ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΟ 93-66
«Ως μη γενόμενο... »

Σε... παράδοση άνευ όρων εξελίχθηκε η πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας αφού οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα με 93-66. Ετσι, η ρωσική ομάδα έκανε το πρώτο απ' τα τρία βήματα που χρειάζεται για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα με το καλημέρα τον τίτλο του φαβορί των αναμετρήσεων με τους «πράσινους».

Παρά τις όποιες δικαιολογίες που μπορούν να βρεθούν για το «τριφύλλι», απ' τον προχτεσινό τραυματισμό του Σλότερ, την απουσία του Λαουάλ (αποκλείστηκε απ' τον Ιβάνοβιτς), ή τη χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών Χαραλαμπόπουλου (ξεκίνησε μάλιστα), Λούντζη, το σίγουρο είναι στο χτεσινό παιχνίδι του έλειψαν βασικά στοιχεία, όπως η συγκέντρωση, η καλή αμυντική λειτουργία αλλά και το πάθος για να χτυπήσει στα ίσα τους αντιπάλους του.

Τα πράγματα εξ αρχής εξελίχθηκαν σε παράσταση για ένα ρόλο, με τους γηπεδούχους να επιβάλλουν το ρυθμό τους και χάρη στην πολύ καλή ευστοχία (36/62 σουτ συνολικά) και την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ πήραν νωρίς νωρίς μια διαφορά (18-7 στο 5') ενώ απ' τη δεύτερη περίοδο ουσιαστικά είχαν τελειώσει τον αγώνα αφού με ένα επιμέρους 27-6 έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 56-27. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε πάνω από 50 πόντους σε ένα ημίχρονο μετά από 33 χρόνια και την περίοδο 1981-82. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και η εικόνα του β' μέρους, με την τριάδα Τεόντοσιτς, Νίκολς, Κιριλένκο να οδηγούν την ΤΣΣΚΑ και τη διαφορά να φθάνει και τους 35 π. (77-42), ωστόσο η απόσυρση των βασικών απ' τον τεχνικό της ρωσικής ομάδας, Δ. Ιτούδη, είχε αποτέλεσμα να φρενάρει την απόδοση των γηπεδούχων.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Νντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Γουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Κάουν 6, Κριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1), Μπατίστα 8, Μπλουμς, Παπαγιάννης, Λούντζης 2.

MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με στόχο να κάνει τη... ζημιά

Εχοντας σήμερα τη μία από τις δύο ευκαιρίες (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα (20.00 Νovasports 3) και να πάρει την τύχη στα χέρια του ενόψει των αγώνων στο ΟΑΚΑ για το ζήτημα της πρόκρισης στο φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την ομάδα της Καταλονίας στην πρεμιέρα της σειράς των μεταξύ τους αγώνων. Η Μπαρτσελόνα ως δεύτερη του άλλου ομίλου έχει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό (3ος στον όμιλό του) κάτι που κάνει την ελληνική ομάδα να επιζητά το λεγόμενο «μπρέικ» (κρατώντας φυσικά το αήττητο στο ΣΕΦ), προκειμένου να πάρει την πρόκριση. Σημειώνεται πως και το επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί την Παρασκευή θα γίνει και πάλι στη Βαρκελώνη, ενώ η σειρά γυρνάει στο ΣΕΦ την επόμενη βδομάδα, με την πρόκριση να κρίνεται στις 3 νίκες.

Στα πλεονεκτήματα για την ελληνική ομάδα στην ενεργό δράση του Βασίλη Σπανούλη, μετά από σχεδόν ένα μήνα τραυματισμού, ενώ καλύτερα δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα και για τον έτερο τραυματία Χάντερ που, αν όχι σήμερα, τα προγνωστικά τον θέλουν έτοιμο για το 2ο παιχνίδι.

Στην άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα θεωρείται όχι μόνο το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά και εκ των αντίστοιχων για μια θέση στην πρώτη τετράδα, ωστόσο η αστάθεια στο παιχνίδι της (κυρίως λόγω των πολλών τραυματισμών) δεν είναι κάτι που της έχει λείψει φέτος. Για σήμερα το πρόβλημα για τον τεχνικό της ομάδας Τσάβι Πασκουάλ που χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εστιάζεται στην κατάσταση του τραυματία Ντοελμάν που είναι αμφίβολος.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί την Μακάμπι Τελ Αβιβ (22.00 Νovasports 3).

ΒΟΛΕΪ
Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟ

Μια ανάσα από την πρόκρισή του στο φετινό τελικό της Α1 ανδρών βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που πλέον προηγείται του ΠΑΟΚ με 2-1 νίκες μετά τη χτεσινή επικράτηση στο κλειστό της Κυψέλης με 3-2 σετ για τον έναν ημιτελικό. Ετσι, οι «πράσινοι» απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα, αφού χρειάζονται μια νίκη ακόμα, για να σφραγίσουν το εισιτήριο και θα έχουν δυο ευκαιρίες γι' αυτό είτε στο επόμενο παιχνίδι και πάλι στην έδρα τους (Πέμπτη) είτε στην έσχατη περίπτωση σε 5ο παιχνίδι που θα γίνει στην Πυλαία. Για τον πρώτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ τα περιθώρια στένεψαν αρκετά, αφού χρειάζεται δυο νίκες σε Κυψέλη και Πυλαία (αφού θα γυρίσει η σειρά των παιχνιδιών) προκειμένου να προκριθεί. Στη χτεσινή αναμέτρηση από την οποία δεν έλειψε και η έκρυθμη κατάσταση από πλευράς οπαδών, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 σετ (27-25, 25-20), ωστόσο ο Δικέφαλος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανασυγκροτηθεί και να αναπτερώσει τις ελπίδες του ισοφαρίζοντας σε 2-2 (25-20, 25-20). Πιο ψύχραιμοι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 15-11, φθάνοντας στη σπουδαία νίκη.

  • Στο δεύτερο παιχνίδι του άλλου ημιτελικού στο κλειστό του Ρέντη, ο Ολυμπιακός σαφώς πιο συγκεντρωμένος επικράτησε με 3-0 (25 - 21, 25 - 22, 25 - 18) του Φοίνικα Σύρου και ισοφάρισε την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα των αγώνων. Η σειρά θα πάει στη Σύρο πλέον σίγουρα για δυο αγώνες (Παρασκευή 17/4 και την Κυριακή 19/4) με τον Φοίνικα να έχει το πλεονέκτημα της έδρας για τις δύο νίκες που χρειάζεται.
ΠΟΛΟ
Το χάλκινο στο Λεν Τρόφι ο ΝΟΒ

Μπορεί ο τίτλος να μην ήρθε για τη γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης, ωστόσο η διάκριση δεν έλειψε, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο φετινό φάιναλ φορ του Λεν Τρόφι, που διεξήχθη στην Ιμπέρια. Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, ο ΝΟΒ επικράτησε της ουγγρικής Ζέντες με 10 - 8 κατακτώντας την 3η θέση. Η ελληνική ομάδα ξέσπασε στην ουγγρική για την ήττα - αποκλεισμό απ' τον τελικό που υπέστη απ' την Πάντοβα στον ημιτελικό η οποία τη νίκησε με 9-9 και στέρησε από τη Βουλιαγμένη τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τρίτο αντίστοιχο τίτλο. Στην ιταλική μονομαχία του τελικού, η οικοδέσποινα των αγώνων Ιμπέρια νίκησε την Πάντοβα με 8-7 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Το πάλεψε η εθνική ανδρών

Αν και πάλεψε στα ίσια απέναντι στον σπουδαίο αντίπαλό της, η εθνική ανδρών γνώρισε την ήττα χτες στη Βουδαπέστη απ' την Ουγγαρία με 12-11 στον τελευταίο αγώνα για τον όμιλο στο Γουόρλντ Λιγκ, μένοντας εκτός της συνέχειας στη διοργάνωση. Οι Ελληνες διεθνείς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 6-2 στο β` οκτάλεπτο, εντούτοις στη συνέχεια βελτίωσαν την απόδοσή τους, μαζεύοντας συνεχώς τη διαφορά και φθάνοντας στο γκολ (7-6) αλλά οι γηπεδούχοι ξανάφυγαν μπροστά (11-8), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ
Με... άρωμα γυναίκας η πρεμιέρα

Με τις 4 γυναίκες της αποστολής να είναι αυτές που ανοίγουν πρώτες το χορό των ελληνικών συμμετοχών ξεκινάει σήμερα στο Μονπελιέ το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 9μελή αποστολή, αποτελούμενη από 5 άνδρες τους: Μάρα, Κοσμίδη, Πετρούνια, Μαρκούση, Ηλιόπουλο, Κόλλια και τις Μιλλούση, Αφράτη, Πλυτά, Σίμου. Στο «καλημέρα» των αγώνων στη μάχη των προκριματικών σήμερα θα ριχτούν οι Πλυτά και Μιλλιούση σε ασύμμετρους ζυγούς και δοκό ισορροπίας η Σίμου στο σύνθετο ατομικό (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος) και η Αφράτη σε ασύμμετρους ζυγούς και άλμα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα ολοκληρωθεί στις 22.30.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα (21.45 ΝΕΡΙΤ), όπου οι ισορροπίες θεωρούνται πιο λεπτές επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη σημερινή δεύτερη δόση των πρώτων παιχνιδιών για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας όπου η Πόρτο θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου (21.45 Novasports 2) oι Βαυαροί θεωρούνται ξεκάθαρο φαβορί απέναντι όμως στους πάντα επικίνδυνους στην έδρα τους γηπεδούχους.

SUPER LEAGUE
Κλείνουν το... λογαριασμό Πανθρακικός - Ολυμπιακός

Την εκκρεμότητα που υπάρχει από την 27η αγωνιστική, όταν το παιχνίδι τους δεν διεξήχθη λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών που επιβάρυναν τον αγωνιστικό χώρο κλείνουν σήμερα στην Κομοτηνή Πανθρακικός και Ολυμπιακός (19.00 Novasports). Oι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται περισσότερο για τη νίκη, αφού δίνουν τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία και σε περίπτωση απώλειας θα δυσκολευτεί περισσότερο το έργο τους.

  • Η τυπική διαδικασία για να πάρει τους τρεις βαθμούς ο Ατρόμητος απέναντι στον ΟΦΗ θα γίνει σήμερα στο γήπεδο του Περιστερίου, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας με τους Κρητικούς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει. Οι γηπεδούχοι θα εμφανιστούν στο γήπεδο (15.00) και ο διαιτητής θα κλείσει υπέρ τους το φύλλο αγώνα, αφού τηρηθούν τα τυπικά (αναμονή της άλλης ομάδας κ.τ.λ).
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Καθοριστική στροφή

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή 2η αγωνιστική σε πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α1 ανδρών, αφού είτε θα κρίνει προκρίσεις για τις ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 2 νίκες που δίνουν πρόκριση (σε αυτήν τη φάση) είτε θα δώσει παράταση στην αγωνία εάν οι χαμένοι της πρεμιέρας ισοφαρίσουν τις ήττες τους. Τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια θα γίνουν σε Λουτράκι και Νέα Ιωνία, αφού οι φιλοξενούμενοι Φίλιππος Βέροιας και ΑΕΚ που είχαν το πλεονέκτημα έδρας στην πρεμιέρα το έχασαν, με αποτέλεσμα Ποσειδώνας και ΙΕΚ Ξυνή να έχουν την τύχη στα χέρια τους. Αναλυτικά το πρόγραμμα: (Βύρωνα 18.00) Αναγέννηση Βύρωνα - ΠΑΟΚ (Λουτράκι 18.00) Ποσειδών - Φίλιππος Βέροιας, (ΔΑΪΣ 18.30) Δούκας - Διομήδης Αργους, (Ν. Ιωνίας 18.45) ΙΕΚ Ξυνή - ΑΕΚ. Πλέι άουτ - 2η αγωνιστική (Κιλκίς 19.00) ΓΑΣ Κιλκίς - ΧΑΝΘ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ