ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Δυναμικά η ΚΝΕ στη μάχη της πλατιάς διακίνησής του

Με σταθερά βήματα και προσήλωση στο στόχο της αύξησης της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» οι δυνάμεις της ΚΝΕ, στο πλευρό των κομματικών δυνάμεων, πορεύονται εδώ και αρκετό καιρό και θα συνεχίσουν για το επόμενο διάστημα με τους ίδιους ρυθμούς, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την «κατάκτηση» νέων, μόνιμων αναγνωστών της εφημερίδας.

Η περασμένη Κυριακή ήταν μέρα Πανεξόρμησης για την Οργάνωση, μια και κυκλοφόρησε ένθετη στον «Ρ» η εφημερίδα της ΚΝΕ και της νέας γενιάς, ο «Οδηγητής». Κι από αυτή την εξόρμηση, αλλά και από όλες όσες έχουν προηγηθεί, τα μέλη της ΚΝΕ αντλούν σημαντικά διδάγματα και εμπειρία για το πώς καλύτερα θα προωθήσουν τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει.

Η Ηλέκτρα Μπενάτου, γραμματέας της ΤΟ Γκράβας της ΚΝΕ, μας είπε ότι τα μέλη της Οργάνωσης πρέπει να αποβάλουν το δισταγμό και θαρρετά να ανοίγονται κάθε Κυριακή και καθημερινά για τη διακίνηση της εφημερίδας, αφού έτσι θα έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μας μετέφερε προς επιβεβαίωση αυτού την εμπειρία του συνεργείου στο οποίο μετείχε την Κυριακή.

Οπως τόνισε, για πρώτη φορά αποφάσισαν να απευθυνθούν σε καφενεία της περιοχής, τυχαία, φάνηκε όμως πως υποτίμησαν την ανταπόκριση που θα είχαν. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Πήραμε μαζί μας μόνο 20 φύλλα "Ριζοσπάστη". Τα διακινήσαμε όλα χτυπώντας πόρτες και μπαίνοντας σε καφενεία. Μας εξέπληξε η ανταπόκριση, αφού πραγματικά δεν περιμέναμε ότι θα διακινούσαμε όλες τις εφημερίδες. Κι όμως, το κλίμα ήταν πολύ καλό. Απ' αυτή την εξόρμηση καταγράψαμε κάποιους χώρους, τους οποίους θα επισκεφτούμε και την επόμενη Κυριακή και συνέχεια το επόμενο διάστημα».

Αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της διακίνησης του «Ρ» και πέρα από τον κύκλο επιρροής της πραγματοποιεί, το τελευταίο διάστημα, και η ΤΟ 5ου-6ου Διαμερίσματος της ΚΝΕ. Η ΟΒ Αγίας Βαρβάρας ξεκίνησε πριν από καιρό την εξόρμηση πόρτα πόρτα, διστακτικά στην αρχή, μη ξέροντας τι ανταπόκριση θα συναντήσει. Ωστόσο, τον αρχικό δισταγμό διαδέχτηκε η αισιοδοξία, αφού η Οργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να καταγράψει αρκετά σπίτια που άνοιξαν με προθυμία την πόρτα στον «Ριζοσπάστη» και έκτοτε τον περιμένουν κάθε Κυριακή. Την ίδια θετική εμπειρία αποκόμισε και η ΟΒ Κολιάτσου από την πρώτη φορά που αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εξόρμησή της, πέρα από τις μόνιμες επιρροές της, και στη διασταύρωση των λεωφόρων Πατησίων και Γαλατσίου, όπου η ανταπόκριση των διερχόμενων πεζών και οδηγών ήταν πραγματικά πολύ καλή.

Η Τομεακή Οργάνωση 2ου-7ου Διαμερίσματος της ΚΝΕ διακινεί τα περισσότερα φύλλα σε ανθρώπους που τυχαία ανακάλυψε, χτυπώντας κουδούνια τα πρωινά της Κυριακής. Οπως θα μας πει ο γραμματέας της, Γιώργος Παναγής, «στα πλαίσια των μεγαλύτερων στόχων που έχει θέσει η Οργάνωση και το Κόμμα για αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, για να φτάνουν όσο πιο πλατιά γίνεται η φωνή του Κόμματος και οι θέσεις του, κινηθήκαμε και εμείς, έχοντας αυξημένους στόχους το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα από τη δημοσίευση των αποφάσεων του Συνεδρίου και έπειτα. Η επαφή των μελών της Οργάνωσης με κόσμο τον οποίο δεν ξέραμε δείχνει ότι ανοίγονται δρόμοι, ότι περισσότερος κόσμος έρχεται κοντά στο Κόμμα και με προθυμία δέχεται την εφημερίδα του. Ωστόσο, παρά τα θετικά βήματα που έχουμε κάνει, δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι. Στοχεύουμε πιο ψηλά, σε ακόμα μεγαλύτερη διακίνηση του "Ριζοσπάστη", ώστε να γίνει αυτός ο καθημερινός σύντροφος, απ' όπου θα αντλεί έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση για τα σοβαρά και φλέγοντα ζητήματα που τον αφορούν, ο λαός και της περιοχής του 2ου και του 7ου Διαμερίσματος».


ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαγωνισμός για 1.631 μηχανικούς

Την πλήρωση 1.631 θέσεων τακτικών υπαλλήλων του κλάδου των Μηχανικών σε διάφορα υπουργεία προκήρυξε το ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός θα γίνει με βάση το σύστημα της «σειράς προτεραιότητας» και αποτελεί την πρώτη «δόση» από τους 35.000 διορισμούς που έχουν προγραμματιστεί για το 2001. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 1964 μέχρι και 1980, ενώ για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση θα πρέπει να έχει παρέλθει ένα τουλάχιστον έτος από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας των αιτήσεων.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το ΑΣΕΠ. Ποσοστό 20% κατά Νομαρχία, φορέα, κατηγορία (ΠΕ) και κλάδο ή ειδικότητα θα καλυφθεί από τους πολύτεκνους ή τέκνα πολυτέκνων εφόσον συνυποβάλλουν κατά το διορισμό τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Πλην των υπουργείων Αμυνας και Δημόσιας Τάξης στο διαγωνισμό μπορούν να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών - μελών της ΕΕ για τους οποίους απαιτείται γνώση της ελληνικής γλώσσας. Οσον αφορά τα τυπικά προσόντα, διευκρινίζεται ότι για τις θέσεις της προκήρυξης για τις οποίες απαιτείται ρητά η άριστη ή πολύ καλή γνώση συγκεκριμένης ξένης γλώσσας (αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής, ιταλικής, ισπανικής), απαιτείται πλέον και η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στην περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με γνώση χειρισμού Η/Υ, επιτρέπεται ο διορισμός και χωρίς το προσόν αυτό. Στις υπόλοιπες θέσεις που απαιτείται γνώση Η/Υ και πολύ καλή γνώση μιας εκ των παραπάνω ξένων γλωσσών, επιτρέπεται ο διορισμός με ένα από τα παραπάνω προσόντα στην περίπτωση που δε γίνει δυνατή η πλήρωση των θέσεων από τους υποψηφίους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ