ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Γενάρη 2001
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν δύο λαϊκούς αγωνιστές

Την πρώτη γυναίκα δήμαρχο της χώρας, τη δήμαρχο Αμαλιάδας, Μαρίκα Μπότση- Τσαπαλίρα και τον επί 26 χρόνια δήμαρχο Καισαριανής, Παναγιώτη Μακρή, τίμησε για την προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Εκπολιτιστικών Σωματείων Ηλείων (ΠΑΣΕΣΗ).

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου να τιμήσει την προσφορά δύο ανθρώπων στο λαϊκό αυτό θεσμό, σε δύσκολα μάλιστα χρόνια. Την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΣΗ Βασίλης Πολυζωγόπουλος. Αναφερόμενος στη δράση της Μαρίκας Μπότση- Τσαπαλίρα, υπογράμμισε πως ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου στην Αμαλιάδα, στα δύσκολα χρόνια του πολέμου, το Δεκέμβρη του 1944 έως και το 1945. Ηταν η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που έπαιρνε τέτοια θέση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικό της σημασίας που είχε κάτι τέτοιο, ήταν πως «ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εφημερίδα του ΕΑΜ Ελεύθερη Αχαΐα» - υπογράμμισε ο Β. Πολυζωγόπουλος.

Η Μαρίκα Μπότση- Τσαπαλίρα, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες πριν τον πόλεμο, αλλά και αργότερα, όταν τα δικαιώματά τους ήταν ανύπαρκτα. «Ζητάγαμε το δικαίωμα της ψήφου για τη γυναίκα και δε μας το έδιναν. Το κατακτήσαμε όμως μαζί με το λαό στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την πλούσια αγωνιστική δράση και το ήθος του Παναγιώτη Μακρή, ο οποίος διατέλεσε δήμαρχος από το 1964 έως το 1990, εξήρε ο Σωτήρης Βλαχόπουλος. «Η δράση του υπήρξε συνεχής και αταλάντευτη. Μέσα από αυτή την πολύχρονη δράση και το προσωπικό του παράδειγμα έχει κερδίσει το σεβασμό όλων, ανεξαρτήτως πολιτικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων».

Συγκινημένος ο Π. Μακρής δήλωσε αμέσως μετά τη βράβευσή του: «Η απονομή αυτής της τιμητικής διάκρισης μου δίνει πραγματικά μεγάλη δύναμη. Ταυτόχρονα είναι και μια δέσμευση συνέχισης της δράσης μέσα από το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα, για να ανοίξει ο δρόμος για το καλό του λαού μας, για το καλό του ανθρώπου όπου Γης».

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρος του ΚΚΕ ο Στέλιος Λάμπρου, ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία που πήρατε να τιμήσετε δύο ανθρώπους που με την αγωνιστική τους δράση άνοιξαν νέους δρόμους για την εποχή τους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού».

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

σοφια μιχαλακου
σοφια μιχαλακου
Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 21 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο Νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, γίνεται το μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ

ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ (Μπαρμπαλιά)

με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του.

Η σύζυγος και συντρόφισσά του Ελένη

Τα παιδιά του Γεωργία, Σπύρος, Μαργαρίτης

Τα εγγόνια, τα δισέγγονα

* * *

Αύριο Κυριακή 21-1-2001, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Ιλιον, τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας υιού, αδελφού και θείου

ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ

που έφυγε στα 44 χρόνια του νικημένος από τον καρκίνο.

Γιώργο θα σε θυμόμαστε πάντα.

Η οικογένεια Τσιλιγγίρη

* * *

ΦΩΤΟ

Αύριο, Κυριακή 21 Γενάρη, στην εκκλησία Αγιος Λουκάς Πατησίων, στις 10.00 π.μ., θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης

ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο σύζυγος: Αντώνης. Τα παιδιά της: Δημήτρης, Σούλα, Βαγγελιώ, Κώστας. Τα αδέλφια: Ελένη, Γιάγκος, Σωτήρης, Σοφία. Τα εγγόνια: Αντωνία, Νεφέλη, Μαρία.

* * *

ΦΩΤΟ

Σας καλούμε στο χρονιάτικο μνημόσυνο του λατρευτού μας

ΚΑΚΙΤΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

που θα γίνει αύριο, 21/1/2001, ώρα 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας.

Η σύζυγος: Καλλιρρόη Κακίτσου. Τα παιδιά: Γεώργιος και Ευστράτιος. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς.

* * *

φωτο

Αύριο, Κυριακή 21 Γενάρη 2001 και ώρα 11.15 π.μ. τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο στον ιερό ναό Κοιμητηρίου Καλλιθέας για την ανάπαυση της ψυχής της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, αδελφής και θείας

ΣΟΦΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ

(Παιδίατρος)

Ο σύζυγος: Παναγιώτης. Τα τέκνα: Μαρία, Αμαλία, Γεωργία. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
* * *

φωτο

Αύριο, Κυριακή 21.1.2001, τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού

ΤΣΙΜΠΟΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

στο Χαρακόπειο Μεσσηνίας, στις 10 π.μ.

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΚΙΤΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΚΑΚΙΤΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΑ

Η εταιρία ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ζητά 2 νέους για εργασία, ηλικίας έως 30 ετών, χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τις εγκαταστάσεις της στο Κρυονέρι Αττικής.

Πληροφορίες στο γραφείο προσωπικού, τηλ. 6297.622 και 6297.616.

Εκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων

Εκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων από τους αγώνες του Λαού μας για τη Λευτεριά και Προκοπή του τόπου μας, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κυψέλης και της ΠΕΑΕΑ Κυψέλης, στην Καλλιφρονά 30 (τηλ. 8642.553).

Η Εκθεση θα λειτουργήσει στο διάστημα 22 του Γενάρη έως 9 του Φλεβάρη και θα είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή, ώρα: 6.30 - 8.30 μμ.

Θα περιλαμβάνει και Εκθεση Αντιστασιακού Βιβλίου. Το Σάββατο 3 του Φλεβάρη θα οργανωθεί ειδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν αγωνιστές αντιστασιακοί εξόριστοι της Μακρονήσου.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Εκκρεμότητες στα συστήματα ασφαλείας

Σημαντικές εκκρεμότητες φαίνεται να «τρενάρουν» την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Σπάτων και να προκαλούν τριβές μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καθυστερήσει δύο με τρεις βδομάδες τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, καθώς κατά τη χτεσινή σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν καθιστούν απαγορευτικά τα εγκαίνια του αεροδρομίου την 1η Μάρτη 2001. Σημαντικότερες εκκρεμότητες θεωρούνται τα συστήματα αεροναυτιλίας, τα οποία ακόμα δεν έχουν παραληφθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καθώς και η εκπαίδευση σ' αυτά του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας. Στελέχη της ΥΠΑ έλεγαν χτες ότι ο εξοπλισμός αεροναυτιλίας βρίσκεται σε διαδικασία παραλαβής και ότι οι μισοί υπάλληλοι εκπαιδεύονται για να επακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Οπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής είπε χτες στην κυβερνητική σύσκεψη ότι είναι ανοιχτό το θέμα της αεροναυτιλίας και ως εκ τούτου θα είναι έτοιμος σε μια βδομάδα για να απαντήσει πότε ακριβώς θα χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η «Ολυμπιακή Αεροπορία» θα είναι έτοιμη με την έναρξη λειτουργίας και ότι την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν δοκιμαστικές πτήσεις με αεροπλάνα της εταιρίας για να δοκιμαστούν τα συστήματα ILS (προσγείωση με όργανα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ