ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Γιατί στηρίζω ΚΚΕ

Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, ερευνητές και επιστήμονες δηλώνουν τη στήριξή τους και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ και μπροστά στη μάχη των εκλογών της 25ης του Γενάρη.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων στήριξης του Κόμματος.

Γιώργος Σαρρής

Τραγουδιστής

Γιατί στα ορυχεία της μιας και μοναδικής ζωής που μας δόθηκε υπάρχει τόσο χρυσάφι που μας ανήκει, τόσο χρυσάφι που πρέπει να αγγίξουμε εμείς, να εξορύξουμε εμείς και να χαρίσουμε στο τώρα και το μέλλον εμείς, κι όχι να το αφήνουμε στα σκυλιά με σκυφτό το κεφάλι.

Για να σταματήσουμε επιτέλους να κλείνουμε και με το δικό μας χέρι το στόμα του ονείρου, που ουρλιάζει πως είναι εδώ και ψάχνει σώμα για να ζήσει!

Γιατί μες στο αίμα μας φυσάει ένα αεράκι καλοκαιρινό από ένα αύριο που μας παίρνει το μυαλό και δε μας αφήνει να ησυχάσουμε.

Για να γίνουν τα λάθη φίλοι, όπλα και συμπεράσματα για τη λύτρωση κι όχι θλιμμένοι απολογισμοί στα υπόγεια μιας χαμένης και ηττημένης ζωής.

Γιατί το ΚΚΕ είναι οι χθεσινοί νεκροί, οι βασανισμένοι κι οι εξόριστοι που ακόμη περιμένουν να δώσει κάτι η θυσία τους για να ησυχάσουν, είναι οι τόσοι αδικημένοι που απαιτούν ευτυχία και δίκιο σ' αυτή τη ζωή, είναι τα εκατομμύρια βλέμματα των παιδιών που ζητάνε όλη τη χαρά που τους αξίζει απ' το αύριο, που ζητάνε να ζήσουν σ' έναν άλλο όμορφο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Γιατί έτσι κι αλλιώς εκεί έξω μες στη βροχή υπάρχει ένας κόσμος γυμνός, μια ζωή που πονάει και περιμένει να βγούμε νικώντας το φόβο, να την αγκαλιάσουμε, να την πάρουμε στα χέρια μας και να την κάνουμε δική μας.

Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω.

Γιατί πώς αλλιώς να ξεδιψάσει «αυτό το πάθος μας για κάτι μακρινό» εκτός απ' το να συνεχίσουμε να βαδίζουμε ακούραστα πλάι στους εργάτες κάτω από τις κόκκινες σημαίες.

Χριστόφορος Κροκίδης

Μουσικός - Συνθέτης

Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πηγαίνει, συνειδητά και αβίαστα, ενάντια στο συμφέρον του. Γι' αυτό είναι ανάγκη, έστω κι αυτές τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές, όλοι μας, χωρίς προκαταλήψεις, να ακούσουμε προσεκτικά τι λέει το ΚΚΕ. Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, για να ξεπεραστούν φόβοι και αυταπάτες, για να αλλάξει η ζωή των εργαζομένων, χρειάζεται την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, χρειάζεται να βαδίσει σε ριζικά διαφορετικό δρόμο, απ' αυτόν του χρεοκοπημένου πλέον καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος, από αυτόν που επίμονα προσπαθεί να κρύψει από το λαό η αστική προπαγάνδα (ΜΜΕ κ.λπ.).

Στηρίζω το ΚΚΕ, γιατί εδώ είναι η δύναμή μας, η ελπίδα μας για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Μάνος Σαριδάκης

Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής Πανεπιστημίου Μπέιλορ, Τέξας (ΗΠΑ), Ερευνητής Θεωρητικής Φυσικής ΣΕΜΦΕ-ΕΜΠ

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό και λαϊκό κίνημα, σημαίνει ότι την επομένη των εκλογών θα υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση παντού, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στη Bουλή. Ειδικά για το επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας, που έχει οδηγηθεί σε απόλυτη εξαθλίωση, σε τρομακτική ανεργία και σπρώχνεται στη μόνιμη ξενιτιά, ισχυρό ΚΚΕ θα σημάνει αντιστροφή της πορείας και έναρξη κινηματικών και πολιτικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε αγώνες. Αγώνες, που μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα οδηγήσουν στο να φύγουν από τη χώρα τα μονοπώλια και οι επιλογές τους και όχι οι νέοι επιστήμονες.

Πέτρος Περιμένης

Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Υποστηρίζω το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα, πρώτα απ' όλα γιατί θέλω στην επόμενη Βουλή ένα ΚΚΕ δυνατό, ένα ΚΚΕ το οποίο με συνέπεια θα υποστηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων. Είμαι εδώ και για το δικό μου συμφέρον σαν εργαζόμενος και επίσης για την προάσπιση του συμφέροντος του εργαζόμενου λαού.

Γιάννης Λεμπέσης

Μουσικός

Η καθημερινή ουσιαστική, πλήρης και πανηγυρική επιβεβαίωση των θέσεων του ΚΚΕ για τη μορφή και την πορεία της «Ενωμένης Ευρώπης» των μονοπωλίων, των «καλών», των «κακών» και «μέτριων» επενδυτών και φυσικά σε καμία περίπτωση των λαών και των εργαζομένων, καθιστά κατά τη γνώμη μου αυτονόητο και αναγκαίο το δυνάμωμά του με την ψήφο μας στις εκλογές της 25ης Γενάρη, αλλά και την αγωνιστική συμμετοχή μας στους χώρους της δουλειάς μας.

Η αλήθεια είναι μία, μα τα ψέματα πολλά και η μοναδική απάντηση στις φωνές, στις κραυγές, στους θεατρινισμούς και την κάθε μορφής διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι η ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ και της φωτεινής νεολαίας του που πρέπει να τη δυναμώσουμε για να αρχίσει η οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών προς όφελος των εργαζομένων.

Σοφία Γιακουμίδου

Καθηγήτρια πιάνου και Παιδαγωγικής

Είμαι εργαζόμενη και πολλαπλά εκμεταλλευόμενη από τους εκάστοτε εργοδότες μου. Αρα ψηφίζω το κόμμα που στηρίζει χρόνια τώρα με συνέπεια τα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλαδή το ΚΚΕ. Πιστεύω απόλυτα στις θέσεις του ΚΚΕ για κοινωνική δικαιοσύνη μέσα στο σύστημα του σοσιαλισμού και στον δρόμο για αποδέσμευση από τους «αδηφάγους» οργανισμούς, όπως η ΕΕ, και τους εγκληματικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ.

Ο καπιταλισμός από γεννήσεώς του συνθλίβει τα δικαιώματα του λαού για μόρφωση, Υγεία, ποιοτική ζωή με αξιοπρεπείς μισθούς, για να υπερ-μεγεθύνει τα κέρδη του. Ακόμη και τις κρίσεις του εμείς τις πληρώνουμε. Αρα η ερώτηση είναι απλή και η απάντηση καθαρή και μία: Ψηφίζω ΚΚΕ για τους αγώνες του, για την πάλη του να αντικρούει διαρκώς τις επιπτώσεις της ακραίας εκμετάλλευσης των ανθρώπων, για την τιμημένη Ιστορία του, για την ανθρώπινη και δίκαιη ιδεολογία του. Για τα παιδιά μας, για το μέλλον τους, φίλοι μου, ψηφίζω το ΚΚΕ.

Γιώργος Κακουλίδης

Ποιητής - Συγγραφέας - Ζωγράφος

Είμαι με τους κόκκινους.

Προστατεύουν την ορθοστασία μου, την αξιοπρέπειά μου. Είναι το τελευταίο καταφύγιο για κάθε πνευματικό άνθρωπο.

Βαγγέλης Δημητρέας

Ζωγράφος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει πολλούς τρόπους να μας χειραγωγεί, να μας καταπιέζει και να μας ληστεύει. Εχει όμως ανάγκη και μια εικονική δημοκρατία, γιατί έτσι η ταξική καταπίεση και εκμετάλλευση γίνονται νομιμοφανείς.

Και τώρα μας λένε πάλι: Μπορείτε να ψηφίσετε διαφορετικά, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά πρέπει να κάνετε αυτό που σας λέμε. Η ελευθερία τους είναι ψευδώνυμη, απαιτούν υποτακτικούς κι όχι συνεργάτες. Γι' αυτό, παρά τις διαφορές που έχω με το ΚΚΕ, το στηρίζω και το ψηφίζω, γιατί είναι συνεπής αγωνιστική δύναμη. Οχι λοιπόν διαχειριστική λογική. Αντίσταση κι αγώνας!

Βασίλης Λιόγκαρης

Συγγραφέας

Και τούτη τη φορά, όπως και πάντα, με όλο το είναι μου, με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μου. Μπροστάρης αγωνιστής και οραματιστής με σηματοδότη το ΚΚΕ. Εμψυχωτή και ελπιδοφόρο για έναν κόσμο όμορφο, δίκαιο, για έναν κόσμο κομμουνιστικό. Ψηφίζω ΚΚΕ.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συντρόφους.

Μανώλης Κουφόγιαννης

Πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Ρέντη

Η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατομμύρια συνανθρώπων μας. Η επίθεση στη χώρα μας ξεκίνησε με αιχμή του δόρατος τις πολιτικές του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ και πρόδωσε όλους εμάς που πιστέψαμε στην ουτοπία ότι ο καπιταλισμός μπορεί να αυτοακυρωθεί, δηλαδή να αλλάξει το σάπιο διεφθαρμένο και εκμεταλλευτικό σύστημα από κόμματα που διαχειρίζονται την εξουσία που ο ίδιος ο καπιταλισμός τους δίνει.

Με τις διαπιστώσεις αυτές προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η μόνη έντιμη, συνεπής και αταλάντευτη στις αρχές και τις ιδέες της πολιτική δύναμη είναι το ΚΚΕ.

Η ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015 μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην απληστία της λαίλαπας του κεφαλαίου και μαζί με το λαό να διεκδικήσει καλύτερη ζωή για τον άνθρωπο.

Παναγιώτης Μπόγλου

Συνταγματάρχης ε.α.

Στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο Κόμμα που δεν κοροϊδεύει το λαό. Είναι το μόνο Κόμμα που όλες του οι εκτιμήσεις έχουν επιβεβαιωθεί. Είναι το μόνο Κόμμα που παλεύει για τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γονιών.

Είναι το μόνο Κόμμα που οι θέσεις του μπορεί να βγάλουν την Ελλάδα από τα αδιέξοδα. Είναι τεκμηριωμένες και επιστημονικά και στη ζωή. Χωρίς πάλη ποτέ δεν κερδήθηκε τίποτα.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ δίνουμε αέρα και δύναμη και στο κίνημα. Και εμείς οι απόστρατοι πρέπει να το ενισχύσουμε, γιατί είναι το μόνο Κόμμα που μάχεται ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που μόνο δεινά έχουν φέρει στον τόπο μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ