ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Συγκέντρωση για τα σκουπίδια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιβαρύνσεις που δέχεται το Καματερό, από το γεγονός πως όλα τα σκουπίδια του Λεκανοπεδίου εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα Ανω Λιόσια, θα κάνουν αύριο Δευτέρα 12 του Φλεβάρη και ώρα 9 π.μ. στη στάση Μανάρα κάτοικοι της περιοχής. Την κινητοποίηση οργανώνει η δημοτική αρχή του δήμου, η οποία. όμως, όπως επισημαίνει και η «Δημοκρατική Ενότητα Καματερού» (ΔΕΚ) σε σχετική ανακοίνωσή της, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για μία «κατ' έτος κινητοποίηση», για την τιμή των όπλων, με μοναδικό στόχο τη διεκδίκηση ενός πιο «αξιοπρεπούς» μεριδίου στην πίτα των αντισταθμιστικών οφελών, παρά για την ουσιαστική λύση του προβλήματος. Σημειώνεται ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη θα διανεμηθούν την Πέμπτη 15 του Φλεβάρη.

Από την πλευρά της η ΔΕΚ σημειώνει ότι απαιτείται σταθερή συνεργασία των γύρω δήμων, με μόνο στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο κάλεσμα για την κινητοποίηση που απευθύνει η ΔΕΚ προς τους δημότες Καματερού τονίζει, ότι επιβάλλεται «να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να βάλουν στην άκρη κάθε σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των εγκεκριμένων προτάσεων των επιστημονικών φορέων και των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Υπενθυμίζεται ότι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής έχει ήδη καταθέσει συνολική πρόταση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για τα απορρίμματα στην Αττική, προτείνοντας τρεις χώρους για τη λειτουργία της υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Στον «902 Αριστερά στα FM»

Αυτή την Κυριακή, από τις 10 π.μ. και για δύο ώρες, ο «902 Αριστερά στα FM» «ξεφυλλίζει» την πολιτική επικαιρότητα της βδομάδας που πέρασε. Η εκπομπή «Κυριακάτικη έκδοση», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Μπογιόπουλος, έχει θέμα τις «αμερικάνικες πιέσεις για την προώθηση του τρομονόμου».

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Φωτ. 3

Προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και στη μνήμη των αδελφών Μπούρη, οι οποίοι γεννήθηκαν στο χωριό Βάχλια Γορτυνίας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΟΥΡΗ, δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Καβάλας, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΗ και ΘΕΩΝΗΣ Μπούρη - ΑΡΓΥΡΗ, της οποίας το 40ήμερο μνημόσυνο γίνεται σήμερα Κυριακή, 11 Φλεβάρη, στο Κοιμητήριο Βύρωνα, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Νίκος Μανδράκος

***

Σήμερα Κυριακή, 11η Φεβρουαρίου 2001 και ώρα 11.15 π.μ., τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών, στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας

ΦΡΟΝΙΑΣ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΕΡΔΙΚΟΓΙΑΝΝΗ

(Δασκάλας - αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης)

Τα παιδιά: Γιάννα - Δημήτρης Μπερτσιμάς, Νίκος - Μαρία Σταυροπούλου. Τα εγγόνια: Θανάσης, Δημήτρης, Ηρα, Δημήτρης, Λίλα. Τα αδέλφια: Σωκράτης, Ειρήνη, Λούλα, Πότα, Ευθυμία. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Περικοπές φαρμάκων και ταλαιπωρία

Η περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης, που περιέλαβε στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 67/2000 για τη συνταγογραφία, συμπληρώνεται από μεγάλη ταλαιπωρία στην Κεφαλονιά. Το σχετικό ΠΔ προβλέπει ότι ο γενικός γιατρός του ΙΚΑ δεν μπορεί να υπογράφει εγκρίσεις φαρμάκων γιατρού ειδικότητας, όπως ο παιδίατρος ή ο καρδιολόγος.

Το αποτέλεσμα αυτών των περιορισμών το περιγράφει ο Δημήτρης Μαντζουράτος, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, σε ερώτησή του προς το νομάρχη, με την οποία ζητά να συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα της Υγείας στην Κεφαλονιά καθώς και το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

«Ενας σημαντικός αριθμός ταλαιπωρείται με άσκοπα και δαπανηρά δρομολόγια στο Αργοστόλι για μια απλή συνταγή, ενώ ένας εξίσου μεγάλος αριθμός όπως οι υπερήλικες, οι ανήμποροι και οι σωματικά ανάπηροι αναγκάζονται να παραμένουν χωρίς θεραπευτική αγωγή. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί εκτός από το Αργοστόλι», επισημαίνει ο Δ. Μαντζουράτος.

Ο Δ. Μαντζουράτος ζητά απ' το νομάρχη να κάνει γνωστές τις ενέργειες της νομαρχίας για τα παρακάτω θέματα:

  • Για να υπάρξει εξαίρεση στην εφαρμογή του ΠΔ 67/2000 για τις περιοχές της Κεφαλονιάς που δεν έχουν γιατρούς ειδικότητας, έτσι ώστε να συνταγογραφούν οι γενικοί γιατροί του ΙΚΑ, εφόσον με ευθύνη της πολιτείας δεν έχουν γίνει οι διορισμοί γιατρών ειδικότητας και προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να δοκιμάζονται αναίτια οι ευπαθείς κατηγορίες των ασφαλισμένων με άσκοπες και δαπανηρές μετακινήσεις.
  • Για να υπάρξει γρήγορη και ανεμπόδιστη κατασκευή κτιρίων ΙΚΑ στο Ληξούρι και σε άλλες περιοχές του νομού μας.
  • Για να προκηρυχτούν οι αναγκαίες θέσεις γενικών γιατρών αλλά και γιατρών ειδικοτήτων σε όλο το νομό.
  • Για να συζητηθεί επιτέλους το θέμα της Υγείας στο νομό αλλά και το νομοσχέδιο υγείας γενικότερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ευχαριστήριο

Προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ. και ευχαριστώ το προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που επέδειξαν κατά τις δύσκολες στιγμές που πέρασα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους γιατρούς της Α' Παθολογικής Ηλία Μπαλάσκα, Στέργιο Καπούλα, Αναστάσιο Λαζαρίδη και Βασίλειο Κίτο.

Κώστας Νικητίδης

Περιοδεία στην Κρήτη

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή η περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Παττάκη, με επίσκεψη στο Λασίθι και το Ηράκλειο και περιοδεία στις 11.30 π.μ. στην Ιεράπετρα (Γρα Λυγιά και Στόμιο) και στη συνέχεια στην περιοχή της Βιάνου.

Προσφορές προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ
  • Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος από την Πάτρα προσφέρει 150.000 δρχ., στη μνήμη των νεκρών συντρόφων του, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο Θανάσης Καλέμης από το Μαυρόπουλο Ιωαννίνων προσφέρει, μέσω ΝΕ Ιωαννίνων, 30.000 δρχ.
  • Η Κατίνα Δημητρακόγιαννη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Τζάκι» Νέας Ζωής Περιστερίου, 5.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου της.
  • Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. προσφέρουν 40.000 δρχ.
  • Ο Αρμόδιος Φραγκάκης προσφέρει στη ΝΕ Ηρακλείου 5.000 δρχ., στη μνήμη της γυναίκας του ΓΕΩΡΓΙΑΣ, η οποία πέθανε πριν από 15 χρόνια.
  • Το Σωματείο ΣυνταξιούχωνΑυτοκινητιστών Νομού Αττικής προσφέρει 20.000 δρχ.
  • Αντιστασιακός από τη Σουηδία προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου, 10.000 δρχ.
  • H Αθανασία Αργυροπούλου προσφέρει 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του συζύγου της ΛΕΥΤΕΡΗ..
  • Ο Θανάσης Κόλλιας, όπως κάθε μήνα, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ.
  • Ο Γιάννης Γαβαλάς προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ.
  • O Δαυίδ Φιλίππου από τους Κουνάβους Ηρακλείου προσφέρει, μέσω ΝΕ Ηρακλείου, 10.000 δρχ., στη μνήμη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΔΙΑ.
Εκλογές στο Σύλλογο Παραπληγικών

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ). Σε ανακοίνωσή της, η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών» (ΕΣΚ-ΠΑΣΠΑ) καλεί τους ανάπηρους να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο και να αγωνιστούν από κοινού για τη λύση των προβλημάτων τους.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Το Παράρτημα Κολωνού της ΠΕΑΕΑ, σήμεραΚυριακή 11.2.2001 στις 10.30 π.μ., τελεί το μνημόσυνο των 25 εκτελεσμένων - το Φλεβάρη του 1944 από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες - ΕΠΟΝιτών, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Γενικές Συνελεύσεις

Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ:

  • Καλλιθέας, στις 10 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76). Θα ακολουθήσει κοπή πίτας.
  • Αγίου Δημητρίου, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του παρ/τος (Σοφοκλέους 8.). Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
  • Αλίμου, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του παρ/τος (Δωδεκανήσου 57, Α. Καλαμάκι). Θα γίνει και κοπή πίτας.
  • Νομού Ροδόπης, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Θα ακολουθήσει κοπή πίτας.
  • Επίσης:
  • Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης, την Παρασκευή 16-2-01, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία του παρ/τος.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ