ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούνη 2015
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους φαντάρους

Στους νέους στρατευμένους, που χτες το πρωί ορκίστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων του Αυλώνα, απευθύνθηκαν τα μέλη της ΚΝΕ, μοιράζοντας την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας τόσο στους φαντάρους όσο και στους συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν εκεί παρά τη δυνατή βροχή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Νεοσύλλεκτε, συνάδελφε,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή αποδεικνύεται πιστή στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ. Είναι πρόθυμη να δώσει γη και νερό για το μακέλεμα των λαών της περιοχής μας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, καλεί το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τις βάσεις τους στην Ελλάδα, τους παραχωρεί τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, την Κάρπαθο για να φτιάξουν νέα βάση - ορμητήριο. Οι εξελίξεις αυτές εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα και το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Δεν δεχόμαστε να γίνουμε το αναλώσιμο υλικό στην πολεμική τους μηχανή. Η συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της νεολαίας, αλλά ταυτόχρονα υποβαθμίζει την αμυντική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας, για τα στρατευμένα παιδιά του, φαντάρους και αξιωματικούς.

Ταυτόχρονα, τη στιγμή που οι οικογένειές μας τσακίζονται κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής, που η ανεργία στους νέους είναι πάνω από 50%, που μόλις ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας, η κυβέρνηση δίνει 500 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση παμπάλαιων αεροσκαφών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ! Γι' αυτούς τους σκοπούς δεν λυπούνται τη διάθεση χρημάτων και πόρων...

Διεκδικούμε:

Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

Η αντιλαϊκή πολιτική για τους φαντάρους συνεχίζεται

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες. Από την πρώτη στιγμή που θα καταταγείς, αυτό που θα συναντήσεις είναι οι περικοπές στα είδη καθαριότητας, στη θέρμανση, στο ρουχισμό, στις δωρεάν μετακινήσεις. Προετοιμάζονται να παραδώσουν σε ιδιώτες λειτουργίες των στρατοπέδων. Ηδη το ΚΨΜ της Θήβας πέρασε σε ιδιώτη και οι τιμές των προϊόντων σχεδόν τετραπλασιάστηκαν.

Η υγεία των φαντάρων αντιμετωπίζεται σαν κόστος με τραγικές συνέπειες. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του φαντάρου που ασθένησε από πνευμονία και λόγω της απαράδεκτης αντιμετώπισης των προϊσταμένων του, των ελλείψεων σε υποδομές και ιατρικό προσωπικό έχασε τη ζωή του. Το περιστατικό αυτό, αλλά και δεκάδες ακόμα αναδεικνύουν τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας των στρατοπέδων, στη στελέχωση και στον εξοπλισμό τους, προκειμένου να εξασφαλίζονται πλήρεις, έγκαιρες και αποτελεσματικές υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας των στρατιωτών.

Μην «ψαρώνεις», μη συμβιβαστείς με αυτήν την κατάσταση!

Υπηρέτησε τη θητεία σου με το κεφάλι ψηλά. Μη δεχτείς να πληρώσεις τα σπασμένα της κρίσης τους, βάλε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες σου. Διεκδίκησε συλλογικά μαζί με τους συναδέλφους σου αυτά που δικαιούσαι. Διάλεξε, στο πλευρό των κομμουνιστών, το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης.

Η ΚΝΕ παλεύει για:

  • Να γίνει άμεση χορήγηση μηνιαίου επιδόματος που να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των στρατιωτών. ΟΧΙ στην κοροϊδία του μισθού των 8,62 ευρώ.
  • Να παρθούν έκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής, των φαρμάκων, των εμβολίων, των στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών για την εξασφάλιση της υγείας των στρατιωτών.
  • Να δοθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα είδη ρουχισμού, που είναι απαραίτητα για όλη τη διάρκεια της θητείας. Να παρθούν πίσω περικοπές που έγιναν σε προηγούμενες σειρές, π.χ. περικοπή στο δεύτερο ζευγάρι αρβύλες.
  • Δωρεάν μετακίνηση από και προς τις μονάδες για όλη τη διάρκεια της θητείας. Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.
  • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των φαντάρων για αναλώσιμα, στρατιωτικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης.
  • Τιμές κόστους σε όλα τα προϊόντα στα στρατιωτικά κυλικεία. Καμία ιδιωτικοποίηση δομών και λειτουργιών, όπως τα ΚΨΜ».
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής στο Σύλλογο Οικοτρόφων

Σημαντική άνοδο σημείωσε η Πανσπουδαστική ΚΣ στις εκλογές που έγιναν την Πέμπτη 4 Ιούνη στο Σύλλογο Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ).

Συνολικά ψήφισαν 379 φοιτητές και βρέθηκαν 10 λευκά και 15 άκυρα ψηφοδέλτια. Η Πανσπουδαστική ΚΣ πήρε 82 ψήφους (από 57 πέρσι) και 2 έδρες στο ΔΣ (από 1 πέρσι), η GRANMA - ΕΑΑΚ πήρε 172 ψήφους (από 169 πέρσι) και 3 έδρες (όσες είχε) και οι «Ανεξάρτητοι οικότροφοι» πήραν 100 ψήφους (από 135 πέρσι) και 2 έδρες (από 3 που είχαν).

Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει την πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΜΑΣ την οποία εκτιμούν οι φοιτητές στις Εστίες. Το γεγονός ότι η ΠΚΣ είναι η μόνη δύναμη που ανέβηκε και μάλιστα σημαντικά, ενώ παράλληλα υπήρχε πτώση του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων. Αυτό δείχνει ότι οι φοιτητές καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα να ζωντανέψει ο σύλλογος της Εστίας. Το επόμενο διάστημα, οι φοιτητές της Εστίας ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την αναζωογόνηση του Συλλόγου. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΜΑΣ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμει να γίνει ο Σύλλογος πραγματικό αποκούμπι των φοιτητών.

Κινητοποίηση των εστιακών στη Λάρισα

Δράση για τα προβλήματα των εστιακών φοιτητών έχει αναλάβει και το νεοεκλεγέν ΔΣ του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών / Φοιτητριών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που την περασμένη Τετάρτη έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Οι φοιτητές ζήτησαν να καταργηθεί το χαράτσι, προκειμένου να πάρει ο σπουδαστής το κλειδί του δωματίου, αλλαγή του αντιδραστικού κανονισμού Εστιών, να βρεθεί λύση στους αλλοδαπούς φοιτητές/τριες που αναγκάζονται να πληρώνουν 100 και 120 ευρώ για σφραγίδες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, να επισκευαστεί το γηπεδάκι, προκειμένου να αθλούνται οι φοιτητές, να δοθεί χώρος για να λειτουργεί ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος. Από την πλευρά της διοίκησης όμως δηλώθηκε ότι... με τέτοιες διεκδικήσεις θα κλείσουν οι Εστίες!

Οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα κλιμακώνουν τη δράση τους για την επίλυση των προβλημάτων, καλώντας και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Εκδήλωση για το Υγειονομικό του ΔΣΕ

Η Τομεακή Οργάνωση ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Το Υγειονομικό του Δημοκρατικού Στρατού». Η εκδήλωση γίνεται σήμερα, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον 1ο όροφο των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ (πλατεία Κοραή). Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

Αύριο η πεζοπορία στην Πάρνηθα

Πεζοπορία σε αντάρτικα μονοπάτια της Πάρνηθας διοργανώνουν, αύριο Κυριακή, το ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η πεζοπορία αρχίζει από τη Μονή Κλειστών, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, θα κινηθεί δυτικά της κορφής Αρμα, στο μονοπάτι που οδηγεί στο οροπέδιο Σκούρτων και θα τερματίσει απέναντι από το αρχαίο φρούριο της Φυλής, στη θέση Αγ. Παρασκευή.

Το ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα αυτή ήταν μεγάλο και οι συμμετοχές για την πεζοπορία έχουν ήδη κλείσει.

Καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές

Να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί, μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη ζήτησε χτες το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από το υπουργείο Παιδείας. «Η συνάντηση επιβεβαίωσε δυστυχώς τους φόβους μας, μιας και οι εκπρόσωποι του υπουργείου δε δεσμεύτηκαν να προωθήσουν άμεσα τις μεταβολές αυτές», τονίζει σε δελτίο Τύπου αναφορικά με τη συνάντηση η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση.

Οπως είπαν, εκπρόσωποι του υπουργείου στους εκπαιδευτικούς, η σύσταση των οργανικών θέσεων, που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων, για άλλη μια φορά παραμένει αίτημα του υπουργείου Παιδείας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χρονοδιάγραμμα για τις μεταθέσεις θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα μόνο για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, ενώ για τις υπόλοιπες ειδικότητες δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα. Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση εμμένει στα ψίχουλα των 3.000 προσλήψεων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ το ΠΑΜΕ σημειώνει πως «ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για κανέναν αριθμό πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών, πράγμα που μεγαλώνει τους φόβους για την υπολειτουργία μεγάλου μέρους των σχολείων από το Σεπτέμβρη, αφού τα κενά θα είναι χιλιάδες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ