ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Απρίλη 2015
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
φωτό 1

Στις 26 Απρίλη του 2001, «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, που στα δύσκολα χρόνια γεύτηκε και αυτή ό,τι όλες οι μάνες των αγωνιστών: τις φυλακές και εξορίες του γιου της Νίκου Κυριαζόπουλου.

Στη μνήμη της, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, το Κόμμα που αγωνίζεται για τους εργάτες, τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους.

Η κόρη της, Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ

***

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ, προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ και στη μνήμη της ΑΓΛΑΪΑΣ ΣΟΥΚΟΥ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Κων/νου - Σουφλαρίων.

Οι οικογένειες Αρη Φιλιππίδη, Δημήτρη Φιλιππίδη και Γιώργου Φιλιππίδη

***

Ο σύντροφος ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αβραάμ, από την Κρύα Βρύση Πέλλας, «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας. Συμμετείχε μέχρι τις τελευταίες του στιγμές στην καθημερινή δράση της ΚΟΒ Κρύας Βρύσης.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοι από την ΚΟΒ Κρύας Βρύσης προσφέρουν στο Κόμμα του, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας, το ποσό των 50 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό 1

Στις 23 Απριλίου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Η σύζυγός του Ευτυχία, τα παιδιά και τα εγγόνια του

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
***

φωτό 1

Στη μνήμη της συντρόφισας ΣΤΕΛΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στης 3 Φλεβάρη, σε ηλικία 87 ετών, σύντροφοι και φίλοι από Ευαγγελίστρια και Αγ. Παύλο προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ. Μέλος της ΕΠΟΝ, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τιμήθηκε για τη δράση της. Αργότερα με την ΕΔΑ και μέχρι το τέλος της ζωής της μέλος του ΚΚΕ και της ΚΟΒ Αγ. Παύλου - Ευαγγελίστριας. Μέλος του Πανδημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών. Ως κομμουνίστρια δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Παύλου - Ευαγγελίστριας, καθώς και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγγελίστριας, αγωνίστηκε για τα προβλήματα, διεκδίκησε μέτρα ανακούφισης της ζωής του λαού και συνέδεσε το όνομά της με τους αγώνες για βασικές υποδομές στη συνοικία της Ευαγγελίστριας. Με απαράμιλλη υπευθυνότητα ασκούσε τα κομματικά της καθήκοντα, μέσα από τη συλλογική δράση, όχι μόνο στο κίνημα, αλλά και στην οργάνωση της δουλειάς, με κομμουνιστικά πάντοτε χαρακτηριστικά. Ηταν ευρύτερα αποδεκτή και αγαπητή για τους αγώνες της και τις σταράτες τοποθετήσεις της.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΑΜΟΥΧΑ (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πολιτικό εξόριστο σε Μακρόνησο, Αϊ - Στράτη και Σαμοθράκη, που «έφυγε» από κοντά μας στις 16 Απρίλη 2014, σε ηλικία 89 ετών. Καθώς και του αδερφού του, ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΜΟΥΧΑ, μέλους της ΟΚΝΕ, που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, προσφέρουμε - αντί μνημόσυνου - στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Παύλου - Ευαγγελίστριας.

ΤΑΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΤΑΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
Η οικογένειά του

***

φωτό 1

Στις 24 Μάρτη 2015 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο αγαπημένος μας σύζυγος, γονιός, παππούς και σύντροφος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΤΣΟΣ. Από μικρός στη βιοπάλη, οικοδόμος, πάλεψε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στα χρόνια της χούντας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Αγνάντων όπου τον χτυπούσαν να καταδώσει τους συντρόφους και να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης του Κόμματος. Παρέμεινε πιστός στις αρχές του Κόμματος μέχρι το τέλος του και μ' αυτές διαπαιδαγώγησε τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Στη μνήμη του, η σύζυγος, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, οι σύντροφοι και χωριανοί του από το Σκλούπο, προσφέρουν 320 ευρώ στην Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων.

***

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ, εργάτης, μέλος του ΚΚΕ, από το Αμπελάκι Αμφιλοχίας. Υπήρξε μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στα Τεχνικά Εργα, σε Πουρνάρι (Αρτα), Μόρνο (Ναύπακτος - Αμφισσα), Αχελώο (Αγρίνιο). Μέλος του ΚΚΕ σε Κομματικές Οργανώσεις Αρτας, Αγρινίου και, μέχρι τέλους, της Αμφιλοχίας. Συνεπής κομμουνιστής, σε όλη του τη ζωή, πάλεψε για τα δίκια της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

φωτό 1

Για το χαμό της γυναίκας μου ΚΩΝ/ΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΤΕ Αιτωλ/νίας, στο οποίο εβδομήντα χρόνια μαζί αγωνιστήκαμε και από συναγωνιστές μας θα θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ
Ο σύζυγός της Γεώργιος και τα παιδιά της Μαρία, Ευανθία και Φανή.

***

φωτό 1

Στην μνήμη του παιδιού μας για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του (19 Μάρτη του 1995) του ΚΝίτη ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΜΑ, προσφέρουμε στο αγαπημένο του κόμμα 50 ευρώ.

Κωστάκη μας, λένε ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές. Οι δικές μας δεν γιατρεύονται όσα χρόνια και αν πέρασαν και όσα κι αν περάσουν.

Μας λείπεις Σ' αγαπάμε

Οι γονείς Γιάννης και Χρυσούλα Γκούμα και η αδελφή του Γιώτα.

***

φωτό 1

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπητός μας πατέρας και σύντροφος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΣ από την Παναγία Θάσου. Πιστό μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος. Στη μνήμη του εμείς τα παιδιά του προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ρίζο» μέσω της ΚΟ Σουηδίας του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στην μνήμη της μητέρας μας, ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ, που «έφυγε», πριν από 4 χρόνια, από την Παναγία Θάσου, αγωνίστριας και πιστής μέχρι τέλους στο ΚΚΕ προσφέρουμε εμείς τα παιδιά τους, στο «Ρίζο», 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Σουηδίας του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Πέρασαν 5 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μου σύντροφος ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Αταλάντευτος κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Η σύζυγός του, Χριστίνα

***

φωτό 1

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ, το γένος Γκόγκογλου.

Στη μνήμη της, η κόρη της Γεωργία προσφέρει 50 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 20.4.2015, η οικογένειά του - η σύζυγος Αννα και η κόρη της Μαριάνθη - προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συναγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ο σύντροφος Θύμιος Θεοδωρίδης

***

φωτό 1

Χτες, Σάββατο 25.4.2015, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και, επί σειρά ετών, προέδρου και επίτιμου προέδρου του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΚΗ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στο Παράρτημα Κοκκινιάς.

***

φωτό 1

Στις 27 Απρίλη κλείνουν 5 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφος, πατέρας, παππούς, προπάππους, αγωνιστής του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ.

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1931 στο χωριό Κυριακή Εβρου, όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς του, ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Κυριάκος αναγκαστικά σταμάτησε το σχολείο στην τέταρτη τάξη για τη φροντίδα της πολυμελούς φτωχής οικογένειάς τους. Στις αρχές του 1948 κατατάχθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Αναδείχθηκε άξιος μαχητής στις δύσκολες αποστολές, στην εμπροσθοφυλακή, στην ανίχνευση και στα σαμποτάζ. Με τον αναγκαστικό εκπατρισμό των μαχητών του ΔΣΕ που επέβαλε η αστική τάξη και ο αγγλοαμερικάνικος ιμπεριαλισμός, εγκαταστάθηκαν στην τότε σοβιετική ζώνη κατοχής της Γερμανίας, στις 4 Αυγούστου 1949, 340 Ελληνόπουλα. Στις 7 Οκτώβρη 1949, ιδρύθηκε η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (DDR) και τον Ιούλη του 1950 το νεαρό σοσιαλιστικό κράτος φιλοξένησε ακόμα 900 Ελληνόπουλα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Κυριάκος. Εδώ, ο Κυριάκος τελείωσε την επαγγελματική σχολή, το 1953, σαν μηχανοτεχνίτης. Συνέχισε τις σπουδές σε ανώτερη σχολή, όμως το 1955 τις διέκοψε για κομματική δουλειά. Εφερε σε πέρας όλες τις κομματικές αποστολές που του ανατέθηκαν, όποιες και να ήταν αυτές. Μετά τη σχολή Μπελογιάννη επέστρεψε στην πόλη Καρλ Μαρξ και άρχισε να εργάζεται σε χημικό εργοστάσιο. Από το 1964 έως το 1967 σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στην Ανώτατη κομματική σχολή «Καρλ Μαρξ» στο Βερολίνο. Παντρεύτηκε την Αφροδίτη Παπαδημητρίου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη Σωτηρία και το Σωκράτη, 5 εγγόνια και 3 δισέγγονα.

ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΚΗΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αφροδίτη προσφέρει 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βερολίνου.

***

φωτό 1

Στις 21.4.2015 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Περισσού - Νεάπολης - Σαφράμπολης, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ που αγάπησε και υπηρέτησε.

Η σύντροφός του

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΣΙΝΑ του Αθανασίου από τη Βλαχοκερασιά της Τρίπολης, δάσκαλου που υπηρέτησε στο Γερακαριό του Κιλκίς τα δύσκολα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας και της γερμανικής κατοχής και κράτησε έντιμη και πατριωτική στάση.

Στη μνήμη του, η μαθήτριά του Παρέσα Κοτσαλίδη προσφέρει στο αθάνατο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς.

***

φωτό 2

Η ΤΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ του Κων/νου από το Γερακαριό Κιλκίς, φλογερή ΕΠΟΝίτισσα, μαχήτρια του ΔΣΕ σκοτώθηκε στο Γράμμο, στην προσπάθειά της να σώσει τραυματισμένο συναγωνιστή της.

Η ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ του Γεωργίου από το Γερακαριό Κιλκίς στρατεύτηκε στο ΔΣΕ, μόλις, 15 χρόνων. Στα 18 της χρόνια προσφέρει τα νιάτα της για την υπόθεση του λαού μας.

Στη μνήμη των παραπάνω ηρωίδων, η Παρέσα Κοτσαλίδη προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, της κουνιάδας μου ΑΝΘΟΥΛΑΣ, της αδελφής μου ΓΙΟΥΛΑΣ και του γαμπρού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λόφου Καλλιθέας.

Ευστρατία Χαϊδευτού
Ευστρατία Χαϊδευτού
Ειρήνη Σεβαστιάδου

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, της αδελφής μου ΓΙΟΥΛΑΣ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λόφου Καλλιθέας.

Φρόσω Κίτσιου

***

φωτό 1

Στις 20 Μάρτη του 2015 «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής και αγαπητός μας σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ. Ο σ. Νίκος γεννήθηκε το 1940 στα Μοραΐτικα Κέρκυρας από πολυμελή δημοκρατική οικογένεια. Νέος έφυγε για την Αθήνα όπου εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής. Μέλος του Κόμματος για δεκαετίες στις Οργανώσεις των Νομών Ηλείας, Αχαΐας και για μικρό χρονικό διάστημα στην ΚΟ Αγρινίου ο σύντροφος ήταν η «ψυχή»των Κομματικών Οργανώσεων όπου και αν δούλεψε και σε όποια δουλειά του ανατέθηκε, πάντα πιστός στο ΚΚΕ και στην υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 700 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κάμπου - Λεχαινών Νομού Ηλείας του ΚΚΕ και δηλώνουμε πως θα σε θυμόμαστε πάντα, σύντροφε, ως παράδειγμα κομμουνιστή και ανθρώπου.

***

φωτό 1

Στις 18 του Απρίλη 2015 η πολύ αγαπημένη μας Λαϊκή Αγωνίστρια- συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΛΥΡΙΤΖΗ «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας , αλλά, εμείς και αυτοί που την γνώρισαν την νιώθουμε δίπλα μας παλεύοντας για ότι πίστεψε , αγωνίστηκε και μέσα από το κόμμα της το ΚΚΕ και μέσα από το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων που για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος , την Ο.Γ.Ε. , το μορφωτικό σύλλογο Μεσσηνίας , το ΠΑΜΕ και κυρίως μέσα και μαζί με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα .Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ δυτικής Καλαμάτας της ΤΟ Καλαμάτας για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΜΑΥΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΥΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Σύντροφος της στη ζωή και τον αγώνα Γιάννης Λυριτζής

Τα παιδιά της : Θεόδωρος και Μαρία

Τα εγγόνια της : Γιάννης και Ουρανία.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΤΣΙΝΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΤΣΙΝΑΣ

ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ
ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΑΜΟΥΧΑΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΑΜΟΥΧΑΣ

ΣΤΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
ΣΤΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΤΣΙΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ

ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΛΥΡΙΤΖΗ
ΜΑΡΙΑ ΛΥΡΙΤΖΗ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ