ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
Σελ. /20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συσκέψεις της ΚΝΕ στην Αττική

Τις επόμενες μέρες, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική προγραμματίζουν από σήμερα, μια σειρά συσκέψεων με στόχο τη συζήτηση με τους νέους ανθρώπους για τις εξελίξεις και το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να οργανωθούν για την αντεπίθεση για να μην οδηγηθεί ο λαός στην ολοκληρωτική χρεοκοπία, να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Αναλυτικά, οι συσκέψεις που έχουν προγραμματίσει οι Οργανώσεις έχουν ως εξής:

  • Η Τομεακή Οργάνωση Βόρειου Τομέα, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία. Θα μιλήσει η Βούλα Τσίγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Θριασίου, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο Στέκι των φορέων στην Ελευσίνα.
  • Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα, σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην αυλή του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (Εθνικής Αντιστάσεως 33) στο Περιστέρι, με θέμα «ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο. Οργάνωση και δράση για τη ζωή που μας αξίζει». Θα μιλήσει ο Σταύρος Σκουλής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Αθήνας - Γαλατσίου, αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Τόνια Γαρδούνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα, τη Δευτέρα 20 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (Μεγίστης 18-20) στην Καλλιθέα. Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η βιβλιοπαρουσίαση του «Σοσιαλισμός και Θρησκεία»

Με μια βιβλιοπαρουσίαση για μαθητές, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια).

Θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» με κείμενα του Β. Ι. Λένιν «Σοσιαλισμός και Θρησκεία».

Οπως αναφέρεται στην έκδοση: «Η γνωριμία με τα κείμενα αυτά του Λένιν είναι αναγκαία για την κατανόηση βασικών θέσεων του επιστημονικού αθεϊσμού, που αποτελεί συστατικό του μαρξισμού-λενινισμού. Είναι, επίσης, αναγκαία για την κατανόηση της στάσης αρχών του κομμουνιστικού κινήματος απέναντι στη θρησκεία και την εκκλησία. Τέλος, είναι σημαντική γιατί προκαλεί ερεθίσματα για περαιτέρω μελέτη και εμβάθυνση σε θέματα βασικά για τη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία και την καθημερινή πρακτική του κινήματος, συνιστά δηλαδή πραγματικά "καθοδήγηση για δράση".

Η έκδοση, τέλος, δίνει ερεθίσματα για την κατανόηση στις σημερινές συνθήκες της ανάγκης έμπρακτης στάσης απέναντι σε έντονες επιβιώσεις της θρησκείας στην κοινωνική ζωή και αντιμετώπισής τους, όπως με την επιλογή της πολιτικής μορφής έναντι της θρησκευτικής σε εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής όπως γάμος, ονοματοδοσία, ταφή. Αναδεικνύει τη σημασία του "μαχόμενου υλισμού", ως στοιχείο της σύγχρονης ταξικής συνειδητοποίησης».

Να κλείσει δεκάδες παιδικές χαρές αποφάσισε ο Δήμος Σερρών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα

Motion Team

Ενας ακόμη Δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σερρών, προχωρά στο κλείσιμο Παιδικών Χαρών που βρίσκονται σε αυτόν. Συγκεκριμένα, μέσω του αντιδημάρχου Σερρών ανακοινώθηκε ότι από τις 100 παιδικές χαρές που λειτουργούν στο Δήμο θα απομείνουν μόνο οι 60. Μία σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου και μία σε κάθε περιοχή.

Η Διοίκηση του Δήμου προχωρά στην ενέργεια αυτή, επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπογράφτηκε στις 22 Μάη 2015 και προβλέπει ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου, ο οποίος πρέπει να φροντίζει την ακίνδυνη χρήση αυτών των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Ετσι οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχωρώντας σε αυτοψία των παιδικών χαρών και εξετάζοντας τις προϋποθέσεις και τη δομική αρτιότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού, έχουν προχωρήσει στην αποξήλωση επικίνδυνων οργάνων λόγω ακαταλληλότητας. Αντί όμως, η Διοίκηση του Δήμου, να τα αντικαθιστά με άλλα κατάλληλα όργανα, κάνει ένα βήμα παραπάνω και προχωρά και σε κλείσιμο παιδικών χαρών, επικαλούμενη την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή, με Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, στην οποία επισημαίνουν ότι:

«Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που πλέον οι παιδικές χαρές αποτελούν ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μπορούν να έχουν πρόσβαση, δίχως την καταβολή αντιτίμου και μάλιστα σε μια περίοδο που η λειτουργία των σχολείων έχει διακοπεί λόγω του καλοκαιριού.

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι Διοικήσεις του Δήμου που για πολλά χρόνια δε μερίμνησαν για τη συντήρηση των παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα σήμερα να κρίνονται ακατάλληλες και να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για τη γενναία κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Σερρών, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου».

Εκδήλωση για τους ελεύθερους χώρους

Εκδήλωση με θέμα «Οι ελεύθεροι χώροι ανήκουν στο λαό» διοργανώνει το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου, σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Αλσους Βεΐκου και θα συμμετάσχουν η Θεατρική Ομάδα, η Χορωδία και η Ομάδα Σχεδίου του Στεκιού. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΙΟΥ
Καταγγέλλει την πρόθεση αύξησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Την ώρα που έρχεται ο νέος «Αρμαγεδδώνας» με το μνημόνιο 3 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που για πολλοστή φορά πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου σχεδιάζει αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών!

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που καλούν τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε τέτοιες «εγκληματικές ενέργειες».

Οπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου, οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους παιδικούς σταθμούς είναι πάγιες και συγκεκριμένες:

Καμιά αύξηση στα τροφεία από τη δημοτική αρχή, το νομικό πρόσωπο και το ΔΣ της ΔΗΚΕΧ.

Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Να χρησιμοποιηθεί για τα επιπλέον παιδιά το αποθεματικό της ΔΗΚΕΧ, που με βάση τα όσα είπε ο απερχόμενος πρόεδρος, προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Η μονομετοχική του Δήμου που διαχειρίζεται τις παραλίες και την ακίνητη περιουσία του Δήμου, να διαθέσει τα έσοδά της ενισχυτικά για στήριξη των βρεφονηπιακών (περίπου 100.000 ευρώ).

Να ενισχυθεί ο Δήμος Χίου από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλύψει 100% τις ανάγκες των σταθμών σε ΔΗΚΕΧ και νομικό πρόσωπο.

Να περάσει η ΔΗΚΕΧ και το προσωπικό της στο Δήμο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως είναι και η πρόταση του σωματείου τους, αντί να παγιδεύονται στα διλήμματα των υποταγμένων των συγκυβερνήσεων «τροφεία ή απολύσεις».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ