ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
H επαρχία στο προσκήνιο

Τη νίκη και την καλή εμφάνιση ψάχνει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο

Eurokinissi

Τη νίκη και την καλή εμφάνιση ψάχνει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο
Με τα φαβορί να έχουν τον πρώτο λόγο στο σημερινό κυρίως μέρος του προγράμματος που περιλαμβάνει 7 παιχνίδια διεξάγεται η 15η αγωνιστική της Super League, η αυλαία της οποίας θα πέσει αύριο με δυο ακόμη αγώνες. Η συγκεκριμένη έχει το χαρακτήρα της εμβόλιμης, αφού η πίεση για τις ημερομηνίες που υπήρχε μετά τις δυο αναβολές σε 6η και 11η αγωνιστική υποχρέωσε τη διοργανώτρια να αναζητήσει τρόπους, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Από τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν σήμερα ξεχωρίζει η δοκιμασία του Αστέρα Τρίπολης στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό και η αναμέτρηση στο Ηράκλειο μεταξύ του ΟΦΗ και της Καλλονής.

Οι Αρκάδες, μετά τη σπουδαία επιτυχία την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Βέροια που τους έφερε μόνος και με διαφορά ασφαλείας στο 4ο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, θέλουν να περάσουν αλώβητοι από την έδρα του Πανθρακικού που καίγεται για βαθμούς, προκειμένου να απομακρυνθεί από την ουρά της βαθμολογίας.

Στην Κρήτη ΟΦΗ και Καλλονή ψάχνουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας την επιστροφή στις νίκες μετά από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη βαθμολογική ανάκαμψη, αφού ήδη έχουν μπει στους πρώτους μπελάδες για τη μάχη της παραμονής (βρίσκονται στη 15η θέση), ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης θέλει να ξαναβρεθεί κοντά στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο υποδεχόμενος τον Πανιώνιο, με τους γηπεδούχους πάντως, εκτός της νίκης, να επιζητούν και την καλή εμφάνιση, προκειμένου να μετριάσουν το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την εικόνα τους στους τελευταίους αγώνες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΗΜΕΡΑ: Κέρκυρα - Εργοτέλης (15.00 ΝS3), Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης (15.00 NS3), Ατρόμητος - Λεβαδειακός (17.15 NS2), Βέροια - Νίκη Βόλου (17.15 NS6), ΟΦΗ - Καλλονή (17.15 NS3), Παναιτωλικός - Πλατανιάς (17.15 NS4), Ολυμπιακός - Πανιώνιος (19.30 NS1).

ΑΥΡΙΟ: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (17.15 NS1), Ξάνθη - Παναθηναϊκός (19.30 ΝS1).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Τον ... ξεμπέρδεψε ο Παππάς

Αντιμετωπίζοντας πολύ περισσότερες δυσκολίες απ' όσες ίσως ανέμενε, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Αρη χτες στο ΟΑΚΑ με 76-69 στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Α1. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι «πράσινοι» ξαναπέρασαν στη δεύτερη θέση με 18 βαθμούς, έχοντας όμως έναν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Αρης βρίσκεται στην 9η και αυτός όμως με έναν αγώνα λιγότερο. Οι «κιτρινόμαυροι» αποδείχθηκαν αρκετά αξιόμαχοι, παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένοι στο παιχνίδι τους και φόρτωσαν με ιδιαίτερο άγχος μέχρι τέλους τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη που είναι τραυματίας. Η εμπειρία των παικτών του «τριφυλλιού», αλλά και οι περισσότερες λύσεις που διέθετε ήταν καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα. Ωστόσο, η απόδοση του Νίκου Παππά (καθοριστικός στα τελευταία λεπτά) που είχε την πλέον παραγωγική συγκομιδή μέχρι σήμερα (23π), αλλά και η βοήθεια των Γιάνκοβιτς και Μπατίστα ήταν αυτά που οδήγησαν στη νίκη τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-35, 61-51, 76-69.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 3, Παππάς 23 (3), Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ 4, Μπατίστα 12 (10ριμπ.), Μπλουμς 14 (4), Ράιτ.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 12 (4), Γκίκας, Ριμντ 13 (1), Τόμας 10, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 19 (3), Νέιμικ 5, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 6.

FOOTBALL LEAGUE
Επιστροφή στις νίκες ψάχνει η ΑΕΚ

Μετά την παρένθεση της Ερμιονίδας από την οποία υποχρεώθηκε στην πρώτη απώλεια βαθμών (ισοπαλία 0-0) η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες φιλοξενώντας τον Φωστήρα στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Football League. Στο 2ο όμιλο ξεχωρίζει η αναμέτρηση με φόντο τη δεύτερη θέση μεταξύ Ηρακλή και Ζακύνθου. Το πρόγραμμα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ:

ΣΗΜΕΡΑ (15.00): Ηρακλής Ψαχνών - Χανιά, Αχαρναϊκός - Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα - Επισκοπή, (18.00) ΑΕΚ - Φωστήρας (ΟΤΕ TV).

ΑΥΡΙΟ: Αλιμος - Παναχαϊκή (17.00 ΟΤΕ ΤV). 2oς ΟΜΙΛΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ (15.00): Λαμία - Τύρναβος, Αιγινιακός - Ολυμπιακός (ΟΤΕ TV), Aπόλλων 1926 - Αναγέννηση Καρδίτσας, Αγροτικός Αστέρας - Εθνικός Σερρών, (16.00) Ηρακλής - Ζάκυνθος (ΟΤΕ TV). ΑΥΡΙΟ: Λάρισα - Φωκικός (19.00 ΟΤΕ TV).

ΒΟΛΕΪ
Να σφραγίσει την πρόκριση

Εχοντας τον... αέρα της νίκης του στο πρώτο παιχνίδι στο Ταλίν με 3-0 ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλει σήμερα στην έδρα του υποδεχόμενος τη Σελβέρ να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Challenge Cup ανδρών. Η ελληνική ομάδα προκρίνεται σε περίπτωση δεύτερης νίκης με οποιοδήποτε σκορ (3-0, 3-1, 3-2) αλλά ακόμα και σε ήττα με 3-2 σετ. Σε περίπτωση ήττας της με 3-0 ή 3-1 τότε τα πράγματα θα οδηγηθούν στο λεγόμενο χρυσό σετ που θα κρίνει την πρόκριση.

  • Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΠ διοργανώτρια αρχή της Α1 ανδρών απάντησε στην αντίστοιχη του Συνδέσμου παικτών που ζητούσαν να διεξαχθεί η 10η αγωνιστική που έχει ορίσει η Λίγκα για τις 28 Δεκέμβρη. Ο ΠΑΣΑΠ έκανε λόγο για ζήτημα ξεκούρασης των παικτών, ενώ από την πλευρά της η διοργανώτρια επικαλείται πρόβλημα με τις ημερομηνίες.
ΕUROCUP
Με στόχους στο φινάλε ο ΠΑΟΚ

Απαλλαγμένος, πλέον, από το άγχος της πρόκρισης, την οποία εξασφάλισε από την προηγούμενη αγωνιστική και με...ζωντανές τις ελπίδες του για το δεύτερο στόχο του, που είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σήμερα στο Μαυροβούνιο με την Μπούντουσνοστ (19.45 ΝS7) στο φινάλε των αγώνων του για τον όμιλο του Eurocup. Ο Δικέφαλος, για να βγει δεύτερος, θέλει τη νίκη σήμερα και ήττα της τουρκικής Καρσίγιακα στη Σμύρνη από την πρωτοπόρο και ισχυρότερη ομάδα του ομίλου Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ασχετα, πάντως, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον τεχνικό της ομάδας Σούλη Μαρκόπουλο, η επιτυχία θα πρέπει να κατακτηθεί προκειμένου η ομάδα να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο της παρουσία της σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

ΠΟΛΟ
Να συνεχίσει θετικά

Μετά το θετικό ξεκίνημα στην Ιταλία με αντίπαλο την Μπρέσια που αναδείχθηκε ισόπαλος με 9-9 στην πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός σήμερα στη 2η αγωνιστική του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει τη νίκη με αντίπαλο την σερβική Ραντίτσκι (17.00 ΝS7). Στόχος των «ερυθρολεύκων» που μετέχουν σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο είναι να διαφυλάξουν το αήττητο εντός έδρας, προκειμένου να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν. Μάλιστα, η σημερινή αντίπαλος θεωρείται στα μέτρα της ελληνικής ομάδας και μάλιστα την είχαν νικήσει πριν από δυο μήνες σε διεθνές τουρνουά στην Κωντσαντινούπολη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι στάθηκε στο γεγονός ότι είναι το πρώτο εντός έδρας για φέτος στη διοργάνωση κάτι που, όπως είπε, δίνει παραπάνω κίνητρα στους παίκτες του να διεκδικήσουν τη νίκη. Οσο για τη σερβική ομάδα, τη χαρακτήρισε κλασικό εκπρόσωπο της σερβικής σχολής πόλο, επισημαίνοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ
Οι πρώτοι των πρώτων

H Εθνική Ανδρών του ποδοσφαίρου στα ομαδικά, ο πρωταθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης στους άνδρες και η αθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου στις γυναίκες ήταν αυτοί που πρώτευσαν στην καθιερωμένη ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για τους κορυφαίους της χρονιάς. Η Εθνική Ανδρών συγκέντρωσε 1.914 ψήφους, ο Η. Ηλιάδης 1.069 και η Κ. Νικολαΐδου 1.969.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Νίκος Γέμελος με 1.755 ψήφους, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Γιάννης Κωστάκης με 1.499 ψήφους, κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Στέλλα Σμαραγδή με 1.563 ψήφους και κορυφαία ομάδα με αναπηρία η Εθνική Ομάδα Τένις με Αμαξίδιο (Διαμαντής - Λαζαρίδης) με 1.513 ψήφους.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Θολό μέλλον

Ενα ακόμη παράδειγμα για τις συνέπειες που ακολουθούν την εμπλοκή των επιχειρηματιών στο ποδόσφαιρο αποτελούν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Νίκη Βόλου, όπου το μέλλον ακόμα και να συνεχίσει στην Supre League είναι ιδιαίτερα θολό. Η φυγή από την ομάδα τού μέχρι πρότινος μεγαλομετόχου Ανδρέα Πάτση φέρνει το σύλλογο στην... κόψη του ξυραφιού, με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καθιστούν όχι μόνο αβέβαιο το να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στην κατηγορία, αλλά και την ίδια της ύπαρξή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για να μεταβεί η ομάδα σήμερα στη Βέροια, προκειμένου να δώσει τον αγώνα για την 15η αγωνιστική, έγινε έρανος μεταξύ των φιλάθλων για να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνταν για το ταξίδι και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, άγνωστο παραμένει το τι θα πράξουν τεχνική ηγεσία και παίκτες μετά από το σημερινό παιχνίδι με το ενδεχόμενο ακόμα και των ομαδικών προσφυγών να είναι ορατό. Την ίδια ώρα, από πλευράς ερασιτεχνικής γίνονται προσπάθειες να οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου, ωστόσο ακόμα και αυτό να επιτευχθεί τόσο οι άμεσες όσο και μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ αποτελούν ένα σοβαρό βραχνά.

ΓΓΑ

Την παραίτησή της από τη θέση της ως γενικής γραμματέα Αθλητισμού υπέβαλε χτες η Κούλα Γιαννακίδου, η οποία ως αιτία αναφέρει τη διάταξη του εκλογικού νόμου που ορίζει τις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων υπουργείων 18 μήνες πριν από τη διεξαγωγή εκλογών. Με δηλώσεις της στην αθλητική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «ΝΕΡΙΤ Sports» τόνισε πως με βάση τον προγραμματισμό για βουλευτικές εκλογές στα μισά του 2016, ο χρόνος λήξης της θητείας της ήταν ο Δεκέμβρης του 2014.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ