ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Ιούλη 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μένει μέχρι να φύγει ο Μαρκαριάν

Eurokinissi

Με μια λιτή και απολογητική επιστολή, ο Ουρουγουανός τεχνικός Σέτζιο Μαρκαριάν υπέβαλλε χτες την παραίτησή του από τον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών. Μία παραίτηση που όμως από την ΕΠΟ δεν έχει γίνει δεκτή.

Ο 70χρονος τεχνικός, στο κείμενό του, τονίζει πως «ήρθα στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά» και συμπλήρωσε πως «έκανα την προσπάθειά μου και από την ημέρα που ήρθα, εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η εθνική ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας».

Πήρε - όπως είπε - τη δύσκολη απόφαση να τελειώσει τη συνεργασία με την εθνική ομάδα, ζητώντας «συγνώμη από τους Ελληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά». Παράλληλα, ευχαρίστησε «τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ, για το σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, από την πλευρά του, φέρεται να θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Σ. Μαρκαριάν, αφού η πρόσληψή του ήταν προσωπική του επιλογή. Μάλιστα, αναμένεται σήμερα και ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να συζητηθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον τεχνικό σε αυτή την απόφαση. Πάντως, επειδή πρέπει να θεωρείται ως ειλημμένη η απόφαση του 70χρονου, η ΕΠΟ θα κληθεί να βρει τον αντικαταστάτη του πριν το παιχνίδι της Εθνικής με τη Φινλανδία στο Καραϊσκάκη, στις 4 Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται πως ο Σ. Μαρκαριάν αντικατέστησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής τον περασμένο Φλεβάρη και κλήθηκε να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα (αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα), ώστε να βρεθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τελική φάση του «EURO 2016».

ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ
Εν αναμονή των επικυρώσεων των βαθμολογιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Σούπερλιγκ» περιμένει το αντίστοιχο της «Φούτμπολ Λιγκ», ώστε να επικυρώσει τη βαθμολογία της. Οπως έγινε γνωστό, τα μέλη της δεύτερης περιμένουν να επικυρωθεί η βαθμολογία της πρώτης κατηγορίας, για να ξεκαθαρίσει το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν αλλά και ποιες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της πρώην Β΄ Εθνικής. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το πρωτάθλημα της «Φούτμπολ Λιγκ» παραμένει στον αέρα.

Σε αυτό το κλίμα, έρχεται να προστεθεί και το εξώδικο που απέστειλε χτες ο Απόλλων Σμύρνης στη «Σούπερλιγκ» ζητώντας να επικυρώσει τη βαθμολογία στο σημερινό ΔΣ. Μάλιστα, τονίζει πως, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε δύο ... πάγκους ο Τζόρτζεβιτς

Εχοντας ως στόχο ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο 47χρονος τεχνικός θα είναι για άλλα τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Σερβίας, παράλληλα με αυτόν των «πρασίνων» και έτσι θα δώσει, εκτός απροόπτου, το «παρών» στα Ευρωμπάσκετ του 2015 και του 2017, αλλά και στο Μουντομπάσκετ του 2019.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, τα μεταγραφικά πλάνα του αλλάζουν, αφού ο Αλεξ Τάιους, που αποτελούσε «στόχο» του, θα αγωνιστεί στην Εφές. Ετσι, οι «πράσινοι» στρέφονται προς τον 29χρονο Τυνήσιο Σαλάχ Μεϊρί. Ο ύψους 2,17 μέτρα σέντερ, έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ.

Από την άλλη, ο πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες για επικείμενη συμφωνία με τον Βραζιλιάνο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Σύμφωνα με παράγοντες της ομάδας, δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την περίπτωση του παίκτη που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, καθώς οι θέσεις των «περιφερειακών» έχουν ήδη «κλείσει».

  • Στους Ντένβερ Νάγκετς θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Κώστας Παπανικολάου.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο ΚΚΕ, από 16 χρόνων στην ΟΚΝΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Σχεδόν 31 χρόνια φυλακές και εξορίες, μας έλεγε, άλλη μια ζωή να είχα θα την έδινα στο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Η οικογένειά του

Κηδεύτηκε ο Ζιλ Μπιανκί

Το τελευταίο «αντίο» στον Ζιλ Μπιανκί είπαν χτες στελέχη, παλιοί αλλά και νυν οδηγοί της «Φόρμουλα 1». Ο Μπιανκί κηδεύτηκε στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο 26χρονος οδηγός (στη μνήμη του οποίου η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού απέσυρε το νούμερο 17 που «έφερε» το μονοθέσιό του) απεβίωσε την Παρασκευή, αφού πάλεψε περίπου 9 μήνες για να κρατηθεί στη ζωή.

SPECIAL OLYMPICS
Στο Λος Αντζελες η ελληνική αποστολή

Αναχώρησε χτες η ελληνική αποστολή των Special Olympics, προκειμένου να πάρει μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες που θα γίνουν στο Λος Αντζελες. Οι αθλητές και αθλήτριές μας θα συμμετέχουν σε 17 από τα 24 αθλήματα (κολύμβηση, στίβο, μπάντμιντον, μπάσκετ, μπότσε, μπόουλινγκ, ποδηλασία, ποδόσφαιρο, ιππασία, Ενόργανη - Ρυθμική Γυμναστική, χάντμπολ, Τζούντο, Καγιάκ, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα και τένις). Η Τελετή Εναρξης θα γίνει το Σάββατο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ