστα, σε ένα μεταμεσονύκτιο θρίλερ την Κυριακή ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στην έλευση του νυν τεχνικού του ΠΑΟΚ Σούλη Μαρκόπουλου (συμφώνησε με τον ίδιο), ωστόσο οι διοικούντες του Δικεφάλου, μπροστά στο ενδεχόμενο αντιδράσεων, δεν έδωσαν τη συναίνεσή τους. Αλλα αποτελέσματα: Απόλλων Πάτρας - Πανελευσινιακός 91 - 82, Ρέθυμνο - ΚΑΟΔ 72 - 66, Τρίκαλα - Κόροιβος 102 - 93 παράτ. (κ.α. 83 - 83), ΑΕΚ - Πανιώνιος 77 - 64, Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 61 - 81.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 4, Τρίκαλα 3, ΚΑΟΔ 3, Κόροιβος 3, Ολυμπιακός 3, Ρέθυμνο 3, Κηφισιά 3, ΑΕΚ 3, Απόλλων Π. 3, Αρης 2, Πανελευσινιακός 2, Πανιώνιος 2, ΠΑΟΚ 2.

Σημ: Εκκρεμεί η απόφαση για το Αρης - ΠΑΟΚ.

FOOTBALL LEAGUE
Με ανατροπή το 2 στα 2 η ΑΕΚ

Την ανατροπή χρειάστηκε να κάνει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (μπροστά μάλιστα σε 20 χιλιάδες οπαδούς της), προκειμένου να επικρατήσει του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και να φτάσει στη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στη Football league.

Στα αποτελέσματα που ξεχωρίζουν από τη 2η αγωνιστική είναι η νίκη του Ηρακλή επί του Ολυμπιακού Βόλου στο ντέρμπι του 2ου ομίλου, καθώς και οι εκτός έδρας επιτυχίες για τον ίδιο όμιλο των Ζακύνθου και ΑΕΛ επί Τυρνάβου και Αγροτικού Αστέρα, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών 3 - 0, Πανηλειακός - Παναιγιάλειος 0 - 2, Αχαρναϊκός - Ερμιονίδα 0 - 2, ΑΕΚ - Απόλλων Σμ. 2 - 1, Χανιά - Φωστήρας 1 - 0, Αλιμος - Καλλιθέα (22/10). Ρεπό: Επισκοπή. Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 6 και ακολουθούν Ερμιονίδα 4 β., Χανιά 4 β., κ.τ.λ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Φωκικός - Λαμία 1 - 1, Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ 0 - 2, Απόλλων 1926 - Πιερικός 0 - 0, Αιγινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1 - 0, Τύρναβος - Ζάκυνθος 0 - 1, Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου 1 - 0. Ρεπό: Εθνικός Σερρών. Στη βαθμολογία προηγούνται Ηρακλής ΑΕΛ και Ζάκυνθος με 6 β., ενώ ακολουθούν Λαμία 4 β., Αιγινιακός 4 β. κ.τ.λ.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ενδιαφέρον... πρώτο πιάτο

Με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με το ...δεύτερο πιάτο. Στις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν σήμερα συγκαταλέγεται αυτή της Ρώμης, όπου η Ρόμα θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου καθώς και το ιβηρικό ντέρμπι μεταξύ της Πόρτο και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με βαριά ιστορία πίσω τους, θα συναντηθούν Μπαρτσελόνα και Αγιαξ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχει άλλο ένα κρίσιμο τεστ με αντίπαλο την Παρί Σ.Ζ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 21.45): ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Σίτι (19.00 NS2), ΑΠΟΕΛ - Παρί Ζεν Ζερμέν (NS 1), Ρόμα - Μπάγερν Μονάχου (NS 2), Μπαρτσελόνα - Αγιαξ (NS 3), Τσέλσι - Μάριμπορ (NS 6), Πόρτο - Αθλέτικ Μπιλμπάο (NS 7), Σάλκε - Σπόρτινγκ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Σαχτάρ.

ΒΟΛΕΪ
Η τετράδα του Λιγκ Καπ

Με δυο πρωτάρηδες, τον Αρη και τον Παμβοχαϊκό, και δυο... παλιούς, τους Ολυμπιακό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σχηματίστηκε η τετράδα του φετινού φάιναλ φορ στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Στο αποτέλεσμα που ξεχώρισε, ο Αρης ανέτρεψε τα προγνωστικά και επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα του Β' ομίλου, που έγινε στο κλειστό της Τούμπας, του ΠΑΟΚ με 3-0 πήρε την πρωτιά σφραγίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Στον Α' όμιλο, που έγινε στον Εβρο (Ορεστιάδα - Αλεξανδρούπολη), ο Εθνικός κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΚ και της Ορεστιάδας αντίστοιχα και να πανηγυρίσει για τρίτη φορά την πρόκριση στα ημιτελικά.

Με δυο νίκες, επί της Λαμίας (3-1) και του Παναθηναϊκού (3-1) ο οικοδεσπότης του 3ου ομίλου, Παμβοχαϊκός, θα δώσει για πρώτη φορά παρουσία στο φάιναλ φορ ενώ εύκολη πρόκριση περίμενε και τον Ολυμπιακό από τον 4ο όμιλο χάρη στις νίκες του επί Κηφισιάς (3-1) και Φοίνικα Σύρου με (3-0).

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τα φαβορί... καθάρισαν στην πρεμιέρα της Α1 γυναικών, απ' όπου ξεχωρίζει η νίκη της ΑΕΚ επί του νεοφώτιστου αλλά ιδιαίτερα δυνατού και με υψηλές φιλοδοξίες ΑΟ Θύρας με 3-1 σετ. Τα άλλα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Ανατόλια 3-0, Παναθηναϊκός - Πανναξιακός 3-0, Ηλιούπολη - Μακεδόνες 3-1, Ρέθυμνο - Ηρακλής 3-1. Ρεπό είχε το Μαρκόπουλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ