ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ
φωτό 1

Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη του συναγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ, πατέρα του συντρόφου μας, Τεύκρου.

Επίσης, η ΟΒ Κηφισιάς της ΚΝΕ προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

***

φωτό 1

Πέρασαν 9 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ. Ο Αντώνης στάθηκε παράδειγμα ανυποχώρητου, ακούραστου αγωνιστή που τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Πρωτοπόρος συνδικαλιστής για δεκαετίες στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, κέρδισε την καθολική εκτίμηση των συναδέλφων του. Σεμνός κομμουνιστής, πρωτοστάτησε στα δύσκολα χρόνια, μετά το 1991, στην ισχυροποίηση του Κόμματος, έχοντας ως όπλο το θάρρος της γνώμης του. Λάτρης της Ιστορίας, δίδαξε με τη μεγάλη αγάπη του για την Τέχνη, τον Πολιτισμό, την πρωτοποριακή κουλτούρα που ήταν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του. Ακριβώς, γιατί πίστευε ότι η εργατική τάξη μπορεί «να σηκωθεί λίγο ψηλότερα». Οπως, επίσης, ότι οι κομμουνιστές οφείλουν να είναι αγωνιστές αλλά, ταυτόχρονα, να είναι πολύπλευροι άνθρωποι πρωτοπόροι σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Μα πάνω απ' όλα ο Αντώνης Αντύπας ήταν μαχητής για την κατάργηση της «μισθωτής σκλαβιάς», την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, του σοσιαλισμού. Μπορεί να «έφυγε» νέος για να κάνει το ταξίδι του στην αγαπημένη του Κεφαλονιά, όμως δεν τον ξεχνάμε. Προχωράμε «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες», ακολουθώντας το παράδειγμά του.

Στη μνήμη του, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρουμε: 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Alfa bank και 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φιλοσοφικής.

Η γυναίκα του, Γιάννα

ο γιος του, Μηνάς

  • Στη μνήμη του σύντροφου και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ που «έφυγε» ξαφνικά πριν από 9 χρόνια και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρουμε, μέσω Τομέα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Διονύσης Γεωργάτος
Διονύσης Γεωργάτος
Αντώνη συνεχίζουμε, δυναμώνουμε, προχωράμε.

Θ. Λ. - Γ. Π.

  • Εννιά χρόνια χωρίς τον ΑΝΤΩΝΗ (ΑΝΤΥΠΑ).

Στη μνήμη του, προσφέρω, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού 100 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΘΩΜΑ ΤΣΟΥΚΑ, σύντροφοι και φίλοι του δίνουν στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση, αντί για στεφάνι, το ποσό των 105 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Νοτιοδυτικών.

Οι σφοι: Κώστας, Μαρίζα, Βασίλης, Γεωργία, Βασίλης, Βάσω, Πάρης, Τασία, Σωκράτης, Λέλα, Γιώργος και Ελένη.

***

φωτο 1

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ γεννήθηκε στο χωριό Πέρα Μεσσηνίας, το 1905. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Στις 2.12.1945 δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες της περιοχής Καλαμάτας.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτό 3

Στον αξέχαστο σύντροφό μου ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟ, βετεράνο του ΚΚΕ, αγωνιστή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και αξιωματικό του ΔΣΕ. Του πατέρα και της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ. Του αδελφού του πατέρα μου, ΧΡΙΣΤΟΥ που σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949. Ολοι τους είχαν μια πλούσια ιστορία συμμετοχής σε όλους τους αγώνες του λαού μας.

Στη μνήμη τους καθώς και στη μνήμη των ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, εγώ και τα παιδιά μου προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας.

Δέσποινα Στεφανάτου

***

φωτό 1

Στις 10 Φλεβάρη 2011, «έφυγε» από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγ. Αναργύρων και μέλος του ΚΚΕ ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΣ. Ο σ. Σπύρος γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου το 1920. Το 1938 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από τους πρώτους στην περιοχή Αλμυρού εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ το 1942 και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου ως καπετάνιος διμοιρίας της ΟΠΛΑ. Με το τέλος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, παρέμεινε στο βουνό και, το 1946, κατέβηκε στην Αθήνα και δούλεψε μέχρι το 1974 στον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος. Από τη μεταπολίτευση και μετά, υπηρέτησε με σεμνότητα το Κόμμα σε όποια δουλειά του ανατέθηκε μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, παραμένοντας ακλόνητος στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και πιστός, πάντα, στην υπόθεση της πάλης για την επικράτηση των ιδανικών της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
Σαν ελάχιστη προσφορά στη μνήμη του σ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΑ, ο γιος του, Βασίλης, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φαρμάκου Μεταμόρφωσης της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του θείου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΑΡΑ καθώς και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΛΕΠΗ και οι δύο από τη Λέκκα Σάμου έφυγαν κατά το πρώτο τέταρτο του περασμένου αιώνα ως οικονομικοί μετανάστες στην Αμερική, όπως και πάρα πολλοί άλλοι συγχωριανοί. Εχοντας από πριν τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις, ζυμώθηκαν με την εκεί εργατιά και βλέποντας από μέσα την αδικία ασπάσθηκαν το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Και σαν διεθνιστικό κόμμα που είναι το Κομμουνιστικό με το ξέσπασμα του Εμφυλίου στην Ισπανία με το φασιστικό κόμμα του Φράνκο, έφυγαν αμέσως ως εθελοντές, μαζί με άλλους συναδέλφους τους για την Ισπανία να βοηθήσουν τους συντρόφους τους εναντίον των φασιστών. Σε αυτόν τον αγώνα έδωσαν το πολυτιμότερο τους αγαθό, τη ζωή τους. Επεσαν πολεμώντας το φασισμό.

Στη μνήμη τους, λοιπόν, προσφέρω, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω της ΚΟΒ Πύργου, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ στο τιμημένο κόμμα το ΚΚΕ για του οποίου την ιδεολογία έδωσαν τη ζωή τους.

Ο ανιψιός του και συγχωριανός τους.

Μανώλης Κόκκας

Πανόραμα Σκαφιδιάς Πύργου Ηλείας

***

Στις 30 Νοέμβρη, ανήμερα στην ονομαστική του εορτή, έκλεισε ενάμισης χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, πιστός στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, η οικογένεια του Δημήτρη Μπρίνια προσφέρει, μέσω της Βόρειας ΚΟΒ Πάτρας, το ποσό των 100 ευρώ.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ

ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ