ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα
Στην Αττική
  • Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Ελευσίνα στο Εργατικό Κέντρο (Χαριλάου 30), με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στα Βριλήσσια στο πάρκο ΤΥΠΕΤ, με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Αθήνας.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στον Αγ. Στέφανο στο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλητή τον Μιχάλη Χασιώτη, υποψήφιο βουλευτή Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην Κηφισιά στο Δημαρχείο, με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, υποψήφιο βουλευτή Β΄ Αθήνας.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Βαρβάρας (οδός Καλαντζάκου), με ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, υποψήφια βουλευτή Β' Αθήνας. Θα χαιρετίσει ο Κώστας Κακαράτζας, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στα Α. Λιόσια στο Α΄ ΚΑΠΗ (Λ. Φυλής 165) με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Αττικής. Θα χαιρετίσει η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Παλλήνη στο Δημαρχείο Γέρακα (Ιθάκης 12) με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο καφενείο «Αυλή του Αντώνη» στο Γαλάτσι (Γαλατσίου 88) θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας.

  • Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Περιστέρι στο Θέατρο Πολιτών με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Β΄ Αθήνας.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στα Καλύβια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με ομιλητή τον Αποστόλη Παμφίλη, υποψήφιο βουλευτή Αττικής.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, με ομιλήτρια την Ειρήνη Βασίλαρου, υποψήφια βουλευτή Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο Μενίδι στην αίθουσα του Δημαρχείου με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο στο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα. Θα απευθύνει χαιρετισμό η Ρούλα Ελευθεριάδου.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στον Κολωνό στο Πολιτιστικό Κέντρο Λένορμαν και Αλεξανδρείας με ομιλητή τον Βασίλη Μαμάη, υποψήφιο βουλευτή Α΄ Αθήνας. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας.

-- Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους στο Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος (Πανόρμου 59), με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτή Α΄ Αθήνας.

-- Στις 11 π.μ., σε συγκέντρωση στην Καισαριανή, στο καφενείο των οδών Μανωλίδου και Λυδίας θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας.

Στη Β. Ελλάδα
  • Σήμερα, Παρασκευή

-- Στην Πτολεμαΐδα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Στην Κομοτηνή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Στη Δράμα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής.

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, θα μιλήσουν οι Γιάννης Δελής και Ρένα Τηλικίδου, υποψήφιοι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ., στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, θα μιλήσουν οι Ελένη Γερασιμίδου και Οδυσσέας Μαάιτα, υποψήφιοι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ., στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει η Λίνα Χατζηκυριάκου, υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ., στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, θα μιλήσουν οι Σάββας Μωυσίδης και Γιώργος Λεοντιάδης, υποψήφιοι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης.

  • Αύριο, Σάββατο:

-- Στα Γιαννιτσά, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Αλέκος Ουγγρίνος.

-- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο θα μιλήσουν οι Σάκης Βαρδαλής και Γιώργος Κοτανίδης, υποψήφιοι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης.

-- Στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στις 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, θα μιλήσουν οι Γιάννης Δελής και Ρένα Τερζηβασιλειάδου, υποψήφιοι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης.

-- Στις 9 μ.μ., στη συνεστίαση της ΚΟ Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει η Ελένη Γερασιμίδου υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης.

Στη Στερεά Ελλάδα
  • Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στη Λαμία, σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (πλ. Διάκου 1). θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Μπασδέκης.

-- Στη Γραβιά, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση με τον Γιώργο Ιωσηφίδη.

-- Στη Δεσφίνα, στις 7 μ.μ συγκέντρωση - Ομιλία στο καφενείο «Βάγια» με τον Δρόσο Τσελέ.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα
  • Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στην Πρέβεζα, στις 7 μ.μ. στον πολιτιστικό κέντρο στον Ωρωπό θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Μισιρλής.

Στη Θεσσαλία
  • Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Ζαγορά θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Αγγελής.

-- Ο υποψήφιος βουλευτής Αχιλλέας Κανταρτζής στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στο κατάστημα Βάιου Λιότσιου στο Ζάρκο.

-- Η Γεωργία Καπέτη και o Λάμπρος Ντουρλιός, υποψήφιοι βουλευτές στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στο καφέ «Ηδιστον» (έναντι νέας εισόδου Νοσοκομείου Τρικάλων).

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Με πείσμα για ψήφο στο ΚΚΕ

Κάλεσμα επαγρύπνησης και κινητοποίησης για να μη χαθεί καμιά ψήφος για το Κόμμα

Να μπουν όλοι με πείσμα στην κρίσιμη για το λαό εκλογική μάχη, αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, καλεί το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, τους απογόνους και τους φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ.

«Με το πρόσφατο ψήφισμα - κάλεσμα του Γενικού Συμβουλίου μας και με το κάλεσμα του ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια του Κόμματος» τονίζεται, «καλούμαστε όλοι να ξανοιχτούμε σε όλες τις γειτονιές, σε κάθε σπίτι, για να φθάσει η φωνή του ΚΚΕ παντού. Να οργανώσουμε συσκέψεις στα σπίτια μας και συγκεντρώσεις στα κατά τόπους γραφεία των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, άμεσα. Να έρθουμε σε επικοινωνία, με όποιον τρόπο - και τηλεφωνικά ακόμα - με τους συναγωνιστές μας και τους φίλους και απογόνους, για να τους ενημερώσουμε για την κρισιμότητα των εκλογών, για να μη χαθεί καμιά ψήφος υπέρ του ΚΚΕ. Για να βγει το Κόμμα μας πιο δυνατό την επόμενη μέρα, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση να δυναμώσει το λαϊκό - ταξικό κίνημα. Για να διεκδικήσουμε τα χαμένα δικαιώματά των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων ανδρών και γυναικών. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με δυνατό ΚΚΕ, γιατί τα άλλα κόμματα, της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, προωθούν τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγαλοκαπιταλιστών, των μονοπωλίων σε βάρος του λαού».

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνουν τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος

Μάχη ώστε να εκφραστεί αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη από τους Ελληνες μετανάστες δίνουν οι Οργανώσεις Εξωτερικού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Κόντρα στις δυσκολίες, η μέχρι τώρα ανταπόκριση των Ελλήνων μεταναστών είναι σημαντική, με αρκετούς να έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια ώστε, ακόμη και με ένα ταξίδι μέσα στο Σαββατοκύριακο, να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

-- Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία διοργανώνουν προεκλογικές εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. στην Κολωνία, στους χώρους της Alte Feuerwache, Melchiorstr. 3, και την Κυριακή 18/1 στις 3 μ.μ. στη Νυρεμβέργη, στο κτίριο όπου στεγάζεται η κοινότητα, Adam-Klein-Str. 6.

-- Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στο Παρίσι διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση ενόψει των βουλευτικών εκλογών και αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γαλλία, αύριο Σάββατο, στις 19.00, στην αίθουσα «Ageca» (177 rue de Charonne, 75011 Paris - metro Philippe Auguste, Charonne, Nation).

-- Εκδήλωση μπροστά στις εκλογές διοργανώνει η ΤΟ Βρετανίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 18/1 στις 13.00, στη διεύθυνση 94 Camden Rd, London, Ν11 9ΕΑ.

Απορριπτική πρόταση για αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών

Να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών από τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές και τον αρχηγό τους Ν. Μιχαλολιάκο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, προτείνει προς το συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Π. Δράκος. Το αίτημα είχαν υποβάλει οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Ηλ. Κασιδιάρης, Γ. Γερμενής και Ι. Λαγός. Οι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης ζητούν άρση της κράτησής τους για να χύσουν ανεμπόδιστα το ναζιστικό τους δηλητήριο κατά την προεκλογική περίοδο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ