ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του παιδικού μου φίλου και συντρόφου ΕΝΙ ΖΟΥΡΝΤΑ. Μια φιλία που διήρκεσε 17 ολόκληρα χρόνια, ξεκινώντας από τον Γενάρη του 1998, για να τερματιστεί στις 5 Μάρτη του 2015. Ο Ενι σε όλη του τη ζωή υπήρξε σπουδαίο μαθηματικό μυαλό, σπουδαίος σκακιστής και, κυρίως, ακέραιος χαρακτήρας. Με το χαρακτήρα και τη στάση ζωής του, τίμησε ως το τέλος την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όντας πάντα έτοιμος να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας, πάντα έτοιμος να αναλάβει το όποιο καθήκον του ανέθετε το Κόμμα. Ενα μεγάλο μυαλό σταμάτησε να σκέφτεται μόλις στα 23 του χρόνια, με το πλήγμα να είναι δυσβάσταχτο για την οικογένειά του, τον κλάδο των ναυπηγών, το Κόμμα και τη νεολαία. Μέσα από αυτές τις γραμμές θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη φιλία του όλα αυτά τα χρόνια. Αντίο, παιδικέ μου φίλε, δεν θα σβήσεις ποτέ από τη μνήμη μας: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΣ ΠΑΣΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΕΝΙ ΖΟΥΡΝΤΑ προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΟΒ Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου.

Γ. Α.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή, στη ζωή και τον αγώνα, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Οι συγγενείς,

Τα ανίψια του

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αδελφού μας ΝΙΚΟΥ Θ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, επιστήμονα γεωλόγου - μικροπαλαιοντολόγου, οικογενειάρχη και «ποιητή του δίκιου και της λευτεριάς», που «έφυγε» βίαια από τη ζωή πριν από δύο χρόνια στη Μυτιλήνη, καταθέτουμε στο Κόμμα μας το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Κώστας και Κούλα Μαραγκουδάκη

ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
***

φωτό 1

Στη μνήμη του συνάδελφου ΑΡΗ ΣΥΜΕΩΝ, ιδρυτή των εκδόσεων «ΣΥΜΕΩΝ», που «έφυγε» νέος από τη ζωή, την Πέμπτη 9 Απρίλη 2015. Από τα νεανικά του χρόνια συμμετείχε στο ταξικό κίνημα και σε διάφορες μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα, όπως στα γεγονότα της Νομικής το 1973. Ο αγώνας για μια ελεύθερη κοινωνία πέρασε από πολλά μονοπάτια, ένα από αυτά ήταν και αυτό του βιβλίου. Μέσα από τους φορείς των εκδοτών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, αλλά και μέσα από την ίδια την εκδοτική του δραστηριότητα. Εδωσε μάχες για έναν κόσμο στον οποίο το βιβλίο θα είναι πολιτιστικό αγαθό που θα προσφέρεται απλόχερα στους νέους, στους εργαζόμενους, σε όλο το λαό. Η αγωνιστική του στάση, χρωματισμένη από τη σεμνή, ευγενική παρουσία του, την καθαρότητα, την ανιδιοτέλεια και το πλατύ χαμόγελό του, στεκόταν στο ανάστημα ενός συνεπούς κομμουνιστή που δεν πρόδωσε τις αρχές του και τις αξίες του ποτέ. Μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» θεωρούν τιμή τους που πάλεψαν πλάι σε έναν τέτοιο άνθρωπο, που, αν και «έφυγε» νωρίς, θα βρίσκεται πάντα μέσα στον κόσμο που βοήθησε.

Στη μνήμη του, συνάδελφοί του προσφέρουν το ποσό των 75 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΖΟΥΡΝΤΑ ΕΝΙ
ΖΟΥΡΝΤΑ ΕΝΙ

ΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ