ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ποδαρικό με εκπλήξεις, παράπονα και απρόοπτα

Με εκπλήξεις, αρκετές δυσκολίες για τα φαβορί, παράπονα για τη διαιτησία (και όχι μόνο) και απρόοπτα έκανε... ποδαρικό στη νέα χρονιά το πρωτάθλημα της Super League με τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής. Απ' αυτή πάντως ένα παιχνίδι, αυτό μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού, στο στάδιο των «Ζωσιμάδων» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας της πυκνής ομίχλης. Το παιχνίδι αρχικά διακόπηκε στο 15' για 45 λεπτά ενώ αν και ξανάρχισε χωρίς να βελτιωθούν πλήρως οι συνθήκες με απόφαση του διαιτητή Αρετόπουλου, εντούτοις μετά από περίπου δέκα λεπτά αποφασίστηκε τελικά η οριστική διακοπή του. Τα όσα συνέβησαν προκάλεσαν έντονη αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού, η οποία, υπενθυμίζεται, είχε ζητήσει αλλαγή ώρας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο γήπεδο των Ιωαννίνων. Μετά από συμφωνία (αφού το ορίζει και ο Κανονισμός) ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί χτες το μεσημέρι (οι γραμμές αυτές γράφτηκαν νωρίτερα). Πάντως, το όλο θέμα προκαλεί νέο πρόβλημα με τις ημερομηνίες των αγώνων Κυπέλλου των δύο αντιπάλων, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν αύριο και μεθαύριο.

Κατά τ' άλλα στο αγωνιστικό μέρος ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ και ο δεύτερος της βαθμολογίας Ολυμπιακός αν και αγωνιζόμενοι στις έδρες τους τα... χρειάστηκαν αρκετά μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των Πανιωνίου (3-2) και Πλατανιά (2-1). Μάλιστα, από τον αγώνα της Τούμπας υπήρξαν και μεθεόρτια αφού οι «κυανέρυθροι» φωνάζουν για τη διαιτησία σε αρκετές φάσεις και κυρίως για την ακύρωση του γκολ του Οικονόμου στο 89' (εάν μετρούσε ο Πανιώνιος ισοφάριζε σε 3-3). Στα του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, παραδέχθηκε ότι πλέον αποτελεί πρόβλημα η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

Τη νίκη της μέρας πέτυχε ο Παναιτωλικός, που επικρατώντας εκτός έδρας της Βέροιας με 3-1 μπήκε σε τροχιά Ευρώπης ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Σημαντικό... τρίποντο για τον στόχο της παραμονής πήρε η Κέρκυρα που επιβλήθηκε στην έδρα της του Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Ατρόμητος και Καλλονή κόλλησαν στο 0-0 σε αγώνα στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους όμως να εκφράζουν αρκετά παράπονα για τη διαιτησία. Λεβαδειακός και Εργοτέλης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, με το τελικό 1-1. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΦΗ πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Νίκη Βόλου χωρίς αγώνα αφού η δεύτερη έχει αποχωρήσει.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 37, Ολυμπιακός 36, Παναθηναϊκός 29, Αστέρας Τρίπολης 28, Παναιτωλικός 27, Βέροια 25, Ατρόμητος 24, Ξάνθη 24, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Καλλονή 22, Κέρκυρα 21, Πλατανιάς 18, ΟΦΗ 17, Λεβαδειακός 15, Πανιώνιος 15, Πανθρακικός 12, Εργοτέλης 11, Νίκη Βόλου 7. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκού, Πανθρακικού - Ξάνθης.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Τον... αποψίλωσε ο ΠΑΟΚ

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εξ αναβολής αγώνα για την Α1

Eurokinissi

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εξ αναβολής αγώνα για την Α1
Mε μια μεγάλη έκπληξη άνοιξε η νέα χρονιά στην Α1 αφού χτες ο ΠΑΟΚ ανατρέποντας τα προγνωστικά επικράτησε του Παναθηναϊκού στην Πυλαία με 71-54 σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη 12η αγωνιστική ενώ υπολείπεται ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ που διακόπηκε. Η χτεσινή νίκη του «Δικεφάλου», που ήταν η πρώτη μετά το 2009 επί του ΠΑΟ, αλλάζει κατά πολύ το σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟ (μετά την αντίστοιχη στο ΣΕΦ) έναντι μίας του Ολυμπιακού (στην Κηφισιά) ο δεύτερος παίρνει πλέον σοβαρό προβάδισμα για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» κρατώντας το αήττητο στην έδρα τους (5 στα 5) ανέβηκαν στην τρίτη θέση και δικαιούνται να στοχεύουν και ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των φιλοξενουμένων σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο εκεί που εντυπωσίασαν ήταν η τελευταία περίοδος, όπου με κορυφαίους τους Μαργαρίτη και Κάρτερ αλλά και πιεστική άμυνα... καθήλωσαν τους αντιπάλους τους κάνοντας ένα σερί 21-9. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε μέτρια (έως κακή) βραδιά εμφάνισε αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι του (κυρίως στην οργάνωση) και αμυντικές δυσλειτουργίες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως καλύτερη περίοδο το διάστημα 15' - 25' όταν με τους Γιάνκοβιτς και Γκιστ να δίνουν τις λύσεις στην επίθεση και βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας πήραν ένα ελαφρύ προβάδισμα (30-32, 35-38) χωρίς όμως να καταφέρουν είτε να το κρατήσουν είτε να το διευρύνουν.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 30-32, 50-45, 71-54

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 15 (2), Λιάπης, Κάρτερ 18 (1), Κακαρούδης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 16 (2 τρ., 11 ριμπ.), Οντουμ 10 (2), Βον, Μπρέμερ 7 (2), Σαλούστρος 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 4, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 2, Νέλσον 8, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης, Γκιστ 18 (2), Μπατίστα 8, Μπλουμς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 21, Παναθηναϊκός 20, ΠΑΟΚ 18, Ρέθυμνο 18, Αρης 16, ΑΕΚ 16, Κηφισιά 16, Απόλλων Πάτρας 16, Πανελευσινιακός 15, Κολοσσός Ρόδου 15, ΚΑΟΔ 15, Τρίκαλα 14, Πανιώνιος 14, Κόροιβος 14.

ΒΟΛΕΪ
«Φωνάζουν» οι Εβρίτες

Τα όσα συνέβησαν πριν τον αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Σύρο με αντίπαλο τον Φοίνικα επισκίασαν την πρεμιέρα της αγωνιστικής δραστηριότητας στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών για τη νέα χρονιά. Αιτία ήταν η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής εφήβων, Σωτήρη Δρίκου, να μη δώσει άδεια από την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον βασικό πασαδόρο του Εθνικού, Σταύρο Κασαμπαλή. Ετσι με δεδομένο και τον τραυματισμό του έτερου παίκτη γι' αυτή τη θέση Κίσιτς (γι' αυτό ζήτησαν άδεια οι Εβρίτες) ο Εθνικός αγωνίστηκε με λύση ανάγκης σε αυτή τη θέση, με τον κεντρικό Παπάζογλου να προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα σε μια άγνωστη θέση γι' αυτόν. Ο τεχνικός του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης, ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα κατά του ομοσπονδιακού προπονητή, Σωτήρη Δρίκου, του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, και του τεχνικού διευθυντή, Περικλή Μπακοδήμου, ενώ επίσημη διαμαρτυρία έκαναν και οι άνθρωποι της διοίκησης. Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ απάντησε στις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «λεονταρισμούς» και έστρεψε τα βέλη της κατά του Σ. Μουστακίδη και της ΕΣΑΠ (διοργανώτρια της Α1). Στον αγώνα ο Φοίνικας πήρε τη νίκη με 3-0 σετ. Αλλα αποτελέσματα: Ορεστιάδα - ΑΕΚ 3-1, Κηφισιά - ΜΕΝΤ 3-0, Παμβοχαϊκός - Αρης 3-2.

FOOTBALL LEAGUE
Kερδισμένοι Ηρακλής, Παναχαϊκή

Η νίκη του Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στην Καλαμαριά σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι (συγκρούσεις μεταξύ οπαδών, αλλά και με την αστυνομία πριν και κατά τη διάρκεια) για το 2ο όμιλο και η αντίστοιχη της Παναχαϊκής επί του Απόλλωνα για τον 1ο όμιλο ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 12η αγωνιστική της Football League. Σημειώνεται πως η πρωτοπόρος του 1ου ομίλου ΑΕΚ πήρε ξεκούραστα τους 3 βαθμούς, αφού βάσει προγράμματος αγωνιζόταν με τον Πανηλειακό που έχει αποχωρήσει (οι βαθμοί κατακυρώνονται στον αντίπαλο). Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης 1-0, Πανηλειακός - ΑΕΚ 0-3 (άνευ αγώνα), Καλλιθέα - Φωστήρας 1-0, Αλιμος - Ερμιονίδα 3-2, Παναιγειάλιος - Επισκοπή 0-0, Ηρακλής Ψαχνών - Αχαρναϊκός 0-0. Ρεπό: Χανιά.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 28, Παναχαϊκή 25, Χανιά 18, Απόλλων Σμ. 17 κ.τ.λ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ. Απόλλων 1926 - Ηρακλής 0-1, Λαμία - Αιγινιακός 2-1, Αγροτικός Αστέρας - Ζάκυνθος 1-1, Φωκικός - Ολυμπιακός Βόλου 1-1, Πιερικός - Εθνικός Σερρών 1-0, ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0. Ρεπό Τύρναβος.

Η βαθμολογία: Λαμία 27, Ηρακλής 26, ΑΕΛ 19, Ζάκυνθος 17 κ.τ.λ.

ΔΙΕΘΝΗ
Στάση Βαλένθια για Ρεάλ

Στο Μεστάγια σταμάτησε τελικά το φετινό εκπληκτικό σερί της Ρεάλ Μαδρίτης με 22 νίκες σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει από την αρχή της σεζόν (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Συλλόγων), αφού η Βαλένθια τη νίκησε με 2-1 για 17η αγωνιστική της Πριμέρα Ντεβιζιόν. Στα άλλα αποτελέσματα, ξεχωρίζει η επίσης ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Σοσιεδάδ με τους Μπλαουγκράνα να αποτυγχάνουν να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα της Ρεάλ. Στα αξιοσημείωτα και η νίκη της Λα Κορούνια επί της Ατλέτικο Μπιλμπάο με 1-0.

  • Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο 4ος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και επικράτησαν των αντιπάλων τους. Δύσκολα πήρε την πρόκριση η Μάντσεστερ Σίτι, αφού ίδρωσε μέχρι να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 2-1, ενώ πιο εύκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0 την Γεοβίλ) και Τσέλσι (3-0 την Γουότφορντ). Η διοργάνωση συνεχίζεται σήμερα με δυο ενδιαφέροντα παιχνίδια μεταξύ Μπένλεϊ - Τότεναμ (21.45) και Κόβεντρι - Λίβερπουλ (22.00).
  • Σοκ προκάλεσε στη Ρωσία η δολοφονία έξω από το σπίτι του του 20χρονου παίκτη της Ανζί Γκασάν Μαγκομεντόβ, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του την ώρα που οδηγούσε. Τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια σύλληψη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ