ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Εκτός ΣΕΦ το ενδιαφέρον για Ολυμπιακό

Μετά τον πολυήμερο τραυματισμό του ο Πέτγουεϊ θα ενισχύσει σήμερα τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τη Νινζί στο ΣΕΦ
Μετά τον πολυήμερο τραυματισμό του ο Πέτγουεϊ θα ενισχύσει σήμερα τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τη Νινζί στο ΣΕΦ
Εχοντας κριθεί η θέση του απ' την προηγούμενη αγωνιστική ο 3ος, οριστικά πλέον, του ομίλου Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα το απόγευμα τη ρωσική Νινζί στο ΣΕΦ (18.00 ΝΕΡΙΤ). Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της άμεσης έναρξης της προημιτελικής φάσης (Τρίτη 14 Απρίλη). Ωστόσο, το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο στα παιχνίδια των δύο ισπανικών ομάδων, Ρεάλ Μαδρίτης (εντός με Ζαλγκίρις, 22.00) και Μπαρτσελόνα (εκτός με Γαλατά 20.00). Και αυτό γιατί απ' τα αποτελέσματά τους θα κριθεί ο αντίπαλος που θα έχουν στην οκτάδα. Οι δυο ομάδες συγκατοικούν στο ρετιρέ του άλλου ομίλου, με τη Ρεάλ όμως να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Υπενθυμίζεται ότι ως 3ος ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη 2η ομάδα του άλλου ομίλου.

Στο αγωνιστικό μέρος του σημερινού παιχνιδιού, το καλό για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, είναι ότι αυτή τη φορά εξαιτίας της έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται να αγχωθεί και τόσο για τις απουσίες βασικών παικτών, που για μια ακόμη αναμέτρηση προκαλούν πρόβλημα στην ελληνική ομάδα αφού οι Σπανούλης - Χάντερ είναι εκτός αποστολής. Ο πρώτος αν και ξεπέρασε κατά πολύ τον πρόσφατο τραυματισμό του δεν είναι απόλυτα έτοιμος και προτιμήθηκε να μη ρισκάρει σε ένα αδιάφορο ματς ώστε να είναι απόλυτα εντάξει στις επόμενες υποχρεώσεις. Αγωνία υπάρχει για τον δεύτερο που τραυματίστηκε στις αρχές της βδομάδας και το ιατρικό επιτελείο κάνει αγώνα δρόμου για να είναι σε θέση να αγωνιστεί τουλάχιστον από τα μισά της επόμενης βδομάδας.

Πάντως, υπάρχουν και τα θετικά για το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών αφού μετά από περίπου 40 μέρες απουσίας επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να μη χαλάσει το κλίμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας ήταν αυτό που ζήτησε απ' τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος θεωρεί πολύ επικίνδυνη ομάδα τη Νινζί παρά τη θέση της ως ουραγού του ομίλου.

ΠΟΛΟ
Σε... διεθνή ύδατα η Βουλιαγμένη

Πάσχα στις πισίνες θα κάνει η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης που από σήμερα ρίχνεται στη μάχη για διάκριση στο φάιναλ φορ του κυπέλλου ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ στην Ιμπέρια της Ιταλίας, διεκδικώντας τον 6ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της (2 Ευρωλίγκα, 1 ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ, 2 Σούπερ Καπ). Σημειώνεται πως η ελληνική ομάδα προέρχεται απ' την ανώτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, ωστόσο δεν μπόρεσε να προκριθεί στην αντίστοιχη τελική φάση συνεχίζοντας στο συγκεκριμένο Κύπελλο.

Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, την κυπελλούχο Ιταλίας την τρέχουσα σεζόν Πάντοβα, ενώ θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στη γηπεδούχο Ιμπέρια και την ουγγρική Ζέντες.

Στον ΝΟΒ επικρατεί αισιοδοξία για το ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί καθώς θεωρείται απ' τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην αποστολή της Βουλιαγμένης μετέχουν οι: Κούβδου Ελενα, Ρουμπέση Αντιγόνη, Μαμόγλου Αννα, Τσουκαλά Χριστίνα, Γερόλυμου Αγγελική, Μαυρωτά Ιφιγένεια, Κοτσιώνη Μαρίνα, Πρωτόπαππα Ελλη, Μελιδώνη Αντι, Ξενάκη Ελενα, Χυδηριώτη Ιωάννα, Κοντογιάννη Σταματίνα, Διαμαντοπούλου Βασιλική.

Τo πρόγραμμα του Final 4: Παρασκευή 10 Απρίλη 20.30 Πάντοβα - Βουλιαγμένη, 22.00 Ζέντες - Ιμπέρια. Σάββατο 11 Απρίλη: 20.30 Μικρός Τελικός, 22.00 Μεγάλος Τελικός.

  • Μπορεί να κόντραρε στα ίσα την ίσως πιο ισχυρή ομάδα της διοργάνωσης φέτος και φαβορί για το τρόπαιο, ωστόσο ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στον Πειραιά απ' την ιταλική Προ Ρέκο με 12-8 για την 8η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα ανδρών. Κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την υπόθεση - πρόκριση αφού πλέον στις εναπομείνασες δυο αγωνιστικές θέλει τη νίκη κόντρα στις Κραγκούγκεβατς και Μπρέσια αλλά και ισάριθμες ήττες της ουγγρικής Εγκερ.
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Με αισιοδοξία στο Πέζαρο η ελληνική αποστολή

Με τη διοργάνωση του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής να μοιάζει με μικρογραφία ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος εξαιτίας του υψηλού επιπέδου αλλά και του αριθμού συμμετοχών, η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, που θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση του Πέζαρο, θα πραγματοποιήσει ένα γερό τεστ δυνάμεων. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 21 ομάδες του ανσάμπλ και 57 αθλήτριες στο ατομικό από 38 χώρες. Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη απ' τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, θα κάνει στην ιταλική πόλη την πρώτη της ολοκληρωμένη φετινή εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα νέα προγράμματά της στις 5 κορδέλες και στις 6 κορύνες / 2 στεφάνια, ενώ παρούσες στη διοργάνωση θα είναι και οι πρωταθλήτριες του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη. Στόχος είναι το πρώτο σημαντικό διεθνές τεστ της ομάδας να περαστεί με τον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αισιόδοξη για τις εμφανίσεις των κοριτσιών της ελληνικής ομάδας εμφανίστηκε η προπονήτρια του ανσάμπλ, Τζένη Παπαδοπούλου. «Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό στο Πέζαρο και η διοργάνωση θα μοιάζει με ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να πατήσουν τα κορίτσια γερά στο ταπί και να εκτελέσουν τα προγράμματά τους με ακρίβεια, με συντονισμό, έτσι όπως πρέπει», δήλωσε μεταξύ άλλων η ομοσπονδιακή τεχνικός.

Το πρόγραμμα των αγώνων: Παρασκευή 10 Απρίλη: 16.45 - 20.50: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Στεφάνι και Μπάλα, 21.30 - 22.50: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): 5 Κορδέλες. Σάββατο 11 Απρίλη: 15.10 - 16.40: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Κορύνες και Κορδέλα - Γ' γκρουπ, 16.50 - 18.15: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): 6 Κορύνες / 2 Στεφάνια, 19.30 - 22.40: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Κορύνες και Κορδέλα - Α' και Β' γκρουπ. Κυριακή 12 Απρίλη: 14.15 - 14.50: Ανσάμπλ (Τελικοί οργάνων): 5 Κορδέλες, 15.00 - 15.40: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Στεφάνι και Μπάλα, 15.55 - 16.30: Ανσάμπλ (Τελικοί οργάνων): 6 Κορύνες / 2 Στεφάνια, 16.40 - 17.20: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Κορύνες και Κορδέλα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Δυνατό τεστ στην Ιταλία

Το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που υπάρχουν τη φετινή χρονιά στο άθλημα, όπου θα κριθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα κάνει στην Ιταλία η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, που θα μετάσχει στην 29η Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο «Paolo d'Aloja», η οποία θα διεξαχθεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή 12 Απρίλη. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή ρεγκάτα της χρονιάς και η Ελλάδα θα λάβει μέρος με 19 αθλητές κι αθλήτριες.

Την αποστολή αποτελούν οι: ΑΝΔΡΕΣ: Γιάννης Χρήστου (NOK), Γιώργος Τζιάλλας (NOI), Γιάννης Τσίλης (NOI), Διονύσης Αγγελόπουλος (OΣΦΠ), Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟΛ), Γιώργος Κόνσολας (ΝΟΣαλ.), Βασίλης Αγγελόπουλος (ΟΣΦΠ), Γιάννης Πέτρου (ΙΟΘ), Στέφανος Ντούσκος (ΝΟΙ), Κωνσταντίνος Βαρδάκας (ΝΟΙ), Γιάννης Καλανδαρίδης (ΟΕΑΝΑΒ), Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ). ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟΚατ.), Σοφία Ασουμανάκη (ΕΝΟΑ), Τσιάβου Αμαλία (ΝΟΙ), Παρασκευή Γιάννου (ΝΟΘ), Εμμανουηλίδου Θωμαή (ΝΟΚ), Πέργουλη Μαρία (ΝΟΘ), Ζέρβα Κατερίνα (ΝΟΙ).

Σημειώνεται πως μέχρι χτες αργά το απόγευμα ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε, δεν είχε ανακοινώσει το πώς θα διαμορφωθούν τα τελικά πληρώματα, ωστόσο εκείνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι οι Ελληνες αθλητές θα πάρουν μέρος και τις δύο μέρες των αγώνων στα εξής αγωνίσματα:

ΑΝΔΡΕΣ: Δίκωπος άνευ, τετράκωπος άνευ, διπλό σκιφ ελ. βαρών, δίκωπος άνευ ελ. βαρών εφήβων, σκιφ ελ. βαρών. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σκιφ, διπλό σκιφ, διπλό σκιφ ελ. βαρών, διπλό σκιφ ελ. βαρών νεανίδων, σκιφ ελ. βαρών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Βήμα πρόκρισης για Ξάνθη

Αγκαλιά με την πρόκριση στον φετινό τελικό Κυπέλλου έκανε χτες η Ξάνθη, που στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά επικράτησε του Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο με 1-0. Ετσι, οι Ακρίτες έχουν την τύχη στα χέρια τους στη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα τους. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Κλέιτον στο 7' που όντας νωρίς έδωσε άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε όλο το α' μέρος ήταν καλύτεροι. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε καθώς ο Γηραιός ανέβασε ρυθμούς πιέζοντας για την ισοφάριση, έχασε καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι στον άλλο ημιτελικό, που έγινε προχτές, ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης κλείνοντας ουσιαστικά απ' το πρώτο παιχνίδι θέση για τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Ηρακλής: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (61' Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (83' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (69' Λουκίνας), Κυριακίδης.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι (71' Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (79' Παπαστεργιανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (78' Καπετάνος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ