ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούνη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ-19
Την πρωτιά του ομίλου παίζει η Εθνική εφήβων

Την πρώτη θέση του Δ' Ομίλου, που θα της εξασφαλίσει την είσοδο με σχετική άνεση στο β' γύρο, θα διεκδικήσει η Εθνική εφήβων σήμερα κόντρα στη Σερβία (κλειστό Ηρακλείου, 20.30, ΕΡΤ) για την 3η αγωνιστική της Α' φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ-19 που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ομίλου έχοντας από 4 βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις. Σήμερα θα παίξουν για την πρωτιά με τον ηττημένο να μένει δεύτερος. Σημειώνεται πως βάσει του συστήματος διεξαγωγής όλες οι ομάδες των ομίλων της Α' φάσης περνάνε στους «16», όπου θα χωριστούν σε ζευγάρια με βάση τον χιαστί συνδυασμό μεταξύ διπλανών ομίλων (π.χ. 1ος Δ' Ομίλου - 4ος Γ' Ομίλου). Ετσι η κατάκτηση της υψηλότερης θέσης στον όμιλο είναι ο βασικός στόχος αφού σε αυτή την περίπτωση θα δώσει μια ...άνεση όσον αφορά τον αντίπαλο στη Β' φάση. Υπενθυμίζεται πως από τη Β' φάση και έπειτα οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

Στην ελληνική ομάδα επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου έστω και εάν αυτή τη φορά ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες με Κορέα και Δομινικανή Δημοκρατία, αφού η Σερβία θεωρείται σαφώς μεγαλύτερης δυναμικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μιλώντας για τη σημερινή αντίπαλο, την χαρακτήρισε σπουδαία ομάδα, ιδιαίτερα «αθλητική», ενώ διαθέτει και το πλεονέκτημα να έχει αρκετούς παίκτες «ρολίστες», οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε επίθεση και άμυνα. Ο ίδιος, όπως τόνισε, περιμένει να δει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση απ' τους παίκτες σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, όταν και έδωσαν αρκετά δικαιώματα για ένα ημίχρονο, αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στα λάθη. Οσο για τη συμμετοχή του τραυματία Χαραλαμπόπουλου επανέλαβε πως δεν θα πάρει κανένα ρίσκο για τη συμμετοχή του εάν ο παίκτης δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, Κορέα και Δομινικανή Δημοκρατία θα κοντραριστούν την ίδια ώρα (20.30, κλειστό Πανεπιστημίου) με φόντο την 3η θέση. Η βαθμολογία του Δ' Ομίλου: Σερβία 4, Ελλάδα 4, Δομινικανή Δημοκρατία 2, Κορέα 2.
  • Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια: Α' ΟΜΙΛΟΣ: (16.00) ΗΠΑ - Αίγυπτος (ΚΓ Ηρακλείου), Κροατία - Ιράν (ΚΓ Πανεπιστημίου). Β' ΟΜΙΛΟΣ: (13.45) Αργεντινή - Ισπανία (ΚΓ Πανεπιστημίου), Κίνα - Τουρκία (ΚΓ Ηρακλείου). Γ' ΟΜΙΛΟΣ: (18.15) Τυνησία - Αυστραλία (ΚΓ Ηρακλείου), Καναδάς - Ιταλία (ΚΓ Πανεπιστημίου).
SUPER LEAGUE
Ανανέωσε με Στιλ ο ΠΑΟ

Στην επέκταση του συμβολαίου του Λουκ Στιλ για ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή έως το 2018, προχώρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οπως τόνισε ο ίδιος, δεν το σκέφθηκε και πολύ όταν έγινε η πρόταση απ' τους «πράσινους», ενώ ας σημειωθεί πως ο Βρετανός τερματοφύλακας θεωρείται απ' τους καλύτερους παίκτες της φετινής πορείας του «τριφυλλιού». Χτες, έγινε και η επίσημη πρώτη συνάντηση της ομάδας για τη νέα σεζόν.

ΠΑΟΚ: Την αναβολή της αυριανής παρουσίασης του νέου τεχνικού της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ, ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Οπως γνωστοποιήθηκε, η παρουσίαση θα γίνει τελικά επί ολλανδικού εδάφους αφού η ομάδα αναχωρεί την Πέμπτη για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Επίσης, η ΠΑΕ ανακοίνωσε και τα φιλικά που θα δώσει η ομάδα επί ολλανδικού εδάφους και τα οποία είναι στις 4/7 με την Κουτ Αζούρ, στις 8/7 με την Μπόχουμ και στις 10/7 με την Ντνίπρο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Την απόκτηση του 23χρονου Τουρκο-αυστραλού Καρέμ Μπουλούτ για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε χτες ο Ηρακλής.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο Eurocup Aρης, ΑΕΚ

Τριπλή θα είναι τελικά η ελληνική εκπροσώπηση στο Εurocup της νέας σεζόν αφού εκτός του 3ου της Α1, ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ πήραν από την Ευρωλίγκα τις κάρτες ελευθέρας (wild cards) για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Οι Σαραγόσα, Μπεσίκτας, Βόλγκογκραντ, Μπρίντιζι, Νεπτούνας και CSM Βουκουρεστίου είναι οι άλλες «τυχερές» ομάδες που πήραν και αυτές την ελευθέρας.

ΑΕΚ: Μετά την απόκτηση του Μάικ Κάρτερ απ' τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ προχώρησε χτες σε δύο ακόμη σημαντικές κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν. Αρχικά ανανέωσε για ακόμη 1+1 χρόνο τη συνεργασία της με τον Μάλικ Χέρστον, που είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις όταν ήρθε στα μέσα της σεζόν. Παράλληλα, η Ενωση ανακοίνωσε και την απόκτηση του 18χρονου περιφερειακού παίκτη Νίκου Δίπλαρου για τα επόμενα 5 χρόνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μια ακόμη απώλεια παίκτη (έστω και αναμενόμενη αυτή τη φορά) υπέστη ο Ολυμπιακός καθώς, όπως ανακοινώθηκε χτες, ο Ολιβερ Λαφαγέτ ...αποχαιρέτησε τον Πειραιά, όπως γνωστοποίησε ο μάνατζέρ του.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Ανέβαλε το μίτινγκ ο ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την αναβολή του ετήσιου γκραν πρι στίβου «Αργος Ορεστικό», που ήταν προγραμματισμένο για αύριο, Τετάρτη 1 Ιούλη, λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Οπως διευκρινίζει η Ομοσπονδία, μετά από σύσκεψη με τους διοργανωτές, τους εκπροσώπους της περιφέρειας και του δήμου διαπιστώθηκε ότι οι δυσκολίες στο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με βάση την κατάσταση που επικρατεί είναι ανυπέρβλητες.

ΒΟΛΕΪ: Με δύο αλλαγές σε σχέση με την αποστολή που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Λιγκ και αφορούν την προσθήκη των Δημήτρη Γκαρά, Θάνου Μαρούλη, η Εθνική ανδρών ετοιμάζεται για μια ακόμη διεθνή της υποχρέωση, τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Η Ελλάδα συμμετέχει στο Β' Ομιλο με αντιπάλους τις Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία, Λευκορωσία, Ρουμανία. Οι αγωνιστικές 1η, 2η και 4η θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στο κλειστό του Ευόσμου (1η και 2η ) και Λαμία (4η).

FOOTBALL LEAGUE
Τρία νέα ύποπτα παιχνίδια

Τρία νέα παιχνίδια που κρίνονται «ύποπτα» έστειλε στην ΕΠΟ η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, (Sportsradar). Πρόκειται για αναμετρήσεις που αφορούν στα play out της Football League που ολοκληρώθηκε. Είναι τα εξής ματς: Αχαρναϊκός - Καλλιθέα 0-2 (14/06/15), Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος 2-1 (03/06/15), Παναιγιάλειος - Ερμιονίδα 2-0 (07/06/15). Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεγονός ενδέχεται να παίξει ρόλο στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή (3/7) συνεδρίαση της Λίγκας για την επικύρωση της βαθμολογίας της σεζόν που έληξε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ