ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - Ν. ΦΕΡΟΕ
Για τη νέα αρχή

Κόντρα στον πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου και απ' τους πλέον αδύναμους των προκριματικών, τα Νησιά Φερόε, που φιλοξενεί σήμερα στο Γ. Καραϊσκάκης (21.45 ΝΕΡΙΤ) για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του ΕURO 2016, η Εθνική ανδρών ψάχνει την ευκαιρία για τη νέα αρχή. Κόντρα στους ερασιτέχνες αντιπάλους τους, οι διεθνείς ευελπιστούν για πρώτη φορά φέτος να δείξουν το πραγματικό αγωνιστικό τους πρόσωπο, έχοντας μέχρι τώρα μόλις 1 βαθμό σε τρία παιχνίδια. Αλλωστε, οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, πέρα του ότι θα αποτελέσει την έκπληξη μεγατόνων ίσως και όλων των προκριματικών, θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το ελληνικό συγκρότημα όσον αφορά το στόχο της πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας. Μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλαούντιο Ρανιέρι, τόνισε πως, εκτός της νίκης, την οποία τη θεωρεί μονόδρομο, θέλει να δει και μια βελτιωμένη εικόνα της ομάδας. Οπως είπε, η επιτυχία έρχεται μέσα από τρία πράγματα: Την καρδιά, την αυτοπεποίθηση και τη δουλεία και αυτά είναι που θέλει να δει απ' τους παίκτες του να βγαίνουν στο μέλλον, αρχής γενομένης από σήμερα. Στο αγωνιστικό μέρος, ο Βασίλης Τοροσίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, όπως και ο Κώστας Μανωλάς.

Για το καλύτερο απέναντι σε μια ομάδα που έχει σαφώς μεγαλύτερη ετοιμότητα και καίγεται για τους βαθμούς, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει η ομάδα του ο τεχνικός των Ν. Φερόε, Λαρς Ολσεν.

  • Στους άλλους αγώνες του ομίλου ξεχωρίζει η δοκιμασία της πρωτοπόρου Β. Ιρλανδίας (21.45 ΟΤΕ Sports 5) στην έδρα της δεύτερης στη βαθμολογία Ρουμανία, ενώ Ουγγαρία και Φινλανδία κοντράρονται με στόχο μια θέση στην πρώτη τριάδα.
  • Aλλα σημερινά παιχνίδια (21.45): (19:00) Γεωργία - Πολωνία OTE Sport 1, Γερμανία - Γιβραλτάρ OTE Sport 2, Πορτογαλία - Αρμενία OTE Sport 3, Σερβία - Δανία ΟΤΕ Sports 4, Σκοτία - Ιρλανδία.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ανετος και αήττητος

Με όπλο την ομαδικότητα σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στην 5η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο της Ευρωλίγκα επικρατώντας χωρίς προβλήματα της Γαλατάσεραϊ χτες στο ΣΕΦ με 93-66. Ετσι οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στο ρετιρέ της βαθμολογίας και με απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους στο φινάλε του Α` γύρου. Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή του ελέγχου του παιχνιδιού, έχοντας ένα σταθερό προβάδισμα 10 πόντων, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο με ένα επιμέρους 26-1 εκτόξευσε τη διαφορά. Ο επιθετικός πλουραλισμός (έξι παίκτες διψήφιο αριθμό πόντων) τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (70% στα 2π) και η πιεστική άμυνα στα ατού της τουρκικής ομάδας (κυρίως στον Αρόγιο) ήταν τα χαρακτηριστικά του χθεσινού Ολυμπιακού. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χάντερ (17π) και τον ακολούθησε ο Σπανούλης (16π).

ΠΑΟ: Να...πιάσει ρετιρέ

Mε στόχο την κορυφή, ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα το πιο δύσκολο τεστ στον όμιλο μέχρι στιγμής, αντιμετωπίζοντας στην Βαρκελώνη (22.00 NS2) την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μπαρτσελόνα. Με νίκη οι «πράσινοι» πιάνουν τους Καταλανούς στο ρετιρέ, ξεκινώντας πλέον με άλλον αέρα τον β` γύρο των αγώνων από την άλλη αγωνιστική. Για τους «πράσινους», ο εφιάλτης των προβλημάτων ξαναγύρισε με τον τραυματισμό του Ράιτ που έμενε Αθήνα, ενώ ο Βλάντο Γιάνκοβιτς προπονήθηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς καθώς ένιωσε μια αδιαθεσία, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης λόγω κάποιων ενοχλήσεων στη μέση. Για την απαραίτητη συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες και τον περιορισμό των λαθών όταν αντιμετωπίζεις μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης έκανε λόγο ο τεχνικός των «πρασίνων» Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Για παιχνίδι - πρόσκληση κόντρα σε μια ομάδα που δε συγχωρεί τα λάθη μίλησε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Τσάβι Πασκουάλ.

ΠΟΛΟ
Εκπλήξεις από Σ. Κεχαγιά

Με απουσίες που δημιουργούν αίσθηση, ανακοινώθηκε απ' τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Σάκη Κεχαγιά, η αποστολή της Εθνικής ανδρών για τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης στον Πειραιά κόντρα στη Ρουμανία, που αποτελεί την πρεμιέρα των υποχρεώσεων για τον Α' ευρωπαϊκό όμιλο του World League. Σε αυτήν δε συμπεριλαμβάνεται ο αρχηγός της Εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης, ο βασικός αμυντικός Βαγγέλης Δελακάς και ο, επίσης βασικός, τερματοφύλακας Κωνσταντίνου Τσαλκάνης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε ότι η πόρτα της Εθνικής δεν κλείνει σε κανένα και πως αυτοί που κλήθηκαν είναι αυτοί που θεώρησε ότι χρειάζονται για αυτό το παιχνίδι.

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται απ' τους: Κώστα Γαλανίδη, Μανώλη Μυλωνάκη, Αγγελο Βλαχόπουλο, Κυριάκο Ποντικέα, Κώστα Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο, Γιάννη Φουντούλη, Αλέξανδρο Γούνα, Γιώργο Δερβίση (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μανώλη Ζερδεβά, Μάριο Καπότση, Δημήτρη Τίγκα, Κων/νο Γούβη, Θανάση Χρυσοσπάθη, Γρηγόρη Καπετανάκη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Στέφανο Γαλανόπουλο, Μανώλη Πρέκα (ΝΟ ΧΙΟΥ), Μανώλη Σολανάκη (ΠΑΟΚ).

FOOTBALL LEAGUE
Αναβολή της αγωνιστικής

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε απ' την αρχική αναβολή έξι παιχνιδιών στην 6η αγωνιστική της Football League με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ανδριανού, εξαιτίας των ενστάσεων της αστυνομίας, καθώς συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οδήγησε τελικά στην αναβολή όλης της αγωνιστικής. Χτες η Football League ανακοίνωσε τη μετάθεση της 6ης αγωνιστικής κατά μία εβδομάδα για λόγους ισονομίας. Κάτι πάντως που προκάλεσε και αντιδράσεις.

ΦΙΦΑ
«Ολα καλά με Κατάρ, Ρωσία»

«Ούτε γάτα ούτε ζημιά», τελικά στην υπόθεση για τη δωροδοκία παραγόντων της ΦΙΦΑ από το Κατάρ, προκειμένου να μεροληπτήσουν υπέρ της υποψηφιότητάς τους για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης έρευνας όπου είχε υποχρεωθεί να προχωρήσει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για να ερευνήσει τις καταγγελίες τόσο για το συγκεκριμένο Μουντιάλ όσο και για το προηγούμενο του 2018 στη Ρωσία. Οπως ανακοινώθηκε χτες, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο με τις υποψηφιότητες των δύο χωρών, που θα διοργανώσουν κανονικότατα το θεσμό τις δύο επόμενες φορές. Το θέμα του χρηματισμού παραγόντων είχε φέρει στο προσκήνιο κυρίως η πλευρά της Αγγλίας.

ΕΥΒΟΙΑ
Κεραυνός σκότωσε ποδοσφαιριστή

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 30χρονου ποδοσφαιριστή στην Ευβοια από χτύπημα κεραυνού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «eviaportal.gr», το περιστατικό συνέβη στο χωριό Κύρινθος, στην Κεντρική Εύβοια, κατά τη διάρκεια προπόνησης της τοπικής ομάδας.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ η προπόνηση ήταν σε εξέλιξη, ξαφνικά εκδηλώθηκε καταιγίδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές έφευγαν για τα αποδυτήρια όταν έπεσε ένας κεραυνός... με αποτέλεσμα όλοι να πέσουν στο έδαφος. Οταν σηκώθηκαν διαπίστωσαν ότι ο άτυχος άντρας παρέμεινε κάτω, με αποτέλεσμα οι συμπαίκτες του να τρέξουν από πάνω του και να προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν. Τελικά, δεν κατάφεραν κάτι και τον μετέφεραν στο ΚΥ Μαντουδιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Απ' την πτώση του κεραυνού τραυματίστηκαν και άλλοι ποδοσφαιριστές αλλά ελαφρύτερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ