ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ-19
Κόντρα στην Ισπανία με φόντο την τετράδα η Εθνική

Την είσοδο στην τετράδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος διεκδικεί σήμερα η Εθνική εφήβων κόντρα στην Ισπανία
Την είσοδο στην τετράδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος διεκδικεί σήμερα η Εθνική εφήβων κόντρα στην Ισπανία
Με στόχο να βρεθεί στην τετράδα της διοργάνωσης, η Εθνική εφήβων θα αντιμετωπίσει σήμερα την Ισπανία (20.30, ΕΡΤ) για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ-19, που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Η ελληνική ομάδα, ίσως στο δυσκολότερο τεστ που έχει δώσει μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, θέλει να σημειώσει ακόμα μία επιτυχία και να δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του Σαββάτου διεκδικώντας την είσοδο στον τελικό. Αν και ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει αρκετά σήμερα για τους Ελληνες διεθνείς κόντρα στους «Φούριος Ρόχας» στην ομάδα επικρατεί αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου. Οπως τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας θεωρείται ικανοποιητική αφού οι παίκτες έδειξαν σοβαρότητα σε όλα τα παιχνίδια και βελτιώθηκαν όπου είχαν αδυναμίες. Μάλιστα, ο Ελληνας προπονητής στάθηκε και στην πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά στις δύο τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας, με Σερβία και Τυνησία, έστω και εάν είχε να κάνει με διαφορετικής δυναμικότητας αντιπάλους. Οσον αφορά τον σημερινό αντίπαλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός την χαρακτήρισε ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, που έχει το κλασικό ισπανικό στιλ του γρήγορου μπάσκετ και άψογη μεταφορά μπάλας. Μάλιστα, όπως είπε, ένας απ' τους βασικούς σκοπούς του παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας σήμερα θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Στα συν για την ελληνική ομάδα είναι η πλήρης αποθεραπεία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου μετά τον τραυματισμό του - λίγο πριν από την πρεμιέρα - ο οποίος πήρε ήδη το βάπτισμα του πυρός στον αγώνα με την Τυνησία.

Σημειώνεται πως ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον αντίστοιχο του ζευγαριού ΗΠΑ - Ιταλίας στον αγώνα που θα γίνει επίσης σήμερα (18.15). Στους άλλους δυο προημιτελικούς θα κοντραριστούν η Κροατία με τον Καναδά (16.00) και η Τουρκία με την έκπληξη της φάσης των 16 Αυστραλία (13.45), η οποία άφησε εκτός οκτάδας τη Σερβία. Τα ημιτελικά θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο ενώ την Κυριακή θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης (20.30, ΕΡΤ).

SUPER LEAGUE
Τον υποβιβασμό της Κέρκυρας ζητά η ΕΕΑ

Μπορεί σε λιγότερο από 15 μέρες η Super League να ετοιμάζει την πρώτη γεύση από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, με την προγραμματισμένη κλήρωση των αγωνιστικών στις 14 Ιούλη, ωστόσο, όπως φαίνεται, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που αφορά την περσινή σεζόν. Ετσι, νέα δεδομένα προκύπτουν από τη χτεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) να εισηγηθεί τον υποβιβασμό της Κέρκυρας λόγω παρατυπιών στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Το σκεπτικό της Επιτροπής έχει να κάνει με την παρένθετη παρουσία προσώπου στην ΠΑΕ, θεωρώντας ουσιαστικά την απόκτηση των μετοχών από τον Θ. Ισαρη εικονική. Μάλιστα, στον συγκεκριμένο απαγορεύει και κάθε άσκηση των δικαιωμάτων από τις μετοχές.

Πρακτικά, η ΕΕΑ έκανε δεκτή την προσφυγή - καταγγελία που είχε υποβάλει ο Εργοτέλης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον, στην περίπτωση που οι «Φαίακες» υποβιβαστούν οριστικά θα κληθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να αποφασίσει τον αντικαταστάτη της Κέρκυρας στο νέο πρωτάθλημα με τον Λεβαδειακό από πλευράς υποβιβασμένων της πρώτης κατηγορίας και τον Απόλλωνα Σμύρνης, εάν επιλεχθεί τρίτη ομάδα (πλέον των ΑΕΚ, Ηρακλή) από τη Football League, να είναι στην αναμονή.

Σημειώνεται πως ενδεχομένως η περίπτωση της Κέρκυρας να μην είναι η μόνη αλλαγή αφού εκκρεμεί και η απόφαση για τη Βέροια σχετικά με τις καταγγελίες για χειραγώγηση παλιότερου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην αναμονή για Σίλβα

Μπορεί για την ερχόμενη Δευτέρα να είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, ωστόσο όσον αφορά τη θέση του προπονητή οι πληροφορίες συνεχίζουν να είναι συγκεχυμένες. Κάποιες εξ αυτών θέλουν, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα να βρίσκει λύση στο θέμα του «διαζυγίου» με την πρώην ομάδα του Σπόρτινγκ και να ανακοινώνεται απ' τους «ερυθρόλευκους» ίσως και σήμερα. Ωστόσο, κάποιες άλλες θέλουν τα εμπόδια να μην έχουν ξεπεραστεί και από πλευράς ελληνικής ομάδας να υπάρχει έντονος σκεπτικισμός.

ΠΑΟ: Ανακοίνωσε Θελάντερ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Δανού κεντρικού αμυντικού Ράσμους Θελάντερ από την Ααλμποργκ μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο 23χρονος παίκτης δήλωσε ικανοποιημένος για την επιλογή του, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους οπαδούς της ομάδας. Την ίδια ώρα στο «τριφύλλι» περιμένουν την απάντηση του Ισπανού στόπερ Σέρχιο Σάντσεθ στην πρόταση που του έχει γίνει.

ΠΑΟΚ: Αρχίζουν τα... βάσανα

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, μέχρι τις 16 Ιούλη, όταν και θα δώσει την πρώτη του επίσημη υποχρέωση για τη νέα σεζόν, που είναι η συμμετοχή στο Β' γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΚ: Ψάχνεται στον... άσο

Μετά την αποτυχία της υπόθεσης του Ολλανδού Μόλντερ, στην ΑΕΚ συνεχίζουν το ψάξιμο τερματοφύλακα αφού είναι δεδομένη η επιθυμία των υπευθύνων της ομάδας να κινηθούν για την απόκτηση ξένου παίκτη για τη θέση αυτή. Οπως δείχνουν τα πράγματα, στην Ενωση φαίνεται να έχουν καταλήξει σε μια τριάδα υποψηφίων, που αποτελείται από τον Ισπανό Βάρας, τον Μπαρόχα από τη Βενεζουέλα και τον Ολλανδό Ρούιτερ.

ΔΙΕΘΝΗ
Χιλή - Αργεντινή αύριο για το Κόπα Αμέρικα

Δύο εκ των εξ αρχής φαβορί της διοργάνωσης του φετινού Κόπα Αμέρικα η οικοδέσποινα των αγώνων Χιλή και η Αργεντινή κοντράρονται αύριο στον τελικό της διοργάνωσης (23.00 ΣΚΑΪ), διεκδικώντας το τρόπαιο. Οι οικοδεσπότες μπορεί να μην έπεισαν πλήρως με τις εμφανίσεις τους μέχρι τώρα και αρκετούς αντιπάλους τους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία, ωστόσο απέδειξαν ότι διαθέτουν μια σκληροτράχηλη ομάδα ικανή να διεκδικήσει το τρόπαιο. Από την άλλη, η «Μπικοτσελέστε» ψάχνει την εξιλέωση για την περσινή μέτρια πορεία σε ένα ακόμη Μουντιάλ, την επιστροφή στις επιτυχίες και να κατακτήσει το τρόπαιο για 15η φορά, φθάνοντας στην πρώτη θέση της λίστας των περισσοτέρων κατακτήσεων την Ουρουγουάη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο Ντάνι Μπλιντ είναι ο αντικαταστάτης του Γκους Χίντινκ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ολλανδίας, με τον 53χρονο προπονητή να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

ΙΤΑΛΙΑ: Ετοιμη να ολοκληρώσει μια ακόμη μεταγραφή είναι η Ιντερ, καθώς ο Μάρτιν Μοντόγια της Μπαρτσελόνα έφτασε στο Μιλάνο, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στους «Νερατζούρι».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FIFA
Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση κατηγορουμένων

Αίτημα έκδοσης των κατηγορουμένων για διαφθορά παραγόντων της FIFA, που έχουν συλληφθεί στην Ελβετία, κατέθεσαν χτες επίσημα οι αμερικανικές αρχές Δικαιοσύνης, προκειμένου, όπως τονίζουν, να τους απαγγείλουν κατηγορίες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας θα ορίσει ημερομηνία για την ακρόαση του αμερικανικού αιτήματος και έπειτα θα παραχωρηθεί ένα διάστημα 14 ημερών στους συνηγόρους υπεράσπισης, για την απολογία τους. Η οριστική απόφαση για την έκδοση των επτά αναμένεται στις αρχές Αυγούστου. Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ ήταν αυτές που ουσιαστικά άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού οι αρχές της χώρας κατέθεσαν στην Ιντερπόλ το ένταλμα για συλλήψεις συγκεκριμένων παραγόντων, λίγο πριν το συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στην Ελβετία, στα μέσα Μάη.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Στρόμπερι τον... σεφτέ του Ολυμπιακού

Την πρώτη του μεταγραφή για τη νέα σεζόν πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, αφού χτες η ΚΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ντι Τζέι Στρόμπερι. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε με τους πρωταθλητές συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, ενώ ας σημειωθεί ότι εξ αρχής της μεταγραφικής περιόδου βρέθηκε ψηλά στη λίστα των ενδιαφερομένων της ελληνικής ομάδας. Ουσιαστικά, ο Στρόμπερι θα αντικαταστήσει τον Λαφαγιέτ στην περιφέρεια της ομάδας, ενώ ως προσόν του θεωρείται η αμυντική του απόδοση.

ΑΕΚ: Μπέρδεμα φαίνεται να υπάρχει με την απόκτηση του νεαρού Νίκου Δίπλαρου, που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ. Η πρώην ομάδα του παίκτη Εσπερος εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί, όπως διευκρινίζεται, η ομάδα δεν έχει λάβει απάντηση για παίκτες, τους οποίους θα παραχωρούσε η Ενωση στον Εσπερο (πέραν των οικονομικών ανταλλαγμάτων) όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία των δύο πλευρών.

ΑΡΗΣ: Η ΚΑΕ Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Θοδωρή Ζάρα, ο οποίος θα φορά την κίτρινη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ