ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το πλατύ άνοιγμα παρακαταθήκη για νέα μεγάλη εξόρμηση από σήμερα

Στο Ιλιον, στην κεντρική πλατεία μίλησε η Λ. Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στο Ιλιον, στην κεντρική πλατεία μίλησε η Λ. Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εξαρχής, με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και την ανακοίνωση του παραπλανητικού, κάλπικου ερωτήματος που έθεσε στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με τη συμφωνία και της Χρυσής Αυγής, το ΚΚΕ τόνισε ότι θα αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ. Για να ενισχυθεί η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη βαρβαρότητα που ζει ο λαός. Με σύνθημα «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία», πραγματοποιήθηκε το μαζικό άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, όλη την προηγούμενη βδομάδα.

Με εξορμήσεις και περιοδείες, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, η πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι Κομματικές Οργανώσεις να φτάσουν παντού με την πρόταση του ΚΚΕ, συνεχίζεται από σήμερα, μπροστά στις νέες αντιλαϊκές εξελίξεις που προδιαγράφονται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ μίλησαν με τον εργατόκοσμο, καλώντας τον να απορρίψει τους εκβιασμούς που αναπαρήγαγαν όλα τα άλλα κόμματα, τα οποία προσπάθησαν να τον στοιχίσουν πίσω από παλιά και νέα μνημόνια. Τα στελέχη του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκεντρώσεις και περιοδείες, κάλεσαν σε συστράτευση με το Κόμμα, απαντώντας στα επιχειρήματα και της κυβέρνησης ότι δήθεν με το «όχι» μπορεί να αλλάξει η ΕΕ, να γίνει καλύτερη, την ίδια στιγμή μάλιστα που η ίδια η συγκυβέρνηση προτείνει νέα βάρβαρα μέτρα, ενώ κάλεσαν ταυτόχρονα να δοθεί μαχητική απάντηση και στο όργιο εκβιασμών των κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης. Απευθυνόμενοι στο λαό, με την πρόταση του Κόμματος, οι κομμουνιστές ξεκαθάριζαν ότι με τη μαζική ακύρωση, απόρριψη όλων των προτάσεων σφαγής των δικαιωμάτων του από την ΕΕ και τα κόμματά της, δημιουργεί τους όρους για πιο αποτελεσματικούς αγώνες από σήμερα.

Από τη συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία, με ομιλητή τον Κ. Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία, με ομιλητή τον Κ. Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ μπαίνουν μπροστά. Πρωτοστατούν στην καθημερινή πάλη σε χώρους δουλειάς και γειτονιές για να μπει φρένο στη νέα αντεργατική επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία, πιάνοντας «από τα μαλλιά» την ευκαιρία που της δίνει η γενικότερη κατάσταση. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, απληρωσιά, αναγκαστικές/απλήρωτες άδειες, καταβολή μισθών και συντάξεων με το σταγονόμετρο, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Γι' αυτό, παντού την προηγούμενη βδομάδα, σε όλες τις παρεμβάσεις τους, τα στελέχη του Κόμματος καλούσαν σε ανυποχώρητη πάλη για να πληρώσει η πλουτοκρατία όλη αυτή την ασφυξία που προκάλεσε στους εργαζόμενους, αλλά και να οργανωθεί με κάθε τρόπο η λαϊκή αλληλεγγύη παντού: Με επιτροπές των ταξικών δυνάμεων, με τις Λαϊκές Επιτροπές και με σύνθημα «Κανένας μόνος του», να προστατευτεί ο λαός από τις συνθήκες χρεοκοπίας που του έχουν επιβάλει.

Από σήμερα με τον «Ριζοσπάστη», τις ανακοινώσεις του Κόμματος, δεν αφήνουμε λεπτό να πάει χαμένο. Να μην επιτρέψουμε να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι από τους εχθρούς τους, τους σφαγείς των δικαιωμάτων τους. Απευθυνόμαστε πλατιά, αναδεικνύοντας ότι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό είναι η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στον τόπο του. Η ισχυροποίηση της πάλης του και η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όροι για να μπει φρένο στα νέα μέτρα, αλλά και να οργανωθεί η αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.


Μαζική συγκέντρωση στην Πάτρα

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου
Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου
Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα την Παρασκευή 3/7, με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

Ξεχωριστά ήταν τα στιγμιότυπα που είχαν αρχίσει να εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί στην πόλη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της συγκέντρωσης. Παράλληλα με τις εξορμήσεις που έγιναν από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και τη συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, το στίγμα έδωσαν τα τεράστια πανό που ξεδιπλώθηκαν στις σκάλες της Αγ. Νικολάου και στην πλατεία Γεωργίου, όπου είχε καθοριστεί και η κεντρική συγκέντρωση, με συνθήματα όπως: «Δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα», «Ακυρώνουμε τα μνημόνια, τους εκβιασμούς, τις αυταπάτες».


Το εντυπωσιακό γιγαντοπανό στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου
Το εντυπωσιακό γιγαντοπανό στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου

Στα Γιάννενα

Από τη συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο
Από τη συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο
Πολιτική συγκέντρωση ενόψει του δημοψηφίσματος διοργάνωσαν την Πέμπτη 2/7 οι ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπροστά στο Δημαρχείο, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Ο Κ. Παπαδάκης, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα στο λαό, με αφορμή και το δημοψήφισμα «να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Ρήξη - αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική - λαϊκή εξουσία. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού, στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, παντού, λέμε: Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα - δε διαλέγουμε νέα μνημόνια - ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα. Λέμε "όχι" στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και στη νέα πρόταση για μνημόνιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό. Απαιτούμε αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό πραγματικά στην εξουσία. Αυτό είναι το γνήσιο εργατικό - λαϊκό ΟΧΙ, χωρίς "ναι μεν αλλά"».

«Αυτές τις μέρες κι από αυτό το βήμα», πρόσθεσε, «θέλουμε να καταγγείλουμε την οργανωμένη επιχείρηση από την εργοδοσία να βρει ευκαιρία από αυτές τις εξελίξεις, για να εντείνει την εκμετάλλευση, να μειώσει κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Οι βιομήχανοι και οι εργάτες δεν είναι μια οικογένεια, όπως ακούγεται και πάλι τις τελευταίες ώρες. Οπως δε μοιράστηκαν τα κέρδη τους όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους εργάτες, το λέμε καθαρά και τώρα, οι καπιταλιστές, ακόμα και με κλειστές τις τράπεζες, δυνατότητες και παράθυρα έχουν και βρίσκουν και νέα, για να ελιχθούν και με άλλους τρόπους να κερδοφορήσουν, ορισμένοι ακόμα και να βγάλουν τα σπασμένα διπλά και τρίδιπλα...».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ