ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η ημερίδα για τις συνέπειες από το «Βρώμικο Πόλεμο» στα Βαλκάνια

Διευρύνεται συνεχώς η Επιτροπή φορέων που συμμετέχουν στις αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων που θα γίνουν στη διάρκεια της σημερινής ημερίδας με θέμα «Οι συνέπειες στο φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία». Ομιλητές θα είναι ο Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής της Φυσικής της ατμόσφαιρας του ΑΠΘ, ο Ανδρέας Θεοφίλου, πυρηνικός φυσικός, ερευνητής του Δημοκρίτου, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, διεθνολόγος, Λέκτορας Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ, Διεθνής παρατηρητής στο Κόσσοβο και τη Βοσνία και ο Χρήστος Παπακωνσταντίνου, αναπληρωτής καθηγητής καρδιοχειρουργικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μμ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, διοργανώνεται από την Επιτροπή Φορέων νομού Θεσσαλονίκης, η οποία καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν τη σημερινή εκδήλωση.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι αποκαλύψεις για το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση και έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Είναι πλέον φανερό σε όλους, ότι οι συνέπειες της χρήσης βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι μακροχρόνιες και ολέθριες για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον», τονίζεται στο κάλεσμα.

Στο μεταξύ διευρύνεται καθημερινά ο κατάλογος των πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλόγων και οργανώσεων που συμμετέχουν στις φιλειρηνικές αντινατοϊκές εκδηλώσεις. Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτής της περιόδου που έχουν προγραμματιστεί από την Επιτροπή Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, αποτελεί το παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που γίνεται στις 14/2 στην πλατεία Αριστοτέλους στις 7μμ.

Φορείς και προσωπικότητες που συμμετέχουν στην Επιτροπή Φορέων νομού Θεσσαλονίκης και καλούν στην Ημερίδα είναι οι ακόλουθοι:

- Νομάρχης Θεσσαλονίκης.

- Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

- Δήμαρχος Καλαμαριάς

- Δήμαρχος Συκεών

- Δήμαρχος Νεάπολης

- Δήμαρχος Αγ. Παύλου

- Δήμαρχος Εγνατίας

- Δήμαρχος Θερμαϊκού

- Δήμαρχος Μίκρας

- Πρύτανης ΑΠΘ

- Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

- Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

- Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

- Πρόεδρος ΤΕΕ - Τμήμα Κ. Μακεδονίας.

- Οικονομικό Επιμελητήριο

- Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης

- Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης

- Νεανική Δράση για την Ειρήνη

- Σύλλογος Γονέων Φοιτητών Γιουγκοσλαβίας

- Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης

- Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

- Συνδικάτο Οικοδόμων

- Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών

- Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Β. Ελλάδας

- Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων νομού Θεσσαλονίκης

- Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

- Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης

- Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ

- Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας

- Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Μακεδονίας

- Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης

- Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

- Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών

- Αγροτικοί Σύλλογοι νομού Θεσσαλονίκης κ.ά.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δίκαιο το αίτημα της επιστροφής των φοιτητών

Με εκπροσώπους των Ελλήνων φοιτητών στη Γιουγκοσλαβία και των γονιών τους, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Το ότι γονείς και παιδιά επιμένουν να γυρίσουν και μόνο αυτή η επιμονή δείχνει το δίκαιο του αιτήματός τους. Εμείς έχουμε καταλάβει πλήρως, ότι είναι καθαρά πολιτικό το ζήτημα της μη αναγνώρισης του δικαιώματος επιστροφής. Γιατί δε θέλουν να υπάρχει ζωντανή αποκάλυψη, ότι στη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιήθηκαν ραδιενεργά υλικά κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο: Οι εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία μπαίνουν σ' ένα νέο κύκλο δραματικών συγκρούσεων στο νότο. Είναι κι αυτός ένας πρόσθετος λόγος για την επιστροφή των Ελλήνων και Ελληνίδων φοιτητών και φοιτητριών, που ένα πράγμα έχουν διακηρύξει: Οτι θέλουν να σπουδάσουν, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η κυβέρνηση δεν έχει πια κανένα σοβαρό επιχείρημα να λέει ΟΧΙ, παρά μόνο την υποτέλειά της στο ΝΑΤΟ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ