ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
Να γίνει ο δήμος Καισαριανής στήριγμα στην πάλη του λαού

Αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Ηλίας Σταμέλος
Ο Ηλίας Σταμέλος
Ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του πως «η Καισαριανή έγινε όχι μόνο παγκόσμιο σύμβολο της πάλης του λαού ενάντια στους φασίστες καταχτητές, πόλη με τους εκατοντάδες νεκρούς σε αυτόν τον αγώνα, πόλη με τους εκατοντάδες εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο της Λευτεριάς όπως το ονόμασε ο λαός μας, με κορυφαία στιγμή εκείνη της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών την 1η Μάη του 1944, αλλά και σύμβολο αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Τονίζοντας ότι η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στις 30 Νοέμβρη «αντιστοιχεί στην πραγματική θέληση που εξέφρασε ο λαός της πόλης μας, να αναδειχθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεύτερη δύναμη στον Α' γύρο των εκλογών και να διεκδικήσει την ανάδειξή της στη διοίκηση του Δήμου», ο Ηλ. Σταμέλος κατήγγειλε την ασύστολη κινδυνολογία και τα αντιδραστικά επιχειρήματα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εκδικαζόταν η ένσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως τα περί «διατάραξης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της πόλης» και «οικονομικού κόστους για το ελληνικό δημόσιο» σε περίπτωση επανάληψης του Β' γύρου των εκλογών...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης, απαιτώντας «πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα, αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες» και παλεύοντας «για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, τη στήριξη των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων που κλείνουν τα μαγαζιά τους, των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών δομών. Εξασφάλιση της λειτουργίας τους με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με πλήρη στελέχωσή τους και στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Επεσήμανε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα διεκδικήσει να προχωρήσουν άμεσα τα έργα για την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου, τα έργα για τα όμβρια ύδατα, την ανάπλαση της περιοχής του τριγώνου, τη δημιουργία ανθρώπινων υποδομών για τους κατοίκους του Βλητικού Σταθμού, την απόδοση των ελεύθερων χώρων στο λαό της Καισαριανής και την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων.

Υπενθύμισε πως «είμαστε ενάντια στις απολύσεις μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης» και «διεκδικούμε άμεσα την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης για μειώσεις μισθών - για προώθηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε εταιρείες. Την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας για όλους, ενάντια στην επέκταση της προσωρινής ελαστικής απασχόλησης με μισθούς πείνας. Για ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους».

Τέλος, ο Ηλ. Σταμέλος, ανέφερε πως η Καισαριανή έχει εμπειρία από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι δοκιμασμένη ως δημοτική αρχή της πόλης επί δημαρχιών των Μπαρτζώκα και Τζόκα, αφού «συνέβαλε στο μερίδιο που της αναλογούσε, στη συνέχιση της πολιτικής της ανταποδοτικότητας, στην προώθηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Εχει σοβαρές ευθύνες για την οικονομική κατάσταση που παρέδωσε το δήμο, με τεράστια χρέη και δάνεια. Είναι η πρώτη που άνοιξε το δρόμο στη σύμπραξη του δήμου με ιδιώτες, με την παραχώρηση της ανακύκλωσης σε εταιρεία, προσπαθώντας μάλιστα να κάνει συνένοχο σε αυτήν την επιλογή και το λαό της πόλης, με το γνωστό δημοψήφισμα - παρωδία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ηλ. Σταμέλος, κάλεσε «σε συστράτευση και αγώνα, να μην αφήσουμε κανέναν κάτοικο αυτής της πόλης που να μη συζητήσουμε, να μην αφήσουμε να πάει ούτε μια ώρα χαμένη. Να γεμίσουν οι κάλπες με τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, για να μπορούμε το βράδυ των εκλογών να πούμε ότι ο δήμος Καισαριανής θα αποτελεί στήριγμα στην πάλη του λαού και όχι δήμος διαχείρισης σε βάρος του λαού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ