ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Παρλαβάντζας
Κώστας Παρλαβάντζας
φωτό 1

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης - Χαλκηδόνας - Ν. Ηρακλείου, στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ που την γαλούχησε στα ιδανικά του. Τιμώντας, έτσι, την αγωνιστική της στάση στα δύσκολα χρόνια, την πάλη της για την προώθηση των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και του συνταξιουχικού κινήματος.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ και της ΤΑΣΙΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ο Τάκης Ψημμένος προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης - Υμηττού.

***

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΤΑΣΙΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ οι σύντροφοι/σσές της από την ΚΟΒ Κέντρου Ν. Σμύρνης προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του Κόμματος στο οποίο έμεινε πιστή μέχρι το θάνατό της.

***

φωτό 1

Η Φλωριάννα Φρατζόγλου προσφέρει στην ΚΟ Βύρωνα, στη μνήμη του συζύγου της ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ, 50 ευρώ για ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφου, στη ζωή και στους αγώνες, ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, που σήμερα 15/1/2015 κλείνουν 3 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας το ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση και τον προεκλογικό του αγώνα, 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ο σύντροφός της και σύζυγος,

Θόδωρος Παλαιόπουλος

***

φωτό 1

Η Γιώτα Μαλλή προσφέρει, στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νοσοκομείων Κέντρου της ΚΟ Αττικής.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ (Τσιριμώκου), από τη Σκόπελο Μαγνησίας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μέσω της ΚΟ Περιστερίου, το ποσόν των 300 ευρώ.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο γιος του, Βαγγέλης

***

Η Καυκαλέτου - Ρόκκου Σοφία, στη μνήμη της μητέρας της ΜΑΡΙΑΣ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ναυπάκτου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Τζιτζιφιών.

Η συντρόφισσά του, Ζωή Παρλαβάντζα

***

φωτό 3

Το Σεπτέμβρη του 2004 «έφυγε» από τη ζωή ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ από το Γαβαλοχώρι Αποκορώνου Χανίων. Από νέος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Η «ανταμοιβή» του ήταν 4 χρόνια στις φυλακές Ιτζεδίν, στο Καλάμι Χανίων. Παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του ΚΚΕ. Στο Γαβαλοχώρι και το Κόκκινο χωριό γεννήθηκαν και οι δύο αντάρτες, ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ που επί 35 ολόκληρα χρόνια έζησαν κυνηγημένοι από το κράτος και το παρακράτος.

Στη μνήμη τους, η οικογένεια του Γιάννη Χατζηδάκη προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ - Υπηρεσιών.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Πολιτικό μνημόσυνο

Χρήστος Δημητρίου
Χρήστος Δημητρίου
Την Κυριακή 18 Γενάρη 2015 στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Ενότητας Αμπελακίων (Σικίνου 2 & Ελ. Βενιζέλου), στη Σαλαμίνα, θα γίνει το πολιτικό μνημόσυνο του σ. Χρήστου Δημητρίου.

Ο σ. Χρήστος, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε στην Ορμα της Αλμωπίας στις 8 Οκτώβρη 1954.

Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια πληρώνοντας το τίμημα του μετεμφυλιακού κράτους, μεγαλώνοντας στα περίφημα γκέτο - οικοτροφεία της «Φρειδερίκης», στη Φλώρινα, στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης, στην Κεφαλονιά.

Παρά τις δυσκολίες, δούλευε και παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Μεταλλειολόγος Εργοδηγός στην Ευκλείδειο Τεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια δουλεύει στα μεταλλεία του Σκαλιστήρη στο Προκόπι της Εύβοιας, στα λασπόνερα των ορυχείων, στο Τσαγκλί του Βόλου, στα ορυχεία «Βωξίτες Παρνασσού». Πρωτοπόρος στους αγώνες και τις απεργίες, οργανώνεται το 1977 στο ΚΚΕ. Μετά τα μεταλλεία δουλεύει στα ΕΛΠΕ. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση. «Εφυγε» πιστός στο ΚΚΕ που τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΚΗΔΕΙΑ

Στη μνήμη της μητέρας μου,

ΡΟΔΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ,

που κηδεύουμε σήμερα, Πέμπτη 15.1.2015, ώρα 3.30 μ.μ., στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, προσφέρω 200 ευρώ στο Κόμμα που αγαπούσε.

Η κόρη της,

Αλέκα Γιαννούση



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ