ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Μάη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Για... νταμπλ ο Ολυμπιακός, για την έκπληξη η Ξάνθη

Αισιόδοξοι ενόψει του σημερινού τελικού εμφανίστηκαν οι τεχνικοί Ολυμπιακού και Ξάνθης, Β. Περέιρα (αριστερά) και Ρ. Λουτσέσκου (δεξιά)

Eurokinissi

Αισιόδοξοι ενόψει του σημερινού τελικού εμφανίστηκαν οι τεχνικοί Ολυμπιακού και Ξάνθης, Β. Περέιρα (αριστερά) και Ρ. Λουτσέσκου (δεξιά)
Με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να στοχεύει στο νταμπλ και την... πρωτάρα Ξάνθη να θέλει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία για διάκριση, διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ (20.30 ΟΤΕ Sports) ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Η φετινή μονομαχία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες αφού η ακριτική ομάδα πρώτη φορά δίνει το «παρών» σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, ενώ από την άλλη το αποτέλεσμα επηρεάζει κατά πολύ και τα δρώμενα για τα πλέι οφ της Super League. Και αυτό γιατί εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το νταμπλ, τότε όλες οι ομάδες που μετέχουν αυτή τη στιγμή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος έχουν εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή θέση. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση... δώρο δέχεται η 2η ομάδα του μίνι πρωταθλήματος που παίρνει το 1ο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ αφού θα προκριθεί κατευθείαν στους ομίλους. Αντίθετα, στην περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από την Ξάνθη, τότε αυτή παίρνει τη μια θέση για τις ευρωπαϊκές συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ και η τελευταία ομάδα των πλέι οφ μένει εκτός νυμφώνος.

Το κλίμα στους δύο αντιπάλους λίγο πριν από την αναμέτρηση θεωρείται ιδανικό αφού ο καθένας έχει τους λόγους να γιορτάζει την παρουσία του σήμερα στο ΟΑΚΑ αλλά και να θέτει τους δικούς του στόχους.

Για τον Ολυμπιακό η ευκαιρία για ένα ακόμη νταμπλ αυξάνει το κίνητρο, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να συμβεί όμως αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός των πρωταθλητών ζήτησε από τους παίκτες του να εμφανιστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, τονίζοντας ότι ασχέτως των όποιων θεωριών και προβλέψεων τα φαβορί και τα αουτσάιντερ αποδεικνύονται εντός αγωνιστικού χώρου. Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Περέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Ελ Αμπντελαουί που τον θεώρησε ανέτοιμο, ενώ συμπεριέλαβε τον Φουστέρ.

Από την άλλη, στην Ξάνθη στόχος είναι να κάνουν μια εμφάνιση αντάξια της επιτυχίας που σημείωσαν φέρνοντας την ομάδα έως εδώ. Αν και τα προγνωστικά θέλουν την ομάδα να έχει το ρόλο του αουτσάιντερ, η πίστη στους ακρίτες για το κάτι παραπάνω από μια καλή παρουσία (βλ. τρόπαιο) δεν κρύβεται. Ο τεχνικός της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, χαρακτήρισε τον αγώνα «όνειρο» και «πρόκληση» για την ομάδα του δηλώνοντας την πίστη του πως θα εμφανιστεί έτοιμη για τις συνθήκες που απαιτούνται σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οπως εξήγησε, απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, οι δικοί του παίκτες θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Στα αγωνιστικά, ο Ρουμάνος κόουτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Παπάζογλου.

  • Ο αγώνας θα μεταδοθεί και σε μαγνητοσκόπηση από τον ΣΚΑΪ στις 23.00.
SUPER LEAGUE
Πράξη δεύτερη σε Τούμπα, Λεωφόρο

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του δεύτερου της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, και του Αστέρα Τρίπολης που φαντάζει ως αναμέτρηση με λεπτές ισορροπίες ξεχωρίζει στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ που θα διεξαχθεί αύριο. Στο άλλο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο.

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ, που είδε, για μια ακόμη φορά, τον Ατρόμητο να του κόβει βαθμούς φέτος στην έδρα του, ψάχνει τη νίκη, ώστε να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διαδικασία που οδηγεί σε συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεφύγει με το... καλημέρα για τους «ασπρόμαυρους», νέα περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν, προκειμένου να μη μείνουν πίσω αρκετά νωρίς. Στην άλλη πλευρά, ο Αστέρας μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα (πρώτη για φέτος στο σπίτι του) στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό ψάχνει την επανεκκίνηση για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Στο «Απ. Νικολαΐδης», ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος κόντρα στον Ατρόμητο έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τις επιτυχίες στο ξεκίνημα των πλέι οφ, αλλά και ίσως να αυξήσει τη διαφορά στη βαθμολογία εάν του έρθει βολικό το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Το κλίμα στους «πράσινους» μετά την επιτυχία στην Τρίπολη είναι ιδανικό, ωστόσο ο τεχνικός τους Γ. Αναστασίου ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή για σήμερα. Στον Ατρόμητο, που, κόντρα στον ΠΑΟΚ, πήραν τον πρώτο τους βαθμό, συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στους Περιστεριώτιες ότι μπορούν να φύγουν από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με θετικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-Η TV: ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (18.15 NS2), Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (20.30 ΝS2).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ντοπέ ο Μπονσού της ΑΕΚ

Προς άδοξο φινάλε οδεύει πλέον η συνεργασία της ΑΕΚ με έναν από τους καλύτερους παίκτες της (και από τους καλύτερους του πρωταθλήματος) Ποπς Μενσά Μπονσού, μετά την ανακοίνωση ότι πιάστηκε ντοπέ. Ο Βρετανός πάουερ φόργουορντ βρέθηκε θετικός σε χρήση νανδρολόνης, με το δείγμα που έδωσε έπειτα από τον αγώνα του πρωταθλήματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν αυτός με τα Τρίκαλα. Μέχρι αργά χτες το απόγευμα, αναμένονταν οι επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα από πλευράς ΑΕΚ και ΕΣΑΚΕ, ενώ σημειώνεται πως ο παίκτης πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πολύμηνης τιμωρίας. Ο Μπονσού, παρότι ήρθε σχεδόν στα μέσα της περιόδου, κατάφερε να γίνει ο βασικός πυλώνας και να αποτελεί (βάση επιδόσεων) και έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Ωστόσο, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η απόδοσή του δεν είχε την ίδια εικόνα και είχε γνωστοποιηθεί ότι υπέστη αφυδάτωση, από την οποία συνήλθε αργότερα, όχι όμως και αγωνιστικά. Ο ίδιος, πάντως, εκτός του επίμαχου ελέγχου όπου συνελήφθη να έχει κάνει χρήση της ουσίας, είχε περάσει και αλλά δύο αντιντόπινγκ κοντρόλ, από την ώρα που ήρθε στην Ενωση. Σημειώνεται πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό θετικού δείγματος στην Α1 τον τελευταίο μήνα, αφού έχει υπάρξει και το αντίστοιχο με τον Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού, αλλά σε χρήση κάνναβης.

  • Με τον Ολυμπιακό να θέλει να καθαρίσει από σήμερα τη σειρά, επιδιώκοντας τη δεύτερη νίκη, διεξάγεται σήμερα στην Αμαλιάδα το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με αντίπαλο τον Κόροιβο, για τα προημιτελικά της Α1 (18.00 ΝS2). Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες και το νικητή τον περιμένει ο Αρης.
FOOTBALL LEAGUE
Τη Δευτέρα τα σπουδαία

Για τη Δευτέρα, αφού τότε θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική, μεταφέρονται τα σπουδαία στα πλέι οφ της Football League που θα καθορίσουν τις ομάδες που θα ανέβουν στη Super League. Στην έναρξη του β' γύρου της διαδικασίας ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, όπου θα κοντραριστούν οι δυο ομάδες που προπορεύονται η πρώτη ΑΕΚ και ο δεύτερος Ηρακλής, που είναι και φαβορί για τις δυο θέσεις. Η Ενωση, θέλοντας να πάρει μια ρεβάνς για την ήττα της στην πρεμιέρα επιδιώκει να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο, αφού χρειάζεται ένας μόλις βαθμό για να το κάνει. Ο «Γηραιός», από την πλευρά του, ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει μια ανάσα από την άνοδο. Το τελευταίο του χαρτί για να διατηρήσει τις έστω μαθηματικές ελπίδες ανόδου θα παίξει ο Απόλλων Σμύρνης στο Βόλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στην Λάρισα την Παναχαϊκή. Τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 18.00 και θα μεταδοθούν από τα κανάλια του ΟΤΕ Sports.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στους δύο ομίλους που θα καθορίσουν την παραμονή και τον υποβιβασμό θα γίνουν αύριο Κυριακή τα παιχνίδια: 1ος ΟΜΙΛΟΣ (17.00): Ηρακλής Ψαχνών - Αχαρναϊκός, Παναιγιάλειος - Επισκοπή, Ερμιονίδα - Καλλιθά. 2ος ΟΜΙΛΟΣ (17.00): Αιγινιακός - Τύρναβος, Αγροτικός Αστέρας - Ζάκυνθος.

Σημ: Δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Αναγέννηση Καρδίτσας - Πιερικός, αφού ο δεύτερος αποχώρησε από τη διαδικασία.

ΠΟΛΟ
Ξεκαθάρισμα ή παράταση;

Με τον αέρα από τις 1-0 νίκες που πέτυχαν μετά τα πρώτα παιχνίδια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επιδιώκουν σήμερα, κόντρα σε Βουλιαγμένη και Εθνικό, στους δεύτερους αγώνες της σειράς των ημιτελικών στην Α1 ανδρών, να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους και να προκριθούν στον τελικό του πρωταθλήματος. Μάλιστα, οι «πράσινοι», έχοντας κάνει το «μπρέικ» στην έδρα του Εθνικού, σήμερα έχουν την τύχη στα χέρια τους, φιλοξενώντας τους Πειραιώτες στην έδρα τους. Ο Ολυμπιακός, αν και αγωνιζόμενος σε μια παραδοσιακή δύσκολη έδρα γι' αυτόν, όπως το κολυμβητήριο του Λαιμού, εντούτοις έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη γηπεδούχο Βουλιαγμένη, που φέτος δε μοιάζει ότι μπορεί να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους». Σε περίπτωση ισοφάρισης της σειράς, τα τρίτα παιχνίδια θα γίνουν στις έδρες των ομάδων του Πειραιά.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με τη Βουλιαγμένη να επιδιώκει την ισοφάριση στις νίκες, προκειμένου να μη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και τον Ολυμπιακό να θέλει να βρεθεί μια ανάσα από το φετινό τρόπαιο (κρίνεται στις 3 νίκες), διεξάγεται την Κυριακή, στο κολυμβητήριο του Λαιμού (18.30), ο δεύτερος τελικός για την Α1 γυναικών. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει νικήσει εύκολα στο πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά. Εξάλλου, για τις θέσεις 3-4, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, θα αγωνιστούν, επίσης την Κυριακή, η ομώνυμη ομάδα κόντρα στον Εθνικό (18.00), με τη Γλυφάδα να προηγείται με 1-0 νίκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ