ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Ούτε έκανε, ούτε κάνει απολύσεις»

«Ασύστολα ψεύδη για να δημιουργήσουν ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πολιτική συνέπεια της δημοτικής Αρχής» της Πάτρας, χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων για δήθεν απολύσεις που κάνει η δημοτική Αρχή με τελευταίο κρούσμα τους 16 εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού, των οποίων τη σύμβαση αρνήθηκε να υπογράψει ο αρμόδιος Επίτροπος. «Ούτε έκανε, ούτε κάνει απολύσεις» ο δήμος, τόνισε ο Κ. Πελετίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα και συνέχισε λέγοντας πως «το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν δημοσιεύματα, αλλά και ανακοινώσεις, που ανακαλύπτουν απολύσεις στο Δήμο, οι οποίες όμως είναι ανύπαρκτες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές».

Επεσήμανε, επίσης, πως «η δημοτική Αρχή στήριζε και στηρίζει το δικαίωμα στη σταθερή απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλες οι πιεστικές ανάγκες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και τομείς. Γι' αυτό προειδοποιούμε να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη δημοτική Αρχή, από όποιους και για οποιονδήποτε λόγο και αν παίζονται».

Σχετικά με τους 16 εργαζόμενους, είπε πως «παλεύουν μαζί με το Σωματείο τους με τη στήριξη της δημοτικής Αρχής και το ΔΣ του Οργανισμού ενάντια στην άρνηση του αρμόδιου Επιτρόπου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, με το επιχείρημα ότι οι 16 συμβασιούχοι δεν καλύπτουν ανάγκες και ότι το υπάρχον προσωπικό μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ και την "Βοήθεια στο Σπίτι"».

Ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση και το αστικό κράτος παρεμβαίνουν προκλητικά και σκόπιμα για να μην καλύψει ο Δήμος πιεστικές ανάγκες, να μην επεκτείνει το δίκτυο των παιδικών σταθμών για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Προσπαθούν με όλα τα μέσα, να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στα σκλαβοπάζαρα των κοινωνικών συνεταιρισμών που στηρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Οργανισμού, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η δημοτική Αρχή θα στηρίξει με όλα τα μέσα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επεκτείνουν την λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές. Οσο για τους λασπολόγους, τους αξίζει μόνο η περιφρόνηση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης ξεκαθάρισε πως «σταθμίσαμε τις ανάγκες του λαού της Πάτρας και με βασική μας στόχευση να ανακουφίσουμε τις λαϊκές οικογένειες και να δεχθούμε περισσότερα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, να καλύψουμε τα κενά στα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, να ενισχύσουμε τη Βοήθεια στο Σπίτι και τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας στα ΚΑΠΗ, προσλάβαμε τους 16 εργαζόμενους, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού και σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια. Γιατί μας βάζουν εμπόδια; Για να μην καλύπτουμε τις ανάγκες του λαού του Δήμου μας; Η απάντηση είναι καθαρά πολιτική και όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και αβάσιμα. Τους δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τηρήσουμε τη συμφωνία μας με τους 16 εργαζόμενους και να πληρωθούν. Αυτή είναι η δέσμευσή μας ως Κοινωνικός Οργανισμός και ως δημοτική Αρχή συνολικά».

Ανακοίνωση της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση», η παράταξη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα των 16 εργαζομένων, τονίζει πως «μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους ίδιους τους εργαζόμενους, με το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ που βρίσκεται στο πλευρό τους αλλά και με τον κοινωνικό οργανισμό του δήμου πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν γίνει απολύσεις, ότι οι 16 εργαζόμενοι θα εργαστούν κανονικά τη Δευτέρα, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας από την κυβέρνηση να πληρωθούν (...) μας δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα: γιατί η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο μιλάει για απολύσεις;».

Ανακοινώθηκε εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Ως η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές αρχές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, στο οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην υπουργός, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως στη δικογραφία αναφέρεται το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ως ηγετικά στελέχη φέρονται από την Αστυνομία τρεις ποινικοί κρατούμενοι, ενώ σημαντικό ρόλο φέρεται ότι είχε καταζητούμενος για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο που φέρεται ως συνεργάτης ατόμου που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία. Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν το 2014, στο σπίτι συγκατηγορούμενού του για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Από τα 37 άτομα, συνελήφθησαν συνολικά 17, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δικηγόρος που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε δωροληψία, καθώς και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κι ένας αστυνομικός οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία και άλλα αδικήματα. Με δηλώσεις του σε ΜΜΕ ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας ισχυρίζεται ότι ξέρει ποιοι ήταν οι δράστες που σκότωσαν τους Φουντούλη και Καπελώνη έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο το 2013.

Χτες, ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, εγγυοδοσίες και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι από τους 15 για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, με δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλος αποδίδει την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και χαιρετίζει την ...Αλλαγή που έρχεται (!).

«Εφυγε» ο σ. Κώστας Παπλωματάς

Σήμερα στις 4 το απόγευμα η κηδεία του στο Περιστέρι

«Εφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, το βράδυ της Κυριακής, ο σ. Κώστας Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου». Η Τομεακή Επιτροπή των Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Τομεακή Επιτροπή των Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του σύντροφου Κώστα Παπλωματά, που έφυγε αναπάντεχα χτες βράδυ (σ.σ. Κυριακή 18/1) από τροχαίο δυστύχημα.

Ο σ. Κώστας Παπλωματάς γεννήθηκε το 1963 στο Περιστέρι και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σ. Κώστας δούλεψε σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις που του ανατέθηκαν από το Κόμμα.

Το 1991, την περίοδο προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές, ανέλαβε Γραμματέας της ΚΟΒ δασκάλων Περιστερίου και εκλέχτηκε στην Αχτιδική Επιτροπή, πρωτοστατώντας με πίστη και αυταπάρνηση στην υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής ο σ. είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στέλεχος του ΠΑΜΕ με πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Από το 1995 - 2005 πρόεδρος του σωματείου δασκάλων Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου", από το 2005 - 2010 στο ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από το 2011 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν Πρόεδρος του σωματείου Δασκάλων Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου".

Ο σ. Παπλωματάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά σ΄ολόκληρη την κοινωνία του Περιστερίου, αφού ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τους μαθητές του, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν για τα λαϊκά προβλήματα.

Η ΤΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφό του, στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του».

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Τρίτη 20 Γενάρη και ώρα 16.00 μ.μ. στην εκκλησία του Ταξιάρχη Περιστερίου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» «εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του, συνάδελφου Κώστα Παπλωματά, και τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του ετούτη την τραγική ώρα. Πάντα πρώτος στους αγώνες, πάντα με ήθος, πάντα με το πείσμα του νικητή, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο», σημειώνει. Το ΔΣ προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τη 1.15 μ.μ. έως και 4.15 μ.μ. για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στην κηδεία.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός σήμανε προχτές στις αρμόδιες υπηρεσίες των Χανίων για τον εντοπισμό και τη διάσωση τριών ατόμων που τραυματίστηκαν, ενώ βρίσκονταν στα Λευκά Ορη. Πιο συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός παρά την απαγόρευση επιχείρησε να διασχίσει μέρος του φαραγγιού της Σαμαριάς. Στην προσπάθειά του, ωστόσο, τραυματίστηκε και χρειάστηκε η παρέμβαση κτηνοτρόφων της περιοχής, διασωστών και πυροσβεστών για τον εντοπισμό του και τη μεταφορά του στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων. Και ενώ η επιχείρηση μεταφοράς του βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε αναφορά ότι ζευγάρι Ελλήνων τραυματίστηκε από πτώση σε πλαγιά κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο «Καλλέργη» στην ορεινή περιοχή του Ομαλού. Διασώστες με όχημα 4Χ4 κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο, να εντοπίσουν τα δύο άτομα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο καθώς φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Και στα δύο σημεία που έγιναν οι επιχειρήσεις υπήρχαν πυκνό χιόνι και πάγος.

Απόπειρα απαγωγής 45χρονου σημειώθηκε χτες το πρωί στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι επιβίβασαν με τη βία τον 45χρονο ημεδαπό σε όχημα, το οποίο στη συνέχεια εντοπίστηκε στο Βύρωνα και ακολούθησε καταδίωξη. Στη διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Την τελευταία του πνοή άφησε 59χρονος, την Κυριακή, όταν στο σπίτι του στα Μέγαρα εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων με σκοπό τη ληστεία. Παρούσα στο τραγικό συμβάν ήταν και η σύζυγος του άτυχου άντρα που τον είδε να σωριάζεται στο πάτωμα. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν αμέσως από το σπίτι και μέχρι τη Δευτέρα δεν είχε γίνει γνωστό εάν πήραν τελικά χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Προσφορά

Η Ελένη Βρεττού από τους Τσουκαλάδες Λευκάδας, με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση, προσφέρει στο ΚΚΕ προς τιμή των 96 ηρωικών του χρόνων, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης, με ευχές για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ