ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά συσπείρωση για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Πάνω από 900 οι αποφάσεις συμμετοχής από συνδικάτα και φορείς. Ολα έτοιμα για τη μετακίνηση χιλιάδων διαδηλωτών απ' όλη τη χώρα

Ξεπέρασαν τις 900 οι αποφάσεις συνδικάτων και φορέων του κινήματος που καλούν και συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο, μεθαύριο, Σάββατο, στις 12 μ., στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Από τις 908 συνολικά αποφάσεις, περισσότερες από 100 προέρχονται από σωματεία όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν είναι πλειοψηφία, «δένοντας» τα ιδιαίτερα αιτήματα του χώρου και του κλάδου τους με τη μεγάλη πανελλαδική εργατική - λαϊκή κινητοποίηση.

Η συμμετοχή τους, καθώς και η συμμετοχή χιλιάδων ακόμα εργαζομένων και ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, από κάθε πολιτικό χώρο, που ενώνονται κάτω από τα συνθήματα και τα αιτήματα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να το συκοφαντήσουν, να φρενάρουν τη δυναμική του.

Εκτός από τις αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ξεχωριστή σημασία έχουν εκείνες που συνδυάζονται με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα του συλλαλητηρίου. Τέτοιες αποφάσεις πήραν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Απόφαση για απεργία την 1η Νοέμβρη έχει πάρει και η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΖΑΒΕΛ (ΖΟΥΡΑΣ).

Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. έχει προκηρύξει για το Σάββατο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) έχει αποφασίσει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Τις ώρες που απομένουν, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μετακίνηση και την υποδοχή χιλιάδων διαδηλωτών από την επαρχία στην Αθήνα. Από το βράδυ της Παρασκευής ξεκινούν τα λεωφορεία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα πλοία από την Κρήτη και τα άλλα νησιά. Στην Αττική, η μάχη κορυφώνεται σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Πικετοφορίες - συναυλίες

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι Λαϊκές Επιτροπές προγραμματίζουν σήμερα, Πέμπτη, τις εξής πικετοφορίες σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά: Από τη Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης. Από τη Λαϊκή Επιτροπή 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 6 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πολύγωνο και πορεία σε κεντρικούς δρόμους στου Γκύζη. Στο Πέραμα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων. Στον Κορυδαλλό, στις 6.30 μ.μ., Ταξιαρχών και Γεννηματά.

Στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά σήμερα το πρωί θα κάνει παρέμβαση στην Α' ΔΟΥ και αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. προγραμματίζει πικετοφορίες στην Αγία Σοφία και στα Καμίνια (πλατεία Δωδεκανήσου).

Για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου οργανώνονται επίσης σήμερα, Πέμπτη, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Αύριο, Παρασκευή, συναυλία hip hop στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα με τους Black days, Razones «Para Luchar» και Ροetic. Τέλος, συναυλία οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, για την κάλυψη των εξόδων των λεωφορείων για τη μετάβαση στην Αθήνα, στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας.


Οι προσυγκεντρώσεις

Οι 9 προσυγκεντρώσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για 11 π.μ. στα παρακάτω σημεία:

  • Ομόνοια: Οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο, στο Φάρμακο, στον Τύπο - Χαρτί, στη Χημική Βιομηχανία, στην Ενέργεια, στο Χρηματοπιστωτικό, στις Τηλεπικοινωνίες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα Τρόφιμα - Ποτά, στην Κλωστοϋφαντουργία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από τη Στερεά Ελλάδα.
  • Κάνιγγος: Οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, οι Λογιστές, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στις Υπηρεσίες, στις Μεταφορές, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας.
  • Προπύλαια: Οι Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών, οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, οι Καλλιτέχνες, η ΟΓΕ με τους γυναικείους συλλόγους της.
  • Μοναστηράκι: Οι εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, την Κρήτη, το Αιγαίο.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, στον Τουρισμό, στο Δημόσιο, η Λαϊκή Επιτροπή Νότιου Τομέα της Αττικής.
  • «Ευαγγελισμός»: Συνδικάτα από το χώρο της Υγείας, μαζικοί φορείς του Βόρειου Τομέα, των Μεσογείων και των Ανατολικών Συνοικιών της Αττικής.
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Λαϊκή Επιτροπή Δυτικού Τομέα Αττικής, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από το Θριάσιο, την Πελοπόννησο, τη Βορειοδυτική Ελλάδα.
  • Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιούχοι.
  • Πεδίον Αρεως: Συνδικάτα και μαζικοί φορείς από την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και η Λαϊκή Επιτροπή του Κεντρικού Τομέα της Αττικής.


(Η ΣΕΑΑΝ, σωματεία εργαζομένων στην Πρόνοια και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, καλούν σε προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή).


Επιστολή του ΠΑΜΕ στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Απάντηση σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αφορά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη δίνει το ΠΑΜΕ με επιστολή του στην εφημερίδα. Σ' αυτή σημειώνει:

«Κύριοι.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας "Εφημερίδα των Συντακτών" που αφορά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και όχι Πανελλαδικό) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δε λέει αλήθειες. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή σας. Δεν είναι αθώο. Αν ο συντάκτης ήθελε πραγματικά να αποτυπώσει την αλήθεια, θα έγραφε το περιεχόμενο των δεκάδων δελτίων Τύπου που καθημερινά αποστέλλονται και στην εφημερίδα σας.

Δηλαδή, ότι εκτός από τα σωματεία και τους φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη πάνω από 100 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, στα οποία οι ταξικές δυνάμεις είναι μειοψηφία. Αυτό δε σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά καταλαβαίνουν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι εργαζόμενοι κατανοούν την ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, την ανάγκη να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, να μπει φραγμός στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που έρχονται.

Ο συντάκτης σας ξεχνάει σκόπιμα ότι οι πάνω από 900 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο Συλλαλητήριο ήρθαν μέσα από εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, μέσα από καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις των συνδικάτων, στο πλαίσιο της Δίμηνης Καμπάνιας Δράσης του ΠΑΜΕ. Μια Καμπάνια κατά την οποία χιλιάδες εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το τι θεό πιστεύουν, ρίχτηκαν στη μάχη της επιτυχίας της. Μια δράση, την οποία εσείς και η εφημερίδα σας συνειδητά για δυο μήνες αποκρύπτατε!

Το αποτέλεσμα και η δυναμική αυτής της δράσης, που συσπειρώνει χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες (χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν σε όλα με το ταξικό κίνημα), είναι που σας ενόχλησε. Το σίγουρο είναι ότι ο συντάκτης σας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους αναγνώστες σας και τους εργαζόμενους, διαστρεβλώνοντας το ρόλο και τη λειτουργία συνδικάτων, και προφανώς το ρόλο του ΠΑΜΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ